Jump to content

[e60][SOUND QUALITY audio][cine a mai facut]


flo_sb

Recommended Posts

Salutare.

Posed sistemul audio de mijloc (nu logic 7, cel cu tweetere si suburi de 6") si pot sa spun de cand am cumparat masina ca am fost dezamagit si socat de cat de groaznic poate suna :)

Mentionez ca am schimbat n scule audio acasa pana am ajuns la o combinatie care sa imi placa (NAD cu PSB pe E-MU), initial eram nebun dupa bubuit dar am realizat ca sound quality e tot. Zic asta ca sa nu intre in discutie persoane de genu "frate are ala un Sony JBL de 1000W si bubuie peretii, crapa geamurile, ia-ti si tu sa moara vecinii"

Planuiesc sa fac upgrade-ul in 2 stagii, 1ul va fi upgrade de statie sateliti tweetere si pocnitorile de woofere de sub scaun, dupa care 2nd stage ar fi subul din portbagaj.

 

Bugetul alocat pentru 1st stage ar fi in jur de 4000RON +- destul de variabil, ideea e sa iasa ceva care suna foarte bine.

Oarecum componentele upgrade-ului le stiu si nu ma indoiesc de ele inafara de sub:

  • Sateliti + tweeter - Morel Dotech Ovation 4 - 1200 - 1500ron
  • Statie - Audison SRX 5.1 - 2000RON sau Helix Dark Blue 4 2bucati - 1600RON sau DLS Ultimate A2 1000RON pt fata si un Helix Dark blue 4 800RON pt spate si woofere
  • Shallow Woofer 8" x2 - aici e buba - Earthquake SWS 8xi x2, 1000RON. problema e ca nu am auzit de pocnitorile astea pana acum. Nu prea gasesc alternative pentru ca trebuie sa fie de aprox 50mm inaltime. eventual un frame de adaptare ceva ?

 

Si acum, problema mea reala.

Casetofonul masinii nu transmite line-level, trimite semnalul amplificat direct.

Este o problema reala deoarece degeaba ii dau Super amplificator care accept HIGH level input daca semnalul e transmis prost de casetofon.

Si acum, intrebarea principala:

 

Ce solutii am, cum sa fac?:

*casetofonul masinii e acelasi ca la logic7 si transmite un semnal de calitate, nu am de ce sa imi fac griji

*Sa montez un al 2lea casetofon / Ipod cu modul de Ipod pentru a transmite grafica pe ecran, iar audio sa il rutez direct din ipod/casetofon secundar in statie, si sa pun multiplexor, asta ca sa imi pastrez telefonul pe bluetooth si eventualele semnale de avertizare ale masinii

*give me a better choice

 

Ideea e sa nu fac modificari fizice chicioase asupra masinii si sa imi pastrez toata functionalitatea ei, iar cand va fi s-o vand, sa ii dau posibilitatea cumparatorului sa se scape de vreo 1000euro din pret daca nu apreciaza sunetul de calitate (sa ii pot pune sistemul audio original inapoi - aka n-as prea baga flexul).

Link to comment
Share on other sites

e foarte problematic la BMW in general sa faci upgrade. De cele mai multe ori rezultatele sunt complet nesatisfacatoare indiferent de solutia aleasa, daca nu inlocuiesti tot cap coada.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

esti cam... in eroare

 

1. logic 7 este mijlocul. Individual high-end audio este varful pe E60

 

2. Felicitari pentru ce ai acasa! Insa apoi strici totul cu subwoofer in portbagaj. Pai ala nu e sunet de calitate pana-i lumea. Orice i-ai face, fizic, din portbagaj pana inauntru la unele frecvente o sa fie groaznic. Daca astepti fidelitate nu ai ai cum sa obtii asa ceva decat bubuiala sau un bass cald/placut dar care nu are nicio treaba cu sunetul de calitate,neutru, fara diverse rezonante/reflexii etc.

