Impozit special pentru persoanele carre vand mai mult de doua autoturisme pe an (View original topic)deeJayOg

Posted 11 October 2017 - 09:04

Impozit special pentru persoanele fizice care vand mai mult de doua autoturisme pe an

Eu aș zice că sună bine. Pe de altă parte, forțarea trecerii numărului de KM în contractele de vânzare-cumpărare și obligativitatea unui DEKRA (ITP țeapăn) n-ar suna rău deloc pe lângă asta.

MihaiCarunta

Posted 11 October 2017 - 09:08

Asta ar insemna ca toate tranzactiile sa fie facute la vedere prin conturi bancare etc.

Cati crezi ca fac asta? :)

Intentia e buna dar pana nu vine un Tepes nu ne lecuim....

six in line

Posted 11 October 2017 - 09:10

Ce vise pe noi.....suntem romani, ne plac banii cash, fara acte, fara munca, fara efort. Nu o sa vindem noi masini ca tarile din Europa de vest niciodata. Nu avem cum sa implementam un sistem bine-pus la punct pentru simplul fapt ca nu se vrea acest lucru.

Eugen B

Posted 11 October 2017 - 09:12

Numarul de km in mod normal se inregistreaza la inspectia tehnica periodica, ar trebui, ca pe baza seriei de sasiu sa poti face o cautare online a tuturor reviziilor autoturismului si numarul de km aferent. Ar mai fi util sa se impuna obligativitatea unei inspectii tehnice mai recente de 6 luni, in momentul semnarii unui contract de vanzare-cumparare, sau daca masina nu mai indeplineste standardele, si aceasta revizie nu exista, masina sa poata fi instrainata doar catre persoane juridice/pentru piese/casare.
Partea proasta este ca samsarii nu le inregistreaza pe numele lor, de multe ori masina nu devine niciodata proprietatea lor, la fel, ar trebui ca la intrarea in tara,pentru prima inscriere, contractul de vanzare cumparare/factura sa contina numele persoanei ce solicita cartea de identitate/inmatricularea , si sa nu se mai accepte tranzactii cu autoturisme neinmatriculate in Romania.Si mai ales, eliminarea tranzactiilor cash, chiar si intre persoane fizice, peste 1000 euro, asta si in conditiile in cae bancile ar renunta la comisioanele aberante percepute.

deeJayOg

Posted 11 October 2017 - 09:15

Sunt convins că soluții de evitare vor găsi 100%. Problema e în altă parte, normal. Asta ar fi doar o peticeală. Samsarii mai prost pregătiți vor suferi. Majoritatea vor găsi o soluție ocolitoare din păcate :(

LYM

Posted 11 October 2017 - 09:30

Eu cand am luat masina din Germania, de la dealer BMW, n-au vrut aia nici in ruptul capului sa accepte plata cu cardul, "cash only", so ...

X X L

Posted 11 October 2017 - 09:32

View PostdeeJayOg, on 11 October 2017 - 09:15, said:

Sunt convins că soluții de evitare vor găsi 100%.

normal... vor aparea iarasi inmatricularile pe proprietari fictivi (bunici, unchi si matusi)

Quote

Samsarii mai prost pregătiți vor suferi.

:laugh:

ryoraul

Posted 11 October 2017 - 09:35

Ar fi bine sa interzica prin aceasta lege si inmatricularea si circulatia masinilor cu volan pe dreapta.

Saylor Man

Posted 11 October 2017 - 09:35

View PostLYM, on 11 October 2017 - 09:30, said:

Eu cand am luat masina din Germania, de la dealer BMW, n-au vrut aia nici in ruptul capului sa accepte plata cu cardul, "cash only", so ...


Probabil te referi doar la valorile care sunt mai mici de 10000E . Tot ce depaseste ...nici nu se pune problema de cash.

P.I.M.P.

Posted 11 October 2017 - 09:38

Pai in primul rand ca samsarii cu masini aduse din UE, nu apar pe acte, nu si le trec pe ei, din simplul motiv birocratic. Daca le-ar trece pe ei, trebuie mers la primarie, declarate, facute mai multe contracte de vanzare-cumparare etc.

Eu cred ca nu vor colecta niciun leu de la nimeni.

