Jump to content

Problema Constatere Amiabila


Jayson

Recommended Posts

Buna seara,

 

In data de 15 august am avut un mic accident daca pot sa il numesc asa. Mai exact eu eram pe banda 2 si cand am trecut pe langa un alt automobil aflat pe banda 1 el a tras dreapta spre mine pentru a ocoli un obstacol si m-a frecat. El conducea masina firmei, l-a sunat pe seful si seful lui nu a dor nici cum sa facem o constatare amiabila chiar daca soferul lui gresise, deoarece eu am condus legal, mergeam frumos la mine pe banda. Pana la urma am ajuns la politie unde politistul i-a explicat celui care m-a acrosat ca el este vinovat, i-a mai spus ca daca facem proces verbal trebuie sa ii dea o amenda de 600 de lei si pana la urma politistul l-a sunat pe seful acestuia pentru a-i explica. Pana la urma seful a inteles si a fost de acord sa facem o amiabila. Eu conduc un e 87 iar acest domn conducea un VW Transporter, de la o firma de termopane si m-a agatat cu pragul, a zgaria usa aripa mea, janta si putin din bara spate. Masina lui nu are abosolut nimic, el frecandu-ma cu pragul de fier (am sa atasez niste imagini), a si scris pe amiablila la masina lui ca nu sunt daune si a semnat si a spus ca el nu vrea sa se prezinte la constatare pentru ca nu are de ce, si eu am zis ca ok.

 

Problema incepe acum, astazi am mers la constatare de unul singur si domnul de acolo nici macar nu s-a uitat la masina mea deoarece a spus ca trebuie sa fie prezent si cel vinovat. I-am explicat care este situatia, si anume ca celalalt nu are abosulut nici o zgarietura nimic si ca nu are timp/nu vrea sa se prezinte. Domnul de la constatari mi-a spus ca ei trebuie sa vada si masina ce m-a acrosat deoarece trebuie sa vada la ce inaltime sunt pragurile, unde e zgarietura mea si asa mai departe. Am plecat de acolo fara sa rezolv nimic si l-am sunat pe domnul cu care am avut incidentul si i-am spus ca trebuie sa ne prezentam la constatare amandoi. El s-a scapat frumos de mine spunandu-mi ca el nu mai lucreaza pe masina aia si ca astazi pleaca in concediu si ca eventual ne auzim dupa. Apoi, i-am sunat pe cei de la EUROINS (unde avea masina pe care o conducea el asigurarea), dupa ce am asteptat 15 ca sa fiu preluat de cineva i-am explicat care e situatia si ei au spus ca nu au ce face pentru ca "asa e legea". Si i-am intrebat, "si atunci ce se intampla, mie nu imi repara nimeni masina, mi-o repar eu?". Tipa de la telefon tot asta imi zicea ca asa e legea si ca nu are ce sa faca. M-a lasat prost, adica daca eu ii lovesc masina cuiva si am o masina naspa si nu ma intereseaza persoana respectiva nu poate sa isi repare masina fara mine?! Nu are nici un sens. Chiar nu stiu ce sa fac in situatia de fata deoarece eu saptamana ce vine plec in Germania apoi vin iarasi in tara, mai stau 10 zile si plec la facultate afara din tara si mai vin la iarna.

 

post-74875-0-53410700-1503330432_thumb.jpeg

 

post-74875-0-50849400-1503330445_thumb.jpeg

Link to comment
Share on other sites

De ce sĂŁ trebuiascĂŁ sĂŁ vadĂŁ mașina celui vinovat? DacĂŁ ai amiabila semnatĂŁ de cĂŁtre vinovat, nu e dovadĂŁ destul pe asigurarea cui trebuie fĂŁcutĂŁ? Nu e clar cĂŁ el și-a recunoscut vina, și asigurarea lui plĂŁtește?

 

Ast cĂŁ sĂŁ vinĂŁ el acolo sunt scuze ieftine. DacĂŁ era unul din strainĂŁte, care a doua zi pleca ĂŽn ... Franța sĂŁ zicem? Ce fĂŁcea, se ĂŽntorcea peste 5 zile sĂŁ le arate mașina celor de la EUROINS? Sau te duceai tu sĂŁ-l cauți prin Franța?

E și normal ca omul s-a "scĂŁpat frumos", el și-a fĂŁcut datoria, a recunoscut vina, de acum nu e obligat sĂŁ facĂŁ nimic.

Pentru asta existĂŁ amiabile.

