Jump to content

Combaterea inmatricularii in BG - intre mit si manipulare


kosfunny

Recommended Posts

Ok, si daca nu am nici un titlu de proprietate, cu ce ma afecteaza legea? Vorba lui kosfunny, am imprumutat masina de la prietenul meu bulgar, sau mi-a dat-o firma pentru delegatie, fara nici un fel de titlu.

Numai aberatii baga astia. Oricum nu o sa treaca asa cum nu au trecut nici ultimele doua "tentative".

Link to comment
Share on other sites

+1

Si eu sunt convins ca principala cauza a problemelor din Romania este (lipsa de) educatie a romanilor.

 

Problema stii care e? Masele sarace si needucate sunt teret perfect pentru manipulare. Depinde de noi toti daca mergem la filmul asta sau ne educam noi, si la randul nostru, copiii nostri. Intr-adevar, am cam dat-o in offtopic. Rau :popcorn:

Link to comment
Share on other sites

Am sa ma opresc aici in discutia cu tine, nu pentru ca ai dreptate, ci pentru ca nu am de gand sa intru intr-o polemica infantila de genul "ba tu, ba eu". Poate vrea altcineva sa-ti explice conditiile de acordare a creditelor, aici, sau oriunde (ca-s aceleasi principii la baza). Eventual intreaba pe cineva care lucreaza in banca, sigur iti poate explica mai bine decat mine.

Eu nu vorbesc de conditiile de creditare din Romania, acolo ai dreptate.

Dar in America sunt cu totul alte conditii.

Ai auzit in Romania sa conteze daca folosesti sau nu carduri de credit?

La noi ii intereseaza doar sa nu ai datorii prea mari incat sa nu poti returna creditul, iar daca ai mai avut alte credite si le-ai returnat, esti considerat bun platnic.

In America se merge mult mai departe.

Stiu pe cineva care traieste in America si care mi-a zis chestiile astea, nu le-am inventat eu.

Practic poti lua un credit mai mare daca ai un istoric mai mare de credit, adica de indatorare.

Deci cu cat esti mai putin chibzuit, cu atat e mai bine.

Link to comment
Share on other sites

+1

Si eu sunt convins ca principala cauza a problemelor din Romania este (lipsa de) educatie a romanilor.

 

am stat 3 ani acolo.

Nu e vorba de educatie, e un mit.

E pur si simplu frica. Acolo daca fac ceva sunt prinsi si arsi la bani. Dar rau de tot. Si cand te arde la bani nu uiti.

 

Sa va povestesc un scenariu simplu.. pocnit pe cineva din spate, accident minor, o bara indoita, se poate intampla oricui.

 

Cel din spate vinovat.

Urmarile sunt asa, asta in DE :

amenda in jur de 1000 de euro (cu banii astia se face ski o saptamana 2 persoane , deci sunt ceva bani )

 

masina se face pe asigurare dar asigurarea vinovatului ( sa zicem ca are 10 ani fara incident ) sare de la 500 E/an la 1100.. si mai apoi scade relativ lent.. anul urmator plateste 900, apoi 800 etc etc.. deci paguba este de cateva mii de euro. in conditiileunui accident minor, fara victime.

Daca nu ai CASCO, la o bara si un far spart sa zicem, numai manopera e vreo 600 de euro +piese.

Daca ai cu adevarat ghinion, cel accidentat te va da in judecata pentru dureri de gat. Greu de dovedit contrariul, aproape imposibil de dovedit contrariul d.pd.v medical.

Procesul dureaza si 2-3 ani si acolo. Firma de asigurari va incerca sa scape, deci iti trebuie si tie reprezentare. LA avocat nu te duci la vorbesti cu el o data fara 400 de euro in buzunar asa ca va imaginati ce de bani se duc...

 

 

PAi in conditiile astea iti garantez ca vei tine distanta ( cum se practica afara ) si vei casca ochii de 10 ori ...

Edited by DOMI
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

A,daca ai bani esti automat educat?

