Jump to content

Ziua si ACCIDENTUL GRAV


X X L

Recommended Posts

@Acero99, aceași problemĂŁ e și ĂŽn Arad.. merg frumos, la semafor vĂŁd câte un racer cu 50 de cĂŁluți cĂŁ-și ĂŽncoardĂŁ tigaia plinĂŁ de ruginĂŁ..

Sunt uimit de unii conducatori de masini super-fancy (Lambo,Ferrari,GT-R,M8) pe care-i observ prin Arad, si toti circla regulamentar, frumos fara niciun fel de problema.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Statisticile privind numrul de accidente, numarul de morti si raniti din Romania arata faptul ca problemele psihice, nerespectarea regulilor de circulatie, lipsa oricarei urme de respect fata de regulile de convietuire in societate ne arata faptul ca responsabilitatea accidentelor nu reprezinta doar apanajul unei anumite categorii de cetateni romani, ci din contra, vorbim de un fenomen generalizat, de aceea marca autoturismului condus nu are nici o relevanta.

Similar infectiilor nosocomiale, care nu se raporteaza, asa si cu afectiunile psihice: nu sunt detectate, oamenii nu se trateaza, e rusine sa mearga la doctor, si furia se manifesta in trafic.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Logica e alta, când ai o mașinĂŁ slabĂŁ simți nevoia sĂŁ impresionezi cu aptudinile. Când ai ceva puternic ești mult mai relaxat.

Și mie mi s-a pĂŁrut foarte aiurea cĂŁ au folosit in știrea inițialĂŁ poza de la un car meet.

 

Acum e60-ul ĂŁla probabil 520d cu 4 evacuĂŁri și gaura de cheie la portbagaj a devenit bolid de lux. https://stirileprotv.ro/divers/bolid-de-lux-rupt-in-doua-intr-un-accident-teribil-in-bistrita-nasaud-cine-se-afla-la-volan.html

"Bolid de lux rupt ĂŽn douĂŁ ĂŽntr-un accident teribil ĂŽn Bistrița-NĂŁsĂŁud. Cine se afla la volan"

Mașina de 3k euro bolid de lux.

 

Și vĂŁd chestia asta in trafic, oameni care efectiv aproape se sinucid doar doar sa se dea "Moama l-am fĂŁcut pe ĂŁla, ce pilot sunt". De regulĂŁ se termina cu ĂŽnjurĂŁturi prin stație de la amaratul care era sĂŁ moarĂŁ din cauza unui "pilot", m-au depĂŁșit nush cate Loganuri 1.4, passaT 2.0 etc.

Și mai sunt ratații aia care te bagi in depĂŁșire și brusc accelereazĂŁ, nu-i bai cĂŁ tot iese depĂŁșirea degeaba ĂŽși ĂŽncordeazĂŁ cele 150 de iepe leșinate dar gestul in sine...cum sĂŁ mĂŁ depĂŁșesca altul pe mine? Nus vreun sfânt, ĂŽmi place sĂŁ dau de alții ĂŽn trafic cu mașini bune și chef de joaca dar efectul asupra cazanelor e aiurea, mentalitatea aia, imi risc viața și a pasagerilor sa arĂŁt cĂŁ l-am fĂŁcut pe ĂŁla deși are de câteva ori mai multi cai sub capota. Și nu cĂŁ mi-ar pasa de viețile lor, dar amaratul de pe contrasens nu are nici o vina, și am fost de nush cate ori amaratul de pe contrasens care efectiv a și oprit mașina ĂŽn afara localitĂŁții din cauza la vreun imbecil care ĂŽși supraestimeazĂŁ troaca.

Chestia e cĂŁ pe aia cu mașini bune nu i-am vĂŁzut cu manevre sinucigașe, degeaba zic unii, are nush ce mașina puternica e pericol public, tot aia cu normale sunt mult mai periculoși. CĂŁ or fi tineri cu permisul de abia luat sau oameni cu frustrĂŁri, daca dai de un de asta se poate termina tragic.

Edited by The Speed Demon
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Te uiti la tv cum vorbesc de orice tema financiara pe ecran se numara bani, euro, dolari, lei, ii aseaza ii numara ii aranjeaza de ti se invart ochii in cap ca la cherry poker

Te uiti pe farcebook jeap selfie din q7,7.ar,ML

Te uiti pe strada vezi bemve cinciar, spranceana, 88-BOS

Intri in magazin toata lumea vorbeste de jmecheri si de functii aventuri pe care tu nu ai cum sa ti le infaptuiesti vreodata

Mai dai si in drum dinspre munca peste o strada de palate cu turnulete si petrecere cu manelisti care fac ploaie de bani si ti se pune pe suflet

:frantics:

Ce iti mai ramane sa faci decat sa fumezi o tigare de nervi :flowers:

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ce mașina avea? TESLA :))) . Bai, ai spune ca șoferul de Tesla e un om mai educat, care apreciazĂŁ o asemenea minunĂŁție tehnologicĂŁ, etc. Dar nu, șoferul de Tesla in România e un ghiolban, care ĂŽși ia mașina scumpĂŁ și rapida și are impresia ca șoseaua vine la pachet, iar sĂŁracii au obligația sa ii facĂŁ loc. Deja am mai vĂŁzut prin Iasi o Tesla cu numere de Vaslui și stație. Cam asta e.

