Jump to content

My car


RaYn3

Recommended Posts

Intr-un final am reusit ieri sa-mi schimb placute+discuri+senzor, fata, ATE. Am o problema ca in iDrive nu se reseteaza placutele. Si inainte de a le schimba, de ceva vreme imi tot arata ca dupa 900Km trebuie sa schimb placutele pe fata, desi acestea erau in stare buna, doar discurile avand uzura destul de mare, acest fiind si motivul pentru care le-am schimbat pe toate! Imi aduc aminte ca in luna mai cand am schimbat pe spate, mi-a resetat si placutele pe fata, iar atunci imi arata ca mai am 1000Km, care dupa o luna(~) a inceput a-mi arata 900Km pana ieri cand le-am schimbat! In softul de diagnoza arata 100%, le-a resetat de vreo 3 ori, deci mi-a marit nr de schimburi la placutele pe fata, dar in iDrive imi arata tot cu galben si ca doar 1000Km mai pot merge cu ele. La inceput(inainte de schimbul de ieri) am crezut ca este problema de senzor si i-am dat pace. Dar vad ca problema persista. Stiu ca am mai incercat la inca un tip cu soft de diagnoza(foarte priceput si "dotat") si stiu ca la fel n-a reusit sa reseteze. Cred ca poate este o problema hard, tot pe la senzor.... Sapt viitoare voi merge la Banat pentru anulare Power Reduction si as vrea sa-i intreb si pe ei, doar sa nu fie ceva complicat si sa se apuce de treaba si pe la roti, sa lucreze n ore si sa-mi ceara dupa nu stiu cati bani, avand in vedere ce preturi au!

 

 

Au reusit cei de la Banat sa-mi reseteze placutele pe fata pana la urma, avand in vedere ca am avut programare la ei pentru anulare "power reduction", le-am zis si de acestea!

Edited by RaYn3
Link to comment
Share on other sites

nu mai e voie cu nici o folie pe fata, nu mai e valabila chestia cu maximum 24% opacitate

 

ba da. este voie. eu mi-am pus acum 1 luna folie Llumar pe toata masina legal cu abtipilde de omologare.

pe fata folia este 83 % dar rezultatul final 75% din cauza geamurilor deja colorate.

exact asta scrie si in foaia primita de la ei.

am pus folia inainte sa fac rar-ul. am trecut de rar fara nici o problema.

Link to comment
Share on other sites

eu cand am cumparat masina avea folie foarte deschisa pe fata iar la rar mi-au spus ca nu mai este voie cu absolut nici un fel de folie...indiferent de transparenta ei.... m-au pus sa o dau jos acolo,altfel nu treceam rar-ul.cand mi-a spus sa o dau jos am crezut ca face misto de mine ptr ca nu stiam ca am folie pe fata,asa de deschisa era.:) masina este foarte frumoasa...sa te poarte multi km fara incidente.....mai ales ca avem aceasi culoare Edited by cristy7610
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Salutare! Am o problema cu resetarea placutelor de frana pe fata in sensul ca acum o luna si ceva am schimbat discuri+placute+senzor ATE, iar la service-ul unde le-am schimbat, acestia nu au reusit de fel sa reseteze service-ul din iDrive. Desi pe laptop arata ca s-au resetat, in iDrive imi tot spunea ca mai am 1000KM si ca trebuie sa fac schimbul la franele pe fata. La scurt timp am fost la Banat Car pentru anularea Power Reduction-ului si le-am zis sa incerce sa-mi reseteze si placutele. Au reusit sa le reseteze si inca fara probleme din cate au zis, le-am platit inclusiv pentru aceasta operatiune, am plecat, iar seara cand am iesit pana in oras, in iDrive imi arata iar 1000KM :(. Dupa treaba asta am fost din nou de la cei care am cumparat si montat franele, crezand ca poate senzorul este defect si sa mi-l schimbe. Au verificat cu un senzor nou, aceeasi problema, n-au reusit de fel sa le reseteze. Ieri am fost din nou la banat pentru problema asta si surpriza au reusit foarte usor sa le reseteze. Initial au zis ca nu merge resetat, ca au incercat inclusiv cu un senzor de-al lor, ca dupa juma de ora sa-mi spuna ca au reusit totusi si ca spera sa nu se mai reseteze. Am plecat de la ei, am mers prin oras, am oprit masina, m-am reintors, pornesc si la fel, aceeasi treaba, tot 1000Km. I-am sunat din nou si le-am zis, iar acum a ramas sa merg din nou si sa-mi recodeze modulul de DSC?!?!(nu sunt sigur daca am inteles corect si daca modulul asta se ocupa inclusiv de frane). Este destul de frustrant, mai ales ca e pierdere de timp, ba e alba, ba e neagra! Ma mira faptul ca cei de la banat au reusit tot timpul sa reseteze "usor", direct din bord chiar sau cel putin asa mi s-a zis ieri, iar ceilalti care nu-s chiar amatori n-au reusit nici din bord si nici din softul de diagnoza.
Link to comment
Share on other sites

lol... pai e un semn ca ar trebui sa-i vizitezi mai rar spre deloc :)

mergi la cristi

 

 

Am sa-i dau un tzarr azi!

 

LE! Pe tester imi arata ca Pompa auxiliara pentru incalzire imi este defecta, dar nu-mi dau seama exact despre care pompa este vorba. Am incercat s-o caut pe realoem, dar nu stiu ce cod anume sa iau. Pompa asta nu-i aceeasi cu webasto?!?!?!?

