Jump to content

F30 320d 2013 - My first BMW


deeJayOg

Recommended Posts

  • 4 weeks later...

Tot a fost ziua ei recent, am reușit sĂŁ mĂŁ ĂŽndur și sĂŁ fac și un detailing ĂŽn cele din urmĂŁ. Cadou pentru 5 ani ĂŽmpliniți :twoup:

 

ParcĂŁ a prins o nouĂŁ tinerețe :)

La multi ani! :)

Unde ai facut detailing? Multumesc!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Mai șterg puțin praful pe aici. După ce am schimbat distribuția, am avut senzația că aud un sunet ciudat venind dinspre compresorul AC-ului. L-am ignorat inițial, dar parcă se accentua din ce în ce mai tare pe zi ce trece. Am mai căutat situații similare, lumea pe afară văd că îi zicea "AC whining" - se aude mai ales în mers, în decelerare sau accelerare. Face cumva în tandem cu motorul. Cu compresorul oprit nu se auzea.

 

Se deslușeste destul de greu, n-am reușit să fac filmearea corespunzător...

https://youtu.be/8ccO6ipXNvU

 

...în fine. Am fost la service unde am schimbat distribuția și mi-au golit toată instalația de freon, apoi au reumplut. Pare că nu se mai aude deocamdată. Mai stau cu urechea pe el.

Edited by deeJayOg
Link to comment
Share on other sites

Cred ca stiu la ce te referi, testeaza daca nu cumva o face mult mai pronuntat in modul Eco Pro, unde fluxul de aer e mai domol si cred ca este distribuit "in suturi" pentru a economisi energie. Incepand de la modul Confort in sus, nu ar trebui sa mai auzi mare lucru.

 

"When the driver switches to the ECO PRO mode, the new automatic climate control system operates using an optimised heating/climate strategy. Without any noticeable loss in comfort, fuel-efficiently is enhanced through reduced air-drying and cooling in the interior as well as through the intermittently deactivated air-conditioning compressor."

 

E ok ca ai reincarcat instalatia cu freon, insa cred ca ar trebui sa arunci un ochi si la curea/compresor, poate trebuie schimbat/uns ceva si pe acolo.

Edited by ciobster
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Am tot văzut pe la mai multă lume benzile astea de pe OLX, ce îți îmbunătățesc considerabil luminile ambientale, așa că am decis să-i fac un upgrade simplu și neintrusiv pentru toate ușile. Sunt încântat de rezultat. Cel mai bine se vede cu portocaliul clasic. Dacă setez Alb (Sport) în iDrive parcă nu e așa pronunțat.

 

http://i68.tinypic.com/dmyz9u.jpg

 

În rest, mașina continuă să meargă bine. Mă apropii de 130000km. Săptămâna viitoare am programare la Bavaria pentru recall-ul EGR. Să vedem dacă schimbă ceva.

Edited by deeJayOg
Link to comment
Share on other sites

Au confirmat că trebuie să îmi înlocuiască EGR-ul. Deși din listele inițiale mi se părea că N47 nu e prins de recall, se pare că sunt anumite loturi (cum e cazul meu) în care trebuie să fie înlocuită piesa chiar și la N47. Mașina e fabricată în Iunie 2013. Edited by deeJayOg
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Nu sunt benzi led. Sunt niște baghete simple, dintr-un material ce reflectă foarte ușor lumina. Tipul de la care le-am luat le printează 3D; singur. Se prind direct pe uși prin clipsare, fără nicio demontare sau modificare și folosesc lumina ambientală deja existentă. Merg sigur și pe F31. Culorile sunt date de lumina ambientală.

 

În cazul schimbului, EGR-ul nu a sosit nici acum. Înarmați-vă cu răbdare pentru așteptarea ce urmează...

Edited by deeJayOg
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

http://i64.tinypic.com/2ey9wdt.jpg

 

Jurnal de bord - 2 ani de la achiziție. Am ajuns la 132000km. Cam 15000 pe an am făcut în mare parte văd.

