Jump to content

2nd BMW F30


Merlin21

Recommended Posts

@Merlin21, esti sigur ca nu poti face retrofit doar la plase + plansa de comenzi din bord? Fara a fi nevoie sa iei si spuma. Plasele pot fi comandate separat (http://www.realoem.com/bmw/en/showparts?id=3A51-EUR-04-2012-F30-BMW-328i&diagId=52_3725) si cu siguranta pot fi montate in orice tip de scaun de un tapiter mai priceput. Probabil va mai fi nevoie si de ceva cablaje...

 

A.

Link to comment
Share on other sites

acum vreo 5 ani am montat incalzire in niste scaune piele pe un Audi A6 - migalos tare de desfacut tapiteria de pe scaun, si mai migalos de montat la loc - vreo 6h, si tot au ramas cateva cute - in concluzie, nu recomand.

 

La varianta 2 - doar incalzirile costa 400 euro, la care adaugi manopera (150-200 euro), plus panoul de clima - sari de 7-800 euro, si nu cred ca merita.

 

parerea mea - cauti scaune piele sport incalzite (te inarmezi cu rabdare, sigur apar unele ok), le cumperi si le montezi pe masina; apoi le vinzi pe ale tale, n-ar trebui sa pierzi mai mult de 1-200 euro; daca adaugi costul planoului de clima si al cablajului la scaun, n-ar trebui sa sari de 500 euro.

 

Alta alternativa, si de care profita si pasagerii - sa iti montezi incalzire auxiliara (webasto) - cred ca rezolvi in 5-600 euro.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Multumesc pt raspunsuri.

 

Varianta 2 cam pica.

Varianta 3 presupune din nou panou de control (pe care efectiv nu il gasesc, nici ebay, allegro, etc) Problema e ca majoritatea scaunelor de le gasesc arata mai uzate ca ale mele. Eu nu ma gandesc ca mai iau ceva pe ale mele, cine sa cumpere doar 2 scaune fata?

Cei care vand interior complet nu vor schimb.. E cam aiurea.

 

Webasto suna f bine, doar ca eu credeam ca, costa mult mai mult, in jur de 1500-2000e. Cum functioneaza, din telecomanda? Spre exemplu la munca am masina intr-o parcare subterana aflata la vreo 300m. Bate pana acolo?

 

Si nu stiu daca mi-ar rezolva problema, adica a scaunelor reci. Asa masina baga cald repede, in 3 min sufla aer cald. Dar masina si tot aerul din ea e inca rece.. abia in 9-10-11 min e decent. Pana atunci ar fi functionat complementar scaunele.

Link to comment
Share on other sites

cine sa cumpere doar 2 scaune fata?

 

cumperi interior complet, vinzi interior complet; cu ocazia asta poate gasesti full electric, in caz ca nu ai :frantics: si poate chiar cu incalzire in scaunele spate

 

webasto e programabil, nu e nevoie sa il pornesti din telecomanda; nou costa 1500-2000 euro, dar pe ebay.de, cu rabdare, cred ca poti gasi unul la 5-6-700 euro.

http://www.ebay.de/itm/STANDHEIZUNG-Webasto-Thermo-Top-V-Diesel-BMW-F30-F31-usw-9023112B-2184224/132307769856?hash=item1ece285a00:g:1eUAAOSw5TlZkvWR

Edited by wolfenstein99
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Suna mai bine cel din link-ul dat de tine, sunt modele noi - eu zic ca merita diferenta de cost fata de unul sh, mai ales ca au scazut preturile fata de acum castiva ani (~800 euro echipamentul, ~50-250 euro controller-ul, probabil 2-300 euro instalarea) - ai garantie si functii suplimentare; foarte interesanta activarea/programarea de pe telefon, (iti trebuie ThermoCall - ~250 euro).

 

Cu ocazia asta scapi si de datul la racleta :)

 

Da-le un telefon si discuta cu ei in detaliu ce optiuni sunt, apoi te poti hotari care e modelul cel mai potrivit pt tine; vad ca au mai multi dealeri in Bucuresti, gasesti detaliile in sectiunea LocalizatorDealer.

Edited by wolfenstein99
Link to comment
Share on other sites

imi place sa vad un om pasionat :) care a luat masina semicheala dar investeste in ea. si nu o zic cu ironie.

si eu vreau sa imi iau volan M pt ca mi se pare penibil cel de pe sport packet, e aproape ca ala basic. la fel m-am gandit la scaune, dar varianta cea mai ok dupa multe discutii e sa schimb cu totul scaunele si costa prea mult.

daca tu vrei sa faci asta ia-le pe cele sport, merita. poate cea mai buna optiune la interiorul unei masini, neglijata de multi.

de curiozitate, cat ai dat pe jante? 392 vreau si eu :D

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Eu nu i-as zice pasiune. Daca gaseam sa aiba si scaune incalzite, nu mai era nici o pasiune.

