Jump to content

Camera video pe masina


Romulus

Recommended Posts

Avand in vedere ca in Rusia e plin, cat de mult ar ajuta educarea soferilor romani, existenta a cat mai multe camere video in masinile din trafic pe soselele noastre, care sa suprinda coliziunile si rezultatele lor? Nu ma refer la a monta una pentru o posibila dovada a celor intamplate ci pentru educare. Spun asta pentru ca eu personal sunt aproape convins ca majoritatea soferilor nu isi pot inchipui ce se poate intampla intr-o situatie aparent banala si inofensiva si care sunt consecintele.
Link to comment
Share on other sites

In Rusia din cate stiu e obligatoriu sa ai camera video pe masina. Citisem un articol in acest sens.

Sunt de parere ca ar fi o solutie buna nu obligativitatea camerei ci o reducere a costului asigurarii in cazul folosirii uneia.

Si nu educi un gibon daca stie ca poate fi surprins de o camera video. Pana cand legea va fi mai aspra si comportamentele de "jungla" vor fi sanctionate mai dur, camerele video vor fi doar niste simplu martori la niste contraventii pedepsite prea usor.

Link to comment
Share on other sites

Eu prin educare ma refer la vizionarea consecintelor unor situatii aparent banale, nu ca esti surprins sau nu de camera. Nu cred ca multi realizeaza ce consecinte pot avea actiuni aparent banale. Si video-urile din Rusia pentru soferii romani "sunt departe, aia circula haotic, nu se intampla la noi asa ceva".
Link to comment
Share on other sites

Ar ajuta o asemenea camera; dar si mai mult ar ajuta niste campanii de educatie rutiere - filmulete date la tv cu consecintele accidentelor rutiere si constientizarea riscurilor.

 

De curand am fost la un curs de conducere defensiva, am ramas socat de puterea impactului cu obstacol fix la 14kmh (simulator evident - dar foarte real) - obligatoriu in Germania inainte de obtinerea permisului; la fel de impresionant si diferenta de distanta de franare pe apa: 64kmh vs 56kmh, diferenta de 7-10 m la franare (masina buna cu cauciucuri bune). Recomand acest curs tuturor conducatorilor auto, dar mai ales pilotilor dintre noi.

 

Din pacate cei mai multi nu realizeaza cat de putin e nevoie sa se piarda vieti omenesti...doamne fereste de asemenea incidente.

Edited by wolfenstein99
Link to comment
Share on other sites

O recomand doar daca te stii un sofer civilizat si vrei sa iti aperi pielea in caz de accident. Altfel, in mana (sau ma rog, parbrizul) unora, exista sanse de a conferi impresia detinerii a mai mult de doua c**ie, desi tu abia daca ai unul.

 

Gen tipul asta, transformat in justitiarul soselelor:

https://www.youtube....vFECFuVuNow0yzQ

  • Like 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Este perfect legal sa filmezi in spatiul public

Camera este utila, poate constitui proba inregistrarea video.

Cat despre educatie..... sunt mii de filmulete din trafic, diverse site-uri cu continut de genul; nu stiu insa cati dintre cei care urmaresc filmuletele constientizeaza ce se intampla acolo si care sunt cauzele.

Link to comment
Share on other sites

Camera este foarte utila. Am de 2 ani pe masina si am folosit proba video de 3 ori la politie.

1 Eu mergeam drept iar un tip a facut stanga prin mine, el spunea ca eu am facut dreapta spre el. infundat usa dreapta spate. La politie cu proba se vedea clar ca eu am mers drept.

2: eu stationat, un microbus mi-a luat oglinda stanga. Nu a recunoscut, a sters urmele de pe accident (l-am surprins pe camera), nu a recunoscut. Sa rezolvat cazul dupa un an.

3 : eu in trafic, un taxi mi-a taiat calea.Eu far dreapta ,aripa si bara. El usile si posibil ceva aripi. nu stiu.La politie a declarat ca eu am intrat in el.

In nici un caz nu s-a pus problema ca filmez ilegal sau ca nu este camera omologata (aberatii, stiu). Este o camera de supraveghere (ca cele de casa), deci nu iti trebuie autorizatie (am auzit si dastea....) si alte rahaturi.

 

Din pacate traficul este din ce in ce mai aglomerat si mai plin de pericole.

