Jump to content

mica problema incalzire E60 530d 2008


Recommended Posts

In primul rand imi cer scuze daca s-a mai discutat asta pe forum insa eu am incercat cu search si nu am gasit. De vreo 2 luni posed un E60 2008 530d de care sunt foarte multumit si imi place maxim ca masina insa am o asa zisa mica problema.

Nu mi se ridica apa la 90 grade cum ar trebui sa stea(prin oras sta cam la 65 mers normal si 70-75 dat la ea) si am discutat cu fostul proprietar spunandu-mi ca anul trecut exact pe vremea asta a schimbat ambele termostate, pe cel mic am apucat sa il schimb si eu iar zilele astea pana sa il intreb(am pus Behr). Am pe echiparea masinii de fabrica Webasto care nu porneste incercand din meniul navigatiei(bifez optiunea si se debifeaza imediat), am fost la tester a intrat pe modulul webasto si da o eroare de ceva aux pump failure sau ceva de genu, a incercat sa stearga eroarea insa degeaba fara succes, spunandu-mi ca trebuie sa ii schimb pompa auxiliara insa nu prea era convins nici baiatul asta de a umblat cu testerul care din ele e ca am inteles ca masina mea mai are o pompa de incalzire electrica in afara de cea de la webasto. Zilele astea vreau sa dau jos pompa de pe webasto (pozitia 6) si sa incerc sa o pun pe direct sa vad daca schiteaza ceva ca sa stiu daca trebuie sa mi-o comand pe asta sau e altceva.

Intrebarea este la masina mea cealalta pompa electrica care preincalzeste apa(daca intr-adevar am asa ceva) cum porneste si cum imi dau seama daca e sau nu defecta, ca din ce am vb cu un tov cu F10 la el imediat cum se urca in masina si porneste in 1-2 min ii baga deja aer cald apa fiind calduta in motor si stiu si de la un prieten cu A6 care are aceeasi optiune, sa fie si la mine asa si sa fie defecta cealalta pompa?

Sa fie problema din cauza ca nu imi merge webasto si daca ii schimb pompa de pe el se rezolva problema incalzirii sau sa schimb si termostatul principal iar sa fiu mai sigur ?

In ziua de dupa diagnoza si sters erorile cat m-am mai miscat cu masina prin oras am vazut ca a urcat apa la 86-89grade si se simtea ca baga mai cald si chiar scazuse un pic si consumul pe BC , dar e curios ca webasto tot nu a plecat de nici un fel.

Intreb aici pe forum ca as vrea sa o iau cat de cat prin eliminare si sa nu ma apuc sa incerc pe cat posibil sa nu schimb piese degeaba pe la ea ca cele 2 pompe nici nu sunt prea ieftine.

Stie cineva daca pompa de pe webasto se potriveste de pe alta E60 NFL prevazut cu webasto?

Multumesc si astept cateva sfaturi de la cei care au avut sau cunosc despre problema respectiva.

post-35562-0-19307200-1449952883_thumb.jpg

Edited by auras_Gl
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Am nevoie urgent de ajutor, am dat azi jos pompa de auxiliar sa o probez pe direct si vazand ca e moarta ca nu ia nici o comanda nimic am incercat sa o desfac si dupa cum vedeti in poze era foarte oxidata si corodata in interior, faza e ca s-a crapat carcasa ei si i-am pus un pic de silicon ca sa o pot monta innapoi pe masina pana imi comand alta si acum curge antigelul pe la carcasa sparta. Va rog care se pricep sa imi recomande de unde sa cumpar asa ceva chiar noua aftermarket ca la magazinul de piese de unde imi iau eu consumabilele gasesc numai originala si e prea scumpa.

Sau daca are cineva cunostinte daca se potriveste de pe alta masina motorizare sau alt tip de bmw va rog sa imi spuneti ca poate o gasesc sh, ms

post-35562-0-15579200-1450187156_thumb.jpg

post-35562-0-60340300-1450187164_thumb.jpg

post-35562-0-95554500-1450187182_thumb.jpg

post-35562-0-95054100-1450187265_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Va multumesc ptr raspunsuri, am vb cu Dnul Olteanu(ms Cosmin ptr numar) in seara asta si mi-a zis ca are pompa aux compatibila ptr masina mea la 500 lei noua, doar ca e cu mufa ( ca a mea e cu fir de intra in ea) si ca fata de a mea nu e la 180 grade unghiul tevilor ci la 90grade in forma de L dar ca imi trimite si mufa cu fir si ma leg de firele mele, stie cineva daca ma incurca cu ceva sau sa am vreo problema din cauza asta?