 

Normal ca nu. Dar fara un nivel de trai minim, e mult mai greu sa beneficiezi de educatie, aici voiam sa bat. In ideea in care educatia gratuita e doar un vis frumos. Poate discutam pe un topic alternativ, digavam de la topicul omului :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Eu cand citesc posturi de genul asta imi dau seama ca foarte multi au memoria unui pestisor de acvariu care dintr-o parte a alteia a acvariului uita de unde a plecat si se crede in ocean.

Taxa asta a fost si cat a fost PDL-ul, ce legatura are partidul votat cu taxa auto, sub diversele ei nume?!

De parca daca se vota cu PDL-ul si cu Basescu, aparea Boc din palarie si dadea liber la inmatriculari.

Din ce an dateaza taxa auto? Cate noi taxe n-ai bagat si Boc si guvernul de pacalici PDL?

Acum s-a facut doar o rocada, au venit alte gunoaie in locul gunoaielor precedente.

 

Nu vreau sa intru in dispute politice, nu sunt fan PDL sau Udrea, insa USL in frunte cu Ponta au fost cei care au promis in campania electorala ca vor reglementa taxa de poluare intr-o forma suportabila si care va tine cont de parerile celor implicati, asa cum au promis ca vor da si pensii si salarii (de unde plm nu stiu), asa cum au promis ca se vor axa pe constructia de autostrazi, etc.........

 

Dar de ce sa te opresti acolo?

Si un Matiz e destul de incapator. Daca nu incapi in el, mananci prea mult, strange cureaua!

 

 

Cu certitudine!

Rezultatele guvernarilor PDL se vede foarte clar.

 

 

 

Rezultatele nu au fost bune, dimpotriva, insa nici sa ii inlocuiesti cu ura si dusmanie cu o coalite din care fac parte Becali, Voiculescu(si alti securisti pe langa el) , Antonescu (lache asta era genul repetent la facultate si se vrea prsedinte), Ponta(dovedit copy paste) etc...;stiu ca e off topic, insa in timpul regimului Basescu s-au facut niste progrese in justitie (care acum Ponta vrea sa le stearga) si a fost singurul care a condamnat comunismul din Romania oficial ca un regim totalitar(chestie care invataceii lui Iliescu si Bombonel) nu o sa o faca niciodata

 

:wacko:

Link to comment
Share on other sites

Am sa ma opresc aici in discutia cu tine, nu pentru ca ai dreptate, ci pentru ca nu am de gand sa intru intr-o polemica infantila de genul "ba tu, ba eu". Poate vrea altcineva sa-ti explice conditiile de acordare a creditelor, aici, sau oriunde (ca-s aceleasi principii la baza). Eventual intreaba pe cineva care lucreaza in banca, sigur iti poate explica mai bine decat mine.

Ciupa are dreptate, si la noi este la fel ca la americani (poate nu cu o influenta atat de mare, dar se apropie)

Eu nu am putut sa imi iau credit pentru o casa deoarece m-am trezit dupa evaluarea facuta de banca ca gradul de indatorare era foarte foarte mic.

Cand i-am intrebat de ce, raspunsul m-a lasat masca. Mi s-a spus ca, deoarece nu am mai avut credite inainte nu mi se cunoaste comportamentul de plata si deci nu prezint incredere.

Ideea nu este sa fii cat mai indatorat ca sa obtii si alte credite, ci sa vada cum te-ai comportat cand ai avut creditele anterioare dpdv al repectarii termenelor de plata.

Mi se pare un sistem foarte aiurea (mai ales ca am circulat o gramada de bani in mod constant prin conturi la ei). Dar asta e lumea in care traim, si bancile fac legea.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Bai, o dam in politica? Pai la ce altceva e bun romanu'? La inventii? Nu! La citit o carte pt. cultura-i generala? Nu! La achizitii cerebrale, constiente, dupa propriul buzunar? Nu! La respectat legea? Nu!

 

Dar la ce e bun? La consumat, mancat mult si prost, la stat pe farcebook, la barfit, la invidie, moara capra vecinului, rupe-i-s-ar lantu la BMW, la mers cu 200 prin gropi si ucis un caine ori un om, fara consecinte si nu in ultimul rand, la POLITICA!