 

Între timp am mai avut și surprize mai neplăcute, dar nimic grav. Amprenta timpului probabil e prima care se observă. Mașina va face în Iunie 6 ani. Cred că e ceva fix pentru că mereu în jurul a 5-6 ani parcă încep să apară dubioșenii. :)

 

- Programat de pe 15 Ianuarie, după 2 verificări și reverificări la Bavaria Băneasa, încă îmi aștept răcitorul de gaze și EGR-ul pe recall.

 

- Am făcut revizia în Martie, de data asta Ulei, Filtre + Lichid de frănă. Dacă tot am fost pus pe revizie, am decis să înlocuiesc din nou plăcuțele față (erau ATE) cu OEM BMW. Deși mai mergeau încă 15000km conform iDrive, nu regret nicio clipă. Câteodată la viteze foarte mari, când frânam, tot simțeam mici vibrații în volan. Schimbasem deja discurile pe garanție pentru ovalizare (de la ATE Power Disc la ATE normal) după nici 1000km, dar văd că nici plăcuțele nu erau prea bine oricum. Cum mulți colegi au mai zis, ATE la BMW ca aftermarket e cam NU. Văd că tot dau chix. Am avut până acum numai experiențe pozitive cu ATE, dar pentru BMW cel puțin nu mai fac asta.

 

- Am avut o mică problemă cu o uleiul pe la termoflot. Nu pierdea ulei dar trasnpira așa ușor. Când am făcut distribuția mi-a zis de pe atunci mecanicul să mă pregătesc. Pentru că îmi stătea pe creier, am schimbat garniturile în cele din urmă, deși repet, nu aveam pierderi nici de ulei nici de antigel. Dacă tot am făcut asta și ca să se umble acolo a fost nevoie să se dea jos admisia, am făcut și o curățare completă a galeriei de admisie. Clapetele se prezintă bine. Depunerile nu erau prea mari, nu știu dacă s-a justificat neapărat curățarea, mai ales având în vedere numărul de KM.

 

- O altă mică problemă, deși schimbasem discurile și plăcuțele și față și spate cu ATE, auzeam un mare scârțâit enervant la plecarea de pe loc câteodată. Mai ales când era umezeală. Deși am crezut inițial că era de la protecțiile discurilor, se pare că nu. Am fost la un service și am făcut o curățare sănătoasă a frânelor pe spate. Problema a dispărut. Era de la saboții frânei de mână. (ori a fost prost reglat pe dreapta spate când au făcut schimbul de discuri ori pur și simplu a adunat mizerie) Cert este că s-a rezolvat.

 

- Broasca ușa dreapta, dădea deja niște semne de oboseală de ceva timp. De cele mai multe ori se încuia puțin mai târziu ca celelalte, iar dacă era foarte frig țâmburușul ăla abia urca/cobora. Am decis să schimb broasca după ce într-o zi am văzut că avea și momente când nu se încuia ușa.

 

- Câteodată la ralanti auzeam o mică zornăială pe sub mașină. Am decis să schimb racordul flexibil și am scăpat cu ocazia asta de zgomot.

 

- Ieri, chiaun de oboseală am luat o bordură cu bara din față. Nimic grav, ușor zgâriată pe dedesubt, dar nu e cazul să apelez la Casco pentru asta. N-are bara un an de când am vopsit-o :)

 

- Și da, am decis să vopsesc bara față pe propria cheltuială la TopLac astă vară, pentru că de când o luasem avea foarte multe urme de pietricele, vopsea sărită. Era în planul meu.

 

În rest, am mi s-a pus pata pe retrofit NBT EVO + Apple Carplay, dar aștept întâi să rezolv cu EGR-ul. Mă mai gândesc exact dacă merită efortul, mai ales că e posibil ca la anul să mărit mașina. De văzut în timp.

 

 

Știu că pentru unii poate părea că sunt multe probleme, dar vă garantez că nu e așa și nu simt așa. Sunt trecut prin mai multe mărci auto iar felul meu e să fiu FOARTE fixist în ceea ce privește mașina personală.

Toate trebuie să fie țiplă.