Legile sunt facute pt prosti, nu pt samsari, bisnitari.

mik15

Posted 11 October 2017 - 10:37

nici in V nu se vand masinile scumpe toate prin banca, o gramada se vand cu cash si acolo pentru ca si lor le place putina evaziune si vor sa faca mai mult profit cand masinile ies din tara lor, asa ca oricum mi se pare inaplicabila legea pentru simplul motiv ca nu poti crea un catalog ca la imobiliare sa ai un pret de referinta. Sunt bunuri mobile al caror pret poate varia foarte mult in functie n factori, la momentul asta nu inteleg ce vor sa taxeze, profitul(16% din el) sau va fi o suma fixa pe fiecare tranzactie extra celor 2 permise? Pentru ca daca e sa fie profitul, asa cum spuneam, poti foarte bine sa nu o dai in profit, daca va fi o suma fixa pe tranzactie iarasi pe samsari nu ii prea va afecta. Asta e ca duda lui Vosganian si ouale nefiscalizate ale gainilor bunicii...idei ale unor idioti....

ckh

Posted 11 October 2017 - 10:42

View PostLYM, on 11 October 2017 - 09:30, said:

Eu cand am luat masina din Germania, de la dealer BMW, n-au vrut aia nici in ruptul capului sa accepte plata cu cardul, "cash only", so ...


Asa si la mine, toate masinile pe care le-am cumparat din UK si Germania le-am platit cash...deci nu inteleg care e diferenta intre Romania si alte tari la capitolul acesta.

Dan_316i

Posted 11 October 2017 - 10:52

Pentru ce naiba sa isi treaca un comerciant masinile pe el ? Oricum cei care aduc la kg le iau pe platforma, fara sa fie trecuti in Brief.

Hai sa nu mai folosim termenul de samsar, nu toti sunt uscaturi, sunt comercianti ca si cei cu acte.

deeJayOg

Posted 11 October 2017 - 11:01

View PostDan_316i, on 11 October 2017 - 10:52, said:


Hai sa nu mai folosim termenul de samsar, nu toti sunt uscaturi, sunt comercianti ca si cei cu acte.SAMSÁR, samsari, s. m. Persoană care intermediază afaceri de vânzare-cumpărare; misit. ♦ Fig. Persoană care face din orice lucru obiect de negoț. – Din tc. simsar, bg. samsar.

Samsar nu e o jignire neapărat :)

OPaul

Posted 11 October 2017 - 11:28

Nu e o jignire daca mergem dupa DEX , dar majoritatea zic de cineva ca e SAMSAR, omu ala care e mai putin de cat onesc si incearca sa iti vanda un cazan ''fulll optiuni'' la pret de masina buna.
Nu am auzit pe nimeni care s-a intors de la un dealer autorizat ... ''ba, a fost la un samsar sa vad de o masina''

bimmer90f30

Posted 11 October 2017 - 11:50

View PostOPaul, on 11 October 2017 - 11:28, said:

(...) majoritatea zic de cineva ca e SAMSAR, omu ala care e mai putin de cat onesc si incearca sa iti vanda un cazan ''fulll optiuni'' la pret de masina buna.
Nu am auzit pe nimeni care s-a intors de la un dealer autorizat ... ''ba, a fost la un samsar sa vad de o masina''


Samsarul tot samsar ramane oricat unii ar vrea sa nu fie numit asa. :D

La fel cum dealer-ul e stealer-ul in vest pentru cunoscatori. Nu poate fi altceva.

..sansele ca de la un samsar sa iei un automobil cu kilometri mai putini decat in realitate sunt mai mari decat de la un proprietar care a avut grija de masina si vrea sa fie onest. Sunt mai mari sansele ca samsarul sa nu fie onest; dar asta nu scrie in dictionar dar o stiu/stim multi!

Dupa cum la dealer te mai poti intoarce, la samsar mai putin.. mai ales daca l-ai platit cash..

Pentru mine platit cash inseamna obligatoriu suma redusa SUBSTANTIAL; cel putin 20%.

turmentatu

Posted 11 October 2017 - 11:53

Pai si eu daca in 7 ani am avut 10 masini......si unele da vandute 2 in acelasi an...sunt samsar? :)))
PS: toate le-am avut la impozit.

bimmer90f30

Posted 11 October 2017 - 12:05

View Postturmentatu, on 11 October 2017 - 11:53, said:

Pai si eu daca in 7 ani am avut 10 masini......si unele da vandute 2 in acelasi an...sunt samsar? :)))
PS: toate le-am avut la impozit...pentru cerere de schimbare a nickului pe forum trebuie sa de adresezi administratiei. :ninja:

Chiar asa, de ce ar trebui sa vrei sa te defineasca cineva aici!?

Eu nu as face un motiv de mandrie din faptul ca am vandut 7 masini in 10 ani.
Nu ma intreba de ce, pentru ca o raspunsul o sa fie, ca am altceva mai bun de facut decat sa schimb masina in fieeecaaree an.

turmentatu

Posted 11 October 2017 - 12:11

Pai nu.
Exista o diferenta intre cei care se ocupa strict cu vanzarea de automobile (majoritatea nu le au pe numele lor, sau nu le au luate la administratie), si cei care tin masinile pentru ei, si din diverse motive le vand.

