Am fost cu X5-ul unui prieten pana la braila 2011 4.0

305 cp, am mers in exterior cu 80-100 km/h (adica incet) si pe autostrada pe pilot 130 km/h. Dupa 600 de km am avut consum de 9.0. La intoarcere pe inca 600 km unde am mers mai tare, asta inseamna depasiri mai multe cu accelerari in forta nu neaparat mai tare de 130 km/h constant in exterior, iar consumul pe 1200 km a fost 9.5 L/ 100 km, cand merge blana cu masina scoate un 11-12 in exterior, in oras sub 15 nu scoate. Am mai dezbatut acest subiect cand un coleg vroia X5 acest motor si il interesa consumul si au mai fost colegi care m-au contrazis, pana au venit baietii care au X5 si mi-au dat dreptate. Sunt colegi in Bucuresti cu acest motor care spun ca le ia 18-19-20 (foarte real).
Prietenul are roti pe 20 sau 21 pe ea cu anvelope de 305 sau 315 (nu mai stiu sigur), dar nu face diferenta mare la aceasta masina de ex daca pui 19 pe ea...nu scade cine stie ce.
Deci cum i-am spus si colegului care si-a luat atunci X5, nu te mai gandi la consum cand vorbesti de masini de genul, adica masini mari/grele cu motoare mari fie ele si pe diesel.