Jump to content

RCA 2015


roarmy

Recommended Posts

Asigurarea auto RCA se scumpește din ianuarie cu cel puĂžin 30% pentru cĂŁ, ĂŽn acest moment, despĂŁgubirile ar fi mai mari decât sumele plĂŁtite de Âşoferi. AÂşa susĂžin reprezentanĂžii AutoritĂŁĂžii de Supraveghere FinanciarĂŁ, care au modificat normele de ĂŽncheiere a poliĂželor RCA. SocietĂŁĂžile de asigurĂŁri care nu cresc preĂžurile sunt ameninĂžate cu ĂŽnchiderea.

Embed:

Autoritatea de Supraveghere Financiarã a ajuns la concluzia cã firmele de asigurãri au pierderi de pânã la 30% pentru fiecare poliÞã RCA vândutã. Adicã despãgubirile prevãzute În contracte sunt mai mari decât sumele pe care le plãtesc ºoferii.

 

„DacĂŁ mĂŁ ĂŽntrebaĂži dacĂŁ o sĂŁ creascĂŁ ĂŽn viitor sau nu, o sĂŁ vĂŁ spun cĂŁ este posibil sĂŁ creascĂŁ. DumneavoastrĂŁ ĂŽmi spuneĂži cĂŁ clientul vrea sĂŁ cumpere o asigurare la preĂžul cel mai mic. eu vĂŁ spun cĂŁ nu-s de acord cu dumneavoastrĂŁ!”, spune Cornel Coca Constantinescu, prim-vicepreședintele ASF.

 

Tarifele pentru poliĂža RCA se vor modifica o singurĂŁ datĂŁ pe an, ĂŽnsĂŁ de la 1 ianuarie ar trebui sĂŁ ne aÂşteptĂŁm la creÂşteri de cel puĂžin 30% pentru aceste poliĂže.

 

Gabriel are 22 de ani ºi deÞine un Matiz pentru care, peste 2 luni ar putea plãti pentru o poliÞã obligatorie mai scumpã cu 170 de lei. Anul acesta valoarea RCA a fost de 560 de lei.

 

„La jumate de an 280 de lei. Normal era 150, 130, chiar Âşi 100 era. DacĂŁ ai sub 30 de ani ĂŽnseamnĂŁ cĂŁ se considerĂŁ maÂşinĂŁ cu risc! Aiurea, legi fĂŁcute prost!”, spune el.

 

Ăn plus, costurile de intermediere, care sunt acum de pânĂŁ la 18%, trebuie sĂŁ fie trecute ĂŽn contract, pentru ca Âşoferii sĂŁ Âştie cât din valoarea asigurĂŁrii ajunge la brokeri sau la companiile de asigurĂŁri.

 

„Cheltuiala cu distribuĂžia directĂŁ este undeva ĂŽntre 10-14% la asigurĂŁtor. Aici ar trebui sĂŁ se gĂŁseascĂŁ Âşi comisionul intermediarului”, spune Cornel Coca Constantinescu.

 

DacĂŁ doriĂži sĂŁ vĂŁ vindeĂži maÂşina, la jumĂŁtatea anului, sĂŁ zicem, compania de asigurĂŁri trebuie sĂŁ vĂŁ returneze ĂŽn cel mult 10 zile jumĂŁtate din valoarea poliĂžei de asigurare.

 

O altĂŁ modificare ĂŽi vizeazĂŁ pe cei care au accidente grave

 

Ăn cazul unei daune totale, compania de asigurĂŁri trebuie sĂŁ vĂŁ despĂŁgubeascĂŁ ĂŽn funcĂžie de valoarea realĂŁ a maÂşinii Âşi nu pe baza unei grile de uzurĂŁ, aÂşa cum se ĂŽntâmpla pânĂŁ acum.

 

ªefii AutoritãÞii de Supraveghere Financiarã spun cã vor controla modul În care companiile de asigurãri κi calculeazã tarifele, iar dacã acestea vând poliÞele la preÞuri prea mici, riscã sã fie Închise.

Link to comment
Share on other sites

@r0n1n si ti se pare normal sa ne sclavim noi tinerii cu taxele astea aberante si sa inmatriculam, inregistram etc. tot pe numele parintilor? Sunt convins ca multi de aici isi castiga propria existenta prin munca si nu mi se pare normal ca tinerii in special sub 30 sau 25 ani sa plateasca asa sume aberante la asigurari si un mos de 80 de ani saracu' fara reflexe Doamne fereste un Parkinson sa plateasca un RCA de ras... Legea trebuie sa fie facuta astfel incat si tinerii sub 30 ani sa isi permita sa plateasca asigurarile fara sa fie nevoiti sa inscrie masini pe numele cine stie cui.. Edited by Mishubmw
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Total de acord, nu e normal dar eu unul nu vad alta forma prin care sa scapam de asigurarile astea aberante.

