Jump to content

Luxemburgheza


RaYn3

Recommended Posts

e secret pretul de vanzare?

de ce nu faci topic la vanzari?

 

Salut. Nu este secret. Imi cer scuze daca am lasat sa se subinteleaga acest lucru. O sa incerc sa-i fac si topic la vanzari doar ca nu sunt hotarat 100% daca s-o mai vand sau nu pana la urma. Azi spre exemplu vreau sa comand piesele pentru distributie, deci cel mai probabil n-o s-o mai dau. Din aceasta cauza, pretul va creste fata de cel de astazi si prin urmare mi-e greu sa cred ca la final voi mai primii toti banii dati pe masina plus investitia pt distributie. Ca sa nu mai fie discutii ulterioare legate de acest subiect, pretul de vanzare in acest moment va fi de 23.500Euro (fara piesele de distributie). Acelasi pret l-am transmis pe privat si colegilor care m-au intrebat anterior.

  • Like 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Bravo! Dupa ce-i schimbi distributia anunta-ne si pe noi daca esti multumit de mecanic. Poate mai sunt colegi din TM care vor sa-si schimbe distributia si nu stiu unde sa o faca.

 

O sa merg la mecanicul la care am mers aproape de fiecare data pe vremea cand am detinut E90-ul. A lucrat 12 ani in repr bmw din tm pana anul trecut prin decembrie. Tot timpul mi-a lasat impresia ca stie ce face, e foarte sigur pe el atunci cand se apuca de ceva si cel mai important, niciodata n-am avut nici o problema dupa ce el a reparat ori a schimbat ceva. Stie exact unde sa umble, nu bajbaie deloc ca altii semn ca el la servici doar bmw-uri a facut. Sta ceva mai rau la partea de comunicare, desi sunt alte chestii la mijloc. Desi la o asemenea lucrare am emotii indiferent de mecanicul la care merg, totusi in el am cea mai mare incredere. Sper sa fie totul in regula si sa mearga totul smooth.

Edited by RaYn3
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ma intreb de unde ar putea face rost de patine care sa nu aiba ultimul cod aparut pe piata...

Ai urmarit macar pagina lui de farcebook unde posteaza fiecare lucrare pe care o executa?

Se vede suficient de clar ce repere pune la motor.

 

 

 

 

Am vazut o postare pe un alt grup din farcebook in care se reclama ca nu ar schimba ultimul model. Cred ca nebunu ala de la Targoviste postase.

Link to comment
Share on other sites

Neatza. Am o intrebare legata de sistemul Auto-Hold. Il folosesc tot timpul prin oras, mi se pare f folositor, doar ca pt mine cutia automata si prin urmare si acest Auto-H fiind ceva nou, inca nu-s prea obisnuit cu ele, nu stiu cat de normale sunt anumite aspecte. Posibil sa fiu mult prea atent la orice zgomot, un fel de paranoia :). Ce vreau sa spun e ca atunci cand trebuie sa franez la semafoare sau orice alta situatie de acest gen prin trafic, apare un mic soc mai tot timpul atunci cand se activeaza efectiv auto-hold ul a.i. sa tina masina oprita, urmat si de un zgomot specific franarii/actionarii franii. E ca si cand franezi putin mai brusc sau cel putin asa se simte la manuale. Ma gandesc ca-i normal fiind actionate franele in acel timp, de altfel se si simte doar pe puntea fata, in dreptul rotilor. Pe de alta parte, trebuie sa schimb placutele de frana cel putin pe fata unde imi mai arata doar 2700Km. Le am luate deja, inclusiv pe cele de pe spate si o sa le schimb si pe acestea o data cu distributia. Nu stiu exact cum functioneaza acest sistem, dar ma gandesc ca se foloseste de frane a.i. sa o tina pe loc si nu decupleaza din cutie, altfel ar arata pe joystick.
Link to comment
Share on other sites

Ce-i drept... e greu de ales in ziua de azi unde si cum sa schimbi distributia. Altii iti zic pe fata ca schimba 9-12 repere din distributie cu 3000 lei , tipul de la Targoviste (knet john) schimba pana la 25 repere cu aprox 1000eur +/-.

Nu va mai luati de ce zice nebunul ala nesimtit din Targoviste ,este un om de 2 lei ,m-a luat la injuraturi de mama pe fb in privat ca el este cel mai smecher si vine sa ma omoare .

Link to comment
Share on other sites

Azi de dimineata cand am plecat spre servici, mi-a aparut eroare de baterie. Ceva de genu: Discharge when stationary. Some consumers has been shut down. Sau ceva de genul suna mesajul. Am mai fost la cineva acum 2 sapt pt o scurta diagnoza si erau niste erori raporate de webasto tot legate de curent si mi-a spus tipul ca s-ar putea sa fie ceva probleme cu bateria. Ieri am mers de altfel ceva cu ea prin oras si prin imprejurimi, deci teoretic ar fi trebuit sa fie incarcata. Ciudat este ca la 93000Km(09.2015) conform istoricului, spune ceva de baterie. Ma gandesc ca atunci a fost schimbata si nu doar ceva verificare. Cat de relevant este acel test de baterie?
Link to comment
Share on other sites

