Jump to content

Recommended Posts

si daca uleiul e contrafacut, sau ce inlocuiesti tu.....apar altele.....despre asta vorbim...

eu constat ca nu citesti nimic din ce am scris... :getlost:

 

era vb de un kit de ambreiaj + volanta... iar piesele sunt OE, adica originale BMW, comandate tot DE la acelasi furnizor de unde isi procura si ei kiturile de distributie (asta ca fapt divers)

 

zi-ne si noua care e celalalt service :) poate vor merge si alti posesori de bmw acolo.

nu pe acest topic, pentru ca nu am de gand sa fac contra-reclama, ci doar sa povestesc experienta mea cu ei...

 

si pentru ca am toata consideratia fata de meseriasii de acolo, chiar daca interfata cu clientul m-a dezamagit.

Link to comment
Share on other sites

eu constat ca nu citesti nimic din ce am scris... :getlost:

 

era vb de un kit de ambreiaj + volanta... iar piesele sunt OE, adica originale BMW, comandate tot DE la acelasi furnizor de unde isi procura si ei kiturile de distributie (asta ca fapt divers)

 

 

nu pe acest topic, pentru ca nu am de gand sa fac contra-reclama, ci doar sa povestesc experienta mea cu ei...

 

si pentru ca am toata consideratia fata de meseriasii de acolo, chiar daca interfata cu clientul m-a dezamagit.

 

 

 

din pacate "interfata" cu "amaratii" astia de clienti care si-au luat bmw e cam peste tot la fel, inclusiv in reprezentate, unde de fiecare data cand am mers mi-au dat senzatia ca sunt un nimeni, iar ei "The God", iar orice lucrare o faci pe responsabilitatea ta, fara asi asuma vreun risc.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

si daca uleiul e contrafacut, sau ce inlocuiesti tu.....apar altele.....despre asta vorbim...oricum raman la parearea mea, nu avem Dacii sa facem schimbul de ulei pe cric in spatele blocului, mie imi place sa am masina pusa la punct tot timpul si tot ce inlocuiesc la masina sa fie de calitate, la fel si serviciile de inlocuire a acestora...personal, service-ul acesta e la un nivel HIGH, parerea mea.

Iti garantez ca eu schimb la masina (uleiul si alte alea..) dand mai multa atentie schimbului de ulei sau chiar placute de frana (..consider ca placutele de frana si chiar discurile pot fi facute personal doar cu o mana de scule..!) "...in spatele blocului pe cric" decat fooarte multe service-uri care fac lucrurile rapid si la repezeala, pentru profit.

 

Eu imi acord timp sa fac ce am de facut iar ei nu!

 

..Oricum, topicul e axat pe reparatii mai "serioase" la masina..

 

Nu uitati BMW (chiar) nu e nava spatiala!!! Tolerantele sunt mai mici in schimb! ;)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Am fost si eu de mai multe ori pe la Service Scream (Tezparii) bmw, si pot spune acelasi lucru. Iti ofera piese aftermarket la pret de original.

Am schimbat lichidul de frana la doua masini, desi la telefon am intrebat ce lichid folosesc, acel patron sau ce e Sorin imi zice original. Ajung acolo si imi zice sa merg la sediul din splai si se apuca de schimb si raman masca, lichid de frana textar, ca cica e la fel ca originalul :))

Am avut o problema la E90 320d N47 2010 mi se aprindea martorul de ulei cu rosu ca nu are presiune, merg la ei si imi zic ca motorul e praf,varza, domne are cuzinetii dusi,arborele, trebuie sa desfacem motorul etc. '' daca nu baga-i un ulei 15-40w sa nu se mai aprinda martorul in bord si pe navi si scapa de ea :)) '' imi zice. Ii zic ca masina are distributie schimbata la reprezentanta, uleiul il schimb la 8.000km masina e f.f ingrijita. Initial am cumparat senzor presiune si am fost la ei la montaj si tot asa facea, replica a fost: ''vezi ti-am zis''

Eram putin speriat si am zis sa incerc in alta parte, service obisnuit dar in Craiova unde aveam pe cineva de incredere, am lasat masina 2 zile, a fost de vina pompa de ulei, am schimbat-o, au gasit cuzinetii ca noi, motorul fara uzuri si curat etc. Daca ma luam dupa acesti domni vindeam masina in pret de dumping!!

Am fost sa schimb placute fata la f20 cumparate de mine cu factura din magazin, imi zic ca nu accepta piesele clientului.

 

Cam astea au fost experientele mele cu ei.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

e interesant ca la unii accepta cu piesele clientului la altii nu.

poate primim si un raspuns oficial sau o explicatie pentru asta sau cum oare ii diferentiaza? Poate in functie daca sunt ocupati sau nu?!

 

In rest intr-adevar servisul este ok dar faptul ca au adaos incredibil de mare mi se pare foarte urat. E drept, oamenii se bazeaza pe cei care nu se pricep :). E un model de business nu trebuie sa ne suparam. Sunt foarte multi care nu se pricep, poti sa le vinzi si de 7 ori mai scump ba chiar au impresia ca cu cat platesc mai mult pe o piesa cu atat e mai buna :))).