Edited by RaYn3
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Urmeaza in maxim 3500Km(~12000Km dupa prima revizie) sa fac din nou revizia. A doua de cand am luat masina! Prima oara ca si ulei am bus Original BMW 5W30 pe care l-a papat cam repede(~1.5l) in cei 9000Km cat am facut cu ea de la prima revizie. Se pare ca acest 5W30 este recomandat mai mult pentru sub 100k KM! Cand am fost in Germania un nenea de acolo mi-a recomandat sa pun MOTUL LL-04, 5W40 100% sintetic. Ce parere aveti despre acest MOTUL, avand in vedere ca planul meu era sa pun tot 5W40 dar tot BMW. As vrea sa-l cumpar din Ger dupa ce am tot citit ca uleiul care "circula" pe la noi este contrafacut! Ca si filtre? trebuie sa le schimb pe toate sau doar anumite filtre? Prima oara le-am schimbat pe toate pe MANN! Merci!

 

 

Link to comment
Share on other sites

eu iti recomand sa ramai pe ulei 5W30. Alegerea ta de la cine-l iei (OEM sau Castrol, nu m-as baga la alte marci).

filtrele MANN sau MAHLE (made in germany & austria - eu nu luam facute in alte tari)

Am preferat si recomand ca reviziile sa fie facute schimband toate filtrele si uleiu la 12-13mii km.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Cred ca voi ramane tot la ulei Original Bmw 5w40 de care am aflat azi ca cica-i ulei Castrol sau fabricat de ei. Chiar asa este?

 

Pana una alta am reusit sa schimb si uleiul + semering de la diferential. Ca tot urma luna viitoare sa fac si schimbul de lichid de frana, am zis sa-l schimb daca tot sunt pe la banat car

 

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Link to comment
Share on other sites

Uleiul bmw nu e fĂŁcut de castrol ci de o rafinĂŁrie aproape noname din Germania.

Nu ĂŽncerca ce zice colegul mai sus :)

Dc sa nu incerce alt ulei, sughite masina? Castrolul de la noi din romania e o balarie de ulei, tot e contrafacut, incearca motul, este bun.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Faina masina ! Si daca bine am vazut nu ar avea DPF chiar daca este 2007 ?! Mi se pare dintr-o poza ca are teava esapament intreptata in jos, ceea ce indica lipsa filtrului de particule.

 

Merci! Da...NU are DPF intr-adevar! A fost o mare surpriza si pentru mine cand am inmatriculat-o, surpriza in sensul rau ca a trebuit sa platesc cu 400Euro mai mult daca avea, dar dupa am aflat de pe aici de forum ca mai bine fara, o mare grija in minus! Am vazut dupa ca foarte multi isi fac DPF off!

 

Diferenta mare de la logan la BMW......

 

Intr-adevar mare diferenta :)

 

Adauga mai multe poze!

 

Voi incerca sa mai adaug desi nu am mai facut ceva poze! Oricum n-am mai schimbat nimic care sa fie vizibil! M-am orientat pe moment sa fac doar lucrurile care trebuiau facute, nefiind masina noua, a mai trebuit sa schimb ceva "consumabile" in mare la ea! Luna trecuta i-am schimbat lichidul de frana plus ulei si semering la diferential ca vechiul semering nu mai etansa si aveam ceva scapari! Oricum sunt toate scumpe la ea. Acum urmeaza sa-mi cumpar ceva jante pe 17(SH) si cauciucuri de vara 17 runflat! Mai spre vara probabil ceva folii! Singurul lucru ce-mi lipseste acum iarna este incalzirea in scaune, in rest nu ma plang! :)

Link to comment
Share on other sites

Cat te-a costat operatiunea?

 

766RON la Banat Car (schimbat ulei si semering in diferential cu piesele de la ei + lichid de frana care trebuia sa-l schimb luna asta)

Pentru chestii mai "fine" sa zicem, prefer sa merg la ei chiar daca e mai scump! Oricum pentru diferential la un alt service mi-au cerut 450RON si Banat Car mi-au luat pentru asta 500RON, deci tot pe acolo, asa ca am preferat reprezentanta!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ieri mi s-a ars becul de la angel eyes de pe partea stanga, iar acum caut sa vad cum il inlocuiesc, avand in vedere ca impreuna cu acel soclu ZKW costa pe realoem 139RON. Din cate am citit si la o consultare si cu altii, se poate schimba doar becul din acel ansamblu....putin mai greu dar diferenta este mare: ~7RON doar pentru bec in comparatie cu tot ansamblu(139RON) Stie cineva denumirea exacta doar a becului? Este cumva W5W? sa stiu ce sa cer la magazin... Din cei care ati schimbat, imi puteti spune ce scrie pe acel bec? Pentru inlocuirea lui, se lucreaza pe la roata in sensul ca trebuie data jos aparatoarea aceea de plastic sau dat jos tot farul? N-as prea fi de acord cu datul farului jos din cauza ca se poate deregla, plus ca risti sa rupi ceva plastice/urechi!

 

Alta intrebare...un singur bec din asta, ilumineaza amandoua inele de pe un far? sau se poate sa fie doua becuri pentru fiecare din cele doua inele?

 

Asta e codul de pe realoem: 63117161444

Merci!

Edited by RaYn3
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.