 

Cu scaunele sport, nu sunt deloc de acord cu tine. La e9x diferenta da, era foarte mare, in sensul ca alea sport aratau si f bine si erau si comode. La fel si la e46, f10, etc.. In schimb la F30, da arata mai bine, dar nu mai sunt la fel de comode. Sunt destul de inguste in spate si parca nu sunt atat de comode. Nu e vorba de struguri, daca consideram ca merita, ziceam si cautam.

Daca o sa schimb interiorul probabil o sa fie si sport, dar in nici un caz nu caut neaparat sa fie sport.

Am condus destule F30-uri inainte si nu m-am convins.

 

Masina nu e chiar semicheala, a avut optiuni de vreo 12.900e din ce imi aduc aminte, dar na, depinde la ce te raportezi. (pune si tu un link la a ta)

Asta oricum e din alea rare, cu oglinzi rabatabile :LMAO:

Oricum e amuzant si usor penibil ca vorbim noi de optiuni si ce ofera BMW, cand noi le luam SH, deja configurate de cel care si-a permis-o de noua.

Tu zici ca e penibil orice volan non-M, ca optiune de nou este 204e(un mizilic la cat costa masina si cu toate astea nu prea sunt) si daca vrei si incalzit 190e. (mult mai putin decat un retrofit sh). Cel care a configurat-o a preferat sa dea 1000 si ceva pe sistemul de camere 360, destul de inutil parerea mea.

La fel si scaune sport costa 560e (o optiune destul de importanta pt cine cauta asa ceva) vs niste oglinzi rabatabile electric 499e.

 

Pana la urma e vorba de gusturi, orice ai alege cineva tot va fi nemultumit. Iar un 320d dotat cu aproape orice trece de 65k.

Configurasem si eu inainte sa iau masina un F30 cu optiuni care sa ma multumeasca(gen daca as fi ales-o eu de noua) .Totalul lor era de vreo 18700. Usor de zis ca e mai bine intr-un fel sau altul cand nu dai tu bani. Stiu ca se mai dau si discount-uri, dar altii nu dau atat pe un F30..

 

 

Jantele au fost cu anvelope (2014, dar trebuiesc schimbate in primavara) si au fost aproximativ 700e. Sunt pe net de la 500 pana la 900, depinde de anvelope si starea in care sunt.

Edited by Merlin21
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

fix la asta ma gandeam si eu, volanul M costa 200E in plus ca optiune si acum abia gasesti pe olx la 600 :(

cu scaunele esti singurul care nu a fost convins de cele sport :) si sunt inguste pt ca asa se regleaza, se strang aripiioarele alea din buton. nici cu ele largite maxim nu intri? totusi am avut baieti solizi la bord :)

 

https://uk.vin-info.com/vehicle-history/59c001b4-61bc-42d2-899f-12185762f44f - singura diferenta e ca avea jante 17 cand am luat-o, 7 spite. a costat 17.500

ii fac un remap in primul rand si cu volanul probabil imi voi face damblaua. in rest scaunele incalzite nu cred ca merita banii, sa iei unele complet noi (am avut 6 ani incalzite pe un opel inainte, era f ok dar la sh iei ce gasesti nu neaparat ce vrei, eu o luna am cautat de mi-au sarit ochii din cap)

ceasurile ar fi f faine digitale, dar costa enorm, 1500. cam 1000 e si kitul exterior, iar prea mult dupa parerea mea, mai ales ca F30 arata cel mai bine dintre toate bmw-urile de serie 3 non M packet (aici fiecare e subiectiv)

 

jante eu o sa iau fara anvelope.

felicitari pt oglinzi, am auzit ca e optiune rara :)

si nu e semicheala ai dreptate, doar ca fiecare are nevoi diferite, trapa, hud pt mine sunt inutile, ba chiar imi displace trapa. pt mine scaunele sport, xenon, display mare au fost cele mai importante dotari. era si volanul dar nu prea se gaseesc.

la fel si pe a mea acc mi se pare scump si inutil.

Edited by kickazz
Link to comment
Share on other sites

Multumesc,

 

intre timp am schimbat si trim-ul central cu cel de LCI black piano.

Asta nou vine si cu banda de leduri pt lumina ambientala.

 

Masina neavand pachet de lumini, are cineva o idee de unde as putea sa trag o alimentare pt leduri?

 

IMAG1930.jpg

IMAG1358.jpg

Poti sa imi spui de unde ai luat trim-ul ? Sau cum sa il caut ?

Link to comment
Share on other sites

bmw 64119358940 asta este codul de piesa.

 

Ca sa il cumperi ai mai multe variante:

bavauto

efficent-services

orice dealer bmw

pana si e-piesa sau autokarma le aduc daca le dai codul de mai sus.

Ordinea de mai sus e legata de cam cel mai ieftin.

 

Bineinteles ai si varianta ebay (.de .co.uk) si olx, dar preturile sunt tot pe acolo.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

In urma cu aproximativ o luna, am avut un mic accident cu masina. Un incepator mi-a taiat fata... la propriu.

Rezultatul mai jos.

