Jump to content

Primul meu BMW - F30 aka Zuka


Luciosu

Recommended Posts

Update: :)

 

Luni las masina la Bavaria Otopeni, pentru vopsit bara si ce mai era acolo de facut. I-am anuntat, ca daca tot imi tin masina 4 zile, sa imi verifice si pe unde pierde antigel, mai ales ca masina, cred ca intra in lotul de recall, pentru problema cu focul. :)

 

Vedem acum si cum functioneaza garantia Premium Selection :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Update la Update:

 

Masina are 44.000 de kilometri si a trecut la sosonii de iarna, pe 16, mai exact 205/60.

 

Problema cu antigelul nu am rezolvat-o, nu au gasit scurgeri vizibile etc. Luni sunt programat din nou. Intre timp astazi, mi-a aparut si Check Engine-ul. Mers la Otopeni, nu au timp, dar daca nu sunt probleme de exploatare, merge si-asa. :))

 

Intre timp a disparut...

Link to comment
Share on other sites

Raza de rulare a rotii trebuie sa fie aproximativ identica pentru roti 19inchâŹÂ sau 16inchâŹÂ ! Pe romaneste : masina ruleaza cu aceeasi garda la sol indiferent de dimensiuni, in conditiile in care se respecta indicatiile date de producator. Din aceasta cauza nu se modifica nici viteza afisata pe vitezometru.

 

Luam 2 exemple de dimensiuni pentru E90 :

 

16inch 205/55

19inch 255/30

 

Cazul A :

Diametrul jantei = 16*25.4 = 406.4 [mm]

Inaltimea anvelopei = (55/100)*205 = 112.75 [mm]

Diametrul total roata (janta + anvelopa) = 406.4 + 2*112.75 = 631.9 [mm]

 

Cazul B :

Diametrul jantei = 19*25.4 = 482.6 [mm]

Inaltimea anvelopei = (33/100)*255 = 76.5 [mm]

Diametrul total roata ( janta + anvelopa ) = 482.6 + 2*76.5 = 635.6 [mm]

 

Concluzie :

1)La schimbarea rotilor 16inchâŹÂ-19inch schimbi diametrul total al rotii cu 3.7 [mm] ! Garda la sol se modifica cu 3.7/2 = 1.85 [mm] !

2)Aceasta schimbare e total nesimnificativa, nu sunt influentate unghiurile de asezare ! E o prostie deci sa refaci geometria. Oricum daca faci geometria la noi in tara nimeni nu o sa iti incarce masina ! La bmw trebuie sa pui greutate pe masina cand faci geometria. 68 kg pe scaun conducator, 68 kg pe scaun pasager, 68 kg pe bancheta si 20 kg in portbagaj ( recomandare la e90 ). Deci unghiul facut la noi in tara e fix pix ! Deasemenea daca faci geometria, mergi o zi cu masina si te intorci la ei nu vei avea niciodata aceleasi valori masurate !

3) Din motivele prezentate mai sus, nu trebuie sa punem niciodata alte dimensiuni de anvelope decat cele recomandate de producator ! Se schimba unghiurile de asezare roti, se schimba viteza afisata, este inlfluentata stabilitatea si maniabilitatea !

 

Atasez dovada cu recomandari date de Bmw cu privire la reglare geometrie roti. De mentionat ca aceste recomandari apar si la standul de testare cand te duci sa faci geometria, insa toata lumea le ignora ! post-92355-15440893023169_thumb.jpg

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edited by B896VLS
  • Like 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Apreciez foarte mult postarea documentata, dar nu inteleg legatura... :) dimensiunile montate de iarna, sunt recomandate de producator si sunt gasite pe stalpul masinii. Rotile sunt originale BMW si cauciucurile sunt cu steluta, chiar daca nu sunt RFT...

Legat de geometrie, nu am facut niciodata doar pentru schimbul rotilor, ci cand umblam la trenul de rulare

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Zicea un coleg mai sus ca se face geomtrie la trecere de la 16 la 19. Eu am argumentat de ce nu este nevoie de asa ceva. Un alt aspect important, nementionat sus este ET janta. Treebuie sa pui fix jante recomandate pentru modelul tau pentru a nu schimba unghiurile de asezare. Te rog daca apuci sa ii faci geometria, sa ii intrebi daca iti incarca autovehiculul sau nu !

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Update cu pierdutul antigelului

 

Dupa 6 ore de asteptam, a venit concluzia, racitor de gaze fisurat. cost :4100 Ron. Mi s-a sugerat si sa fac o sablare a chiuloasei sau ceva de genul asta, care nu prea am inteles.

 

Garantie am Premium Selection: CarGarantie: nu acopera materiale mici, nu acopera lichide, si exista o franciza per eveniment de 650 de RON. Buna garantie.

 

Masina are 43 de mii de kilometri si 2 ani jumatate....ce sa spun..

Link to comment
Share on other sites

Hey. Nu e nevoie de kulanz, Repar pe garantie, partial si restul platesc eu, nu e o suma extrem de mare. voi plati vreo 1500 de RON. Ideea este ca exact pentru ce am patit eu este rechemarea "cea mare", dar se pare ca a mea nu e inclusa... Si sunt dezamagit de calitate..o masina de 43 de mii de km, nu ar trebui sa aiba probleme de genul asta..Asta e, mai incerc si Mercedes si daca si cu ala am probleme, e clar ca nu-s de mine nemtoaicele, ca am avut de toate si-o sa trec la ochi oblici.. :))
Link to comment
Share on other sites

Piesa efectiva...dar culmea w ca s ar putea sa ajungi la aceeasi bani, daca adaugo materialele mici si frasiza de 650 de ron.