 

Țineți minte, la mine ati auzit-o prima oara: Tesla va fi noul BMW in ce privește glumele și hateul pe care și-l iau acum posesorii de bmw.

 

Slabute sansele sa fie proprietarul, cel mai probabil livra masina la cineva sau era a vreunui prieten. Oricum, ai dreptate in ce ai zis. Pe mine ce ma sperie cel mai mult e viteza cu care merg toti in ultimul timp prin oras..

Link to comment
Share on other sites

Legea e slaba, prost aplicata și nimeni nu are interesul sa schimbe situatia. Plus rata de analfabetism funcțional ridicatĂŁ ĂŽmpreuna cu durerea in cot de ceilalți. Mie sa-mi fie bine, restul nu mai conteazĂŁ.

 

E atat de greu oare sa legi coeficientul Bonus/malus de istoricul șoferului și nu doar al masinii? O fi oare atat de greu sa pui o clauza in RCA: “ mașina va fi condusĂŁ de șoferi ĂŽncepĂŁtori/sub 25 ani?” astfel ĂŽncât sa evitam șoferi kamikaze cu RCA pe bunicul de 80 de ani? O fi atat de greu oare sa pui o clauza in RCA astfel ĂŽncât dacĂŁ la momentul producerii accidentului mașina e condusĂŁ de un șofer cu istoric negativ, acesta sa contribuie procentual la decontarea daunei in funcție de malusul istoricului sau? O fi atat de greu oare sa se facĂŁ o lege care sa defineascĂŁ și pedepseascĂŁ condusul agresiv? ( in SUA pr reckless driving faci și pușcĂŁrie).

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

 

 

E atat de greu oare sa legi coeficientul Bonus/malus de istoricul șoferului și nu doar al masinii?

 

 

pĂŁi este pe CNP, stiu ca am patit-o , am vandut masina, ala a facut un accident usor si mi s-a dus clasa de bonus in jos la toate celelalte masini.

 

trebuie modificat cumva , adica sa se faca o legatura intre persoana care conduce masina si cel care e trecut pe politĂŁ. Nu neaparat sa fie valabila polita daca esti trecut pe ea, ca se mai poate intampla sa imprumuti masina de la un prieten si atunci nu stai sa faci asigurari pe 3 zile special pentru tine.

 

Si eu m-am saturat de tot felul de personaje care merg aiurea stiind cĂŁ nu au ce sa pateasc deoarece polita si maisna e pe numele bunicii si aca se intampla ceva o trece pe numele bunucului ...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

păi este pe CNP, stiu ca am patit-o , am vandut masina, ala a facut un accident usor si mi s-a dus clasa de bonus in jos la toate celelalte masini.

 

trebuie modificat cumva , adica sa se faca o legatura intre persoana care conduce masina si cel care e trecut pe polită. Nu neaparat sa fie valabila polita daca esti trecut pe ea, ca se mai poate intampla sa imprumuti masina de la un prieten si atunci nu stai sa faci asigurari pe 3 zile special pentru tine.

 

Si eu m-am saturat de tot felul de personaje care merg aiurea stiind că nu au ce sa pateasc deoarece polita si maisna e pe numele bunicii si aca se intampla ceva o trece pe numele bunucului ...

 

da, simplu, mergi cu masina respectiva doar daca esti trecut pe asigurare, platesti in functie de clasa de risc in care te situezi, si o sa vezi 50% din rablele de pe strada cum dispar, dar cine are interes sa piarda bani? oricum firmele de asigurari nu platesc reparatiile, vaca de muls, cat mai multi bani in conturi si cat mai putini bani pentru daune, rezulta acelasi sistem mafiot pe careil vezi peste tot, in sanatate de ex la fel platesti ca sa mori cu zile sau sa te tratezi pe banii tai, ori cu punguta de medicamente ori in clinici private... dar tu platesti , samd aceasi sistem peste tot, platesti taxe si impozite ca sa faca parcuri si alei, cand tu iti rupi masina de gropi pline cu apa sau nu ai unde sa o parchezi decat contra cost pe orice ulita parasita din orice ghetto, asta daca nu te ia vreun nebun in depasirea vietii lui cand se visa in batmobil si zbura peste masina din fata lui....si nu mai ai ce sa parchezi

Edited by BOASKA
Link to comment
Share on other sites

păi este pe CNP, stiu ca am patit-o , am vandut masina, ala a facut un accident usor si mi s-a dus clasa de bonus in jos la toate celelalte masini.

