Jump to content

Refacere Motor N47 (Informatii- Piese,Repere,Etc)


Recommended Posts

Salutare!

 

Dupa cum stiu cativa dintre voi, la masina personala mi s-a rupt distributia. Am comandat toate piesele, mi-au ajuns toate piesele.

 

-16 culbutori

-16 tacheti

-toate oringurile posibile de peste tot (turbo,egr,chiulasa,baie,clapeta,tot)

-toate garniturile posibile

-toate reperele pe distributie cu codurile noi

-bujii,ambreiaj,volanta,suporti,racord, etc totul pe OE

 

Astazi ne-am apucat sa echipam motorul. Am pus garnitura de chiulasa, suruburile si cand sa punem culbutorii am constat ca sunt diferiti pe codul nou.

 

Codul vechi culbutori la care s-a oprit productia in 2015: 11337812893

Codul nou culbutori : 11338576634

 

Culbutorii vechi mai au o siguranta, o sarmulita foarte mica care are rolul sa-i tina acolo, sa nu sara. Cei noi nu au venit cu siguranta respectiva si vechea siguranta nici nu se poate pune pe ei deoarece sunt diferiti. Normal ei se pot monta din ce am vazut, am masurat rulmentul ala de la ei si este la fel.

 

Intrebarea: Stie cineva ceva despre acest lucru? Culbutorii noi se pot monta fara siguranta respectiva? Sunt luati pe serie de caroserie OE.

 

Atasez o poza ca idee sa vedeti un culbutor cu siguranta respectiva.

 

Si o poza cu culbutor nou care are forma diferita putin.

post-77153-0-61406200-1501689856_thumb.jpg

post-77153-0-35983300-1501689945_thumb.jpg

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Sa am timp de poze...o sa fiu stresat si atent maxim!

 

Deocamdata astept sa vad ce fac cu culbutorii astia...ca mi-au stricat toata directia, eu sper ca la reperele noi sa nu mai fie siguranta respectiva si sa-i pot monta ca altfel pana sa le fac retur...sa comand altii si etc...mai sunt si pe OE.

 

Mersi frumos!

Edited by WIN60
Link to comment
Share on other sites

:goodjob:

Bravo in primul rand pentru initiativa de a face un topic dedicat problemei pe care o ai, cu atat mai mult fiind vorba de motorul N47 cu reputatie nu prea buna (...) ocazional!

Presimt ca o sa se umple paginile cu experiente si pareri.

 

Pana afli raspunsul, nu stiu daca ai incercat, comparand cu, ceilalti tacheti care sunt tinuti individual de siguranta aceea, nu ai putut vedea/..intelege cum ar putea, daca ar sta pusi acolo, cei noi fara siguranta? Adica ce i-ar putea muta (sau ce i-ar tine in loc..) din locasul lor sub actiunea valvei sau a camei..

Adica mi-as pune cea mai simpla si tampita intrebare posibila (pana afli raspunsul mai oficial, de la un mecanic..) - scuzati exprimarea :stupid:

Sau poate axul pe care sunt/trebuie montati cei noi e diferit.. :wacko: :pinch:

 

(mai caut pe topice in vest raspunsul intrebarii dar nu stiu ce sanse am..) :download:

Sau pot sa incerc sa sun/suni la dealer sa intreb sa dea un mecanic la telefon ca vreau sa cumpar un reper de la ei dar nu stiu sigur daca e compatibil 100% (ei fiind oricum incantati sa vanda)

Edited by bimmer90f30
  • Like 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Am sunat la Bmw la craiova, stiu pe cineva acolo, mi-a zis ca sunt comandati bine culbutorii pe codul nou 11338576634.

 

Inca nu cred acest lucru, se poate sa fie o problema de piese-program aici deoarece codul vechi 11337812893 care cica nu s-ar mai produce, daca il bagi pe google la poze, iti da culbutorii care trebuie, insa cum bagi codul nou care il inlocuieste pe cel vechi, ne da acest model de culbutori...

 

Explicatia mea ar fi ca, codul nou 11338576634 de culbutori este pentru axele cu came de 8 mm care le inlocuiesc pe astea de 14.6 mm.

 

Si eu trebuie sa comand dupa codul vechi de culbutori si anume 11337812893.

 

Asa o sa fac cel mai sigur...

 

P.S am sunat si la bmw craiova si la bmw timisoara....

post-77153-0-74375800-1501748112_thumb.png

Edited by WIN60
Link to comment
Share on other sites

Am gasit solutia...trebuie comandati culbutori modelul vechi care normal s-au scos din productie pe codul 11337812893, deoarece axele cu came sunt tot pe modelul vechi cu 14.6 mm grosime (se masoara exact grosimea camei). Din ce imi dau seama culbutorii pe codul nou sunt pentru axele cu came cu codul nou. Cei de la bmw craiova chiar m-au speriat spunandu-mi ca am motorul schimbat fiind axele cu came cele groase.

