BMWClub: Sunt vinovat

Jump to content

View Other ContentSearch ArticlesRecent Comments


Board Statistics

Total Posts:
1855896
Total Topics:
104906
Total Members:
65058
Newest Member:
Horia Pop 
Online At Once:
853
02-February 16

Sunt vinovat *****

Apr 19 2008 19:01 | Romulus  in Opinii si editoriale

Sunt vinovat

Admit, sunt vinovat, fără nici un dubiu: conduc un BMW. Deci sunt vinovat prin definiție.

N-am ce să fac, nu mă pot abține, e ca un drog. Pur și simplu îmi place. Sigur, nu-mi place că nu-mi zâmbește nimeni când sunt la volan. E adevărat că nu am încercat să dau muzica la maxim și să mă plimb agale cu geamurile deschise și nici să fluier și să claxonez ori de câte ori văd o fustiță scurtă, nici măcar atârnată pe o sfoară la uscat. Poate atunci aș fi avut succes și mi-ar fi zâmbit cineva. Nu știu, n-am încercat astea și aparent, fără să o fac, nu-mi zâmbește nimeni când sunt la volanul BMW-ului meu.

Da, sunt vinovat. Simt asta de fiecare dată când cineva mă întreabă, uitându-se la mașina mea, „auzi, da’ asta câți cai putere are”? E clar în momentul acela că sunt vinovat. Ar trebui să fiu condamnat direct. Ce să-i răspund? Are mulți, are destui. O parte din cel care întreabă, te va privi admirativ, orice răspunzi. Altă parte, te va privi cu o anumită invidie. Dar cea mai mare parte a interlocutorului te va privi ca pe un damnat, cu o ură lipsită de orice falsitate. Sinceră.

Am avut un mic accident, acum câteva luni. Depășeam o Dacie, care a făcut stânga în momentul în care treceam prin dreptul ei. Dialogul cu acel șofer, un puștan de 20 de ani, încerc să-l descriu aici:
 • De ce nu te-ai asigurat?
 • M-am asigurat!
 • Și eu unde eram?
 • Nu știu, nu te-am văzut.
 • Păi și crezi c-am picat din cer în stânga ta?
 • Nu, dar cu mașina aia, într-o secundă ești peste mine.
 • De unde știi, ai condus una vreodată?
 • Nu, dar știu eu.


Ce să-i mai răspund? Probabil am fost eu de vină, că am accelerat prea tare. Oricum, poliția n-a găsit nici un articol în lege care să mă condamne, așa ca i-a suspendat lui permisul. Dar și polițistul știa că eu sunt vinovat. I-a fost frică să mi-o spună drept în procesul verbal. Dar se citea și în ochii lui.

Toți vor să se ia la întrecere cu tine, probabil să-ți dovedească că deși ai mașină mai puternică, ei sunt șoferi mai buni. Mult mai buni. Semnificativ mai buni și ți-o vor dovedi imediat și irevocabil. Depășindu-te oricum, oriunde și fără frică. Cel mai important e că ei sunt mai buni și tu ești vinovat că ți-ai luat o așa mașină, deși nu o meriți. Pentru tine e doar o fiță. Nu ai habar să o conduci.

O altă treabă faină e când sunt întrebat cu ce viteză merg. Când le explic că încerc din răsputeri să nu depășesc viteza legală, mi se răspunde: „Hai băi, mă lași?!? Ți-ai luat așa mașină ca să mergi încet?!?” Sincer, nu. Mi-am luat-o ca să mor pe șosea. Pur și simplu, urăsc să mor liniștit, de bătrânețe, povestind nepoților mei aventurile din tinerețe, așa că m-am gândit că poate e palpitant să mor la volanul unui bolid. Ce naiba?!? Asta e o nebunie. Da, merg încet și calculat aproape tot timpul și tot sunt vinovat. Mult mai vinovat ca unul cu un junghi de mașină care e pericol public și n-ar trebui să ajungă pe o șosea publică.

Deseori, mă întorc la mașină și-mi dau seama că și ea suferă din cauza vinovăției mele. Găsesc zilnic o nouă zgârietură pe undeva. Fie unul cu cheia, fie unul cu bara. Nu le pasă, doar eu am bani și oricum sunt vinovat doar pentru că am îndrăznit să conduc un BMW.

Nu mi se dă prioritate, că eu oricum am prioritate de șmecher. Darmite când legal, n-am… Atunci să vezi. Du-te la naiba cu BMW-ul tău. Bagă-te singur. Ești vinovat oricum, de ce să te zbați?

Un domn, foarte respectabil și foarte bun profesionist, cu multă experiență și cu păr cărunt, șeful unui service BMW, îmi spune fără pic de zâmbet pe buze, ca titlu de statistică ochiometrică, că aproape jumătate din cei care cumpără pentru prima oara o mașină de la ei, revin în service cu mașina lovită binișor, în primele luni după cumpărare. Și astea sunt cazurile fericite. Că unii nu mai revin în service niciodată după un accident. Deci e clar că suntem vinovați. Ar putea să ne suspende definitiv permisul când ne cumpărăm arma… ăăăăăă… mașina…

Gândiți-vă la asta, de fiecare dată când urcați la volanul unui BMW. Nu e ușor să trăiești cu o așa povară, cu o așa vinovăție…

68 Comments

 • 3 Pages +
 • 1
 • 2
 • 3

kokomkj 

09 August 2013 - 00:44
da este foarte corect capu sus pai ce sunt eu vinovat ca am prioritate si pe rosu sau la stop?? am avut si alte masini si ma opream si la verde daca era nevoie:)) acum dau prioritate doar la bmw-uri restu sa mai astepte. si ce e vina mea? NU E ARMA CA AG-U NICI MASINA CA BMW-U. nu e vina mea ca bmw-u scoate pe banda masini cu prioritate:)))
0

Viper05 

09 August 2013 - 01:08

View Postkokomkj, on 09 August 2013 - 00:44, said:

NU E ARMA CA AG-U NICI MASINA CA BMW-U.


sa moara dujmani
1

feat01 

09 August 2013 - 03:27
True story! :goodjob:
0

yitzack 

09 August 2013 - 10:14
Cu totii ne regasim in situatia asta.
Pacat ca doar partea goala a paharului este mediatizata si ras mediatizata..
0

bobeialex 

13 March 2014 - 11:59
Bun bun big like ;))
0

Andrei_Snk 

13 March 2014 - 12:29
Foarte frumos! :) Felicitari! :goodjob:
0

andreige0 

15 March 2014 - 22:40
vorba unui amic ... sec:soopeeeerrr....
0

alexlw 

24 September 2014 - 03:18
Cu totii suntem vinovati. Mie mi-a zgariat-o cineva din fata pana in spate pe ambele parti cu un pietroi sau ceva asemanator. Si separat, altul mi-a ciordit numerele de inmatriculare. De oglinzi nu mai zic, sunt la al 3-lea set.
0
You do not have permission to leave comments on this articol
 • 3 Pages +
 • 1
 • 2
 • 3www.bmwclub.ro trafic.ro