 

pana la urma cu totii am fi cumparat si piesele de la ei daca aveau niste adaosuri de bun simt dar cand adaosul este imens si mai si intelegi asta atunci e normal sa ti se para deranjant. se ajunge de multe ori adaosul la piese sa fie cat manopera :)))

Edited by CosminE46
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Sunt multe service-uri care pentru anumite schimburi : ulei , filtre , placute etc. nu te mai taxeaza cu manopera daca piesele sunt cumparate prin intermediul lor. Si culmea , adaosul nu este foarte mare , 20-30 lei in plus fata de autokarma.
Link to comment
Share on other sites

Per total aș vrea să rămână totuși o vorbă bună la băieții ăștia. De câte ori am fost acolo am plecat mulțumit. Mi s-a răspuns frumos și clar la toate întrebările, am fost lăsat să asist și chiar mi s-au dat explicații pentru lucrări. M-am simțit în largul meu și tratat cu respect.

Am venit cu piesele mele dar și cu piese de la ei. Din nou, nu e minciună, asta e oferta. Cum a zis XXL, o poți refuza, evident, dar ei au fost fair și nu au băgat minciuni sau strâmbe.

 

Pentru simplul fapt că aveam programare la schimbat distribuție, apoi am fost la Sorin, a ascultat-o și mi-a spus că nu e cazul să o schimb, am tot respectul și admirația pentru ei. El a anulat programarea mea fără nicio supărare. Voi merge acolo și rămân client fidel (am făcut și voi face multe alte operații la ei). Sper să nu mă dezamăgească niciodată.

 

Îmi doresc din tot sufletul și portofelul :thumbsup: să nu se schimbe și să rămână un service bun și de încredere. Prețul pentru piese sau manoperă nu vreau să îl comentez - nu mi-a băgat nimeni mâna în buzunar până la urmă :pardon:

Edited by deeJayOg
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Eu am fost la ei sa schimb placutele de frana fata+spate.

 

Am schimbat cu piesele lor pentru a trece operatiunea in istoricul masinii dar mi-au spus ca pot veni si cu piesele mele fara sa trecem in istoric.

 

Ca manopera ... mi s-a parut ca nu a dat importanta. Nu s-a curatat deloc acolo, nu s-a dat cu nici un spray, cu nici o pasta de frana ... etc.

 

A 2-a operatiune la ei a fost curatarea galeriei de admisie care a fost demontata de cineva si asamblata de altcineva. In final cand sa le asambleze m-am trezit cu mai multe piese pe masina (mai era una la curatat, 320 care avea in plus inca ceva prins pe galeria de admisie) si firele nu mai urmau acelasi traseu. Plus ca un surub la care nu mai ajungea sa il stranga a zis ca nu il mai pune :)))

 

Dupa mai multe insistente a venit cel care a demontat masina mea si a iesit ok.

 

 

 

Acum am facut o programare pentru a schimba bratele inferioare si subscriu ce au zis colegii de mai sus ... piese aftermarket la preturi de OE!

 

Am cerut si o oferta de pret pentru distributie + tampoane motor + tampoane cutie viteze + revizie + curea de accesorii cu intinzator.

 

Intradevar nu mai platesc manopera decat la tampoanele cutiei de viteza dar ... a fost introdusa cu varf si indesat in pretul pieselor. Inca stau si ma gandesc daca sa continui cu programarea sau nu ... mai ales ca acum am citit cum ca inlocuiesc doar 2 lanturi ...

 

P.S. Am intrebat si nu ma primesc cu piesele mele. Ca diferenta, intre piesele luate de pe epiesa (sau alt site de domeniu) si preturile lor, diferenta la ce am spus mai sus este undeva la 600 RON.

 

Distributia ... nu se aude deloc! Mi-au spus si ei. Doar ca vroiam sa o fac cu gandul ca neplatind manopera la tampoane, revizie, etc, o sa se amortizeze. Dar cu diferenta de pret la piese ... m-a pus pe ganduri :)

 

 

P.S 2 Pentru colegul de mai sus cu afirmatia ca avem BMW si nu ne uitam la bani. Da, ne-am luat BMW si totodata ne-am asumat cheltuielile marcii. Dar sa iti ceara 450 pe o piesa pe care o cumperi cu 300 de pe epiesa ... nu prea mai e vorba ca ai bani sau nu, e vorba ca esti luat de prost :)

Edited by Tavicu
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Pentru cei care ați fost totuși nemulțumiți, ați încercat să discutați cu George - sau chiar cu Sorin sau Ionuț, să dați feedback...etc? Poate oamenii vor să învețe din greșeli.

 

Îmi pare rău că iar aducem discuția despre prețul de pe epiesă VS prețul service-ului: ca service-ul X să aducă piese, are nevoie de transport, garanție și un adaos comercial, perfect normal. Problema e să nu fie adaosul 500%.

