BMWClub: Haiducia, n-a salvat România

Jump to content

View Other ContentSearch ArticlesRecent Comments


Board Statistics

Total Posts:
1872950
Total Topics:
106705
Total Members:
67149
Newest Member:
andreasmoldovan
Online At Once:
853
02-February 16

Haiducia, n-a salvat România ***--

Mar 07 2011 18:34 | Romulus  in Opinii si editoriale

Haiducia, n-a salvat România
Cred că trăim într-o țară, cu extrem de multe cutume. Istoria noastră, a lăsat cicatrici mult prea adânci în conștința poporului nostru și se reflectă azi în ceea ce credem noi că e just și normal.

Practic, suntem un popor, handicapat și plin de sechele, moștenite în diferitele accidente și ale istoriei. Nu mai vorbesc de comunism și de era prea-luminatului nostru conducător, deși este posibil ca cei mai tineri dintre noi să nici măcar nu știe prea multe despre handicapul nostru, dobândit în acei „luminoși” ani.

Noi avem printre eroii naționali, mulți eroi care au fost haiduci. Și englezii îl au până la urmă pe Robin Hood. Dar haiducii noștri sunt mai speciali. Genele lor, combinate cu genele marxiste, cu cele leniniste și în final cu cele ceaușiste, au născut un alt fel de haiduci. Niște haiduci moderni, care ne înconjoară. Niște haiduci moderni, ale căror gene, există în fiecare din noi.

Azi, a fura de la patron, sigur, nu pentru binele comunității cum o faceau înaintașii nostri, ci pentru buzunarul propriu, a ajuns să fie un act măndru de haiducie, nu clasică, ci modernă. Ne zâmbim în barbă și spunem scrâșnind din dinți: „Așa le trebuie, mama lor...”.

Poporul nostru, a ajuns să nu mai considere furt, când șoferul unei firme, fură benzina din rezervorul mașinii de firmă, iar măcelarul de la abator, își completează prin același procedeu, moral pentru el, veniturile mici, furând carne din abator. Și toate astea justificate prin: „oricum eu am salariul mic și patronul uite ce bine o duce”. Deci, în opinia lor, asta nu e furt. E haiducie! Modernă!

La noi, din aceleași motive, furtul de la stat, e motiv de mândrie personală. Dar toți uităm, că statul suntem noi înșine, statul suntem noi. Adică ne furăm singuri. Sau cum se spune tot pe la noi, ne furăm căciula. De fapt, căciulile, nu c-ar conta prea mult. Sigur, dacă alții pot, de ce n-am face-o și noi. Deci, nici asta nu e furt. E doar haiducie modernă. Justificarea, că și politicienii fură, nu ține. Noi i-am ales, poporul. Ne fură pentru că-i lăsăm s-o facă, pentru că i-am ales. Ne fură pentru că pot și pentru că-i lăsăm. Ne fură pentru că ne merităm clasa conducătoare.

Haiducia, n-a salvat România. A distrus-o. Noi doar am modernizat-o. Haiducia. Nu țara!

62 Comments

  • 3 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3

Sly 

20 February 2012 - 22:39
da mai costizerocinci,asa e,dupa cate vad ai invatat istoria de la otv.
0
You do not have permission to leave comments on this articol
  • 3 Pages +
  • 1
  • 2
  • 3www.bmwclub.ro trafic.ro