LE: eu nu am vandut o masina ca nu am ce face. Au fost probleme personale si probleme cu sanatatea.
Se pare ca m-am facut inteles gresit, nu ma mandresc cu chestia asta....

P.I.M.P.

Posted 11 October 2017 - 12:22

Nici eu nu vad motive reale pentru care o persoana normala ar schimba 10 masini in 7 ani, caz in care ar fi la limita samsariei.

Dar legea se referea la a vinde MAI MULT DE 2 masini in acelasi an (fiscal).

Si da, samsarul in Romania e considerat o persoana necinstita, de multe ori proprietarul regreta cumpararea de la asemenea persoane (cunosc destule cazuri, fosti colegi etc.)

turmentatu

Posted 11 October 2017 - 12:33

Pai as scrie motivele dar....iar o sa fiu inteles gresit. In principiu probleme aparute deacursul anilor, momente grele in care trebuia sa fac urgent rost de bani, dar tot din cauza sanatatii iti trebuie si un mijloc de transport.
Nu te gandii ca am avut masini de zeci de mii de euro, am avut masina in 2015 si de 500 euro.
Nu doresc nimanui sa ai in fata un doctor sa iti ceara 2000 e pt o operatie, sa iti "scape" sotia de cancer. Si asa am dat ff2 din 2006 cu 2400e... Uiti dracu de tot, si de anaf si plangeri ca tia cerut bani si de tot.....

Se pot sterge comentariile de mai sus?
Daca da, rog un moderator. repet, am fost inteles gresit sau nu am scris eu cum trebuie.
Multumesc!

Eugen B

Posted 11 October 2017 - 12:45

Chiar regret sincer pataniile colegului,care a trebuit sa isi vanda bunuri personale, pentru a rezolva o situatia in familie, la fel cum este oarecum regretabil ca trebuie sa se ajunga sa se justifice in fata "juriului" forumului.

Insa cred ca suntem cu totii de acord ca Romania e o tara prea saraca si dezorganizata, de multe ori ce aminteste de o semi-democratie latino-americana, decat de un stat european, si de aceea, chiar daca nu intotdeauna populare, toate metodele de disciplina fiscala si organizare, dublate de vointa populatiei de a schimba ceva s-ar putea regasi in ameliorarea conditiilor de viata ale tuturor cetatenilor, si s-ar mai ajunge in situatii dezonorante si disperate, de a oferi mita in schimbul promisiunii si exercitarii unui act medical.

Daca acei samsari, de fapt niste evazionisti, realizeaza profituri neimpozitate, si ilicite, in multe cazuri ,deci evaziune fiscala, ei nu vor face decat sa isi schimbe masinile, sa isi faca vacante, sa isi construiasca case, etc......, in timp ce toti din jurul lor, societatea, de fapt este sortita stagnarii, sub-dezvoltarii, adancirii decalajelor, ceea ce de fapt este o involutie.

Sa nu luam ca exemplu situatiile, de multe ori, particulare(tranzactii cu est europeni), in care exista evaziune fiscala si in vestul Europei, ci ar trebui sa ne aliniem la bunele practici, care in multe tari, reprezinta marea majoritate.

Cu riscul de a ma repeta, dar o legisatie clara, transparenta, usor de aplicat, cu reguli precise, in domeniul tranzactiilor auto, care ar putea sa incerce sa limiteze evaziunea fiscala si fraudele nu ar avea decat un impact pozitiv (ce nu se cuantifica in cateva luni) pentru Romania, ca si tara.

P.I.M.P.

Posted 11 October 2017 - 12:48

@turmentatu Nu trebuia sa te justifici, si oricum legea se refera la a vinde mai multe de doua pe an.

Deci nu afecteaza persoanele normale. Tu de exemplu n-ai vandut 3 pe an in niciun caz.

Plus de asta samsarii vand mult mai mult de doua, teoretic ei sunt vizati, practic nimeni.

mik15

Posted 11 October 2017 - 12:54

poti sa schimbi si 10 masini pe an, pur si simplu pentru ca ai vreme si vrei sa incerci cat mai multe, nu vad ce e rau in asta, la unele faci profit la altele nu. Eu am facut asta cu multe masini si as face-o si acum daca as mai avea timp. Si cu siguranta mai sunt ca mine destui, iar daca asta ma face samsar in ochii unora, so be it, don't give o ceapa degerata, ca sa nu scriem urat in alte limbi :).