Maine dimineata o sa pun o bucata de teava de polipropilena in loc pompei cu colierele alea 2 ca sa pot sa ma folosesc de masina pana vine.

De asemenea am gasit si pompa direct cu fir la un baiat din BR care se ocupa de webasto si e dealer pe zona la 600 lei noua, doar ca dureaza pana vine 2-3 zile pe comanda.

Astept raspunsuri daca ma incurca cu ceva daca pun pompa cu mufa, ca daca nu maine o comand

Link to comment
Share on other sites

Mufa nu te incurca in niciun fel. Doar sa respecti polaritatea.

Unghiul dintre furtune s-ar putea sa te incurce.

Eventual fa poza la capacul pompei tale, trimite-i omului si vedeti daca se potriveste pe noua pompa. El stie despre ce e vorba si in 90% din cazuri merge inlocuit acel capac (probabil si in cazul tau). Eu am facut asta in multe situatii.

Edited by C_o_s_m_i_n
Link to comment
Share on other sites

Cam asa arata pompa mea si da am vazut azi cand am desfacut-o ca se poate schimba capacul ala care vine peste ax si are pe el furtunele deci crd ca o sa mearga fara probleme sa il pun pe al meu, din ce vazusem azi la a mea axul din interior si palele alea erau si pareau ok, doar placa si de dupa ax era plina de rugina si oxidata se poate vedea poza de mai sus.

Inca odata va multumesc mult ptr raspunsuri, maine dimineata la prima ora o sa dau comanda de pompa la dnul Olteanu, seara buna va doresc :thumbsup:

post-35562-0-27925400-1450199067_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

La cele cu webasto exista o singura pompa de recirculare...adicĂŁ cea de care vorbim. Nu are o pompa proprie.

DupĂŁ ce schimbi pompa sa ștergi erorile ca sa deblochezi webasto și sa ai minim un sfert de rezervor cu motorina.

Edited by X M I
Link to comment
Share on other sites

Webasto are propria pompa de recirculare pentru fuctionarea lui. N-ar trebui sa-l deranjeze beleaua asta. Dar vedem ce se intampla dupa. O fi vreo conditie necesara sistemului oem.

 

la mine singura pompa auxiliara e cea de la webasto . Mai exista alta pompa ? Unde ?

Link to comment
Share on other sites

pompa auxiliara este cea de mai sus MYX in primul post este o poza, e la pozitia 6 si mai jos un pic e si poza pusa cu pompa mea, altya pompa auxiliara nu mai este, mai exista din ce stiun fel de preincalzitor electric undeva in compartimentul motor daca stiu bine, iar eroarea de pe webasto a fost referitoare la pompa asta care de altfel era terminata si nu lua nici o reactie nici pusa pe direct.
Link to comment
Share on other sites

Inca nu a venit pompa ca nesimtitii astia de la Fan curier cine o mai lucra vreodata cu ei nu s-au deranjat azi a 2 a zi de cand e coletul ajuns la ei in sediu sa il livreze, sun la sediu si ce raspuns credeti ca imi dau jegurile ca cica e ajuns in sediu dar ca nu se livreaza nici azi ca baietii care fac livrari aveau masinile pline de colete si ca nu se stie nici maine daca livreaza si am vrut sa ma duc sa il ridic personal de la ei, dar si-au mutat sediu in celalalt capat al orasului si este si o portiune de drum ingustata in lucru in zona si n-am chef sa ma duc sa stau 1-2 ore in masina numai ptr asa ceva si am vb cu un prieten de lucreaza la ei sa il ia maine dimineata la el si sa ma gasesc sa iau coletul.

Dupa faza asta ca am mai avut probleme cu Fan curier o sa ii evit pe cat de mult posibil pe viitor sa mai comand vreun colet cu ei ca nu se poate asa ceva , dupa ce ca sunt cei mai scumpi , mai au si basini din astea in cap si chiar as fi mers sa le fac o reclamatie dar n-am timp de pierdut pe tampenii din astea , deci CLAR NU FAN CURIER!!!

Maine daca am timp schimb pompa de aux pana in prans si incerc sa deblochez webasto-ul sa vad care e treaba cu el, va tin la curent in topic aici

Link to comment
Share on other sites

Am schimbat ieri pompa de aux, imi da impresia ca se incalzeste mai bn si chiar am mers ieri prin oras vazand apa ca a ajuns la 85-88 grade(acum nu stiu daca o fi avut vreo legatura cu faptul ca afara erau 9 grade), in schimb se simtea ca baga mai cald in habitaclu.

