BMWClub: Prețul răzbunării

Jump to content

View Other ContentSearch ArticlesRecent Comments


Board Statistics

Total Posts:
1870901
Total Topics:
106216
Total Members:
66533
Newest Member:
Claudel90 
Online At Once:
853
02-February 16

Prețul răzbunării *****

Mar 03 2011 08:33 | Romulus  in Opinii si editoriale

Prețul răzbunării

Am crezut noi, că vom putea să îi forțăm să scadă prețul la benzină, pichetând benzinăriile, plătind cu bani cât mai mărunți, cumpărând cât de puțin putem, boicotând azi pe unul, mâine pe celălalt...

Eu am fost de părere că protestele, nu prea au sens, cel puțin nu așa făcute. Dacă toți am fi putut cumpăra benzină doar din străinătate pentru o lună, poate... Dacă toți am fi putut boicota o anumită marcă pentru o lună, poate am fi avut o șansă. Dar la cifra lor de afaceri, câteva zile nu se simt în dinamica unei luni, mai ales atunci când după boicot, cumpărăm tot de la ei recuperând și ceea ce nu am cumpărat de la ei în perioada boicotului. Am făcut doar un mic val în jos pe graficul de vânzari pe perioada boicotului și căte unul în sus înainte și după, valuri care au compensat mai mult decât suficient - în buzunarele lor - valul descendent din timpul protestului.

Au stat, au răbdat, probabil nu le-a plăcut prea mult, dar nici nu i-a deranjat prea tare, au scăzut prețul cu câțiva bănuți, dar știau că vine clipa când își vor zâmbi în barbă și se vor răzbuna.

Ăsta e prețul răzbunării și încă nu s-a terminat.

150 Comments

 • 5 Pages +
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • Last »

d-rive 

04 March 2011 - 19:59
Lucreaza cu cardurile creca :sorcerer: E magician :sorcerer:
0

clausio 

04 March 2011 - 20:19

View PostMuadDib, on 04 March 2011 - 11:36, said:

Atingi 2 aspecte care, chiar daca sunt relativ corecte, nu ajuta la nimic la fondul problemei.

De ce spun asta?

1 - Daca romanii sunt mai afectati decat alti europeni, de ce nu protesteaza convingator?
2 - Daca superaccizarea e problema, de ce Petrom a raportat cel mai mare profit in anul de criza 2010?

Gaseste raspunsurile si - pe baza lor - propune solutii viabile si ajungem undeva.Fondul problemei e nivelul veniturilor, asta ilustram eu. De ce nu protesteaza romanii? Pai unii afectati protesteaza, altii care sunt afectati mai putin spre deloc, nu protesteaza pentru ca au invatat sa se "descurce" in ultimii 30 de ani. La noi e vorba asta: "De bine, de rau, o ducem bine". E o mentalitate paguboasa. Care e alimentata de presa care ne ameninta cu eventualitatea unor preturi de 7-10 lei/litru. Ce-si zice atunci romanul? "Pai daca pretul poate sa ajunga acolo, atunci acum nici nu e prea mare pretul...".

Legat de pretul care contine superaccize, si de profit. Ai impresia ca acele accize sunt platite de producatori? Nu, nici gand, consumatorul este cel care le plateste, comerciantul si producatorul doar le da mai departe.

Din pacate, suntem prinsi intr-un sistem (mai mult) pagubos (UE) in care am intrat benevol desi nu era de noi si acum ne lovim de pragul de sus.
0

Ciupanezu 

04 March 2011 - 20:19

View PostMuadDib, on 04 March 2011 - 19:29, said:

Ciupanezule, tu esti ok, aranjat. Oricum nu iei benzina din banii tai. Tot respectul pt. asta.
Vorbim cand iti vei imparti salariul intre factura de gaz, mancare si necesarul de benzina.
Atunci sa vii sa imi spui mie care e realitatea, daca ea este "alta".

Pana atunci poti sa o tii tot intr-o poezie, ca nu-i bai.
Macar ai recitat din capul tau, sau ai gasit pe net? :)


Cum ți-am mai spus și în alte rânduri, chestiile de genul ăsta țin de viața privată a fiecăruia.