 

3. Daca vrei upgrade, E60-ul ofera spatiu&incinte destul de OK. Poti pune un amplif de individual-high end si difuzoarele de pe un E60. Cu banii astia poti face un upgrade de la ceva dezmembrari. Pe langa sunetul extrem de bun, foarte bine integrat in masina ai si multe functionalitati mai mult decat ok.

 

P.S. Spui ca nu vrei chestii chicioase. Pai subwooferul in portbagal la E60 ce este? Mai ales cand ai locuri de subwoofere si o gramade de locuri unde poti sa pui difuzoare/amplif OEM... Numai antifonarea extrem de buna din E60, pozitionarea difuzoarelor cat si MOST-ul si merita sa faci upgrade la ceva OEM

Link to comment
Share on other sites

1. cer scuze. eu am sistemul cu tweetere. deci am logic 7 ?

Este cineva pe langa sibiu cu Individual high-end audio pe E60 care are rabdare sa ma ajute cu o auditie?

 

2. multumesc pentru apreciere.

Legat de subwoofer, sunt complet de acord cu tine, sunt pe aceeasi unda.

Tocmai de aceea o sa am un remote switch ON/OFF iar subul va fi OFF most of the time. (Si acasa am o pocnitoare de JBL E250P din fostele sisteme pe care-l mai pornesc odata la 3 luni)

 

3. sincer, la cum suna solutia lor middle end, nu am nicio asteptare de la cea high end.

Uite aici nu inteleg si sper ca ma poti lamuri tu.

Peste tot pe unde am cautat pe net ziceau ca E60 da numai HIGH LEVEL semnalul. Asta ma face pe mine sa inteleg ca ampliful e in casetofon (daca ar fi separate, de ce nu as putea sa arunc statia masinii si sa iau direct line level din casetofon?)

 

Tu zici sa pun amplif de individual high end. Pana la urma este statie separata? Statia asta da si semnal line level ? E separata de casetofon ? (Casetofonul e acelasi si la a mea si la Indiv HIGH End?)

 

legat de P.S. am vazut ca este un JL 12W6 parca direct in cutie pt E60 (se pune in stanga in portbagaj, spatiu ocupat minor) care e ca un 12W3 dar e axat pe SQ iar subul asta l-am auzit la un prieten in masina in incinta inchisa powered de un DLS Ultimate A3 si pot sa iti spun ca i-a dat total alt inteles la melodia Dirty Diana a lui MJ (presupun ca si tu ai un sistem liniar acasa. nu am apucat sa ma joc prea mult cu ale mele de acasa dar am ajuns la concluzia ca daca ii dau un +10db in jurul la 50Hz melodia e total altceva. Incearca te rog sa vezi la ce ma refer.

 

Oricum, chiar nu vreau sa intru in discutii despre subwoofer acum, e pe planul 2 indepartat pentru mine, problema principala este obtinerea unui sistem echilibrat de SQ. (pe care sa il pot strica ulterior cu un buton de ON/OFF pt sub).

Link to comment
Share on other sites

din cate stiu statia e separata.. si din ea ies niste frecvente la care numai boxele BMW se pupa. de unde rezulta ca daca inlocuiesti doar boxele nu iese nimic.. daca inlocuiesti head-unit +boxe nu iese nimic.. deci inlocuiesti tot si atunci iese ceva. asta inseaman inclusiv fire, desi meseriasii care fac sunet custom sunt in stare sa se foloseasca de CAN-BUS si sa dea garantie ca nu afecteaza partea electrica, care e si ea destul de pacatoasa la e60..

Un asfelt de retrofit in complet in De e in jur de 1500 de euro.. suna foarte bine.

 

 

 

Singura sonorizare OEm la bmw care suna bine a aia cea mai de sus, restul sunt niste pocnitori in general, avand in vedere masina si cat au costat ca optiuni..

Link to comment
Share on other sites

Sisteme puse pe e60 din memorie (eventuale greseli posibile)

 

1. Standard ( amplificarea facute de unitatea din bord , vreo 20-30 w pe canal)

2. HI-Fi profesional - 10 difuri parca. Doar cele 2 sub-uri de sub scaune sunt alimentate de amplificator separat ( e in portbagaj). Din bord vine sunet analog in el ( habar n-am daca filtrul pentru joase e inainte de amplif sau integrat in amplif). Tind sa cred a filtrul de joase e in MASK (unitatea din bord, deci n-ai ce semnal curat sa iei , doar pentru woofer, daca frecventa de cross-over te multumeste).