 

Acum e curiozitatea mare daca culbutorii pe codul vechi vin impreuna cu siguranta respectiva care se vede in poza...daca nu trebuie sa folosesc sigurantele vechi, bine ca le am pe toate.

Termen mediu livrare culbutori 3-5 zile pe OE, va tin la curent, un marti-miercuri sper sa-mi ajunga.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Sunteti prea speriati, eu am topicuri si la distributie cred cand spun ca mi se aude distributia, dar o mai aman deoarece nu am bani, nu a fost asa, bani erau pan la urma fara probleme, insa am tot vrut eu sa o aman, chiar imi pusesem in cap sa o mai aman pana in primavara lui 2018 sa o fac atunci...si totusi o suspectam de cel putin 1 an.

 

Treaba este simpla, se aude distributia o schimbi si gata, mi se pare putin chiar si 5.500 lei la reprezentanta sa schimbi distributia , pretul asta fiind cu toate reperele, inclusiv al 3-lea lant si etc.

Inca in lucru, daca mergeti pe ideea ca M47 merge la infinit...iarasi este o greseala. Treci de 200.000 km, daca stii ca tii masina si nu o vinzi, fa-i distributia si gata.

 

 

In masina asta s-a investit foarte mult, de la jante si cauciucuri noi vara/iarna, mici modificari si etc, s-a investit in primul rand suflet si dupa bani, acum faceam un calcul, daca nu-mi luam masina asta in ianuarie 2016, aveam acum cel putin 17.000 euro pentru un F10, dar nu sunt genul sa ma oftic pentru chestia asta, deoarece imi place masina asta la nebunie si stiu prin ce am trecut doar ca sa o gasesc...pacat ca am avut ghinionul sa se duca distributia.

 

Vreau sa aud ca porneste si se aude impecabil.

Edited by WIN60
  • Like 3
  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

Stiu cum e sa tii la o masina. desi paradoxal, in cazul meu nu s-ar putea spune asta, dn 2007 pana in prezent am avut circa 30 de masini noi si sh..

Imi aduc aminte ca inainte sa iau e60-ul care l-am vandut cautam un F10 520d, gasisem unul si cand l-am pornit ghici ce, zornaia distributia ca la nebuni, si uite asa am ajuns sa iau e60 525d..

  • Like 1
  • Downvote 8
Link to comment
Share on other sites

30 masini in 10 ani? O medie de o mașină la 4 luni!!! Ori esti samsar de masini ori aberezi...iar dacă este prima variantă, nu inseamna ca ai avut 30 de masini ci doar ai vandut 30 de masini ;)

 

E tare omul ce ai cu el, mie mi se par cam putine :LMAO: Si fac pariu, ca toate masinile au fost cu km. reali si aproximativ 125.000 KM., chiar daca aveau 11 ani vechime. :laugh:

Stai linistit ca nu este singur, mai este un coleg pe aici,care se lauda ca a avut 30 de masini. :laugh:

Edited by florin1967
  • Like 4
  • Downvote 5
Link to comment
Share on other sites

@fortx...nu o lua ad litteram, gândește in context. Un samsar care tranzactioneaza masini pentru castig nu se poate exprima ca "am avut" 30 masini in ultimii 10 ani, ci am vândut 30 masini in ultimii 10 ani, masina fiind in acest caz obiectul muncii lui. Ia gandeste-te cum ar spune un patron de reprezentanta BMW ca a avut in ultimii 10 ani 3000 masini! Sper ca ai inteles ideea...

Si ca sa fiu si ontopic: bafta lui win60 cu remedierea motorului si sa fie învățătura de minte pt el si ceilalti in situatia lui: o mașină/motor nu e proasta ci doar prost întreținută...la modul general vorbind.

Edited by X M I
Link to comment
Share on other sites

Boaska... nu stiu daca ai reusit sa vezi tot ce am scris pana acum de cand mi sa intamplat, chiulasa a fost dusa la craiova pentru siguranta 100%, ce au zis ei ca cica 3 supape indoite si avea joc in 8 ghiduri de la tacheti. Sunt cam sceptic insa, l-am intrebat pe cel de acolo sa-mi arate de curiozitate sa-mi explice cat de strambe au fost sa ma gandesc la restul motorului si nu stia cum sa plece mai repede, am scos o supapa si facea "uite e stramba" o tinea de nu vedeam nimic si tot la fel sa o bage inapoi...Domnul de acolo mai in varsta (sunt vreo 3-4 la receptie) era foarte scarbit de munca. Cand am fost sa iau chiulasa si sa las alta chiulasa de la munca de la o ambulanta, i-am zis sa astepte 2 minute sa-i fac rost de datele masinii (an, putere, motor, etc) , tot el mi le ceruse, a trecut un minut ca nu raspundeau baietii la severin si imi zice "domne daca stam 2 ore la telefon toata ziua", m-am abtinut sa nu-i zic ceva, ca mai lucram cu ei si in fine m-a ajutat si cineva din craiova sa ma rezolve mai repede...