 

Chiar sunt patit cu mosii.

A intrat unu in mine iarna trecuta si cand l-am luat la intrebari mi-a zis ca nu a mai vazut din cauza tuturor masinilor cu faruri puternice.

Asa te omoara un "batranel simpatic" ca nu mai vede/aude bine.

NU mai esti in stare sa conduci, du-te dracu si preda permisul decat sa omori oameni pe drum.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Si eu sunt stresat de preturile care nu se mai opresc din crescut. Astia vor 2400 de lei de la mine pe 1 an (sau 3900 @ Allianz). Pai sa nu le f*t m*mele in c*r? Muncesc 3 luni de zile pentru permis, ca deh, mi-a trebuit camionageala, n-am niciun accident in 7 ani si astia vor de la mine cat de la 24 de mosi sariti de 70 de ani, pericole publice?

 

Nu aveam nimic cu asiguratorii daca astea erau preturile de la bun inceput sau daca era altul nivelul de trai. Dar cum pana in urma cu 2 ani puteau foarte lejer sa isi faca treaba cu preturi ce nu sareau de 500 RON/an, nu inteleg de ce pe aia de la ASF ii f*te grija si sunt asa aroganti. Auzi la ei, "nu-s de acord cu preturi mici". Normal, ei din ce isi mai fac vile?

 

A fost un protest saptamana asta, nu stiu daca au inteles ceva. Pana nu se lasa cu sefi ASF intinsi pe strazi, preturile tot vor urca. Mi-e scarba de ce se intampla in tara asta.

 

Si se mai mira de ce pleaca tinerii din ea.

Edited by MyKe
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Asta nu e o solutie...in tarile alea sunt mult mai scumpe asigurarile, pe langa altele.

 

Sunt de acord ca avem unele taxe aberante, insa nici populatia nu se comporta ca in tarile civilizate.

 

Oameni cu un venit mult prea mic, au masini pe care nu si le permit, traind la limita supravietuirii. Exista si mijloace de transport in comun, bicicleta sau mersul pe jos. Insa romanii in general sunt prea comozi sa faca niscai eforturi, fiind extrem de importanta imaginea.

 

PS: vorbesc la modul general, din observatiile proprii, studiind cum e si prin alte parti (atat in vest cat si in est)...deci sper sa nu o ia nimeni personal sau ofensiv.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

De acord cu tine, mikken. Dar cresterea a fost mult prea brusca (daca se poate spune asa). Am avut Dacie (Supernova) si aveam RCA de 900 lei/6 luni la ea, in 2013. Masina m-a costat 5000 de lei si primul RCA a fost de 240 lei/6 luni in vara lui 2012. Ce parere ai? :)

 

Si sa nu fiu inteles gresit, imi permit RCA-ul, dar nu il vad justificat. Mai ales cand in urma cu 2 ani preturile erau fara un 0 la coada. 2 ani, nu 20 de ani!

 

De diferenta aia imi revopsesc jumatate de masina!

Edited by MyKe
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Bine ca mi-am facut pe un an . 650 ron parca . Brokerul meu mi-a recomandat asa . Stia ca urmeaza scumpiri . O sa ajungem sa tinem masinile mai mult pt ca doar asa scade . Practic daca as lua o masina identica as plati mai mult acum pt ca nu am istoric cu ea . Mie aici imi pare aberant . Bonus malus my ass
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ai dreptate, cresterile au fost enorme, mai ales pentru cei sub 30 ani, raportat la nivelul salariilor.

 

Problema majora cred ca e faptul ca ei nu gandesc o strategie completa si pe termen lung. Nu e ok sa "lovesti" in oameni atat de agresiv intr-un termen atat de scurt. Din pacate legislatia sau mai bine zis lipsa ei, le da o libertate de care profita fara pic de nerusinare.

 

Vorba unui coleg, macar de s-ar vedea maririle astea in ceva imbunatatiri, dar se vad tot in vile noi si conturi umflate :( E un cerc vicios din care nu stiu cum si daca se va iesi, insa oricum va dura zeci de ani...iar educatia trebuie sa fie in ambele sensuri, incluzand si utilizatorii.

 

Toti se plang de preturi mari, dar cand e vorba de ceva, intervine clasicul "rezolvam pe casco".

 

PS: de ce crezi ca Allianz plateste fara sa comenteze (de cele mai multe ori) orice dauna pe casco si in acelasi timp practica cele mai mari tarife la RCA? Parca suna un clopotel nu? Departamentul de casco este si a fost mereu in pierdere, dar se "recupereaza" pe alte parti.