3. Logic 7 - amplif in portbagaj multicanal, comunicatie digitala cu unitatea din bord, alte difuzoare mai puternice , meniu separat in Idrive cu control frecvente, ceva presetari.

4. Individual High-End, tot amplificator in portbagaj (nu stiu daca e identitc cu Logic 7) si calitate mai buna a difuzoarelor.

 

Solutii la problema ta ( daca ai Hi-Fi professional), din ce circula pe net.

 

Relativ ieftine

 

1. Difuzoare si tweetere schimbate cu cele de Logic 7.

2. Inlocuire sub-uri cu ceva mai puternic ( rainbow nu stiu ce (gasesti linkuri mai jos) + alt amplificator ( se gasesc cabluri pe e-bay plug & play pentru e60).

 

Scumpe

 

1. Pui un sound processor bun pe iesirile unitatii din bord, ca sa poti sa ai o sursa de semnal curata si mai departe cat te tine portofelul cu amplificatoare si difuzoare. Gen JBL-MS-8 , conectezi cele 4 canale si te rogi sa scoata ceva curat.

2. Retrofit Logic 7 / Hi-Fi professional , dar presupune recablare pentru difuzoare, amplificator si toate dif-urile schimbate, recodare masina.

3. Daca gasesti vreun decoder MOST il legi pe bus-ul optic, te rogi sa-l recunoasca masina si incerci sa iei semnal audio curat ( n-am auzit sau vazut ceva de tipul asta, pentru intrare gasesti (interfete IPod, etc, dar iesire n-am vazut.)

 

Linkuri utile

 

http://bavariansoundwerks.com/ - astia au niste upgrade-uri pentru dif-uri

 

Instalare amp+woofer pe Hi-Fi cu poze

Instalare amp+woofer pe Logic7

 

Schimbare sub-uri

 

MS-8 pe HI-FI

 

Fete de usi custom + audio

 

LE. sau o solutie de buget pentru ca doar MS-8 ala cred ca e vreo 800 euro, te duci la un electronist priceput si scoti semnal din MASK inainte de finali , dupa mixer , desi am vaga impresie ca mixerul si fitrul de joase pentru amp-ul din portbagaj sunt in acelasi integrat . Daca ai noroc sa gasesti canalele fata spate bune ( fara sa fie filtrate frecventele de bass) atunci ai semnal curat si poti sa faci ceva de calitate cu niste amp-uri multicanal si difuzoare mai bune.

Edited by DSF
Link to comment
Share on other sites

Multumesc de raspuns DSF. Da am Hi-FI Probalegarsionnal.

din threadul cu MS-8 pe HI-FI

"i dumped around 4g into my stereo and im not happy. actually took most of it out and just rollin with the 4's and earthquakes.. As for powering the stock underseats at 200 watts those are going to blow out. mine did in like a week at 100 watts each. i think the stock underseats play vocals to give the car a deep softer music feel. with the earthquales they only play bass. and the 4's are tiny and dont produceany bass. so theres a huge gap in sound "

omu asta imi confirma de ce mi-e frica mie. Earthquake alea sunt niste pocnitori, si o sa am gap de sunet. trebuie sa gasesc pe cineva care imi poate crea o masca ceva unde sa pot baga un http://www.morelhifi.com/products/mob_subwoofers_supremosw.html Morel Supremo de 9" . aveti vreo idee ?

 

 

Revenind la problema principala, adica ce se intampla pana ajung la statie.

MS-8 si orice sistem de reprocesarea sunetului EQ bla, din experienta mea persoanala cu sistemele pentru casa, nu sunt bune. (sau sunt bune, dar 99.5% din oameni nu le pot configura).