Da, nu fac foamea în acest moment, însă asta nu înseamnă că-mi convine faptul că au crescut atât de mult prețurile la combustibili.
Pe de altă parte, acele proteste cu monede & caterincă au reprezentat doar pâine și circ și material pentru știri, n-au făcut nimic constructiv.

Eu ți-am explicat strict pe acea afirmație care-i realitatea, nu generaliza de parcă eu aș fi un dobitoc fără respect față de bani.
Dacă tot ești curios, am un mare respect pentru bani, știu că se fac greu și n-am uitat de unde am plecat, nu sunt genul care își bate joc de bani sau care râde de alții crezându-se superior pentru că are mai mulți decât ei.
Atâta timp cât nu există o rețetă a succesului, banii se fac și cu o doză de noroc, așa că oamenii nu trebuie respectați pe baza banilor pe care-i au ci pe baza caracterului și inteligenței lor.

Acele mase despre care vorbeai tu sunt reprezentate de oameni care au trecut prin lucruri mult mai dificile, prin adevărate drame, oamenii care nu au mare lucru de pierdut.
Nu poți compara scumpirea prețului combustibililor cu situația din Libia, de exemplu.

La fel cum nu poți spune că tu faci ceva extraordinar în lupta cu firmele care vând benzină doar pentru că ai o mașină pe GPL.
Ai făcut acest lucru pentru economia proprie, nu pentru binele umanității, însă acest lucru nu-ți dă dreptul să arăți spre români în general cu degetul.
0

d-rive 

04 March 2011 - 20:26
Eu ce sa mai spun. La mine banii... sunt o marfa :pardon:
0

Severus 

04 March 2011 - 20:27

View Postd-rive, on 04 March 2011 - 20:26, said:

Eu ce sa mai spun. La mine banii... sunt o marfa :pardon:


ce marfa? tii banii in marfa??? :yahoo:
0

Ciupanezu 

04 March 2011 - 20:28
Cascade, cascade....

:laugh:
0

Catalin BMW 

04 March 2011 - 20:33
Toate ca toate,dar am ajuns atat de dezbinati incat oricare parere,orice actiune,orice fapta,defapt totul pe lumea asta e contrar;adica ce spuneu nu e bine,ce face ala nu e bine,ce gandeste celelalt nu e bine,cum actioneaza "cutare" iarasi nu e bine,si de aici divergentele astea care oricum nu da bine nimanui dintre noi,insa unora...le prinde f bine,pt ca ei au reusit sa ne aduca in starea asta....nu-i nimic,"andremo avanti"(vorba italienilor).
In alta ordine de idei,putem noi sa protestam si sa tastam si sa urlam si sa facem de toate,daca se gasesc cativa "gigi-contra",gata,deja ne-a luat "piuitul",si nu mai facem nimic;defapt e concluzia frazei de mai sus.Dar nu-i nimic,ca romanul e rezistent si duce si rabda,si tace...mie deja a-nceput sa-mi placa! :drinks:
0

Similea 

04 March 2011 - 20:36

View Postd-rive, on 04 March 2011 - 20:26, said:

Eu ce sa mai spun. La mine banii... sunt o marfa :pardon:


La mine is la altii si ei inca nu stiu ca tre' sa mi-i dea.
O sa fim un popor slab, la propriu, cu trupuri ideale. Mancare ioc, mers pe jos, lucru la camp.

In RO nu mai vedem noi alta rivolutie prea curand.
0

clausio 

04 March 2011 - 20:37

View Postd-rive, on 04 March 2011 - 11:56, said:

Clausio, simt in "vocea" ta o usoara tenta de blazare. Ceva in genul cum ca in toata Europa exista aceste cresteri de preturi si ar trebuie sa le acceptam si noi. Argumentul ca la fel e si la altii nu sta in picioare.

Daca in vestul Europei cresterea pretului la carburanti se simte la buzunar, in Romania acest lucru se simte la ceea ce pui pe masa sau daca mai ai ce sa pui pe masa. Asta in multe cazuri din tara asta.
Asadar, daca tot vrei sa faci o expunere corecta, fa-o in contextul veniturilor pe cap de locuitor, a raportului dintre venitul mediu net din Romania si nivelul pretului carburantilor si nu in ultimul rand in contextul cosului zilnic necesar pentru orice persoana din tara asta, cos care ii asigura hrana ca sa poata prinde si ziua de maine.