 

Bai, toti is hoti, si aia si astia, si cel mai clar e ca acum toti mafiotii si aia vechi si astia noi, conlucra linistit la guvernare. Nu va mai imbatati cu apa rece si iscati polemici aici pe forum. Noi, trebuie sa facem cu totul altceva, si anume sa ne schimbam noi insine si pe aia din jurul nostru.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@Eugen B:

Ai vazut tu la noi politicieni care sa aiba cuvant? Promisiunile electorale sunt praf in ochii fraierilor care le cred.

Eu nu vad nici un progres facut in timpul lui Basescu in justitie. Acolo e tot praf in ochi.

Progrese in justitie ar insemna sa intre pe la puscarie politicieni care sunt la putere in acel moment, asta inseamna o justitie performanta.

Justitia de la noi e o gluma. Cand Basescu a vrut sa-i potoleasca pe unii sau pe altii, i-a luat la DNA, au avut 29 de zile arest, iar dupa s-au cumintit. A platit cineva pentru ceva?

Banii din taxe pentru asta ar trebui sa se duca? Sa aiba puterea un caine pe care sa-l asmuta pe unii incat sa-i sperie ca sa-si vada in continuare de treaba?

 

Si daca a condamnat comunismul, ce a facut mai exact? A fost doar o chestie din gura, adica total inutila. Ai vazut tu sa se schimbe ceva cu adevarat.

Eu vad un singur lucru, si anume ca tara asta e mai saraca decat era cand a venit PDL-ul la putere.

Romanii sunt la fel de saraci azi cum erau inainte de 2000.

Link to comment
Share on other sites

sa ma suga de raton, am masina pe o firma in bulgaria iar eu sunt colaborator. Adica am un raport.

 

" InterdicÞia de a conduce În România autovehiculul Înmatriculat În altã Þarã dupã termenul de 30 de zile nu se va aplica persoanelor menÞionate În certificatul de Înmatriculare, celor care efectueazã transport public de mãrfuri sau persoane ori transport În regim de Închiriere sau serviciu de Închiriere, celor care sunt angajaÞi sau asociaÞi În raport cu persoanele menÞionate În certificatul de Înmatriculare ºi celor care au Încheiat un contract de leasing, menÞioneazã MAI"

 

Plus de ce zicea doru, de trei ani de cand am acest "raport" tin ca asigurarea s-o fac la o firma corespondenta cu ceva din romania. Am mai zis, dar imi place sa repet: am dat in tr-un RATB, soferul crizat-nervozat cand mi-a vazut numarul; fost la politie, constatat, facut copie dupa asigutrarea mea, schimbat telefon cu soferul si pa la revedere. Politia se comporta ca la orice alt incident, plus ca pe caietul unde nota numerle masinilor implicate am vazut cam 4-5 numere bulgaresti in lista. Deci nimic suspect. Acest lucru se intampla in februarie 2012. N-am primit niciun telefon de la sofer, ceea ce mie imi da de banuit ca totul a fost ok...Daca ai grija cum faci inmatricularea si nu te calicesti la 50 de euro in plus, n-ar trebui sa fie probleme.

Hehe, nu o sa se mai faca procuri notariale, se vor face contracte de inchiriere :sorcerer:

Link to comment
Share on other sites

Ciupa are dreptate, si la noi este la fel ca la americani (poate nu cu o influenta atat de mare, dar se apropie)

Eu nu am putut sa imi iau credit pentru o casa deoarece m-am trezit dupa evaluarea facuta de banca ca gradul de indatorare era foarte foarte mic.

Cand i-am intrebat de ce, raspunsul m-a lasat masca. Mi s-a spus ca, deoarece nu am mai avut credite inainte nu mi se cunoaste comportamentul de plata si deci nu prezint incredere.

Ideea nu este sa fii cat mai indatorat ca sa obtii si alte credite, ci sa vada cum te-ai comportat cand ai avut creditele anterioare dpdv al repectarii termenelor de plata.

Mi se pare un sistem foarte aiurea (mai ales ca am circulat o gramada de bani in mod constant prin conturi la ei). Dar asta e lumea in care traim, si bancile fac legea.