Accept ideea folosirii unui MS-8 doar pentru a curata sunetul (ma uitam aseara la un Rockford Fosgate 360.1) dar sincer daca un sunet iese nasol din sistemul masinii, poti sa-l f*ti, il tot carpesti etc, tot nu e ce trebe, ca sa nu ma gandesc la THD, tare curios sunt cum scapa de el.

 

Postul tau m-a bucurat, mai ales ca aveam dezamagirea ca nu puteam controla nicium sistemul (numai daca mergeam pe un Rockford Fosgate si sa controlez de pe blustiut sau un MS-8 care n-am unde sa-l pun sa arate bine).

Varianta de a-l controla direct din Idrive este grozava.

Asadar cred ca am sa ma indrept spre varianta cu upgradeul casetofonului la Logic7/Individual High-end.

Acum vine intrebarea: casetofoanele Logic 7 / Individual High-End nu ofera semnal LINE ? am inteles ca astea comunica nu stiu cum digital special, trebuie sa ma documentez. (AKA Logic 7 / Individual High-End + Statie Aftermarket)

Link to comment
Share on other sites

nu mai pot da edit

still digging dupa cum functioneaza logic 7 asta. de pare ca semnalul e transmis optic dar unii zic ca e transmis din acelasi casetofon ca la HIFI deci cum e optic atunci?

Oricum, motivul pentru care am vrut sa dau edit este ca Morel Supremo 9" iese din discutie, costa 850$/buc, eventual mers pe Pioneer TS-SW841D. tot am nevoie de spacere. cine le poate face?

Link to comment
Share on other sites

Acum vine intrebarea: casetofoanele Logic 7 / Individual High-End nu ofera semnal LINE ? am inteles ca astea comunica nu stiu cum digital special, trebuie sa ma documentez. (AKA Logic 7 / Individual High-End + Statie Aftermarket)

 

E vorba de intarfata MOST. Este o interfata seriala pe fibra optica in inel. Vezi ca exista si circuite compatibile idrive, recunoscute de idrive si care au acces la MOST cum ar fi Dension Gateway. Nu stiu daca ii bagi MOST poate scoate semnal audio dar sigur, daca ii bagi video sau audio, baga ea pe MOST pt a se auzi in difuzoare sau pt a avea imagine pe LCD.

 

Am reusit sa editez :p

 

Din cate stiu eu, ai MOST daca ai naviprofessional, HeadUpDisplay sau Individual Audio. Oricare dintre ele... Dar nu sunt 100% sigur. Cauta in WDS si poate gasesti in ce mod comunica Logic 7-le

Edited by Bala
Link to comment
Share on other sites

numai putin ca sa stiu cum caut in continuare. MOST asta e doar la Logic 7 / High End individual corect ?

 

MOST e multimedia&comenzi pe fibrfa optica.

 

Transmite comenzi, informatie audio si informatie video. BMW individual audio sigur are MOST. HUD-ul (deci unde se cere video) sigur are MOST.

 

Cred ca daca scoti partea din spate a capitonajului de la portbagaj poti vedea daca ai MOST. Sunt doua cabluri de fibre optica care ar trebui sa ajunge pe acolo.

 

La MOST, informatia circula in inel. Deci pleaca de la A merge la B merge la C merge la D si apoi iarasi la A. Ce trimite B merge la C=>D=>A si cand iarasi ajunge la B, se opreste. Fiecare device conectat la MOST, are un IN si un OUT pt fibra optica.

 

Faza este ca daca nu ai acel device conectat, pentru a functiona MOST-ul, trebuie sa exista o punte, un bypass care ia de la MOST IN si duce la MOST out. De exemplu la mine, pt ca am MOST dar nu am CD -changer, la locul unde am CD-changer vine MOST dar i se face bypass cu acel conector.

 

La tine, daca ai MOST ar trebui sa fie si in stanga portbagajului unde se afla modulul audio, si receptorul TV.

Link to comment
Share on other sites

De aia am insistat si eu asupra modalitatilor de obtinere asupra unui semnal de linie neprocesat, pentru ca asta e prima problema. Degeaba bagi 5000 euro in amp-uri si difuzoare daca MASK-ul iti taie jumatate din frecvente si mai baga si cine stie ce delay etc.

