Jump to content

E90 Furat in SOFIA / BG


bogdanan

Recommended Posts

Salutare tuturor !

 

Postez in speranta ca ma puteti ajuta cu sfaturi/sugestii legat de intamplarea nefericita pe care am trait-o in Sofia/BG.

 

Masina mea 320 D E90 model 2005 Negru a fost furata in Sofia/BG in noaptea de 13-14 iunie 2017, din fata blocului unde locuiesc.( Mladost 3 , alex. malinov pt cine cunoaste ).

Este o mai veche problema pe care toti o stim, insa evident, nu te astepti sa se intample.Din pacate, dupa 3 luni de cand stau in Sofia si nu am avut nici un fel de incident, s-a intamplat.

 

Mentionez, ca am fost la politie aici, am facut demersurile necesare, declaratii etc. Problema este ca cei de aici parca nu au nici un gand sa ia cazul in serios si sa investigheze cu adevarat.

La amabasada Romaniei am sunat, doamna de la telefon mi-a spus ca ei nu se ocupa cu aceste cazuri, doar Politia din Sofia.

Am facut o petitie si pe site-ul Politiei din Romania in acest sens.Sper ca pana la urma cineva sa ia macar o urma de atitudine.

Sperante prea mari nu am datorita a ceea ce am citit si am auzit prin Sofia tot felul de povesti, ca politia sustine hotii, sunt corupti, una alta.

 

Totusi, chiar daca nu imi voi mai recupera masina, vreau sa fac tot ce imi sta in putere sa fie cineva tras la raspundere.

 

Daca cineva stie astfel de cazuri, recomandari, etc va rog sa ma tineti la curent.

 

Multumesc.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Foarte nasol , masina banuiesc ca era cu numere de RO . Aici mai este un topic cu un colgec care a ramas fara masina dupa un concediu in tara vecina si prietena Bulgaria , citeste si vezi ce si cum : http://www.bmwclub.ro/forums/topic/171395-bmw-furat-in-bulgaria/

 

Cand zice Bulgaru ca sa mergi la el ca are servicii de 5 stele si totul este Extra Full , eu zic ca nu minte si intradevar iti face vacanta de neuitat (intr-un fel sau altu) :D ... Aici nu este si cazul tau .

Edited by OPaul
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

De furat in Bulgaria se fura modele mai noi de 2003, ce nu mai au cheie de contact mecanica ca sunt mai usor de furat si sunt si mai valoroase. Dar daca vrei sa dormi linistit poti sa scoti siguranta de la electromotor sau daca ai benzinar de la pompa sau de la bobine.(ceva ce nu iti mai permite sa pornesti masina)
  • Like 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Am citit si eu, atat topicul acesta cat si cel al lui Catalinu.

 

Chiar imi pare rau pentru ce vi s-a intamplat si sper sa gasiti o solutie, chiar daca pare imposibil nu se stie niciodata.

La Catalinu a trecut destul de mult timp, iar incercarea de a rezolva lucrurile din Romania nu prea s-a putut.

@Bogdanan

Locuind in Bulgaria, cred ca ai sanse sa iti gasesti masina, iti doresc mult succes si multa rabdare.

 

Ca si sfat, ce pot sa spun, incercati sa evitati opririle peste noapte oriunde in BG.

Am fost nevoit sa trec toata Bulgaria pentru a ajunge in Corfu, insa am ales sa conduc mai mult si sa imi iau cazare in Salonic in drum spre Corfu, iar la intoarcere m-am cazat in Serres , un orasel foarte linistit aproape de granita spre Bulgaria.

Pe teritoriul Bulgariei opririle facute in benzinarii, locuri special amenajate, nu parcari prin boscheti sau alte cele (stim cu totii povestile despre cei care sar din boscheti sa te opreasca) .

 

@Florin_81 :

 

Nu stiu cum as proceda daca nu as avea incotro si as fi nevoit sa petrec o noapte oriunde in Bulgaria.

Chiar daca nu detin o masina de 'nspemii de euro, pana la urma este un bun personal in care investesc timp, bani, nervi, este masina mea si vreau sa ma intorc tot cu ea acasa.

Mai in gluma, mai in serios, cred ca as lua computerul masinii, as scoate bateria si probabil ca as pune si un sistem de blocare al rotii, asa, preventiv. ( Glumesc, evident).

 

I-as pune pe cei de la Hotel sa imi de-a in scris ca au parcarea supravegheata si ca a doua zi imi voi gasi masina nevatamata, asta drept conditie ca eu sa raman acolo. Iar daca se va intampla ceva cu masina, sa raspunda ei.

Daca tot te lauzi ca ai hotel cu parcare pazita, pai asuma-ti nene.

