Jump to content

BMW X4


fbdcnt

Recommended Posts

Daca tot ai adus vorba de x4, voi prezenta si eu câteva impresii dupa ce l-am condus. Mi s-a pĂŁrut ca se misca foarte bine, era un 30d si zic ca ar fi motorul perfect pe caroserie. Cel mai mult m-a surprins senzatia in curbe, nu pare a fi o masina ĂŽnalta si dinamica este foarte buna. Am remarcat si eu ca spațiul din spate este foarte generos si este chiar confortabil, in schimb calitatea interiorului nu e grozava. Fata de f10 pare o masina mai ieftinĂŁ chiar intr-o dotare superioarĂŁ. Si ca sa il compar si cu un concurent direct, dupa ce m-am plimbat cu un porsche macan s, motorul la porsche e mai distractiv, probabil pentru ca era benzinar. Masina in sine mi s-a pĂŁrut putin mai bine echilibrata cand vine vorba de motor, cutie si dinamica. Interiorul este net superior la porsche iar la design conteazĂŁ gusturile fiecĂŁruia. Diferența de pret la o echipare similarĂŁ cred ca este peste 10k € si personal cred ca x4 ar fi o alegere mai ĂŽnțeleapta.
Link to comment
Share on other sites

da, nu este vreo masina de lux, e mai asa, so-so. nu se poate compara bmw cu porsche sau land rover, sunt in clase difereite. porsche se poate compara cu land rover, sunt orientate una spre sport una spre confort insa calitatea generala, felul de a merge, finisajele, materialele sunt echivalente. macan costa aproape cat cayenne, asa ca nu este de mirare ca e suprior la finisaje si orice. pana si pielea sintetica are alta calitate, eu am tinut un cayenne un an si nu am stiut ca pielea de pe scaune e sinetetica. ce vedeti in pozele de mai jos la asta e sensatec, nu suporta comparatie. una peste alta insa, x4 mi se pare ok pt femei, e o masina intreaga si reusita. despre motoare, sigur ca cel de 3l este ideal, in oras consuma cat cel de 2l iar afara mai putin. nu mai spun cum trage unul si cum trage altul (2l vs 3l).

 

http://img537.imageshack.us/img537/5893/kWHO1c.jpg

http://img912.imageshack.us/img912/4882/C5oaUp.jpg

http://img540.imageshack.us/img540/3858/g1DbIq.jpg

http://img538.imageshack.us/img538/26/KpmDQO.jpg

http://img661.imageshack.us/img661/7804/MPrj8g.jpg

http://img537.imageshack.us/img537/7458/e5Nwhn.jpg

http://img537.imageshack.us/img537/7523/BJWutl.jpg

http://img661.imageshack.us/img661/6854/G17ARN.jpg

 

pentru comparatie vedeti cum arata pielea sintetica la cayenne.

 

http://img633.imageshack.us/img633/2152/QYKT8N.jpg

Link to comment
Share on other sites

Sa ai noroc de ea! Am facut paralela cu macan pentru ca dimensiunile sunt similare si din ce am mai vazut in review-uri le comparara pe cele doua. Oricum diferenta de pret e mare, un macan s configurat dupa gusturile mele era 88k € cu discount cu tot. :))
Link to comment
Share on other sites

In primul rand felicitari si sa-l rulati cu placere :) In al doilea rand ma surprinde sa aud ca interiorul spui ca e mai slab si ca duce spre X1. Pai din ce stiu eu este exact acelasi bord ca la X3 facelift deci nu vad de ce ar fi materiale diferite. Legat de cutie eu pe X3-ul precedent am fost foarte multumit de setarea comfort a cutiei. EcoPro era inutil dupa parerea mea, diferenta de consum insesizabila in schimb iti tinea motorul subturat in majoritatea timpului. Singurele momente unde foloseam setarea Eco era la mersul inapoi sau in marile ambuteiaje unde nu era asa nervos laapasarea acceleratiei. Era asa mare diferenta de pret intre 2l si 3l? Ma gandesc ca stiind detaliile legate de consum cu motoarele anterioare ai fi mers tot pe 3l.
Link to comment
Share on other sites

eu am testat X4 si mi-a placut... chiar mult! a fost o surpriza placuta, recunosc...

