Nu am sa vorbesc despre pret, pentru ca asta e ceva relativ ( daca nu o iei noua ) si nu am sa o compar cu alte "concurente" pentru ca asta e ceva subiectiv.
Experienta mea cu masina incepe cum nu se poate mai prost. Dupa ce am analizat-o pe toate partile, si am fost sigur ca o iau, am mers la agentie am facut toate actele, am platit'o, si dupa aia ma trezesc cu cheia in mana in centru Roma de unu singur. Descurca-te.
Are o navigatie impecabila, si foarte interactiva. foarte fluida, si daca de celalalt iDrive de pe e91, nu se compara, efectiv se vede cum pana si frame-rateul e mai mare. M-a dus pana la detinatie fara nici o mica problema ( personal nu-mi place faptul ca nu-mi arata sagetile cu indicatiile care ar trebuie sa le fac ) doar mi le pronunta, dar asta e subiectiv.
Sunt tata a doua minunate fete, asa ca va puteti imagina ca pentru urmatori 12 ani, in masina mea o sa fie 2 scaune de copil. In modelul asta pe langa faptul ca pentru prima data intr-un BMW, pe scaunul din mijloc se poate sta, se mai poate pune si un scaun de copil. Nu mai exista tunelul de la transmisie care trece prin mijloc. Mai mult de atat, in sfarsit pot dezactiva airbagul pasagerului, ceea ce inseamna ca am ISOFIX si pe scaunul di fata.
Ca tot vorbim de spatiu: cele 2 locuri in plus, sa fie clar, sunt doar de urgente. niciodata un adult nu ar putea sta acolo comod, dar un copil, si daca mai stau si in scaunul lor atunci e si mai bine. tin sa mentionez ca cele 2 locuri nu dispun de ISOFIX. cel putin pe masina mea.
Cum e la drum:
acest aspect ar trebui privit din 2 puncte de vedere: ca si SOFER ca si PASAGER. Sa le luam pe rand:
PASAGER:
- am 2 prize tip bricheta; asta imi permite sa pun iPadul pentru fetite la incarcat fara sa mai trag de fire. Exista atat o conexiune USB si cat AUX IN.
- Legat de ce ziceam mai sus, in sfarsit TOATE cele 3 scaune de pe bancheta sunt comfortabile. Masina are podeaua putin ridicata, asta inseamna ca nu mai trebuie sa ma aplec ( uneori excesiv) ca la seria 3 sa iau ceva de pe podea, sau mai rau, de pe sub scaune cand fetele mele arunca cu de toate. daca cumperi GT cu 7 locuri ( ca si asta ) atunci scaunele se misca si pe verticala ( asta ca sa creeze mai mult spatiu celor de pe ultimul rand ).
- Masina e foarte, foarte bine insonorizata, si atunci cand ti se spune ca ai dat prea multi bani pe ea, ar trebui sa ii pui sa faca o tura, si atunci ar intelege ce inseamna premium. Bordul nu e construit din plastic, ci spuma, asta ofera pe timp scurt o insonorizare minunata, si pe termen lung nu o sa ai "greierasi" prin masina.
- Volumul portbagajului, atunci cand ultimele 2 scaune nu sunt ridicate, e destul de generos. ofera in jur de 680L efectivi, si putin mai mult daca se imping scaunele in fata. daca se rabateaza in schimb, se depaseste 1000L. INTR_UN BMW.... stiu suna ciudat.
- Cutia StepTronic, nu ma lasa sa simt lipsa de putere intre schimbul de trepte. In modul Sport ( Dinamic ) nu simt deloc pe cand in Eco Pro acolo unde scihmba la limita copiei, imi dau seama ca a schimbat, dar nu ma incomodeaza.
SOFER:
- Incepem de la cutie: Steptronic fara dublu ambreiaj, dar atat de bine schimba incat m-a pacalit, chiar am crezut ca are.
- senzori nu doar de presiune ci si de temperatura de data asta. asa ca stiu in orice moment in ce stadiu se afla rotile mele. Masoara cu o sensibilitate de 0.1 BAR.
- Telefonul, se conecteaza la Bluetooth, dar nu doar pentru coversatii ci si pentru musica, sau asistent vocal. Acum nu mai conteaza din ce tara vine masina ta, cand apesi pe butonul de Asistent vocal de pe volan, si ai telefonul conectat prin BLuetooth, o sa se activeze cel de pe telefon, nu cel din masina. la mine SIRI.
- Sta destul de bine in curbe, dar are un unghi de intoarcere destul de mare in comparatie cu Seria 3, desi nu e cu mult mai lunga. Asa ca atentie.
- Sti ca BMW e noua pe piata asta a MPV-urilor din 3 motive:
- montantul( stalpul): din partea dreapta ofera o vizibilitate FOARTE redusa. EXTRA mega mare atentie. Am avut ocazia ieri sa am un autobuz in dreptul stalpului, si efectiv nu l'am observat.
- Pozitia la volan: pe modelul asta se foloseste volanul de la Seria 3 din 2016 care e putin bombat in zona airbag-ului. asta inseamna ca: daca setezi volanul un pic mai sus, nu mai vezi display-ul din partea de jos a bordului; daca il pui mai jos, nu mai vezi anumiti martori ( gen semnalizarea )
- Accesul la comenzi: daca masina se afla in P ( pe automat ) si in 3-a sau 5-a pe manual, nu ai loc sa ajungi la comenzile sistemului de climatizare sau de conducere ( SPORT, COMFORT, ECO PRO ). Mai mult de atat, daca ai versiunea cu cotiera, prima data ridici cotiera, iti pui centura si apoi lasi jos cotiera.
Mamma mia cat am scris. Sa concluzionez:
Cui se adreseaza?
- Unei familii cu cel putin 2 copii ( noi avem si caine

).
- Unui tata ( sau mama ) ca si mine care s-a afectionat de marca asta, intelege calitatea cu care e construita, dar acum a devenit o familie mai mare decat sotul si sotia

. ( Mercedes classa A sau B sunt undeva la acelas pret, dar monteaza motor de Renault. Adica o Dacie cu stema de mertzan. am exagerat putin )
PRO:
motorul consuma putin. Versiunea de 1.6 care o am eu, a facut 5.2 L /100km cu 110km/h viteza medie.
Foarte bine izolata.
7 locuri au bortbagaj imens
Steptronic ( cutia automata ) impecabila.
Roti de 16" ( cauciucuri mai ieftine )
Contra:
Montantul stanga care reduce drastic vizibilitatea
unele locuri greu accessibile, gen fixarea centurii de siguranta
Un unghi destul de mare de intoarcere ( nu exagerat ) dar depinde care a fost masina condusa inainte.
In concluzie, daca ar trebuie as o cumpar di nou, as face-o fara doar si poate.
This post has been edited by Gabriel_Florin: 13 December 2018 - 16:15