BMWClub: Apar erori in bord cand ridic/cobor geamurile masinii - BMWClub

Jump to content

  • 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Apar erori in bord cand ridic/cobor geamurile masinii BMW X1 - E84 Rate Topic: -----

#1 User is offline   dan.l 

  • Membru
  • Group: Members
  • Posts: 258
  • Joined: 21-August 15
  • Gender:Male

Posted 07 January 2018 - 18:14

Buna seara!

Ieri am oprit pe marginea drumului sa intreb pe cineva in ce directie sa merg, si cand am lasat geamul jos, din greseala am apasat doua butoane simultan - cel din dreapta si cel din stanga, ambele fata.
Mi-a aparut in bord mesajul Service, s-au aprins multi martori, dar in cateva secunde au disparut si totul a fost ok.

http://i68.tinypic.com/2j1sjvb.jpg

http://i68.tinypic.com/2rr6h6s.jpg


Azi, ajuns acasa am facut o diagnoza cu Carly si am gasit urmatoarele erori:

http://i64.tinypic.com/2cxjfow.jpg

http://i68.tinypic.com/25slpc1.jpg

Le-am sters, si am apasat din nou, simultan cele doua butoane, de mai multe ori si a aparut din nou eroarea in bord si la diagnoza cu Carly.

Precizez ca am montat saptamana trecuta cruise control, care functioneaza ok, precum si doua tweetere pe fata, fara sa fie decuplat acumulatorul - nu stiu daca are legatura. De asemenea, am observat ca nu se mai umfla pernitele de la scaunele din fata - reglajul lombar.

Am facut un print screen si cu valorile bateriei cu motorul pornit, la relanti - acumulatorul este nou, schimbat in decembrie, start stop functioneaza:

http://i65.tinypic.com/33u7gc7.jpg

Stiti despre ce poate fi vorba, recunoasteti erorile?
Va multumesc anticipat pentru sfaturi!

This post has been edited by dan.l: 07 January 2018 - 18:15

0

#2 User is offline   Madutzu25 

  • Membru
  • Group: Members
  • Posts: 416
  • Joined: 12-February 16
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Posted 07 January 2018 - 21:53

Ai nevoie de o diagnosticare cu ista, mai in amanunt
In principiu, sunt erori primite la lipsa tensiunii, sau un posibil un scurt pe butoane. Erorea principala e fault pe magistrala can. De aici lipsa de comunicare intre module /accesorii.Ai incercat si alta combinatie de 2 butoane sa vezi daca face la fel? Fata cu spate spre ex.
Incepe cu o diagnosticate si o verificare a butoanelor. A ajuns cumva apa sau alt lichid in ele?
Edit: Carly nu vede toate erorile si nu toate erorile date sunt reale. De ex, imi apare permanent eroarea care o ai si tu pe clima, desi scanat cu ista sau cu testerul de reprezentanta nu exista

This post has been edited by Madutzu25: 07 January 2018 - 22:01

1

#3 User is offline   dan.l 

  • Membru
  • Group: Members
  • Posts: 258
  • Joined: 21-August 15
  • Gender:Male

Posted 07 January 2018 - 22:00

S-ar putea sa fi băgat apa la butoane băieții când au spalat-o. Mulțumesc pentru răspuns, o sa incerc săptămâna viitoare sa o duc la tester, să vad ce are.
0

#4 User is offline   Madutzu25 

  • Membru
  • Group: Members
  • Posts: 416
  • Joined: 12-February 16
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Posted 07 January 2018 - 22:03

In cazul asta se pot curata cu spray contact, problema e ca trebuiesc scoase din usa si desfacute
1

#5 User is offline   dan.l 

  • Membru
  • Group: Members
  • Posts: 258
  • Joined: 21-August 15
  • Gender:Male

Posted 07 January 2018 - 22:03

Acum îmi dau seama, când cobor geamurile in mers, clipește ledul de la alarma, parca s-ar arma - să fie ceva conflict?!
0

#6 User is offline   Madutzu25 

  • Membru
  • Group: Members
  • Posts: 416
  • Joined: 12-February 16
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Posted 07 January 2018 - 22:07

Da, alarma e legata pe can, indiferent ca e oe sau aftermarket
Incearca sa nu mai folosesti butoanele pana rezolvi problema
1

#7 User is offline   dan.l 

  • Membru
  • Group: Members
  • Posts: 258
  • Joined: 21-August 15
  • Gender:Male

Posted 08 January 2018 - 07:17

Ok, mulțumesc!
1

#8 User is offline   dan.l 

  • Membru
  • Group: Members
  • Posts: 258
  • Joined: 21-August 15
  • Gender:Male

Posted 08 January 2018 - 18:05

De când am instalat alarma, când cobor geamurile in mers, clipește ledul de la alarma, parca s-ar arma - să fie ceva conflict?!
0

#9 User is offline   dan.l 

  • Membru
  • Group: Members
  • Posts: 258
  • Joined: 21-August 15
  • Gender:Male