Din ce am citit pe net (e un tip pe e60.net care facuse un upgrade si se pricepea bine , avea analizor de frecvente si rezultatele nu prea erau pe masura investitiei), cel mai bun ugrade (costuri / performante) e inlocuirea dif-urilor din usi cu cele de logic 7.

La Logic 7 si Individual comunicatia dintre MASK (casetofon) si amplif-uri se face pe MOST (MOST – Media Oriented Systems Transport) digital. Greu de gasit decodoare , si mai greu de integrat pe bus ( codarea masinii).

 

Cred ca solutia cu cea mai mare sansa de reusita e ce am scris eu mai sus. Desfacut MASK si luat semnal dupa pre-amplif / mixer de pe difuzoarele fata in speranta ca nu sunt filtrati basii din ele . Ai nevoie de mixerul masinii pentru ca ai multe surse sonore (navi/ telefon/ pdc cred ?) si nu ai setari pentru a controla individual volumul lor. Dupa aia poti sa duci semnalul intr-un procesor de sunet daca vrei surround, efecte etc.

 

MS-8 e o scula interesanta pentru ca are Logic 7 in el si isi face calibrare automata cu o pereche de casti (gen Audyssey pe Onkyo, etc) si scutesti o gramada de timp pentru tuning.

Eu zic sa stai cuminte cu upgrade-ul la Logic 7 pentru ca nu e un lucru usor si costurile sunt foarte prohibitive :

vreo 800 euro amplificatorul Logic 7

400 euro un woofer x2 + restul de difuzoare 11 bucati

tot cablajul audio trebuie schimbat ( adica faci interiorul bucati si dupa aia il pui la loc)

masina trebuie recodata pentru Logic 7 si nu stiu cat de usor e de gasit pe cineva in Romania.

 

Plus ca te dezavantajeaza pentru ca in momentul cand faci codarea la Logic 7, MASK-ul nu mai scoate nimic analog, totul e trimis pe MOST la amplif si trebuie sa te legi la intrarile HIGH ale amp-ului Logic 7 iar sunetul va fi procesat foarte mult (surround, efecte, delay-uri si o sa ai dureri mari de cap sa scoti macar ceva stereo ).

 

M-a interesat problema acum vreo cateva luni si am citit cate ceva. Din ce review-uri are MS-8 ala si din manualul de utilizare se pare ca poate scoate ceva de calitate daca legi canalele fata spate la el . Ar fi mai avantajos sa ai sistemul standard care nu are amplif si wooferele sunt amplificate de MASK (vreo 15 w :D), dar ai sansa sa gasesti semnal analog nefiltrat.

 

Eu tot Hi-Fi Profesional am pe masina si mi se pare decent sunetul, nu e Logic 7 dar nici sistemul standard care intradevar e o pocnitoare. ( asta e deja traditie BMW)

( media player usb, cu control complet Idrive, plus cateva intrari video pentru camera spate etc). Ma chinui sa ma fac reseller pentru ca pretul e destul de prohibitiv ( in jur de 800 euro, 1000 cu tuner tv digital ). Mi se pare o investitie mult mai interesanta decat sa bag cateva mii in scule audio si sa se auda marginal mai bine.

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Salutare baieti, dupa 4 ore de google-at dupa line-out am aflat ca exista o asemenea iesire din CCC, dar degeaba, pentru ca e doar de frecvente joase.

Furthermore, am vazut niste poze si m-am dus asa bine mersi la masina in pijama si am desfacut-o in spate.

Nu am reusit sa gasesc niciun amplificator (imi aduceam aminte bine ca nu am vazut niciun amplificator cand am schimbat becul ars de marsalier).

 

Si ce credeti, stupoare, pentru prima oara m-am gandit sa pun urechea langa tweetere. Nu exista. :frantics: :frantics:

 

Nu pot sa cred cat de retardati sunt cei de la BMW in a implementa asa un sistem de rahat intr-o masina asa de scumpa.

Nu pot sa cred cat de cretin poti sa fi sa nu implementezi in NICIO varianta de sunet un CCC care sa scoata line level. Cred ca pana si Dacia Logan are iesire de pre-amp. FANTASTIC.