 

Oricum, fiabila masina.. ce sa spun.

Tot n am inteles la ce se referea cu sablarea aia..

 

am vazut ca este un procedeu de "sablare cu coji de nuci" pe galerie admisie si _chiulasa_.. e gen o curatare cu un aparat

Link to comment
Share on other sites

Si eu am avut probleme cu compresorul de AC la un F25, insa imi place BMW pentru tot ceea ce este...

Mereu te vei lovi de probleme, indiferent de marca, chiar si la oblici.

--

Ideea este ca garantia de fabrica si kulantza acopera 100% din costuri.

Scrie un mail la infobmw@bmw.ro si descrie-le situatia. Este imposibil sa nu se rezolve ceva. :thumbsup:

  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Multumesc de sugestie, o sa dau un mail, cu toate ca asa cum mentionam, nu e problema de suma de bani, ci mai degraba de senzatia de nesiguranta. Nu stiu cat putea dauna, sau daca era posibil un incendiu, dar ma face sa ma simt inconfortabil la drumuri foarte lungi, pentru ca nu imi da senzatia de siguranta..

 

Anyway, cu siguranta, voi face o plangere la ANPC, pentru publicitate mincinoasa, legata de garantia premium selection. Acesta e citaul de pe site:

 

"Un automobil pe care te poĂži baza: cu BMW Premium Selection, primeÂşti ĂŽn mod automat o garanĂžie valabilĂŁ timp de 24 de luni pentru toate componentele mecanice Âşi electronice. DescoperĂŁ plĂŁcerea continuĂŁ de a conduce cu automobilele BMW Premium Selection ĂŽmpreunĂŁ cu o garanĂžie pe termen lung."

 

Si ca sa nu existe discutie, eu garantia am primit-o dupa ce am luat masina.. :)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ca la orice garantie,contract exista mereu o steluta pe undeva (in anumiti termeni si conditii).Atunci nu mai merita sa dai multi bani pe o masina cu garantie si km.putini,asa iei una fara garantie si rulata mai mult iar restul de bani ,cateva mii ĂŽi tii pentru ce mai pica la ea.
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Problema este ca sunt cam multe stelute... asta ca tre sa platesti antigelul sau si mai bine fransiza de 650 de ron per eveniment. Ce inseamna asta? ca daca ai problema cu EGR, platesti 650 de RON, daca ai problema cu turbina, alti 650 de ron, daca ai probleme cu luminile, alti 650 de ron..etc. :))

 

Si din ce imi spunea consilierul de service, astia de la Car Garantie sunt inca bine. Acum garantia e oferita printr-o alta firma, poloneza..

Link to comment
Share on other sites

Nu fa nici o curatare (sablare a chiuloasei ) ai 43 de mii de km nu sute...si eu am schimbat racitorul dar la 190 de mii:)) vad ca toate bmw uri mai noi au problema asta cu racitorul. Inainte era galeria de admisie si de evacuare, acum racitorul si distributia.
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Tocmai ce m-am intors de la Bavaria Otopeni. Situatia se complica: masina este in continuare in parcare, fara data exacta cand va ajunge piesa pentru ca se pare ca exista probleme cu furnizorul extern. In conditiile date, am solicitat masina de schimb, ceea ce nu s-a putut, dintr-un motiv foarte simplu: nu prea mai au nici masini demo, nici de schimb nici de test drive, deoarece astia au vandut tot..inclusiv masinile de servici ale celor de la Corporate. In conditiile date ,am fost nevoit sa inchiriez o masina, pentru o saptamana.

 

In momentul de fata, cu situatia instabila si nestiind timpul in care se va rezolva, in conditiile in care durata va fi mai mare de o luna, ma gandesc serios sa dau in judecata BMW, pentru recuperarea tuturor cheltuielilor avute (inchiriat masina etc) Problema nu este la dealer sau la consilierul de service, care a fost foarte amabil, ci la BMW care nu este in stare sa acopere cererea.

 

Situatia este complet de cacao...iar gandul meu de a trece la G30 sau la anul la G20, incep sa dispara incet incet

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Salut. Cum in ultimele luni, nu am circulat deloc cu Zuka, ci am fost doar cu masina de servici, se pare ca bateria s-a dus complet. Am incercat sa dau curent cu cabluri bune, dar nu merge, doar se deschide, dar nu mai invarte deloc.

 

As vrea sa apelez la o firma care schimba baterii la domiciliu, masina fiind in parcarea subterana si nu as vrea sa ma bag sa schimb singur bateria, pentru ca e destul de dificil de demontat si nu am cum sa o inregistrez.

 

Asa ca intrebarile mele sunt, daca ati lucrat cu vreo firma care schimba bateria la domiciliu, si daca da, cum se numeste si care e feedback-ul. A doua ar fi ce baterie sa comand, din ce am gasit pe net, astia cu schimbare la domiciliu. nu prea au OE, care cred ca e EXIDE, ci doar Rombat, Bosch si Varta.

 

Multumesc.

 

P.S. Stiti de vreun serviciu de la Automobile Bavaria, care ofera asa ceva, schimbare la domiciliu?

Link to comment
Share on other sites

La F30 am pus Varta Dynamic Silver 95 cu AGM. Foarte bine totul. Da, necestĂŁ ĂŽnregistrare. Teoretic sunt mulți care au și ĂŽnregistrarea bateriei. Cu asta se ocupĂŁ doar.

 

Bavaria sigur are așa ceva, doar cĂŁ ei ĂŽți vor lua mașina pe platformĂŁ, vor schimba, apoi returna mașina. Plus cĂŁ și prețul va fi pe mĂŁsurĂŁ.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.