  • Like 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

De ce sĂŁ trebuiascĂŁ sĂŁ vadĂŁ maĂâ˘ina celui vinovat? DacĂŁ ai amiabila semnatĂŁ de cĂŁtre vinovat, nu e dovadĂŁ destul pe asigurarea cui trebuie fĂŁcutĂŁ? Nu e clar cĂŁ el Ăâ˘i-a recunoscut vina, Ăâ˘i asigurarea lui plĂŁteĂâ˘te?

 

Ast cĂŁ sĂŁ vinĂŁ el acolo sunt scuze ieftine.

Eram la constatari la CityInsurrance, in biroul inspectorului, si venise o persoana fix in situatia asta: cu amiabila dar fara vinovatul prezent. L-a reprogramat pe cand poate sa vina si persoana in cauza.

 

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nu mai are cum sa mearga la politie, incidentul trebuie raportat in 24h.La toate firmele se asigurari se merge imprreuna cu cel vinovat, eventual daca vedea ca se incontreaza cel vinovat nu trebuia sa faca amiabila, acum sta la mana celui vinovat.In astfel de situatii trebuie "arisi" ce care gresesc.O sa o rezolvi, dar mai greu, eventual cu un pic de scandal la asigurari ( nu ai ce sa pierzi).
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Am vesti proaste pentru tine, asa lucreaza EUROINS, eu am avut de curand un mic incident cu masina, am gasit-o lovita in parcare, noroc ca m-a asteptat gutanul. A fost musai sa vina si vinovatul. Pe langa asta mi-au dat reparatie si revopsire 50%, adica jumatate din c/val vopsirii am achitat eu la service. Notivul a fost ca aveam o mica zgarietura pe bara care nu era din acest incident.

Am facut reclamatie la ASF, nu ma astept la nici o rezolvare.

 

PS I-am promis inspectorului de la EUROINS ca ma ocup de el...

Link to comment
Share on other sites

Ba asteapta-te la rezolvare Mircea...insa regula e la amiabila sa fie si soferul vinovat, indiferent de ce asigurare e, daca nu poti sa-i faci reclamatie si o sa faca proces verbal politia (parca). Insa cel mai bine direct proces verbal, fara constatare amiabila, nu o recomand nimanui.
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nu e nici o regula sa fie prezenti toti soferii implicati la constatare, dupa ce s-a incheiat amiabila. Teoretic si legal; practic, esti la mana kkt-lor de asiguratori. Daca celalat sofer, din motive de forta majora sau nu, nu se prezinta pagubitul nu isi poate repara masina?

Patania mea, acum 2 luni: Ma loveste unul incercand sa parcheze. Incheiem amiabila, merg la Asirom pt constatare apoi la service pt deviz. Astept acceptul de plata in zadar. Dupa 3 sapt mi se spune ca celallt sofer nu se prezinta si sa iau eu legatura cu el. Wtf? Nu e de datoria mea. Mi se raspunde sec ca termenul e de 90 zile(era, acum e de 30 zile) sa primesc un raspuns, negativ sau pozitiv nu se stie.

Asta in situatia in care am incheiat amiabila, am avut copii ale actelor vinovatului, poze la masina lui si inregistrarea video a accidentului.

Mi-am reparat masina pe casco cu regres, sa se descurce ei.

Si culmea, cei de la Asirom nu vroiau sa inchida dosarul de dauna dupa ce am facut cerere scrisa in acest sens. Din pacate in tara asta lucrurile se rezolva doar cu multa carne in frigider

Legea modificata luna trecuta specifica ca asiguratorul are la dispozitie cel mult 30 zile sa rezolve problema. Mai mult, e obligat sa mearga sa vada masinile daca acestea nu se pot deplasa, deci nu mai trebuie dusa masina pe rampa la ei

Edited by Madutzu25
  • Like 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Nu ai aratat pozele la asigurari?

 

Am aratat pozele si constatatorul a spus ca "da, dar trebuie sa masuram inaltimea pragurilor si sa vedem la ce inaltime e zgarietura ta" si m-a grabit foarte tare acolo, nici nu ma lasa sa vorbesc sau sa ii explic bine care e situatia, el avea placa lui.

Din cate am inteles doar daca unul dintre noi 2 ar fi avut domiciliul in alt judet se putea fara ca cealalta persoana sa fie prezenta.

 

Pana la urma l-am sunat pe seful lui, (aveam numarul lui din ziua incidentului, ca angajatul mi-a dat sa il sun, apoi seful mi-a cerut poze pe whatsapp si dupa asta ma suna si imi spune ca imi da 300 de lei pentru ca reparatia mea nu are cum sa coste mai mult de atat si ca pentru el masina e o caruta care te duce din A in B ) i-am explicat situatia si a zis ca o sa trimita astazi pe cineva cu masina la constatare. Sper sa nu fie o problema ca nu e acelasi sofer, ca ei pana la urma au zis ca vor sa vada celalalt vehicul, nu soferul.