 

exact cum ai spus, este o masina de oras, mai mica decat X6, dar cam cu aceeasi linie, dedicata in special femeilor... un barcat ar alege un X6 in loc de X5, dar nu stiu daca in loc de X4 nu ar alege omologul masculin, X3... cel putin eu asa as/voi face...

 

oricum, masina este beton! am dus-o in multe extreme (de la conditii de drum, pana la diverse solicitari pe asfalt si macadam) si si-a indeplinit rolul perfect... restul tine de cel/cea de la volan

 

sa o stapaneasca sanatoasa, Doru! :thumbsup:

 

 

PS: imi plac jantele, dau bine pe masina

Link to comment
Share on other sites

Dorule tu faci ce faci si iti mai iei cate un BMW. Am vrut si eu anul trecut sa ii iau nevestii un X4 dar nu vedea peste volan, aceeasi problema avand-o si in X3, de...inaltimea bat-o vina.

 

Sa il stapaneasca sanatoasa nevasta!

Edited by RedCap
  • Like 4
  • Downvote 5
Link to comment
Share on other sites

Dorule, zi-mi ce stii de Evoque ca aici e jale cu ele. Am fost ieri, face nevasta test drive, toate bune si frumoase pana intram inauntru si trecem la negociat pretul. Cand imi spune ca il vinde la pretul de sticker, i-am ras in nas, zic clar, in vecii vecilor nu voi plati pret de sticker pe un Evoque, nu e Ferrari sau alta masina exclusivista. Omul ofuscat imi raspunde ca domne uite am aici in showroom un Range Rover Sport din 2014 care se vinde la pret de sticker, zic clar, el nu ca asta 2015 se vinde la pret de sticker + ceva peste ca e cererea mare... Zic clar, daca o firma care ieri alaltaieri era in faliment a ajuns sa vanda masini la pret de sticker, a venit sfarsitul lumii. Nu domne ca uite la noi pe site cum masini de 2-3 ani, Evoque adica, pierd 5-6k din valoarea lor... da, atat cereti voi pe ele, dar clientului i-ai dat cu 5k mai putin pe ele, si daca voi cereti atat pe ele nu inseamna ca veti si lua...

 

Ma rog, vorba lunga saracia omului, se merita un Evoque ori ba? Nu de alta dar m-am uitat pe truecar si am gasit prin New York parca, ca as putea lua la vreo 3k sub pretul de sticker, si-asa vreau sa ajung prin New York, abia vin cu masina de acolo.

 

Pe mine unul nu m-a incantat descrierea, am lasat omul sa vorbeasca oricum, ca uite are scaune incalzite, comanda vocala, scaune cu memorie, nu ai nevoie de cheie sa deschizi sau sa pornesti motorul, trebuie doar sa o ai in buzunar... zic da, optiunile astea le aveam si pe fosta mea Toyota, nimic nou sub soare, ma rog... e bataie de joc la dealerii din Houston, mai avusesem o experienta neplacuta cu Momentum BMW, acum m-a mancat undeva sa ma duc si la Momentul Land Rover sa le suport ifosele... in loc sa cumpar masina de aici, eu pe a mea am luat-o din San Antonio unde nu sunt atatia pe care sa nu ii intereseze ca ii jupoaie astia cu preturile.

 

Si revin, se merita un Evoque comparativ cu un X4 sau eventual X3? Nu de alta dar dupa ce am vb cu nevasta mai mult, mi-a spus ca de fapt vedea peste bord la X4 doar ca nu vedea in fata masinii, pai bravo ma, nici eu nu vad la mine in fata masinii fix in botul ei ca am ditamai capota naibii, ar insemna sa stau cocotat pe acoperis ca sa vad fix in botul masinii..

