Jump to content

Accident in lant pe autostrada


IceSNK

Recommended Posts

Am avut eu un incident unde nu m-am inteles cu vinovatul. La politie respectivul si-a luat amenda. Eu cu avizul de reparatie si procesul verbal (atat), m-am programat unde avea rca respectuvul si am deschis dosar-reparat masina.

Daca ai deja pv de la politie nu iti mai trebuie copie rca, buletin si/sau permis vinovat.

Link to comment
Share on other sites

Situatia este simpla, cel vinovat are optiunea de a nu inmana RCA-ul, atunci pagubitul este obligat sa se adreseze instantei de judecata, frumos cu tot ce ai la mana poti sa-l dai in judecata, ar fi fost bine sa scoti si aduni si ceva cheltuieli de spitalizare, iar la finalul procesului, el va plati din buzunarul lui pagubele, nu mai este acoperit de RCA, va plati si penalitati cheltuieli de judecata samd, oricum i-o vor face cei de la firma de asigurari a persoanei care avea CASCO. In instanta nu are nici macar o sansa de a castiga procesul, tinand cont ca exista martori si un verdict al politiei. Eu pesonal nu cred ca este avocat ci o persoana probabil certata cu legea si care nu are oricum nimic pe numele sau, in acest caz e greu cu recuperarea pagubelor. Edited by yellow
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Repet, daca nu se lasa cu amiabila si se merge la politie, pagubitul isi poate repara pe RCA-ul vinovatului masina doar cu pv-ul. Nu trebuie neeaparat sa il dea in judecata. La constatari daune poate merge si singur (cel vinovat va fi chemat ulterior) si se deschide dosar dauna. Cu pv-ul de la politie cei de la asigurari nu pot da inapoi. Edited by turmentatu
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
da-l in judecata ,aduna-i si pe ceilalti soferi care au suferit pagube,deveniti toti reclamanti ,cerere de chemare in judecata -raspundere civila delictuala.De aici vezi tu ce se intampla,voi veti primi sigur despagubiri pentru toate cheltuielile si apoi ca se indreapta el impotriva stapanului vacii e alta treaba.Tu oricum iti castigi banii
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Azi dimineata pe A2 pe ambele sensuri de mers, din cauza poleiului si a lipsei nisipului, s-au produs accidente in lant.

 

http://www.ziare.com/stiri/accidente-rutiere/accident-in-lant-pe-autostrada-soarelui-la-intrarea-in-bucuresti-traficul-rutier-este-ingreunat-1443441

 

Cauza: Poleiul, si prostia unora care inca nu stiu ca pe autostrada nu se opreste cum vrei tu. Am inteles ca prima masina implicata in accident a stationat pe prima banda de mers pentru a ajuta un sofer caruia nu ii pornea masina. Si de la o oprire neregulamentara pe banda 1 a autostrazii s-a produs un carambol.

Link to comment
Share on other sites

Romanii nu au nici o treaba cu mersul pe autostrada. NU stim care e viteza minima si pe autostrada nu se oprese DECAT pe banda de refugiu in cazul in care masina chiar nu mai porneste. Nu era polei pe autostrada ;) am trecut eu pe acolo azi-dimineata si nu era strop de gheata. Din prostia unora, vor muri multi pe autostrazile romanesti. Fac pariu ca daca am avea 2500 de km de autostrada, numarul accidentelor cu victime ar fi de 10 ori mai mare.
Link to comment
Share on other sites

In procesul verbal de sanctionare a vinovatului, a carui copie trebuie sa o primeasca toti cei pagubiti, trebuie ca politistul sa treaca in rubricile prevazute numele asiguratorului si numarul politei de asigurare ! Dosarul de daune se deschide de deschide prin intermediul BAAR in baza autorizatiei de reparatie si a procesului verbal de sanctionare .
Link to comment
Share on other sites

Da pentru ca romanul cand da de autostrada baga piciorul pentru ca o vede o data la un an...sau in general

era o vorba "imposibil sa ai bmw si pe autostrada sa nu te filmezi cat prinzi la ora blana" ca o gluma, insa asa este la toate marcile de masini.

 

Cam asta e adevarul trist ... problema e ca poti sa mergi si cu 100, 30, sau 220/h pe autostrada... daca esti prost si schimbi benzile ca in bucuresti (adica cum ti se "scoala") sau daca calci frana brusc ca s-a trezit unu mai prost ca tine sa schimbe banda inaintea ta chiar daca afara ploua sau ninge sau e sfarsitul lumii ... n-ai nici-o sansa si singura solutie pentru tine e sa mergi pe european sau national si sa "depasesti tot" ... poate ai noroc si traiesti sa povestesti dupa.

Ideea e ca stilul de conducere pe autostrada e usor diferit fata de alte drumuri, dar din pacate cum ai precizat si tu, nu prea avem asa ceva in tara, deci e greu pentru cei care circula doar in RO si doar ocazional pe astfel de drumuri sa se acomodeze cu stilul de condus.

 

P.s : Diferenta intre un posibil accident pe autostrada si unul pe european e ... cam 80,100 km in plus in avantajul aotostrazii Romanesti, deci, multa bafta !