 

Pai nu am cum DSF, sa iau semnal dupa pre-amp, pentru ca e in CCC la Standard/Hi-fi iar la cele de top e codat digital. Cu alte cuvinte, semnalul de dupa pre-amp lipseste cu desavarsire.

 

Sistemul ala multimedia de l-ai linkat tu arata interesant, dar problema e ca noi avem versiunea veche de ecrane, cu pixeli putini. cu alte cuvinte, nu poti sa te folosesti de ea, dupa parerea mea.

 

Nu stiu ce sa fac but this has got to drastically improove.

 

edit: momentan alta varianta mai buna decat cumparat IPOD + Interfata IPOD + pus un splitter la cablu de Ipod si pus MUX pe toate firele de la boxe, tras cablu din Ipod direct in statie nu-mi vine. fantastic

Edited by flo_sb
Link to comment
Share on other sites

Sistemul ala multimedia de l-ai linkat tu arata interesant, dar problema e ca noi avem versiunea veche de ecrane, cu pixeli putini. cu alte cuvinte, nu poti sa te folosesti de ea, dupa parerea mea.

 

Ba da, ala e ecran de CCC in video, cum avem si noi. Ecranul nou (de 1280x480) s-a pus cand s-a schimbat CCC-ul cu CIC-ul.

Edited by ralfy
Link to comment
Share on other sites

Buna dimineata.

Se pare ca in somnul meu de nici 3ore nu am reusit sa formulez nimic inafara de faptul ca playerul meu dintr-o masina care a costat 35+k (sau cat a fost cand a fost noua) suna dramatic mai prost decat un mp3 player de 75euro care-l gasesc la real si am nevoie de 400-8000euro ca sa-l fac sa sune ca unul de 75. Am plecat la examen.

Link to comment
Share on other sites

salut.

 

eu sunt nelamurit fata de diferentele intre sistemul Hi Fi cel standard si cel individual. de fapt nici nu stiu ce am pe masina. stiu doar ca am difuzoare in fetele de usi din fata, sub-uri sub scaune iar pe bord am doar locul pt un difuzor. tweeterele de la boxele de sub luneta lipsesc deasemenea

Link to comment
Share on other sites

Nu pot sa cred cat de retardati sunt cei de la BMW in a implementa asa un sistem de rahat intr-o masina asa de scumpa.

Nu pot sa cred cat de cretin poti sa fi sa nu implementezi in NICIO varianta de sunet un CCC care sa scoata line level. Cred ca pana si Dacia Logan are iesire de pre-amp. FANTASTIC.

 

Tocmai pt a face upgrade la ceva facut de ei.

 

Daca ai MOST pe masina este excelent, este o magistrala complexa, imuna la zgomote, imuna la numarul de legaturi pe care le faci in masina...

 

Din pacate gasesti foarte greu documentatie despre MOST. Eu cand am lucrat la o cotatie pentru un HeadUpDisplay, am avut nevoie de nspe semnaturi pt a putea vedea ceva specificatii ale interfetei de MOST. Si atunci a trebuit mai mult ghicit cum merge...

Link to comment
Share on other sites

auziti, daca fac upgrade la CIC in loc de CCC, CIC asta are vreo solutie simpla de obtinerea unui semnal line level ?

 

nu cred. Din catestiu eu, CIC si CCC sunt la fel din pct de vedere al conectivitatii

Link to comment
Share on other sites

http://forums.5series.net/topic/109704-cic-retrofit-compilation/ CIC RETROFIT

acum citesc un thread interesant. in al 3lea post bruce_miranda zice de "now feed the line level outputs of the CIC into that 4 channel amp"

Nu mai pot de oboseala, ma pun la somn fericit pt ca am auzit de line level la CiC. sper sa nu ma deprim din nou cand ma trezesc si citesc in continuare.