P.I.M.P.

Posted 11 October 2017 - 12:59

:))))) La tine nu se pune ca tu le aduci multiple imbunatatiri. Cei care cumpara de la tine iti multumesc ulterior. :thumbsup:

Cristian'GT

Posted 11 October 2017 - 12:59

View PostEugen B, on 11 October 2017 - 09:12, said:

Numarul de km in mod normal se inregistreaza la inspectia tehnica periodica, ar trebui, ca pe baza seriei de sasiu sa poti face o cautare online a tuturor reviziilor autoturismului si numarul de km aferent. Ar mai fi util sa se impuna obligativitatea unei inspectii tehnice mai recente de 6 luni, in momentul semnarii unui contract de vanzare-cumparare, sau daca masina nu mai indeplineste standardele, si aceasta revizie nu exista, masina sa poata fi instrainata doar catre persoane juridice/pentru piese/casare.
Partea proasta este ca samsarii nu le inregistreaza pe numele lor, de multe ori masina nu devine niciodata proprietatea lor, la fel, ar trebui ca la intrarea in tara,pentru prima inscriere, contractul de vanzare cumparare/factura sa contina numele persoanei ce solicita cartea de identitate/inmatricularea , si sa nu se mai accepte tranzactii cu autoturisme neinmatriculate in Romania.Si mai ales, eliminarea tranzactiilor cash, chiar si intre persoane fizice, peste 1000 euro, asta si in conditiile in cae bancile ar renunta la comisioanele aberante percepute.
Exemplu Italia
Aplicația se cheamă INFOTARGA
scrii numărul mașinii și Îți dă aproape toate informațiile mașinii .


LYM

Posted 11 October 2017 - 13:05

View PostSaylor Man, on 11 October 2017 - 09:35, said:

Probabil te referi doar la valorile care sunt mai mici de 10000E . Tot ce depaseste ...nici nu se pune problema de cash.

A fost de aproape 3 ori mai mult.

Saylor Man

Posted 12 October 2017 - 10:39

@LYM , eu personal am fost de 2 ori sa iau masini din DE , si au fost direct de la dealer. Nici nu au vrut sa auda de cash, pentru ca valorile erau mai mari de 10k euro. Desi am avut si cash la mine. Totul prin transfer bancar. Asa ca nu vb din carti.
Nu stiu cine a dat "minus" la postarea mea anterioara , dar asta-i adevarul.

dragos1801

Posted 12 October 2017 - 11:08

In Romania este lege care limiteaza tranzactiile cu bani lichizi intre persoane fizice pana la suma de 50.000 lei sau echivaletul in valuta (aprox. 10.9k euro la momentul actual).

Bine, ma indoiesc ca, sunt samsari care respecta asta.

In Germania nu exista limita asta, cumpara samsarii si masini de 40-50k euro cu cash.

ionut_marius

Posted 12 October 2017 - 11:15

Legea respectiva ii va descuraja doar pe micii combinatori, adevaratii samsari folosesc firme. Pe langa faptul ca nu platesc impozite ei se sustrag si de la plata tva.

BOASKA

Posted 27 October 2017 - 19:54

View PostSaylor Man, on 12 October 2017 - 10:39, said:

@LYM , eu personal am fost de 2 ori sa iau masini din DE , si au fost direct de la dealer. Nici nu au vrut sa auda de cash, pentru ca valorile erau mai mari de 10k euro. Desi am avut si cash la mine. Totul prin transfer bancar. Asa ca nu vb din carti.
Nu stiu cine a dat "minus" la postarea mea anterioara , dar asta-i adevarul.se burzulesc foarte tare degeaba, nu toata lumea intelege ca unele reprezentante auto mai motate nu accepta sacosa rasturnata pe birou ci numai plata prin banca din contul tau in contul lor, pe urma poti sa iei masina.... este vorba de politica firmei... si mie mi se pare corect asa, din cate am auzit in Italia de exemplu se practica de mult metoda asta pentru combaterea spalarii de bani, tot ce trece de cateva mii de euro se achita prin banca.......acum ca in Germania se umbla cu sacosa de bani si se cumpara orice de catre oricine fara ca ''acel cineva'' sa ''se prinda'' ma rog face parte din seria de enigme gen #made in germany# facute pe vapor si succesul lor pe plan international corelat cu gradul de coruptie care creste exponential cu profitul......
si 2 masini ptr persoane fizice pe an este suficient.... combinatii gen: azi am avut de dimineata corsa la 12 vectra si seara calibra si 2000e diferenta nici eu nu le tolerez... toti coloratii care sunt samsari de masini si bosi Posted Image