Este foarte relevant! Ai grija cu bateria, nu e de joaca. Masina iti inchide anumiti consumatori ca sa nu-ti consume curent sau poate e problema la tensiune. Ti-a dat vreodata avertisment de baterie descarcata? Incearca o diagnoza cu ISTA/D si vezi cat mai duce bateria. Daca bateria mai are 50% sa zicem, incearca sa o recodezi in sistem ca sa functioneze in parametri normali. Daca era schimbata, scria in istoric ce s-a facut la masina. Verifica si IBS-ul, e cablul ala inteligent de la baterie. Edited by six in line
Link to comment
Share on other sites

O sa merg azi la cineva sa vedem care-i problema mai exact. Am folosit in vreo trei dati webasto-ul de cand am masina si ma gandesc ca poate asta a stors cumva bateria, desi nu stiu cat de mult consuma asta. De o sapt nu l-am mai pornit. Sper sa nu fie totusi vreun consumator care nu intra in hibernare dupa ce inchid masina. Ciudat e ca au trecut doar 2 sapt de cand am venit cu masina si asta dupa ce in prima zi am mers 300Km, iar a doua zi am bagat 1200Km, deci bateria ar fi trebuit sa fie incarcata full cel putin la acea data. In rest prin oras, da am mers distante scurte. De obicei in jur de ora 8 dimineata o duceam pe sotie la servici si dupa ma indreptam si eu spre munca. In total un drum de ~7km. Dupa-masa doar 2Km. Ieri am facut probabil undeva la 15Km.

 

LE. M-am uitat pe realoem si am vzt ca ar fi doua baterii. Este cea mare AGM de 90Ah si mai este una mica care cica-i pt pornire. Chiar asa este? De pornit intr-adevar porneste fara nici un glitch, foarte smooth.

Edited by RaYn3
Link to comment
Share on other sites

E necesar un test al bateriei pt a verifica nivelul de încărcare și rezistenta interna. Poți merge la orice firma care comercializează baterii auto, au testere pt asa ceva. Dacă bateria mai are viata se rezolva cu o încărcare pe redresor.

La mine aveam eroare de baterie descărcata ce apărea la drumuri scurte sau dacă nu porneam mașina 2-3 zile. Bateria era 0, am schimbat-o la 112k km

LE: Corect, trebuie verificat și consumul în stand-by.

Edited by Madutzu25
Link to comment
Share on other sites

LE. M-am uitat pe realoem si am vzt ca ar fi doua baterii. Este cea mare AGM de 90Ah si mai este una mica care cica-i pt pornire. Chiar asa este? De pornit intr-adevar porneste fara nici un glitch, foarte smooth.

Asa imi facea si mie cand mi s-a facut condens in oala de la roata de rezerva si s-au oxidat contactele de la calculatorul PDC si imi fura curent de descarca bateria indiferent cat mergeam cu ea.

Tine cont ca o pornire de motor se compenseaza cu 1ora de incarcare in mers, mai mult sau mai putin in functie de baterie si alternator.

In DIS sau ISTA/D iti arata foarte clar un istoric al incarcarii bateriei din ultimile zile (in procente) care iti poate arata daca se incarca sau nu corect. Daca bateria s-a prezentat la valori mici spre 50% sau mai putin poti sa o incarci macar 24h sau cateva nopti daca folosesti masina si vezi pe urma cum se comporta.

Oricum ai de verificat multe, de la alternator, contacte cabluri, IBS pana la consumatori furaciosi.

Spor la investigat si nu te panica asa tare, o sa iti mai intre si cutia in avarie daca insisti sa mergi cu bateria descarcata, chiar daca porneste imediat motorul, am patito pe pielea mea si nu doar eu.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

daca a folosit-o zilele astea in oras, drumuri scurte, e normal sa ii dea baterie descarcata.

si mie mi-a aparut eraorea cand am folosit-o prin oras.....cum am iesit la drumuri lungi a disparut si nici nu a mai aparut.

 

Nu e normal.

 

Cam pe oriunde ai merge in oras, se incarca suficient. Timisoara nu are doar 3 strazi :p

 

Pot fi probleme la incarcare, baterie chiar e pe duca sau raman consumatori porniti.

 

Daca a avut si erori pe tester, ar trebui facute niste masuratori pe curentul de repaos si identificat consumatorul (daca este). Doar plimband-o prin oras, nu rezolva problema...

Link to comment
Share on other sites

Erori raman memorate pe multe module in momentul in care ii da eroare de baterie.

Eu am folosit cateva zile masina pe distante de 5 km si a stat zile intregi nemiscata.si bateria are 7 ani, dar dupa drumuri lungi nu face figuri.

Incarcarea este ok si consumatori in stand by sunt ok.

Deci bateria are varsta, dar iarna porneste fara probleme.

Link to comment
Share on other sites

Am verificat bateria. Pana la urma trebuie s-o schimb. Este bateria originala din fabrica, deci cred ca-i cam ajunge. Are curentul de pornire de 650A si ea in mod normal trebuie sa dea 850-900A. Ce vreau sa intreb...daca pun o Varta sau Bosch de 95Ah? Cea OE este ceva mai mult decat dublu, iar din cauza atator cheltuieli din ultima perioada, n-as vrea sa mai arunc 1500RON si pe baterie. Tipul la care tot merg, are un E60, 530d si a zis ca a pus Bosch, a inregistrat-o si totu-i ok.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.