 

IMAG3021.jpg

IMAG2080.jpg

IMAG2081.jpg

IMAG2084.jpg

 

Dupa amiabila am mers cu masina la MHS militari. Ca idee nu recomand. De cand am fost la constatare (demontat toata partea din fata) au trecut 3 saptmani si jumatate pana cand am terminat cu masina. Asta in conditiile in care mai sunt si reprezentanta. Devizul initial, bara fata, grile si polish capota.

Dupa ce iau masina observ ca au mai schimbat si un far. Nu inteleg deloc care a fost schema, farul functiona perfect, nu era crapat nu avea urechi rupte. Acum am un far 2017 si unul 2014.

Si probabil cea mai mare nemultumire, nuanta nu este 100% aceeasi. Mai degraba un 90-95%.

 

Ca parte buna, mi-au comandat grilele de modernline care erau pe masina si montajul a fost ok, nu sunt lufturi si totul functioneaza 100% (astea mergeau si dupa accident)

 

Si pt cei care nu credeau calitatea ireprosabila a F30, un filmulet mai jos, ca tot se plange lumea de insignia.

A mea nu e in halul asta, masina din film are in jur de 200k dar este reala problema.

 

https://www.youtube.com/watch?v=xkNSn9w09Hk&feature=youtu.be

Edited by Merlin21
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

OMG! Zici ca e editat filmuletu si adaugat sunetu =)) naspa rau ii face.

 

SI la mine a inceput pe alocuri sa faca dar cum apare cum fixez :)

 

Unde este plastic pe plastic si "ascuns" adaug niste banda electrica (cea textila). Unde nu, niste spray cu teflon. Cu spray-ul am fixat manerele la usi care faceau ca dracu, 4 luni mai tarziu si inca silent total :D

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Da, la el era f rau. In mare parte le-a rezolvat cu ce zici si tu.

Mi-am comandat si eu o rola de felt tape, dar inca nu am avut timp sa ma ocup de ea. Ce e drept dupa ce am schimbat trim-ul de la AC si radio cu cel de LCI, s-au diminuat o mare parte din zgomote. Mai e loc de imbunatari evident.

 

Masina eu am luat-o luni, bara a fost vopsita vineri. Cam cand as putea sa ma duc la spalatorie cu ea? O saptamana este suficient?

Edited by Merlin21
Link to comment
Share on other sites

la mine e liniste in interior. ba mai mult, la f10 aveam rareori cate un sunet, dar aici nimic absolut.

in schimb imi aud uneori motorina din rezervor...ati intampinat asa ceva? sper sa ajung sapt viitoare sa vad daca pot remedia ca vreau liniste totala :))

Link to comment
Share on other sites

OMG! Zici ca e editat filmuletu si adaugat sunetu =)) naspa rau ii face.

 

SI la mine a inceput pe alocuri sa faca dar cum apare cum fixez :)

 

Unde este plastic pe plastic si "ascuns" adaug niste banda electrica (cea textila). Unde nu, niste spray cu teflon. Cu spray-ul am fixat manerele la usi care faceau ca dracu, 4 luni mai tarziu si inca silent total :D

spray cu teflon de unde ai luat ?ce marca??

Link to comment
Share on other sites

Da, la el era f rau. In mare parte le-a rezolvat cu ce zici si tu.

Mi-am comandat si eu o rola de felt tape, dar inca nu am avut timp sa ma ocup de ea. Ce e drept dupa ce am schimbat trim-ul de la AC si radio cu cel de LCI, s-au diminuat o mare parte din zgomote. Mai e loc de imbunatari evident.

 

Masina eu am luat-o luni, bara a fost vopsita vineri. Cam cand as putea sa ma duc la spalatorie cu ea? O saptamana este suficient?

 

Mie mi-a fost gata vopsita bara spate intr-o miercuri si am spalat-o vineri, fara probleme..

Edited by Di Angelis
Link to comment
Share on other sites

Nu exista sa nu aiba. Probabil ai tu toleranta mare la asa ceva. Nu se aude nici una ca aia din filmulet(merge si pe drumuri de anglia).

Dar de auzit se aude sigur. Masina noua in reprezenta cu 0 km scartie plasticele.

 

Sunt in stare sa fac pariu cu tine. Ne intalnim si iti arat realitatea.

 

Dar se mai pot si repara, are si un film un fel de work in progress:

Edited by Merlin21
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

O intrebare pt alti posesori de f-uri cu camera.

Aseara, dupa un drum pe ninsoare si ploaie, cand ajung la destinatie, vreau sa parchez, dau reverse si imi da un warning cu camera system, asta pe 360 si apoi doar pe spate (rear camera failure). De dimineata am verificat si la fel face plus failure si pe cele din bara fata.

Cu toate astea toate camerele merg perfect. Nu inteleg care e treaba.

 

Am mai citit pe afara si nu e nici o solutie clara.

 

Ceva pareri?

Link to comment
Share on other sites

Si eu patesc asa dupa ce o spal in perioada asta. Probabil ajunge apa undeva si ingheata. Dar isi revine singura cand se mai incalzeste afara. M-am gandit ca nu am mai clipsat bine un sensor dupa ce am demontat bara fata, si mereu intra apa acolo, dar daca si tu ai problema asta, inseamna ca e ceva general. Dar nu si normal.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.