 

@Myx: pai nu se transmite bonus-malus pe persoana? E legat de masina, ca nu mai stiu?

Edited by mikken
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 

 

@Myx: pai nu se transmite bonus-malus pe persoana? E legat de masina, ca nu mai stiu?

da e legat de masina , practic scade cu cat tii masina si nu ai incidente cu ea . Lasand la o parte categoriile de varsta . Apropos , Alianz nu mai e ce a fost . Recent am facut casco la o masina si printre conditii erau excluderea reprezentantei si revopsiri juma de element :))) adica rasul de pe lume pt ca practic asa ceva nu se intampla , clientul plateste cealalta jumatate . :goodjob:

Edited by Myx
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

da e legat de masina , practic scade cu cat tii masina si nu ai incidente cu ea . Lasand la o parte categoriile de varsta . Apropos , Alianz nu mai e ce a fost . Recent am facut casco la o masina si printre conditii erau excluderea reprezentantei si revopsiri juma de element :))) adica rasul de pe lume pt ca practic asa ceva nu se intampla , clientul plateste cealalta jumatate . :goodjob:

 

Nu stiu sa fie jumatate/jumatate la plata. Pur si simplu vopsesc jumatate de element.

 

Eu pe RCA de la allianz am vopsit jumatate de element. Cam acelasi principiu pe care il folosesc la vopsitul aripii spate.

 

Vopseaua a iest ok insa lacul nu. Cica va iesi la polish.

Link to comment
Share on other sites

Era vorba de aripa din spate. Oricum nu putea fi data jos si vopsita in alt mod. Vopseaua cum am zis, a iesit perfect. Lacul insa nu, avand un usor aspect de portocala. Cred ca iese la polish dar nu am avut timp sa ma duc cu ea la service inapoi.

 

Diferenta e ca daca inainte o vopseau toata, acum au facut-o "pe un colt". Cam 20 de cm in jurul zgarieturii.

 

P.S. Ma interesa sa iasa bine vopseaua, sa nu se vada ca a fost zgariata. Sincer nu ma incalzeste cu nimic ca am vopsit intreg elementul sau doar o parte cat timp nu se vad urmele zgarieturii.

Link to comment
Share on other sites

e naspa rau faza de bonus malus, asigurari mari platesc tinerii peste tot in lume, dar tampenia cu bonus malus doar daca nu schimbi societatea si masina e o aberatie.. asta trebuie schimbata neaparat...

Oricum bonus malus asta e relativ de la tara la tara..In germania ajunsesem la clasa SF2 , 80% din prima normala si javrele din belgia m-au luat iar gen incepator cu 130 %, din care au scazut 2 clase de platesc 100%, nu cum era normal sa continui de la 80%... si am incercat la vreo 3 asiguratori..

Edited by DOMI
Link to comment
Share on other sites

e naspa rau faza de bonus malus, asigurari mari platesc tinerii peste tot in lume, dar tampenia cu bonus malus doar daca nu schimbi societatea si masina e o aberatie.. asta trebuie schimbata neaparat...

 

Se pastreaza clasa daca schimbi firma pt RCA. Acum 2 saptamani am schimbat-o eu. Astra -> Generali

 

Nu se pastreaza daca schimbi masina.

Link to comment
Share on other sites

Am reusit eu sa pastrez clasa si daca am schimbat masina. A durat cam 6 luni, dar mi-au facut retur la suma. Ce trebuie mai exact, cerere+dovada de ultima asigurare cu clasa B (ori adeverinta, ori ceva)+copie act vanzare-cumparare a masinii.

 

Conteaza si sa vrea respectivul broker, trebuie sa insiste. Nu inteleg totusi de ce nu se respecta legea, clasa bonus e legata de CNP nu de masina, scrie clar in lege.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

De cand ar trebui sa se scumpeasca? Clasa B8 ce inseamna, ca gasisi pe un calculator ca as fi clasa b8.

 

L.E. Am gasit

 

http://www.asigurareamasinilor.ro/images/coeficienti.jpg

 

Ciudat e ca in loc sa scada per total costul RCA-ului el mereu a crescut. Naiba ii mai intelege pe astia...

 

L.E. 2 :) Ar fi trebuit sa fiu bonus malus B10 in 2015 nu B8. Inseamna ca mi-au calculat B0 in 2011 cand mi-am inmatriculat actuala masina. Ce idioti, m-au fentat cu 2 clase.

Edited by 23LKY
Link to comment
Share on other sites

e mai bine asa cum zici tu Bala, dar din ce intelesesem din niste postari anterioare e ca nu se pastreaza..

 

Oricum e nasol ca trebuie sa insisti si sa faci scandal pentru o chestie normala, pe lege..

Edited by DOMI
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.