Accizezi si impozitezi cand ai unde, cand nu ai unde, nu bagi oamenii in pamant ca e la fel in Europa (nu te acuz pe tine cu afirmatia asta doamne feri). Cand nu ai cum sa accizezi, reduci si scuza-ma dar exact cum spune Muadib mai sus, atata timp cat o companie raporteaza dublarea profitului intr-un an in care multi romani nu au ce pune pe masa, e cel putin magarie.

Rationamentul tau e corect dar nu ai mers cu el pana la capat si l-ai facut intr-un mod superficial.

Mie deocamdata nu-mi pasa ca s-a scumpit benzina, dimpotriva, chiar e mai bine ca s-au mai aerisit soselele dar sa gandesc asa, ar fi maxim ipocrit din partea mea. Trebuie sa ma gandesc ca pretul combustibililor e in painea cea de toate zilele si in celelalte produse alimentare.


Cred ca nu m-ai inteles. Eu ilustram faptul ca preturile actuale nu sunt rezultatul unei razbunari, asa cum se sugera in articol. Pe langa conjunctura pietei (mondiale) care e clar nefavorabila, si pe langa taxarea ridicata a combustibililor, romanii uita ca au venituri mici. Care de fapt ar trebui sa fie mari, sau ma rog, cu tendinta de crestere.

A trecut atata timp in care veniturile au crescut insa nu in mod evident pentru majoritatea populatiei incat omul nu se mai preocupa ca venitul lui e mic, s-a obisnuit cu asta si reactioneaza doar atunci cand bugetul lui e amenintat de cresteri de preturi samd.

De acord cu tine ca prin cresterea pretului la combustibili e afectat si romanul care nu are masina personala, prin faptul ca "cosul zilnic" e tot mai scump.

Face insa statul ceva? Guvernului ii pasa de acest lucru?

Eu nu inteleg de exemplu de ce e inclusa in pretul benzinei taxa de drum in conditiile in care oricum trebuie sa platesti si rovigneta ca sa circuli pe drumurile nationale? Eu n-am auzit sa protesteze nimeni impotriva acestui aspect. De ce accesul pe drumuri e taxat de doua ori?


Asta spuneam eu, pt cresteri de preturi la combustibili sunt intotdeauna 2-3 raspunzatori simultani: producatorul, guvernul, comerciantul.Si bineinteles speculatorii care creeaza bule artificiale platite de toti amaratii planetei.
0

d-rive 

04 March 2011 - 20:38
Eu particip neconditionat la primul protest serios. :thumbsup:
Dar la caterinca nu am cum sa particip, am altele mai bune de facut.

De exemplu sa intorc banii pe toate partile sa se aeriseasca, nu cumva sa mucegaiasca :) Urmatorul ideal e sa am munti de carduri, aia e cu adevarat TOTAL :hyper:

:p :p :p
0

Severus 

04 March 2011 - 20:43

View PostCiupanezu, on 04 March 2011 - 20:19, said:


Atâta timp cât nu există o rețetă a succesului, banii se fac și cu o doză de noroc,
retete ale succesului exista,insa ele desi sunt individualizate,nu dau rezultate la toata lumea...de ce? nu toata lumea are norocul de-a gasi reteta succesului... B)
0

KIP 

04 March 2011 - 20:50
Nu am inteles absolut nimic din contemplarea fantomei ! :pardon:
0

d-rive 

04 March 2011 - 20:52
Nu esti suficient de profund :rolleyes:
0

MuadDib 

04 March 2011 - 20:52

View PostCiupanezu, on 04 March 2011 - 20:19, said:

Nu poți compara scumpirea prețului combustibililor cu situația din Libia, de exemplu.
Nici nu ma compar cu Libia. Daca vrei exemplu, hai sa vorbim de Grecia. Care a reusit prin proteste sa creeze pagube de miliarde benzinarilor si sa forteze o scadere serioasa a preturilor.