Sa vad azi daca am timp sa merg sa sterg erorile si sa deblochez webasto sa vad daca merge ca am tot zis k reusesc sa imi instalez inpa ca am luat o interfata de diagnoza, dar mi se pare al dracu de naspa procedeul de instalat.

Intrebare pompa de aux functioneaza mereu? Sau cand intra in functiune?

Alta chestie ce m ar interesa de la posesorii de 530d lci cam dupa cate min de mers cu masina cu aprox ajunge apa la 80 90 grade si daca va sta la fix 90gr sau nu e regula ca la mn din ce am vazut preponderent a stat la 82 85gr in mers prin oras iar cand am aj in parcare urcase pe la 88-89

Link to comment
Share on other sites

Pompa auxiliara functioneaza cand ii cere panoul de clima. Cu cat ceri mai cald, cu atat se invarte mai rapid.

Cand ai temperatura setata pe minim, pompa nu mai lucreaza.

Pompa mai devine activa si pe functia REST a panoului de clima.

Si... nu in ultimul rand, cand functioneaza Webasto.

 

Si da, e normal sa simti mai bine caldura. Asta e si rolul ei principal: sa creasca randamentul incalzirii in habitaclu.

Link to comment
Share on other sites

Poate careva sa imi zica daca temperatura apei la E60 530d 2008 la drum e normal sa stea la 78-80 grade si in oras la 85 si asta azi cand au fost 15 grade afara?

Ma gandesc ca ar trebui sa schimb termostatul principal, intrebarea este sa il iau oem 260 lei sau aftermarket Behr? Vad ca Behr au fuzionat cu Mahle si vine in cutie de Mahle, sa fie aceleasi piese sau nu? Ce imi recomandati in alegerea lui si daca merita sa dau pe cel Oem cu 80 lei mai mult ca pe unu Behr-mahle

Link to comment
Share on other sites

Prima oara schimba-l pe cel de la egr care sigur e dus si daca tot persita problema schimba-l si pe cel principal

Recomand BEHR, am luat oem si dupa un an nu mai inchidea cum trebuie. Pe cel BEHR am dat 60 lei si vad ca a depasit anul si inca inchide bine

Temperatura de regim trebuie sa fie cel putin 87 grade

Edited by razzzzvan
Link to comment
Share on other sites

Ms de recomandare , cel mic e schimbat acum 2-3 saptamani si am pus tot Behr (care a venit in cutie de Mahle-Behr ca am inteles ca firma Behr a fuzionat cu mahle), iar cel mare mi-a spus cel de la care am luat masina ca ar fi schimbat acum 1 an si de aia tot am amanat si am intrebat daca sa il schimb iar si pe cel mare ca tot am sperat sa fie de la pompa de aux, ba de la webasto, etc

Are vreo treaba ca inca nu am fost la tester ptr deblocare webasto dupa ce am schimbat pompa de aux cu temperatura la care sta apa in regim de mers normal ?

Merg azi si dau comanda de termostat principal si il schimb si revin cu detalii , ms

Link to comment
Share on other sites

Temperatura la care sta motorul dupa ce ajunge la temperatura de regim nu are nicio treaba cu webasto. Si al meu sta pe la 83-84 cand e frig, chiar si 86 pe vremea asta.

Probabil a cedat si celalalt termostat, chiar daca e relativ nou. Au mai patit si alti colegi. Poti pune tot un Behr, cum ti-am spus si in PM. E marfa buna si pret mic.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Am rezolvat problema webasto-ului, am inlocuit doar pompa de aux cu una noua(500lei) , azi am reusit sa ajung la un tester sa sterg erorile si l am activat si merge perfect, acum sa prind frig sa vad ce i poate capul :)))

Intrebare cele 2 timere ptr programare sunt 2 programe diferite sau primul e ora la care pleaca si al 2 lea la care se opreste? El de obicei cat merge ca si timp din momentul in care pleaca?

 

Altceva am observat ca webasto merge chiar si daca nu e programat in mers , ca l am auzit cum mergea azi la semafor si clipea beculetul rosu de pe climatronic si la fel si in fata blocului se auzea dupa ce am oprit motorul inca putin si dupa am vazut ca s a oprit.

Sunt foarte foarte bucuros ca am scapat asa ieftin si ca il am functional tinand cont ca am vb cu fostul proprietar care a adus in tara masina in 2012 la sfarsit si mi a zis k nu a folosit niciodata webasto

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.