 

Asta este strict parerea mea, nu vreau sa deranjeze pe nimeni.

 

LE: cred ca nu mai era nevoie sa zic de casco, oricine cunoaste.

Edited by BMG e46 320d
Link to comment
Share on other sites

Alegeti concedii ieftine la multe stele si va treziti fara masini(nu este cazul si domnului din aceasta poveste) dar este cazul majoritati furturilor auto din bulgaria. Mai nou se merge in turcia la 5 stele cu bani de seminte,nu conteaza ca poate iti iei o bomba in cap sau vreun glont in nas...Asta e ,noua romanilor ne place sa luam totul ieftin si sa fie cat mai riscant,apoi plangem ca viata este grea.....

 

 

ps: Din pacate pentru domnul de mai sus care chiar traieste in sofia de un timp,eu zic ca sunt slabe sansele sa isi mai gaseasca masina la jegosii aia..

 

Cea mai buna solutie : OCOLITI BULGARIA DACA VRETI SA MERGETI CU MASINI DE LUX IN CONCEDIU!

  • Like 3
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Salut, imi pare foarte rau de ce ti sa intamplat.Jumatate din timp si eu locuiesc in Sofia, acum 2 ani au incercat sa-mi fure coupeul 320cd e46, dintr-o parcare plina de masini de 10 ori mai scumpe, noroc cu alarma cu senzor de perimetru, sau poate doar faceau scoala pe masina mea.Cert este ca a doua zi m-am dus glontz la asigurare si am facut full casco.Umbla zvonul ca hotii ar fi mana in mana cu asiguratorii, daca nu ai casco macar pentru furt, te calca.Intr-o alta nopapte cineva a aruncat un molotov sub E60-ul unui vecin, sub motor, intr-o parte, in mai putin de 10 minute masina a fost scrum.Politia e de forma, sunt putini , slab platiti si fara echipament.

Gluma trista, prin Bucuresti ramai fara oglinzi/ornamente de pe capota, dar pe la bulgari ramai fara masina :(

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Doua tari de r a h a t.......asta e adevarul...Romania si Bulgaria.....suntem inapoiati ca si civilizatie si niciodata nu ii vom ajunge din urma pe occidentali.....

 

 

De acord, insa stii vorba aia:

 

"Ce tara frumoasa, pacat ca-i locuita..." si de aici, fiecare intelege ce vrea.

Link to comment
Share on other sites

De acord, insa stii vorba aia:

 

"Ce tara frumoasa, pacat ca-i locuita..." si de aici, fiecare intelege ce vrea.

Despre asta e vorba....sunt multi cei ce ne trag in jos.....am mai iesit in lume multi...am umblat,am invatat sa respectam reguli de bun simt...dar nu ajunge...suntem prea putini.....

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Am avut si eu o experienta de genul. Ma rog, nu mi s-a intamplat mie, dar am fost la mare cu mai multi prieteni, in total 3 masini. Ieftin, frumos, etc. Problema e ca din cele 3 masini, peste noapte a disparut un e65. La al meu F01 i-am scos siguranta de la electromotor (fac asta oriunde merg, nu costa nimic). Am mers la politie si au spus ca nu au ce sa faca, nu ii interesa deloc. Am aflat ulterior (100% sigur, nu povesti, nu pareri) ca hotii sunt intelesi cu politistii si ca duc masinile in Turcia. Nu vreau sa te demoralizez, dar in cazul asta nu prea stiu ce se mai poate face. De-asta recomand oricui are o masina la care tine mult sa isi faca casco.

Eu mai nou mi-am pus un tracker gps in vesta reflectorizanta. Exista o sansa de 1% sa fie prosti si sa o poti gasi pe vreun site de masini turcesti... dar din ce am inteles le vand pe piese.

Link to comment
Share on other sites

Salutare din nou,

 

Din pacate au trecut 1o zile si se pare ca nici o veste.

 

Politia de aici nu misca un deget, am fost am intrebat care e situatia, au spus ca cerceteaza bla bla.

Mai mult ca sa inceapa cercetarile si in afara tarii mi-au cerut sa depun intr-u cont 2.5 leva si sa ma duc cu chitanta la politie sa o predau( un fel de taxa ) in fine...

 

Am scris 2 scrisori oficiale catre ambasada sa ma sfatuiasca sau sa ma ajute in vre-un fel...nici un raspuns.

 

PS: Daca de la ai nostri romani nu ai sustinere sau macar un raspuns...e clar ca speranta pe care o pui in ceilalti ( Bulgari ) se transforma in 0 incet incet...

 

Sfatul meu: Casco sau fara masini in BG cu voi.

 

Pacat de tara acesta, am gasit oameni frumosi pe de o parte, pe de alta parte prea multa coruptie si interese necunoscute...