 

 

Pai exact asta am spus si eu. Nu conteaza gradul de indatorare, ci istoricul de credite. Tot sistmeul asta e caracterizat cel mai bine prin biroul de credite. Si pe undeva mi se pare si normal, de vreme ce criza din 2008 a pornit tocmai de la americani si stilul lor de a se indatora fara spate.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Dac-ati sti cate credite neperformante au dat bancile in perioada 2007-2009... Credite date usor, ipotecate case care ulterior s-au depreciat ca urmare a crizei si uite-asa oamenii n-au mai platit si bancile nu si-au mai recuperat mare lucru. Deci, istoricul de credite mi se pare o masura f. eficienta si precauta.
Link to comment
Share on other sites

....

Nu e vorba de educatie, e un mit.

E pur si simplu frica. Acolo daca fac ceva sunt prinsi si arsi la bani. Dar rau de tot. Si cand te arde la bani nu uiti.

....

PAi in conditiile astea iti garantez ca vei tine distanta ( cum se practica afara ) si vei casca ochii de 10 ori ...

 

:thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Intradevar masinile de BG sunt oprite foarte des, oricand , la orice ora si oriunde.

Cu nr de RO daca sunt oprit 1 data pe an si e mare lucru, circul des (zilnic aproape) pe DN1 si mereu vad la parcari filtre de Politie cu masini oprite de BG si Dacii vechi. Nasol e ca se retin placile de inmatriculare (legea le permite ) iar cu masina fara nr pe marginea drumului esti ..nimeni.

 

Cu noua lege esti scapat doar daca ai masina pe firma mixta RO-BG ,altfel nu se poate.

Partea nashpa e ca se fac presiuni la statul BG sa-si schimbe legislatia (prea permisiva) inmatricularilor auto.O sa-si mareasca si ei taxa.

UE s-a cam luat de ei, le-a umplut continentul cu masini de BG, ori neamtu' nu prea accepta asa ceva, nici olandezu', nici austriacu' , nici altii. Acolo trebuie sa-ti treci masina pe adresa unde ai resedinta.

Cu propunerea retinerii permisului in caz de amenzi neplatite sunt de acord. In majoritatea tarilor civilizate t-i se confisca masina pt neplata, nu sta nimeni la discutie cu nimeni, poti doar vorbi singur in paguba.

Degeaba esti "centaur" cu 12 in V daca nu esti in stare sa-ti platesti o amenda de circulatie... .

Link to comment
Share on other sites

Da de cand e VW etalon ?

Pentru cineva cu familie poate exista si opel astra sedan 1.4 16v 90cp. Iar daca mergi cu familia iti garantez ca nu iti consuma mai mult de 6 ext si 8 oras. Masina e spatioasa, taxa 350euro...

 

Pai decat un opel astra, agila sau altele din astea, mai bine o dacie, sincer. Nu e nicio diferenta. Eu oricum tot spre un tdi tind, chiar daca il bag la bulgari. Ti-am zis si de ce, un golf V 1.9 de 105cp, nu are ce discuta cu un e36/e46 316, iar la 318i ii face fata. Toate astea la un consum cu 33% mai mic, cuplu mai mare etc.

Deci nu vad sensul unui motor mic pe benzina, care consuma multicel, cu atat mai mult al unui astra de 1.4.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

UE s-a cam luat de ei, le-a umplut continentul cu masini de BG, ori neamtu' nu prea accepta asa ceva, nici olandezu', nici austriacu' , nici altii. Acolo trebuie sa-ti treci masina pe adresa unde ai resedinta.

 

 

ok, nimic de zis, DAR !!!!

 

cei din sudul Europei...mai au foarte multi ani pana sa ajunga ca nemtii, austriecii, etc....

sa nu incepem iar comparatia asta , ca nu are rost.

Edited by wind-3er
Link to comment
Share on other sites

Pai decat un opel astra, agila sau altele din astea, mai bine o dacie, sincer. Nu e nicio diferenta. Eu oricum tot spre un tdi tind, chiar daca il bag la bulgari. Ti-am zis si de ce, un golf V 1.9 de 105cp, nu are ce discuta cu un e36/e46 316, iar la 318i ii face fata. Toate astea la un consum cu 33% mai mic, cuplu mai mare etc.