 

trebuie modificat cumva , adica sa se faca o legatura intre persoana care conduce masina si cel care e trecut pe polită.

 

Pai, da, ti-a scazut bonusul fiindca in situatia de fata cumparatorul a folosit asigurarea ta, asta e si problema la care ma referea. Individul cand isi va face asigurare pe numele lui, nu va suferi nicio consecinta.

 

Legat de cazul in care imprumuti masina unui prieten, cel mai simplu e sa ai o clauza suplimentara: masina condusa de persoane terte, excluzand cazurile in care masina e manevrata intr-un service de exemplu.

 

Alta idee, mai usor de implementat: lasam in mare acelasi sistem de asigurare ca pana acum, dar in paralel facem o baza de date cu istoricul fiecarui sofer.

 

Daca ai un istoric negativ si produci un accident cu o masina a carei proprietar e altcineva, vei contribui la o parte din despagubire. Daca proprietarul are achitata acea clauza: masina condusa de terte persoane (clauza utila pentru companii de leasing, inchirieri, taxi, etc), atunci soferul nu mai trebuie sa contribuie cu nimic. Si acea clauza poate fi la randul ei pe anumite categorii: masina condusa de soferi <25 ani, etc.

Oricum ar fi se pot in continuare atrage sume suplimentare la bugetul asigurarilor. Bineinteles si firmele de asigurari trebuie arse mai drastic cand fac magarii si refuza sa despagubeasca corect.

Edited by toffefe
Link to comment
Share on other sites

Pai, da, ti-a scazut bonusul fiindca in situatia de fata cumparatorul a folosit asigurarea ta, asta e si problema la care ma referea. Individul cand isi va face asigurare pe numele lui, nu va suferi nicio consecinta.

 

Legat de cazul in care imprumuti masina unui prieten, cel mai simplu e sa ai o clauza suplimentara: masina condusa de persoane terte, excluzand cazurile in care masina e manevrata intr-un service de exemplu.

 

Alta idee, mai usor de implementat: lasam in mare acelasi sistem de asigurare ca pana acum, dar in paralel facem o baza de date cu istoricul fiecarui sofer.

 

Daca ai un istoric negativ si produci un accident cu o masina a carei propietar e altcineva, vei contribui la o parte din despagubire. Daca propietarul are achitata acea clauza: masina condusa de terte persoane (clauza utila pentru companii de leasing, inchirieri, taxi, etc), atunci soferul nu mai trebuie sa contribuie cu nimic. Si acea clauza poate fi la randul ei pe anumite categorii: masina condusa de soferi <25 ani, etc.

Oricum ar fi se pot in continuare atrage sume suplimentare la bugetul asigurarilor. Bineinteles si firmele de asigurari trebuie arse mai drastic cand fac magarii si refuza sa despagubeasca corect.

Ce e ala "propietar" ?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

https://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/doua-adolescente-au-furat-masina-unui-prieten-si-s-au-rasturnat-cu-ea-autoturismul-distrus-aproape-complet.html

 

E așa de româneascĂŁ povestea asta, doua minore de 14 și 15 ani care stĂŁteau la unu de 28 de ani cu x6, pe care le cunoscuse de puțin timp. 😆 Sper cĂŁ avea casco.

Edited by The Speed Demon
Link to comment
Share on other sites

https://stirileprotv...pe-complet.html

 

E așa de româneascĂŁ povestea asta, doua minore de 14 și 15 ani care stĂŁteau la unu de 28 de ani cu x6, pe care le cunoscuse de puțin timp. 😆 Sper cĂŁ avea casco.

 

Ai de plm. Asta e, i-au placut pasaricile tinere. Fetele astea au sangele fierbinte in instalatie, e clar ca le-au apucat pandaliile acasa cat timp gusteru era plecat de munca. Ce sa faca si ele de plictiseala, hai sa dam o tura fata cu bemveu.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Si eu care tocmai am inceput sa vad pe strada masini cu cauciucuri de vara... :(

 

Accidental respectiv e din ianuarie... insa, cel putin in Cluj, am vazut pe tot parcursul iernii masini cu anvelope de vara... de la masini de cateva sute de euro(glf 3, E36, golf 4 etc) la G11 2018 sau G01 2020...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.