 

Diferență între piese mie mi-a dat un total de 1300 epiesă și 1450 la ei. Nu mi se pare că sunt luat de prost cu nimic. Există niște lucruri care se întâmplă în spate - niște angataji care fac anumite lucruri - tu doar vii. Pentru că nu stai tu să cauți și să aduci piesa, dai în plus X RON.

 

Este stupid, cu tot respectul, să te aștepti să fie prețul identic cu epiesă, pentru aceeași piesă atenție! Da, dacă OE luată de tine este mai scump decât AFTERMARKET oferit de ei, cred că avem o problemă. Acum depinde însă de unde ai luat tu OE-ul.

Edited by deeJayOg
  • Like 2
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Asta are vreo logica!?

E normal!?!

 

Eu zic cĂŁ da, puteți contraargumenta dacĂŁ nu sunteți de acord.

 

Eu sĂŁ am service, n-aș trece ĂŽn istoricul online BMW niște piese care nu știu de unde provin.

Pe de altĂŁ parte, vreau sĂŁ te țin client, te ajut sĂŁ facem cum vrei tu, doar cĂŁ nu pot da și serviciul ĂŁsta de mai sus.

 

Nu e logic?

  • Like 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Eu zic cĂŁ da, puteți contraargumenta dacĂŁ nu sunteți de acord.

 

Eu sĂŁ am service, n-aș trece ĂŽn istoricul online BMW niște piese care nu știu de unde provin.

Pe de altĂŁ parte, vreau sĂŁ te țin client, te ajut sĂŁ facem cum vrei tu, doar cĂŁ nu pot da și serviciul ĂŁsta de mai sus.

 

Nu e logic?

 

da, dar totusi rolul tau ca service este sa garantezi manopera. piesa in sine are un producator responsabil de garantie. deci nu cred ca ar trebui sa te intereseze de unde vine piesa, atata vreme cat respecta codurile OE. calitatea piesei este responsabilitatea clientului atunci cand vine cu ele de acasa.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

[...] Acum depinde însă de unde ai luat tu OE-ul.

era vb de un kit de ambreiaj + volanta... iar piesele sunt OE, adica originale BMW, comandate tot DE la acelasi furnizor de unde isi procura si ei kiturile de distributie (asta ca fapt divers)

:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Da, dar am vĂŁzut destule situații ĂŽn care oamenii nu au facturi și nicio dovadĂŁ realĂŁ a provenienței. Ca service nu pot accepta asta și garanție cu atât mai puțin nu pot da - doar la manoperĂŁ poate.

 

corect, piesele fara acte mi se pare normal sa fie refuzate. dar nu cred ca cele de la epiesa/autokarma ar trebui refuzate. eu in general folosesc epiesa, si nu am avut probleme pana acum.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Da XXL, dar pierzi totuși partea pe care am zis-o înainte - piesele alea nu sunt teleportate în service. Le aduc niște angajați printr-un întreg lanț de procese. Da, chiar și un proces se plătește :)

 

LE: de curiozitate, ai adăugat și transportul? Sau doar piesa direct?

 

PS - nu am nicio legătură cu Service Scream (Tezparii) - dar aș vrea să ajungem la un punct comun real și să nu denigrăm un service dacă nu o merită cu adevărat.

Sunt însă în continutare mirat că nu au acceptat piesele tale :(

Edited by deeJayOg
  • Like 1
  • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

Pentru cei care ați fost totuși nemulțumiți, ați ĂŽncercat sĂŁ discutați cu George - sau chiar cu Sorin sau Ionuț

sa discut CE? ca nu primesc clientii cu piesele lor si ca vand piese AM cu adaos ff mare depasind pretul OE de pe piata?

 

asta e politica lor, sa fie sanatosi !

Link to comment
Share on other sites

sa discut CE? ca nu primesc clientii cu piesele lor si ca vand piese AM cu adaos ff mare depasind pretul OE de pe piata?

 

asta e politica lor, sa fie sanatosi !

 

 

Era mai mult referitor la calitatea lucrĂŁrilor, cum zicea mai sus colegul Tavicu.

Prețurile sincer nu sunt un subiect pe care l-aș discuta - fiecare din noi pune valori diferite pe anumite lucruri sau servicii și avem poate și așteptĂŁri diferite.

  • Like 1
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Era mai mult referitor la calitatea lucrĂŁrilor, cum zicea mai sus colegul Tavicu.

Prețurile sincer nu sunt un subiect pe care l-aș discuta - fiecare din noi pune valori diferite pe anumite lucruri sau servicii și avem poate și așteptĂŁri diferite.

tu ce nu ai inteles?

faptul ca la tine a fost doar 150 lei diferenta de pret nu e relevant...la XXL diferenta de pret era dubla...din ce am dedus eu.

sau reparatia turbinei ajungea la costul uneia noi.

acum e clar si pentru tine?

 

p.s. niciunu dintre noi nu a contestat "meseria" pe care o fac.

  • Like 3
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.