 

Merita!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Si eu cred ca este o idee foarte buna, ideal ar fi sa fie optiune pe masina. Eu mi-am luat un Xiaomy YI dashcam la o promotie (40 dolari) si urmeaza sa vina in zilele urmatoare. Imi pare rau ca nu am mers pe Viofo 119, este mult mai compacta si mai stabila, am inteles ca e cea mai ok camera din 2017 dar e ceva mai scumpa.

 

@Turmentatu' tu ce camera ai?

 

Totusi sunt fel si fel de idioti, chiar am vazut acum ceva timp un tip pe youtube care a intrat intr-o masina doar ca sa dea bine la camera, desi abia please de pe loc si masina din fata era perfect vizibila, mai jos videoclipul.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Aec5ZEXMkG4

Link to comment
Share on other sites

Pai tocmai asta este, unii care au camera fac accidente sau faze doar sa aibe ce posteze.

Eu unul nu ma incadrez in acea categorie.

 

Acum am Prestigio RoadRunner 525 , foarte multumit de ea. Unghiu este de 120 grade (pe filmare se vad ambele colturi ale masinii/parbrizului).

 

Luata la reducere undeva in jur de 200 ron.

 

Ps: si cardul conteaza foarte mult, eu zic ca un must have este ceva clasa a.

Edited by turmentatu
Link to comment
Share on other sites

http://www.aliexpress.com/item/D168-MINI-DVR-Car-dvr-full-hd-1080P-Vehicle-Camera-Blackbox-Dash-Camera-Sport-dv-1080P/32765462815.html

 

Mai pui 10$ cardul de 32gb.

 

Mai e si varianta asta care inregistreaza si ce se intampla in spatele masinii insa nu stiu cum se comporta daca ai folii pe geamuri. Dar e mare, prea mare ca sa poti zice ca e discreta.

Edited by jeezy
Link to comment
Share on other sites

Cand luati o camera luati-o sa fie si "compatibila" pentru a fi legata direct la panoul de sigurante, pentru a nu sta mereu cu firul in priza de la bricheta.

 

Deasemenea sa fie discreta, eventual sa nu atraga atentia pe timp de noapte.

 

Din cate stiu eu Viofo are si senzor de miscare si poate functiona practic noaptea si ca o camera anti-vandalism.

Link to comment
Share on other sites

Nu trebuie desfacut bordul, poti fixa cablul intre parbriz si capitonajul de la plafon. Continui pe unul dintre stalpi pana ajungi unde e alimentarea. Maxim torpedoul daca se desface pentru camera in parbriz.

 

Discret, porneste odata cu motorul (ACC mai degraba).

Edited by jeezy
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Eu as monta una ieri, dar nu mai vreau fire prin masina niciodata. Si sa ma duc sa desfaca cineva bordul sa monteze fire... n-am incredere ca o sa-mi placa. As prefera una cu baterie de 8 ore, mica si care se ia usor si se monteaza usor.

 

Aceeasi problema am avut-o si eu cu firele dar pana la urma am gasit o solutie. Eu am montat un Mobiu si alimentarea am luat-o direct din plafoniera. Ai acolo alimentare doar cand contactul este pus, deci camera porneste si se opreste o data cu masina. Toata treaba a fost posibila dupa ce am gasit un step down conwerter de 4cm*2cm pe care l-am ascuns sub plafon. Acum am doar firul de USB care iese din plafon pana la camera. Am sa pun niste poze cand ies de la lucru daca esti interesat.

post-68572-0-40749500-1504611690_thumb.jpg

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Confirm si eu solutia colegilor de mai sus, Vico MF3, prinsa sus dupa oglinda, cablul intre parbriz si tapiterie, doar bagat usor, pe stalp in jos, pe sub garnitura, apoi pe sub plasticul de la prag pana la priza din spate de la pasageri. Si astfel, priza din fata e libera si cablul nu se vede absolut deloc.

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Edited by SimionBaws
Link to comment
Share on other sites

Si eu am camera pe masina. De fapt un sistem de doua camere pentru fata si spatele masinii. Eu am ales sa dau putin mai multi bani pentru protectia si evidenta personala.