Deci nu vad sensul unui motor mic pe benzina, care consuma multicel, cu atat mai mult al unui astra de 1.4.

 

Taxe (impozit + RCA), intretinere generala (ulei, filtre si eventuale piese care pot pica), numarul anual de km efectuati, preponderenta km (oras sau afara) si nu in ultimul rand, asteptarile in materie de performanta de la masina.

 

Nu se merita sa iei diesel daca faci peste 50% km in oras, nu ajunge prea repede la 90 de grade, nu prea ai unde folosi turbina, de DPF nu are rost sa mai vorbim.

 

E mai mic consumul dar trebuie sa iei per total, intretinere + consum impartit la nr de km. De aici reiese daca dieselul e mai recomandat sau ba.

Edited by jeezy
Link to comment
Share on other sites

" InterdicÞia de a conduce În România autovehiculul Înmatriculat În altã Þarã dupã termenul de 30 de zile nu se va aplica persoanelor menÞionate În certificatul de Înmatriculare, celor care efectueazã transport public de mãrfuri sau persoane ori transport În regim de Închiriere sau serviciu de Închiriere, celor care sunt angajaÞi sau asociaÞi În raport cu persoanele menÞionate În certificatul de Înmatriculare ºi celor care au Încheiat un contract de leasing, menÞioneazã MAI"

 

Ăn situația asta ĂŽmi trebuie doar procuruĂŁ directĂŁ cu bulgarul ( proprietarul din carte ) ?! Corect ?! DacĂŁ am luat mașina de la un român care are procurĂŁ directĂŁ cu bulgarul și eu fac procurĂŁ ĂŽntre mine și român pe baza procurii lui cu bulgarul oare este valabil ?!

Link to comment
Share on other sites

Taxe (impozit + RCA), intretinere generala (ulei, filtre si eventuale piese care pot pica), numarul anual de km efectuati, preponderenta km (oras sau afara) si nu in ultimul rand, asteptarile in materie de performanta de la masina.

 

Nu se merita sa iei diesel daca faci peste 50% km in oras, nu ajunge prea repede la 90 de grade, nu prea ai unde folosi turbina, de DPF nu are rost sa mai vorbim.

 

E mai mic consumul dar trebuie sa iei per total, intretinere + consum impartit la nr de km. De aici reiese daca dieselul e mai recomandat sau ba.

 

Eu sunt de acord per total, dar ce faci cu un 1.4 in afara? Te rogi de el... Si daca eu sunt fan diesel, ca tata a avut numai diesel cand am crescut, eu asta vreau. Numai ca aici e buba, uita-te ce au marit astia taxele la euro 3-4... la diesel.

Link to comment
Share on other sites

În situația asta îmi trebuie doar procuruă directă cu bulgarul ( proprietarul din carte ) ?! Corect ?! Dacă am luat mașina de la un român care are procură directă cu bulgarul și eu fac procură între mine și român pe baza procurii lui cu bulgarul oare este valabil ?!

 

Merge sa faci procura cu romanul, dar in Bulgaria. Mai nou de la 1 ianuarie 2013 notarii nu mai vor sa faca procura la procura intre romani pentru ca nu le mai permite nu stiu ce lege sau a devenit legislatia mai ambigua si ei si-ar asuma un risc cu asta. Explicatiile acestea le-am primit si eu cand am fost pe la diversi notari. Usor usor se strange latul si cu astea pe Bulgaria.

Edited by adriang
Link to comment
Share on other sites

Eu votez pt @wind-3er ca moderator.

 

Calmeaza-te, ca discutam on topic daca citeai mai in spate, masinile diesel sunt cele mai afectate si de noul timbru, si de actuala lege cu bulgaria, pentru ca ori au fost deja inmatriculate pe BG, avand motoare mai mari, ori urmeaza de acum incolo.

 

Si scrie cu font ca lumea daca tot nu scrii nimic.

Edited by P.I.M.P.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.