Link to comment
Share on other sites

La primul carambol in care au fost implicate multe masini pe ceata mi s-a parut ca nu au fost implicate BMW-uri In toate imaginile pe care le-am gasit pe net, atat foto cat si video, acestea lipseau..:) Sa fie vreun semn?

 

Soferii de BMW mergeau mai repede ca restul si au trecut de imbecilul care mergea cu 30 km/h pe prima banda :p Oare e posibil ca boul baltii sa fie acuzat de ceva din culpa? macar de vatamare corporala deosebit de grava?

Link to comment
Share on other sites

Limita minima de viteza pe autostrada este 60km/h , daca el a declarat ca a circulat cu 30km/h ,inseamna ca are si el vina lui.

Codul rutier spune asa: circulatia este interzisa autovehiculelor care prin constructie nu pot depasii 50km/h, nu specifica nicaieri ca nu ai voie sa circuli cu mai putin de 50km/h. Pe autostrada soarelui am mers si eu in coloana cu 30km/h in conditiile in care ploua torential si se formase un rau pe carosabil.

Link to comment
Share on other sites

Am uitat unde traiesc pentru moment , asa lege curvita nu am mai auzit ... Nu stiu de ce specifica viteza aia de 50km/h daca nu este o viteza minima , cred doar ca sa nu aiba acces caurtele si trotinetele. Sofecur care a intrat in masina care circula cu 30km/h pe autostrada a primit o amenda si I s-a suspendat permisul pentru ca nu a pastrat distanta fata de cel din fata. Sa imi spuna cineva cum poti sa pastrezi o distanta fata de ceva ce nu vezi, si cand il vezi deja e prea tarziu ca el are 30km/h, viteza aia pe autostrada este ca si cum stai pe loc, cum pastrezi distanta fata de un obiect fix...
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Sa va zic eu o poveste si mai de succes a tupeului. Eram in Bucuresti pe Splai aproape de iesirea in Centura. La linia de cale ferata am incetinit, traversat si cand redemaram vad in oglinda un Golf Plus numar de Ilfov(femeie la volan aprox 30 ani) venind ghiulea din spatele meu. M-a ratat la limita, eu accelerand prompt. 20 metri mai incolo la intrarea pe Centura m-am oprit sa acord prioritate, oprire f relaxata nici vorba de franare brusca, nu prinsesem viteza dupa trecerea de cale ferata (40-50 kph). Vita s-a proptit drept in mine, m-a impins vreo 2 metri in centura(mi-a sarit piciorul de pe frana). Ne-am dat jos, melteanca avea o privire ciudata/pierduta parca era drogata. S-a uitat la masina mea(bara putin indoita) si cu tupeu a spus ca ea nu-si aminteste sa ma fi lovit. Nu stie de ce am oprit-o. Aveam 2 persoane martori cu mine in masina. Dupa s-a urcat in masina, refuzand sa-mi dea asigurarea si a taiat-o.

Am sunat la politie sa reclam fuga de la locul accidentului. Auzi la garcea, ca daca nu sunt victime nu e accident si nu se deplaseaza nici un echipaj. :))) Am pierdut 4 ore pasat intre 3 sectii de politie - Splai, Sector 6 iar in final cica era de competenta celor din Popesti-Leordeni. Am fost acolo declaratie, numarul masinii retardei aleia. Urmau sa-mi raspunda in termenul legal. Fiind plecat din tara n-am mai reusit sa ma ocup. N-am primit nimic si sunt 3 ani de atunci. M-am lecuit sa mai vin cu masina in Romania. Mi-e scarba de astfel de jegoase, jegosi care repr "legea".

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Salut ! Vad ca sunt foarte multe masini in circulatie cu numere de Anglia, iar majoritatea nu au asigurare .

Daca lovesti o astfel de persoana si constati ca respectivul nu are asigurare tot tu vei fi vinovat?

 

Imi cer scuze daca am postat unde nu trebuie !

 

De unde stii ca majoritatea nu au asigurare?

Postul asta mi se pare fara logica!

Vinova va fi cel care intradevar poarta vina asupra faptei. Daca unul din partile implicate nu are asigurare acesta va suporta consecintele. Dar nu inseamna ca daca el nu are asigurare din oficiu el va fi vinovat de producerea accidentului.

Link to comment
Share on other sites

De unde stii ca majoritatea nu au asigurare?

Postul asta mi se pare fara logica!

Vinova va fi cel care intradevar poarta vina asupra faptei. Daca unul din partile implicate nu are asigurare acesta va suporta consecintele. Dar nu inseamna ca daca el nu are asigurare din oficiu el va fi vinovat de producerea accidentului.

 

Din 8 masini de pe autovit verificate pe askmid 5 nu au asigurare...

Ma gadeam ca daca una din partile implicate in accident nu are asigurarea valabila ar trebui sa suporte si ea anumite consecinte, chiar daca nu este doar vina ei.

 

Stiu ca logic ar fi ca vinovatul sa plateasca ,dar nu stiu cum e legea , de aceea am si intrebat

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.