In orice caz pentru cei mai pretentiosi sau care isi doresc o camera de bord cu, claritate a imaginilor inregistrate in cat mai multe conditii de lumina, in special noaptea in lumina iluminatului stradal, recomand camerele cu senzorii "Exmore" facuti de Sony.

Un link despre performantele acestui senzor.

Edited by bimmer90f30
Link to comment
Share on other sites

Salut,

Nu doar ca am camera (viofo a119) dar o si recomand cu mare caldura, pentru mine si-a scos banii (vreo 450 lei) cand m-a acrosat unul si desi initial parea vina mea, am reusit sa dovedesc cu ea ca nu sunt vinovat, astfel nu am mai platit 100E fransiza la casco ci am facut-o pe rca-ul vinovatului.

filmul accidentului e aici

 

 

si povestea o citez de pe un alt forum unde am postat la momentul respectiv "eu fac dreapta in momentul în care o duba alba pleaca de pe loc și îmi lovește portiera spate și aripa.

Opresc, vorbim, eu convins ca nu l-am văzut când făceam dreapta și ca el statea pe loc, a ramas ca facem amiabila în 5 min, ma uit repede pe filmare și ii propun sa facem amiabila astfel încât sa reiasa ca nu s-a asigurat, ii arat filmul...o tine pe a lui ca i-am tăiat fata, vrea la politie, ii zic ca ii ia permisul, nu îl interesează, eu i-am tăiat fata si rezolvam legal.

Ma duc la politie, il găsesc acolo, completez o declarație, pierd timpul, intram la polițist și... surpriza f placuta, un domn politist Stancu, dupa ce ne asculta și ii zic ca am camera și filmat îmi spune ca ei recomanda camerele, vorbim de model, se pricepea, ne uitam la film și fără nicio umbra de indoiala decide ca celalalt e vinovat. Chiar îmi pare rău că și-a luat amenda, putea sa rămână și fără permis, dar ce sa ii fac dacă a fost berbec și nu a vrut amiabila desi i-am propus de 10 ori.

Fără camera probabil ca era culpa comuna, el susținea ca mergea înainte pe banda 1 si eu am făcut dreapta de pe banda 2, ma costa 450 fransiza."

 

Legat de instalare in masina, Viofo este printre cele mai discrete camere auto, a aparut si modelul A119S si mai nou una cu wifi, WR1. Pe mine nu ma intereseaza sa filmeze cand e parcata, asa ca nu m-am legat la sigurante, dar nici in bricheta ca se vede urat, ci am tras fir prin plafon, prin stalpul din dreapta, pe sub torpedou si apoi pe sub plasticul consolei centrale pana in cotiera unde am un slot USB, practic nu se vede nimic in masina.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Eu am achizitionat zilele treute un MIO C320. Am vrut o camera fara pretentii si sa fie ieftina. Un amic mi-a recomandat-o , care la randul lui o are de ani buni fara probleme. Pe timpul zilei filmeaza destul de ok ,iar noaptea se putea si mai bine. Meniul este unul simplu si facil de utilizat. Ventuza de prindere pe parbriz este f rezistenta, si daca nu vrei sa o lasi in suport se demonteaza usor. I-am pus un card de 64gb clasa 10 , care cred ca este suficient chiar si pt drumurile mai lungi. Am observat ca la 1 ora de filmare, ocupa cca 3,5gb din card. Este o camera simpla, fara GPS sau alte nebunii , iar senzorul de soc este destul de sensibil. Daca il setezi pe maxim, la fiecare denivelare din asfalt porneste automat inregistrarea de urgenta.

Per total sunt multumit de ea, deocamdata ... o recomand celor care nu au pretentii la o camera de bord si o vad doar ca un "martor" din trafic.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Daca si in Romania firmele de asigurari ar oferi reduceri pentru cei care folosesc camere in masini atunci pretul asigurarilor ar trebui sa scada in timp pentru ca ar mai disparea accidentele astea facute intentionat si evident preturile platite de asigurari pentru daunele totale in urma acestor combinatii. Locuiesc in Marea Britanie si aici poti alege ca firma asiguratoare sa iti montezeun gps pe masina pentru a vedea viteza si modul tau de a conduce, ai o reducere pentru chestia asta. Eu unul nu am ales sa imi monteze gpsul asta, parca ar fi o bratara din aia pentru puscariasi.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.