Edited by flo_sb
Link to comment
Share on other sites

din cate stiu eu, nu exista o solutie ieftina pentru trecerea de la high la low output, ceva rezistente, dupa care intra in statie? sau ma insel

 

si te ajut eu cu o auditie la intalnire, pe e36 cu niste boxe hamman pe semnal preamp. :D

 

LE: acum vad ca de fapt semnalul e digital si nu se poate lucra cu el. Ramane sa mai cauti solutii.

Edited by increatul
Link to comment
Share on other sites

Tocmai pt a face upgrade la ceva facut de ei.

 

Daca ai MOST pe masina este excelent, este o magistrala complexa, imuna la zgomote, imuna la numarul de legaturi pe care le faci in masina...

 

Din pacate gasesti foarte greu documentatie despre MOST. Eu cand am lucrat la o cotatie pentru un HeadUpDisplay, am avut nevoie de nspe semnaturi pt a putea vedea ceva specificatii ale interfetei de MOST. Si atunci a trebuit mai mult ghicit cum merge...

 

bine ai venit in lumea BMW. Treaba asta se petrece de la e34 incoace, politica speciala, ori iei sunet mai bun optional, cat o fi fost cam de la 200 de euro in sus la ei, ori practic te forteaza sa ajungi cam la aceleasi costuri.

Daca iti vine sa crezi sau nu, pe mine tot acolo ma duce, poate scap cu 1000 ca masina e mai simpla, dar practic trebuie sa inlocuiesc absolut tot, si al fel ca la tine,sa dau jos interiorul sa trag alte fire., e si asta mai putin dramatic la vechitura mea.

 

 

 

 

 

 

 

Cum iti spuneam, fara vreo 1500 de euro nu scapi. Problema amre in Ro e sa gasesti pe cineva in stare sa iti desfaca interiorul si sa il puna la loc cum trebuie.

Edited by DOMI
Link to comment
Share on other sites

problema mea, in momentul de fata, este ca nu gasesc nicio solutie care sa imi permita integrare perfecta in masina si sa obtin un semnal pur de preamp, fara sa pun vreun mp3 player aftermarket.

Am mai cautat putin dar nu mai pot, chiar ma pun la somn acum si voi continua deseara.

Link to comment
Share on other sites

Salutare baieti, dupa 4 ore de google-at dupa line-out am aflat ca exista o asemenea iesire din CCC, dar degeaba, pentru ca e doar de frecvente joase.

Furthermore, am vazut niste poze si m-am dus asa bine mersi la masina in pijama si am desfacut-o in spate.

Nu am reusit sa gasesc niciun amplificator (imi aduceam aminte bine ca nu am vazut niciun amplificator cand am schimbat becul ars de marsalier).

Si ce credeti, stupoare, pentru prima oara m-am gandit sa pun urechea langa tweetere. Nu exista. :frantics: :frantics:

 

Nu pot sa cred cat de retardati sunt cei de la BMW in a implementa asa un sistem de rahat intr-o masina asa de scumpa.

Nu pot sa cred cat de cretin poti sa fi sa nu implementezi in NICIO varianta de sunet un CCC care sa scoata line level. Cred ca pana si Dacia Logan are iesire de pre-amp. FANTASTIC.

Pai nu am cum DSF, sa iau semnal dupa pre-amp, pentru ca e in CCC la Standard/Hi-fi iar la cele de top e codat digital. Cu alte cuvinte, semnalul de dupa pre-amp lipseste cu desavarsire.

 

 

Le cam incurci, daca n-ai amplificator in spate inseamna ca ai sistemul Standard si asta explica nemultumirea ta. La HI-FI Professional se aude decent, bass destul, nu distorsioneaza la volum mare.

Eu n-am zis niciodata ca ai vreo mufa banana la ccc in spate ca sa iei semnal de linie. Eu ziceam sa desfaci CCC si sa iei semnal inainte de stage-ul de amplificare. Chiar daca comunicatia interna si procesarea se face digital in CCC/MASK, inainte de finali ai semnal analog.

Asta presupune sa le ai cu pistolul de lipit sau sa te duci la un electronist sa-ti trage cateva fire si o mufa pe carcasa.

 

Interfata aia merge bine mersi pe display-urile noastre .

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.