Link to comment
Share on other sites

De la ambasada doar sanatate poti sa astepti ,sunt fct publici pe care-i intalnesti si in ro , la fel putea sa iti fure masina si aici si sa ai acelasi rezultat , in gen politia e depasita numeric de cazuri de gen , nu prezinta interes . Nu sunt cu mult mai

Departe de noi ... vb de niste statiuni facute cu bani straini , lupul paznic la oi . Eu am renuntat la bg de cativa ani

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Salutare din nou,

 

Din pacate au trecut 1o zile si se pare ca nici o veste.

 

Politia de aici nu misca un deget

Pentru ca nu ai vorbit cu cine trebuie si cum trebuie. In Bulgaria masinile nu se fura la intamplare, hotii sunt mana in mana cu anumiti politisti, care le spun daca masina respectiva poate fi furata sau nu. Masinile care au asigurare impotriva furtului, nu se fura nici daca le lasi cu usile deschise si cheia in contact, pentru ca "organele" nu vor sa-si puna-n cap societatile de asigurari care sa ceara declansarea unor anchete ce le pot strica "afacerea". Dupa ce platesti rascumpararea, o sa-ti primesti masina inapoi. Problema ta e ca ai asteptat cam mult si s-ar putea sa o fi dezmembrat deja, ca au vazut ca n-ai de gand sa cotizezi. Mergi din nou la politie si da si tu de inteles ca esti dispus sa-l "rasplatesti" cu o suma consistenta pe politistul care-ti va recupera masina. (bine-nteles ca "recompensa" o vei da inainte sa-ti "gaseasca" masina)

  • Like 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Incearca la toate firmele care ridica masini parcate neregulamentar, baietii mai ridica si daca parchezi regulamentar asa doar pt ca ai nr de ro ca sa te arda cand te duci sa o ridici, grabestete si intereseazate, un prieten a patito, nimeni nu stia unde e masina pana ia zis un localnic ca era o masina de la interventii care ridica masini parcate neregulamentar, el parcase regulamentar dar tot iau luato si a platit 250 de euro sa o ia de la ei, bafta.... Edited by Gaboss25
  • Like 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Degeaba ai sistem de alarme sau scoti sigurante. Nu mai sta nimeni sa o salte cu chei sau metode sofisticate.

 

Ti-o ridica frumos cu rampa pe motiv ca parchezi aiurea si lumea in jur se mai si bucura ca "uite ba, il taxeaza pe bulangiul ala cu masina bengoasa".

In caz ca apari de undeva te mai si pun sa platesti o amenda imaginara, vezi doamne ca incurci circulatia.

 

Tara de cacat, bulgaria, mancatori infecti de castraveti, dupa ce ca gloata de romani le tine turismul sus, mai ii si fura.

Edited by camdigital
  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Pfff .... imi pare rĂŁu de ce ti s-a ĂŽntâmplat , acum am citit și povestea celuilalt coleg Catalinu , chiar nu credeam ca se mai ĂŽntâmpla acum in Bulgaria , știam de acum câțiva ani și credeam ca doar la mare ... Eu am mers de câteva ori la ski in Bansko și voiam sa mai merg dar cu povestea asta m-a pus grav pe gânduri , probabil caut in alta parte sau merg cu o mașina de care sa nu ĂŽmi pese ... gen am un Peugeot 107 de prin 2007 cred ca ma duc cu ĂŁla
Link to comment
Share on other sites

Va salut,

 

Din experienta voastra, care este cel mai bun sistem de alarma pt BMW?

 

Voi fi proaspatul posesor de un X3, voi avea Casco pe el, Alarma este de fabrica, standard cred, si vreau sa pun un sistem suplimentar de alarma.

Chiar si o bara cu lacat pe volan....

 

Multumesc,

Link to comment
Share on other sites

Va salut,

 

Din experienta voastra, care este cel mai bun sistem de alarma pt BMW?

 

Voi fi proaspatul posesor de un X3, voi avea Casco pe el, Alarma este de fabrica, standard cred, si vreau sa pun un sistem suplimentar de alarma.

Chiar si o bara cu lacat pe volan....

 

Multumesc,

 

In Romania nu cred ca ai nevoie de un sistem suplimentar de alarma , f rar se fura mașini la noi ; sa inscripționezi oglinzile dacĂŁ stai in Buc ( deși mie mi le-a furat și așa ) ; eventual sa pui antifurt la ele . La bmw urile noi se mai fura steme de pe capota , portbagaj , semnele bmw de pe jante , logo de pe spate ( gen 320d , 530xd ... )

Dar mașina nu o fura in Romania

Și dacĂŁ mergi in Bulgaria se pare ca nu exista un sistem de alarma suficient de bun , așa ca mai bine eviti BG

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.