 

Ieri am incercat la masina mea, fireste ca vedea peste bord, fix cum am si banuit...tre sa ma mai duc cu ea la BMW sa vad cum e cu X4.

 

@edit: Salutare si tie Cristi.

Edited by RedCap
  • Like 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

de cand au cumparat indienii de la tata range rover i-au rupt pe toti. au inceput cu evoque, care e o masina ff misto, de fapt rage rover sport asta nou este un evoque marit. si la interior e la fel. eu daca as fi avut de ales luam evoque nevesti-mii dar trebuia sa scap de un z4 pe care nu il folosea si am facut buy back/ trade in. actualmente range rover in unele directii bate cayenne, cel diesel este atat de economic cum n-am mai vazut, 8.5 in buc si afara la fel. ma rog, acolo nu aveti diesel si nici nu va intereseaza. bmw este in esalonul 2, nu are treaba cu astea doua. eu cred ca e alegerea optima pt gagici. si pozitia e mai in copac, vad mai bine. daca ai bani de stricat ia-i macan, numai ala e mic si mai misto decat evoque.

 

l.e. de cumparat da un tel si la miami, orlando. nu e departe, lumea e mai saraca pe acolo, poate gasesti un pret mai bun. nu stiu insa cum iti pune sales tax daca cumperi si duci in alt stat.

Edited by fbdcnt
Link to comment
Share on other sites

Ai dreptate cu New York-ul, e sus in nord iar eu sunt jos in sud, dar si prin California mai gasisem prin Sacramento la fel cu in jur de 3k discount, mai tre sa mai sap ca nu le-as da magarilor astora pretul de lista nici intr-un milion de ani, da-l dracu, e Rover totusi, nu te miri ce masina exclusivista.

 

De la mine pana in Orlando sunt pana in 1600 de km din ce retin, o sa ma uit si prin Orlando sa vad ce dealeri sunt, la asta ma gandeam si eu si ma tot jucam cu truecar-ul sa vad unde gaseam dealeri certificate truecar sa vad ce preturi pot scoate sau eventual state mai sarace, cum era de exemplu in Decembrie cu M4 de cautam prin Ohio unde nici dracu nu cumpara asa ceva avand in vedere ce iarna ii busies.

 

La cumparatul din afara statului e simplu, ei iti vor lua taxele statului tau, doar ca tre sa te duci personal sa platesti taxa de inmatriculare atunci cand cumperi din afara statului in care stai, altfel rezolva dealerul si cu asta, stiu ca vroiam sa cumpar din California de la Steve Thomas BMW, probabil ai auzit de ei de pe bimmerpost, ofera preturi f bune si au foarte multi client din afara Californiei care cumpara de la ei.

 

@edit: acum m-am uitat, pana in Sacramento am vreo 3000km , pana in New York am vreo 2500 km... ma mai pun pe sapat, intre timp ma voi duce cu nevasta-mea si pe la alte marci mai vad ce si cum.

Edited by RedCap
  • Like 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Arata urat parca asta nou, vazusem mai devreme in parcare la munca un Lexus NX care arata destul de misto din ce am vazut asa azi trecand cu masina pe langa el, il vazusem de vineri in parcare si am crezut ca au facut RX-ul mai compact. Edited by RedCap
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Dorule, prin cautarile tale ai trecut si prin curte pe la Jeep? Ma intereseaza daca stii ceva de Grand Cherokee, motorul de 3.6 litri de 290 CP pe benzina, vad ca in RO nu se importa asta. Sta destul de bine in review-uri pe Edmunds si pe alte site-uri de specialitate, am ocazia sa pun mana pe o versiune Overland foarte dotat, cu un discount destul de bun.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.