Edited by Jayson
  • Like 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

@Jayson, personal am rezolvat o asigurare cu amiabila in fix 30 de min fara ca vinovatul sa fie prezent, deci nu e vorba de vreo lege sau ceva.

 

Asiguratorul ce-i drept era Alianz. Nu a comentat nimic, a zis doar ca ideal ar fi fost sa vina si vinovatul, dar "vom da noi de el, ca avem toate datele". ANPC-ul isi face bine treaba, si poti depune reclamatii online, deci nici macar nu trebuie sa te deplasezi. :frantics:

 

A.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Multumesc mult pentru informatii. Am depus o plangere online pe siteul celor de la ANPC si maine am sa iau legatura cu cei de la ASF.

 

Din nou am sunat astazi pe seful celui care m-a acrosat si mi-a spus ca o sa ma sune soferul care conduce masina in cauza in cursul zilei de astazi pentru a ne intalni, dar dupa cum era de asteptat nu a sunat nimeni.

 

Cum spunea si cineva mai sus, nu consider ca este de datoria mea sa umblu dupa cel care m-a lovit. El este asiguratul lor si este de datoria lor sa il gaseasca pentru a lamuri situatia. Eu chiar am incercat sa ii fac un bine, sa il scap de amenda de 600 de lei si momentan eu am ramas cu ochii in soare si din partea lui si din partea celor de la EUROINS.

 

Va tin la curent cu ce se intampla in continuare!

Link to comment
Share on other sites

Pai si daca vinovatul nu poate veni, nu are timp sau il doare in cot (cum a fost in cazul meu) stai si astepti pana nu mai poti. Politia nu vine daca e accident fara victime, deci singura solutie e de mers la biroul de accidente usoare unde ti se recomada sa te intelegi cu vinovatul, pentru a evita amenda. Exact cum a patit initiatorul topicului.Si ajungem iar la amiabila...

Legea e facuta de boi in interesul altor boi

In alta ordine de idei, ANPC nu prea are treaba aici, e de competenta ASF. Si au stive de plangeri, mai ales de la clientii/pagubitii euroins

LE: Am uitat un amanunt important: vinovatul poate face poze la masina si sa le trimita asiguratorului, fara a mai fi nevoit sa ajunga cu masina acolo.

Edited by Madutzu25
Link to comment
Share on other sites

[...] cu amiabila direct la asigurator (cu tot cu vinovat), [...]

 

Tin sa te contrazic. Nu conduceam eu, dar acum vreo 2 ani masina a fost implicata intr-un accident usor (adica fara victime). S-a intamplat in afara localitatii, o tamponare din spate. Am facut amiabila (eu ajungand dupa incident). Masina mea a fost luata pe platforma, deci era in imposibilitate de a ajunge la asigurator. Nu mi-au fost cerute decat o poza cu masina + nr de imnatriculare si o poza cu seria sasiu. Si asta direct de catre asigurator. Nici nu am mai auzit nimic de la persoana respectiva dupa ce i-am dat copie la toate actele.

 

A.

Link to comment
Share on other sites

Tin sa te contrazic. Nu conduceam eu, dar acum vreo 2 ani masina a fost implicata intr-un accident usor (adica fara victime). S-a intamplat in afara localitatii, o tamponare din spate. Am facut amiabila (eu ajungand dupa incident). Masina mea a fost luata pe platforma, deci era in imposibilitate de a ajunge la asigurator. Nu mi-au fost cerute decat o poza cu masina + nr de imnatriculare si o poza cu seria sasiu. Si asta direct de catre asigurator. Nici nu am mai auzit nimic de la persoana respectiva dupa ce i-am dat copie la toate actele.

 

A.

 

In legatura cu intamplarea ta, erati amandoi din acelasi judet? Din ce mi-au spus cei de la EUROINS doar daca persoanele au domiciliul in judete diferite se poate fara ca una sa fie prezenta. Cunosc si eu caz cand un prieten din Arad a avut o tamponare in Timisoara, cei 2 nefiind din acelasi judet s-au prezentat separat.

Link to comment
Share on other sites

Pagubitul avea tot masina pe firma, nu imi mai amintesc decat ca era un Golf Variant. Intamplarea face sa se fi intamplat in jud. Bacau. Eu stau sub 3 saptamani total pe an in localitatea de domiciliu, deci e destul de complicat sa am un incident cu cineva din aceeasi localitate.

 

A.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.