View PostCiupanezu, on 04 March 2011 - 20:19, said:

La fel cum nu poți spune că tu faci ceva extraordinar în lupta cu firmele care vând benzină doar pentru că ai o mașină pe GPL.
Ai făcut acest lucru pentru economia proprie, nu pentru binele umanității, însă acest lucru nu-ți dă dreptul să arăți spre români în general cu degetul.
Faptul ca eu si amicii mei nu mai alimentam de la Petrom nu are nici o legatura cu economia personala. Ba dimpotriva. In Sinaia sunt 2 benzinarii, una Petrom si una vestita pentru cantitatea de apa pe care ti-o baga in rezervor la fiecare alimentare. Cu ambele sunt excluse acum, iesim din oras ca sa alimentam. Sinaia fiind un oras mic, nu e cine-stie-ce drum de facut. Insa daca pui si aglomeratia, si timpul pierdut, tot iese ceva...
Oricum nu am zis niciodata ca fac ceva extraordinar. Fac foarte putin. Insa, putinul asta, daca ar fi facut de mai multi, ar fi foarte bine. Pentru toti.
0

KIP 

04 March 2011 - 20:54

View Postd-rive, on 04 March 2011 - 20:52, said:

Nu esti suficient de profund :rolleyes:


Perfect. :rolleyes:
0

Similea 

04 March 2011 - 20:56
Apropo, cat e benzina in Grecia, daca tot ne raportam la ei?
0

Severus 

04 March 2011 - 20:57
buna intrebare...hai sa aflam :)
0

Myx 

04 March 2011 - 20:59

View PostMuadDib, on 04 March 2011 - 20:52, said:

Insa, putinul asta, daca ar fi facut de mai multi, ar fi foarte bine. Pentru toti.


In ro tot timpul a fost fiecare pt el . Si nu inteleg ce se vrea cu exemplul grecia . Acolo au iesit transportatorii in strada . La noi vezi vreun camion blocand strazi ?"Autobuzele, trenurile, tramvaiele sau metroul sunt oprite din cauza grevei de 24 de ore a transportatorilor din Atena. Protestul a provocat haos pe străzile din capitala Greciei".
08 Dec 2010


LA noi au iesit doar sindicatele in strada cand au facut foamea prin salarii ,efecte minime pt ca ei de fapt dansau in strada si radeau . Cum dracu sa fie luati in serios .
0

KIP 

04 March 2011 - 21:01
Cam la asa ceva se va ajunge: http://www.timesnewr...linul-la-masina

Băiatul care spală parbrize în benzinărie este încă în stare de șoc. „Credeam că vrea să pună și el un litru-doi, cât să ajungă acasă. Când am văzut că depășește patru litri și nu se oprește m-am panicat. Le-am zis colegilor că avem un investitor străin la pompa trei.”

Genial ! :download:
0

MuadDib 

04 March 2011 - 21:04

View Postihearto, on 04 March 2011 - 20:56, said:

Apropo, cat e benzina in Grecia, daca tot ne raportam la ei?

Buna intrebare. Dar si mai buna ar fi:
"Cu cat a scazut pretul benzinei in urma protestelor?"
Nu ar fi mai concludent? Vezi cu cat se nesimtisera benzinarii, cu cat au fost dispusi sa scada la presiunea strazii, etc.
0

d-rive 

04 March 2011 - 21:05
Super tare faza :D
0

Severus 

04 March 2011 - 21:09
nu cred sa fie sub pretul minim european de la pompa...iar pretul minim european e in crestere mica dar constanta
0

KIP 

04 March 2011 - 21:10
@d-rive, uita-te la cele 2 comentarii ale unui oarecare bogdan, la articolul ala !
0

d-rive 

04 March 2011 - 21:13
A percutat si el mai greu.
0

Ciupanezu 

04 March 2011 - 21:39

View Postseverus_phantom, on 04 March 2011 - 20:43, said:

retete ale succesului exista,insa ele desi sunt individualizate,nu dau rezultate la toata lumea...de ce? nu toata lumea are norocul de-a gasi reteta succesului... B)


Nu există rețeta succesului, hazardul este un ingredient foarte important.

View PostMuadDib, on 04 March 2011 - 20:52, said:

Nici nu ma compar cu Libia. Daca vrei exemplu, hai sa vorbim de Grecia. Care a reusit prin proteste sa creeze pagube de miliarde benzinarilor si sa forteze o scadere serioasa a preturilor.