 

Nu mai zic ca m-au pus sa caut un service sa ma duc sa scot bujiile si un surub cu o patina ca ei nu au mecanica (bujiile erau schimbate de maxim 1 an) nu se punea problema ruperii. Nu stiu sa explice daca i intrebi ceva...daca te bagi in termeni tehnici cu ei ori se grabesc, ori nu au chef de vorba, per total m-au enervat toti de acolo si sper sa nu mai am de-a face cu ei.

 

P.S As prefera sa nu mai facem off topic...certuri, contraziceri (decat daca sunt spre binele topicului). O sa ajute si pe altii mai departe la randul lor, "din pacate"!

Edited by WIN60
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

XMI ce ai ti-e foame? Sau ai deficit de materie cenusie? Cel putin eu n-am facut imprumut la banca ca sa-mi iau masina, cum probabil ai facut tu sau florin1967.

Si daca erai curios, da am schimbat masini nu la 4 luni ci chiar si la 2 luni, din varii motive. Si ca sa fii si mai linistit, cu ce ma ocup eu e tare departe de samsaria la care faci referire. Si pana la urma daca sunt samsar in timpul liber care ar fi problema? Ai ceva sa-mi spui, te invit sa o faci personal fata in fata.

  • Downvote 29
Link to comment
Share on other sites

Mda, atitudine tipicĂŁ de samsar...ma bucur ca "te am citit" ca sa stiu sa ti ocolesc si tie postarile. Din respect pentru ceilalți o sa ĂŽnchei aici offtopicul.

 

Ontopic: dpmdv acesta este un topic ca o povestioara a lui win60 despre pĂŁțania lui si nu e nici pe departe un topic tehnic care te si poate ajuta cu ceva in reparația motorului. Din start nu s a precizat despre ce masina este vorba, codurile de piese schimbate lipsesc cu desĂŁvârșire, pozele la fel ( ne a si asigurat sa nu ne facem prea mari sperante) etc...Win60 a plecat de la premiza ca oricine intra aici pe topic ar trebui sa stie ca este o continuare a unei povești personale, ceea ce e gresit. Plus ca o astfel de reparație nu se face "pe forum" in sensul ca cine se mai lovește de o astfel de problema nu cred ca o sa duca masina la service si o sa i puna pe mecanici sa citeascĂŁ forumul...cu tot respectul pentru acest forum sau oricare altul.

Edited by X M I
  • Like 7
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Win, sorry frate pt off topic, dar asa ma enerveaza ca frustrati ca XMI nu pot sa doarma noaptea ca am avut eu nush cate masini.

 

XMI daca n-ai bani iti trimit eu prin curier cu prioritate o lama.

 

Rog un moderator sa-mi stearga posturile care au deranjat-o pe XMI, ca deh e la menstruatie.

  • Like 2
  • Downvote 21
Link to comment
Share on other sites

XMI ce ai ti-e foame? Sau ai deficit de materie cenusie? Cel putin eu n-am facut imprumut la banca ca sa-mi iau masina, cum probabil ai facut tu sau florin1967.

Si daca erai curios, da am schimbat masini nu la 4 luni ci chiar si la 2 luni, din varii motive. Si ca sa fii si mai linistit, cu ce ma ocup eu e tare departe de samsaria la care faci referire. Si pana la urma daca sunt samsar in timpul liber care ar fi problema? Ai ceva sa-mi spui, te invit sa o faci personal fata in fata.

 

 

Esti tare ce sa-ti spun, mai ai putin si il chemi in ring, sa-ti etalezi muschii :super:

 

Scuza-ma domnule bogatas, care stai la bloc :D

Edited by florin1967
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Win, sorry frate pt off topic, dar asa ma enerveaza ca frustrati ca XMI nu pot sa doarma noaptea ca am avut eu nush cate masini.

 

XMI daca n-ai bani iti trimit eu prin curier cu prioritate o lama.

 

Rog un moderator sa-mi stearga posturile care au deranjat-o pe XMI, ca deh e la menstruatie.

[/quote

penibil, penibil, penibil!

  • Like 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.