Posted 09 January 2018 - 19:08

Am fost azi la firma care a montat alarma și mi-au spus că nu ar avea voie să interacționeze alarma când acționez geamurile. Au deconectat alarma și deocamdată nu au mai apărut erori - sper că de la alarma sa fie problema.
In schimb, au verificat siguranțele pentru scaune și mufele și sunt în regulă, dar reglajul lombar tot nu funcționează, la ambele scaune - in rest toate comenzile funcționează la mașina, inclusiv încălzirea în scaune.
Ce mă deranjează cel mai mult este ca scaunul pasagerului e reglat pe mărimea soției și nu mai incap in el :).
Sper sa ajung zilele următoare la un tester și să se rezolve problema asta.
0

#10 User is offline   Madutzu25 

  • Membru
  • Group: Members
  • Posts: 416
  • Joined: 12-February 16
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Posted 09 January 2018 - 22:56

Ce alarma ai si unde e montata?
Daca alarma comunica cu masina pe Can (banuiesc ca tipul asta e) sunt posibile interferente; comunicarea fiind in ambele sensuri. Ca o paranteza, la reconectarea alarmei vei primi aceeasi eroare de problema electrica, eroare ce dispare dupa cateva secunde cand alarma comunica cu masina.

This post has been edited by Madutzu25: 09 January 2018 - 22:57

0

#11 User is offline   dan.l 

  • Membru
  • Group: Members
  • Posts: 258
  • Joined: 21-August 15
  • Gender:Male

Posted 10 January 2018 - 07:16

Alarma viper, cu comenzi pe cheile masinii, comunica cu mașina pe can.
0

#12 User is offline   Madutzu25 

  • Membru
  • Group: Members
  • Posts: 416
  • Joined: 12-February 16
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Posted 10 January 2018 - 08:54

3901v- aceeasi alarma o am si eu. Exista un update de soft pentru centrala alarmei. Dupa update si reprogramare a rezolvat problema la mine.
0

#13 User is offline   dan.l 

  • Membru
  • Group: Members
  • Posts: 258
  • Joined: 21-August 15
  • Gender:Male

Posted 10 January 2018 - 08:57

I-a făcut update dar tot a dat eroare.
0

#14 User is offline   Madutzu25 

  • Membru
  • Group: Members
  • Posts: 416
  • Joined: 12-February 16
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Posted 10 January 2018 - 09:01

Atunci e o problema la unitate. Au incercat cu alta?
LE: am observat in tabelul de compatibilitati ca seria 3900 e compatibila cu x1 incepand cu 2013. Masina ta e 2010, deci de aici un posibil conflict
http://www.xpresskit...ductid=23&c=223

This post has been edited by Madutzu25: 10 January 2018 - 09:07

1

#15 User is offline   anania 

  • Nou venit
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 10
  • Joined: 31-May 17

Posted 14 January 2018 - 02:43

Daca e complet gresit ce urmeaza sa spun, va rog sa ma corectati.
Daca masina in cauza este X1, ar putea fi modulul FRM? Stiu ca mie mi-au spus cei de la reprezentanta ca pe X1 cedeaza mai repede si, atunci cand o sa cedeze, o sa am probleme cu faza lunga si controlul electric al geamurilor.
1

#16 User is offline   dan.l 

  • Membru
  • Group: Members
  • Posts: 258
  • Joined: 21-August 15
  • Gender:Male

Posted 14 January 2018 - 07:38

Ideea este că la mine funcționează ok și luminile și geamurile. Doar reglajul lombar la scaune nu funcționează, in rest totul e ok la mașina. De aproape o săptămână de când am scos alarma, nu am mai avut probleme, iar pe carly nu mai apar erori.
Încă nu am ajuns la service, sper ca săptămâna viitoare sa se rezolve, dar tind sa cred că alarma e vinovată.
0

#17 User is offline   Madutzu25 

  • Membru
  • Group: Members
  • Posts: 416
  • Joined: 12-February 16
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Posted 14 January 2018 - 09:28

Cum a spus anania, se impune un test pe FRM. Ideal e sa gasesti cauza care a provoacat defectiunea si sa o inlaturi.
Ai module auxiliare pe alarma (perimetru,senzor geam spart, senzor inclinare, etc) ?
1

#18 User is offline   dan.l 

  • Membru
  • Group: Members
  • Posts: 258
  • Joined: 21-August 15
  • Gender:Male

Posted 14 January 2018 - 11:07

Are suplimentar doar un indicator electro-luminiscent "Viper".

This post has been edited by dan.l: 14 January 2018 - 11:08

0

#19 User is offline   Madutzu25 

  • Membru
  • Group: Members
  • Posts: 416
  • Joined: 12-February 16
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Posted 14 January 2018 - 11:33

Intrebam deoarece modulele mai functioneaza anormal din cauza temperaturii. De ex. la mine modulul de perimetru o ia razna uneori, tinand alarma in stare de prealarma, fapt ce duce la un consum mare de curent.
1

#20 User is offline   dan.l 

  • Membru
  • Group: Members
  • Posts: 258
  • Joined: 21-August 15
  • Gender:Male

Posted 14 January 2018 - 14:45

Nu am alte module, iar becul albastru clipea când utilizăm geamurile de la început.
0

Share this topic:


  • 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users


www.bmwclub.ro trafic.ro