Majoritatea "problemelor" sunt exagerate de mine; mașina mergea bine-mersi cu situațiile descrise mai sus, dar nu puteam eu să rezist.

 

Personal nu mi se pare că BMW îmi cere mai mulți bani ca AUDI de exemplu, ca să fac comparația cu Premium direct.

Edited by deeJayOg
  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Am tot vĂŁzut pe la mai multĂŁ lume benzile astea de pe OLX, ce ĂŽți ĂŽmbunĂŁtĂŁțesc considerabil luminile ambientale, așa cĂŁ am decis sĂŁ-i fac un upgrade simplu și neintrusiv pentru toate ușile. Sunt ĂŽncântat de rezultat. Cel mai bine se vede cu portocaliul clasic. DacĂŁ setez Alb (Sport) ĂŽn iDrive parcĂŁ nu e așa pronunțat.

 

http://i68.tinypic.com/dmyz9u.jpg

 

Ăn rest, mașina continuĂŁ sĂŁ meargĂŁ bine. MĂŁ apropii de 130000km. SĂŁptĂŁmâna viitoare am programare la Bavaria pentru recall-ul EGR. SĂŁ vedem dacĂŁ schimbĂŁ ceva.

 

 

Salutare @deeJayOg

 

Poti sa imi spui te rog de unde ai luat aceste benzi, ma gandesc si eu sa le schimb, cele care vin pe masina sunt aproape inexistente...

Eventual daca ai gasit un tutorial ceva pentru schimbarea acestora

Link to comment
Share on other sites

OLX. Sunt mai multe anunțuri. Le poți pune singur, se clipseazĂŁ foarte ușor direct pe ușĂŁ, nu trebuie schimbat sau modificat nimic, dar diferența e enormĂŁ dacĂŁ mĂŁ ĂŽntrebi pe mine. Nu știu exact ce s-a ĂŽnâmplat cu poza, o sĂŁ ĂŽncerc sĂŁ o urc din nou.
Link to comment
Share on other sites

Salut.

 

Foarte frumoasa descrierea. Si eu sunt aproape multumit de masina, mai nemultumit de service-urile din reprezentanta.

Si eu am NBT EVO, fara Carplay, pentru Carplay trebuie montata o antena suplimentara in stalpul din stanga spate si nu stiu daca renteaza, pentru ca stau tot cu firele.

 

Probabil vara asta si eu voi schimba masina, cred ca cu un G20 daca nu chiar sa raman doar cu cea de munca (Superb de la Skoda).

Problema principala pentru mine este pachetul M, culmea si in special bara fata, care atinge orice bordura din Bucuresti.

 

Succes in continuare cu EGR-ul. Eu l-am schimbat, dar sunt programat din nou, pentru verificare. :))

 

Bafta

Link to comment
Share on other sites

 

Si eu am NBT EVO, fara Carplay, pentru Carplay trebuie montata o antena suplimentara in stalpul din stanga spate si nu stiu daca renteaza, pentru ca stau tot cu firele.

 

 

DacĂŁ ajung la concluzia cĂŁ fac nebunia, o fac pânĂŁ la capĂŁt. SĂŁ montez și Wireless Charging ĂŽn tray-ul de lângĂŁ schimbĂŁtor, cum face bĂŁiatul ĂŁsta aici:

. Mi se pare ideal așa.
Link to comment
Share on other sites

Scuza'ma, probabil ai mai spus cum fucntioneaza dar nu imi este destul de clar.

 

La lumina ambientala te referi la cea din usi? Cele 4 benzi sub fiecare trim?

Ce ai schimbat pentru a le face mai puternice? Eu am de fabrica dar se vad doar noaptea foarte slab.

 

Link to comment
Share on other sites

Uite aici în detaliu:

.

 

Văd că mi-a dispărut poza veche de pe site-ul unde le hostam. Încerc la noapte să fac o poză nouă, dar se vede exact ca în film când e întuneric.

 

Nu știu cum de n-am făcut până acum mișcarea. Mi se pare că arată superb la câți bani am investit în asta :)

Edited by deeJayOg
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.