Nu tu ci România.
Nu prea se compară situația din Grecia cu situația din România, gândește-te doar la cât de mare e șomajul în Grecia.
Una e să n-ai bani de benzină și alta e să nu ai bani de mâncare pentru că nu mai ai slujbă.
În Grecia au creat pagube peste tot, au distrus tot ce le stătea în cale.


View PostMuadDib, on 04 March 2011 - 20:52, said:

Faptul ca eu si amicii mei nu mai alimentam de la Petrom nu are nici o legatura cu economia personala. Ba dimpotriva.
Oricum nu am zis niciodata ca fac ceva extraordinar. Fac foarte putin. Insa, putinul asta, daca ar fi facut de mai multi, ar fi foarte bine. Pentru toti.


Atunci cu ce are legătură?
Eu nu cred că bagi GPL pentru toți românii, asta e o exagerare.
E economia ta personală, la fel cum sunt economiile făcute de prietenii tăi.
Poți să alimentezi mașina cu combustibil de curse, cu benzină, GPL sau ceai de mușețel, în comparație cu consumul național de combustibil e o picătură într-un ocean.

Mă rog, asta e părerea mea, poate ai tu dreptate.
0

calinbmw2000 

04 March 2011 - 22:06

View PostMuadDib, on 04 March 2011 - 20:52, said:

Nici nu ma compar cu Libia. Daca vrei exemplu, hai sa vorbim de Grecia. Care a reusit prin proteste sa creeze pagube de miliarde benzinarilor si sa forteze o scadere serioasa a preturilor.

Faptul ca eu si amicii mei nu mai alimentam de la Petrom nu are nici o legatura cu economia personala. Ba dimpotriva. In Sinaia sunt 2 benzinarii, una Petrom si una vestita pentru cantitatea de apa pe care ti-o baga in rezervor la fiecare alimentare. Cu ambele sunt excluse acum, iesim din oras ca sa alimentam. Sinaia fiind un oras mic, nu e cine-stie-ce drum de facut. Insa daca pui si aglomeratia, si timpul pierdut, tot iese ceva...
Oricum nu am zis niciodata ca fac ceva extraordinar. Fac foarte putin. Insa, putinul asta, daca ar fi facut de mai multi, ar fi foarte bine. Pentru toti.

Daca te referi la protestele din Grecia din vara lui 2010,acestea nu au fost facute de soferi de automobile.Protestatari au fost soferi de cisterne ,si nu au fost ca scop scaderea pretului carburantului.Au fost perioade de 8-10 zile cand nu gaseai o picatura de carburant la pompa.

Pot sa spun ca Greci sunt aproape la fel de speriati ca si noi (pe tema protestelor),numai ca la ei in timpul unui protesc exista interese mult mai mari decat la noi,bani mai multi . :hyper: .Sunt mai motivati,zic eu. :hyper:

La noi cele mai tari proteste au fost facute de pensionari din MApN,ma intreb de ce ,nu cred ca motivul este pt 200e cat este salarul minim pe economie.
0

Severus 

04 March 2011 - 22:08

View PostCiupanezu, on 04 March 2011 - 21:39, said:

Nu există rețeta succesului, hazardul este un ingredient foarte important.retetele succesului sunt insasi legile economiei capitaliste:sa produci mai mult decat cheltuiesti...cu cat acest raport venituri/cheltuieli este mai mare,succesul este garantat...aceasta este o reteta a succesului universal valabila...

Acuma luat la nivel de individ,norocul este o componenta a hazardului,noroc care trebuie gasit in acel hazard...:)
0

Ciupanezu 

04 March 2011 - 22:10
Interesant acest mod truistic de a pune problema.

Ceva de genul:

Dacă e e zi, nu e noapte.
Iarna nu-i ca vara.

Credeam că e evident că eu mă refeream la un mod sigur de a reuși în viață, la modul individual.
0

d-rive 

04 March 2011 - 22:13
Imi place si mie Individual, BMW Individual :)
0

Severus 

04 March 2011 - 22:28

View PostCiupanezu, on 04 March 2011 - 22:10, said:


Dacă e e zi, nu e noapte.
Ce este Sus este si Jos, pt. a desavarsi Unitatea...in acest hazard :)
0
You do not have permission to leave comments on this articol
 • 5 Pages +
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • Last »www.bmwclub.ro trafic.ro