Jump to content

Accident Euroins


töffefe

Recommended Posts

Salutare,

 

Pe 2 Februarie E39-ul din dotare, parcat fiindca, a fost izbit de un betiv. Altea 3 masini au fost avariate, pe langa a mea. Politia a venit la fata locului si a facut constatari. Am fost in seara aia la Politie, am primit dovada de reparatie si copie dupa RCA-ul vinovatului, am dat o declaratie, urmand sa rezolv cu asigurarile.

 

In prima etapa, dupa aproximativ o saptamana, am fost chemat de cei de la Euroins sa deschidem dosar. Am mers si am declarat firul evenimentelor, iar inspectorul a insistat sa nu punem inca nicio data pe declaratie, urmand sa facem asta cand vine Anexa 2. Prostia mea a fost ca am acceptat acest lucru, fiindca abia pe 2 Martie m-au chemat sa semnam declaratia si sa punem data pe ea, data de 1 Martie. Practic dosarul meu apare ca fiind deschis pe 1 Martie si nu in Februarie cum a fost de fapt. Tot atunci inspectorul a zis ca Politia nu a trimis "dinamica accidentului" si nu ma poate despagubi pana nu e trimisa. Mentionez ca masina mea e dauna totala, dupa spusele inspectorului.

 

De pe 2 Martie am reusit sa iau legatura doar o singura data telefonic cu inspectorul, cam la cateva zile, prilej cu care mi-a zis ca ma suna el cand are noutati. Azi si ieri am incercat din nou sa-l sun. Evident nu mi-a raspuns. Am sunat la callcenterul din Bucuresti, unde o doamna mi-a zis ca fara sa ii dau numarul de dosar ( pe care nu il cunosc), nu ma poate identifica. Mi s-a parut ciudat, ma gandesc ca macar CNP-ul sau numarul masinii trebuie sa fie in sistem. I-am mentionat de faza cu data pusa abia pe 1 Martie si s-a cam schimbat la voce. Mi-a dat un numar de fix, de la centru din Iasi, unde evident nu raspunde nimeni.

 

Plin de nervi am sunat la ASF sa intreb daca sunt normale aspectele din patania mea. Bineinteles ca mi-au zis ca nu, trebuia sa fi trecut data pe dosar in Februarie si se pare ca au profitat de nestiinta mea ( prostia mea). Mai mult de atat nu exista acea dinamica accidentului care sa impiedice despagubirea si Politia oricum nu elibereaza altceva decat Anexa 2. Din moment ce Anexa 2 a venit trebuia sa inceapa procesul de despagubire, fiindca e clar cine e vinovatul.

 

M-au indrumat sa depun o plangere, lucru pe care l-am si facut deja pe mail, furnizand datele personale si copie dupa RCA-ul vinovatului, Au zis ca de acum se ocupa ei si sa nu mai incerc eu sa discut cu cei de la Euroins pana nu verifica ei dosarul. Mai mult m-au sfatuit sa nu semnez nimic pana nu ma consult si cu ei.

 

Ce parere aveti? In curand se fac 2 luni si Euroinsul se cam face ca nu exist.

Link to comment
Share on other sites

Da si cu asta s-au terminat si detaliile (toffefe daca vrei ma interesez care e treaba cu data si restul si iti dau un raspuns, sa-mi zici in privat daca doresti ajutor).Continui cu aceeasi aroganta si pe acest topic Alex.

 

Multumesc de corectare "negru pe alb".

 

Stiti ce este amuzant? Ca fiecare trecem prin asa ceva mai devreme sau mai tarziu, eu am trecut si stiu cum este, nu va doresc sa treceti si voi, dar totusi stau aici pe forum si in caz de probleme "sunt aici ca sa va ajut cu informatii"

Edited by WIN60
  • Like 5
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Am avut o experienta anu trecut cu euroins, am avut noroc, ca am intrat dupa vreo 3 saptamani de la accident intr-un service sa imi dea bara jos sa imi obtureze furtunul de la stropitor(in urma accidentului stropitorul a fost afectat si pierdeam luchid la utilizare), responsabilul pe tinichigerie din acel service cunostea masina tot in urma unor interventii pe asigurare(o fetita la 18 ani a luat permisul si a primit un tuareg cadou) ne-a intrebat ce am patit, om de treaba sau nu, sa oferit sa ne ajute cu euroins, a sunat la ei(sigur se cunosteau) si a promis ca ne face masina, ceea ce a si facut, intradevar a durat 4 luni pana a pus ultima piesa(un far) pe masina, cei de la euroins au acceptat greu schimbarea lui, au schimbat bara fata, aripa fata dreapta, stropitor si far

Ma intreb daca nu ajungeam intamplator in acel service si nu intalneam acel tip cand si cum reuseam sa fac masina

 

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Edited by arabu09
Link to comment
Share on other sites

Guys, nu va certati. WIN60, daca sĂŁptĂŁmana viitoare nu am niciun rĂŁspuns, iti las un PM cu datele mele si copie dupa RCA-ul vinovatului, mulĂâşumesc pentru ajutor!

 

 

In rest, vad ca se confirma tot mai mult imaginea de tepari. Am un prieten care are ca domeniu de activitate reprezentarea pĂŁgubiĂâşilor in relaĂâşia cu asiguratorii de genul. Din pĂŁcate e plecat din tara de vreo 2-3 saptamani si nu am putut sa apelez la el, dar cum se ĂŽntoarce il rog sa verifice.

 

Eu am cam rĂŁmas mut cand cei de la ASF mi-au zis ca acea dinamica a accidentului nu condiĂâşioneazĂŁ despĂŁgubirea si evoluĂâşia dosarului, adicĂŁ fix motivul invocat de agentul Euroins.

 

Problema mea cea mare e ca masina e in curte la APAN Iasi si ĂŽnĂâşelegerea e sa nu depĂŁĂâ˘esc doua luni, fiindca e clar ca reparaĂâşia depĂŁĂâ˘eĂâ˘te valoarea masinii. Pana la urma gĂŁsesc eu unde sa duc epava, dar speram sa se miĂâ˘te Euroinsul rapid si sa vând epava, nu sa o tot mut cu platforma.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Salutare,

 

Fiindca am gasit diverese variante pe net referitor la problema mea, va intreb pe voi:

 

Pe 13 Aprilie am semnat acordul de plata cu cei de la Euroins. Ei ziceau ca banii intra in minim 10 zile, maxim 30 de zile. Banii nu ai intrat in cont nici pana azi. I-am sunat saptamana trecuta si au zis ca, marea coincidenta, abia acum a ajuns dosarul la financiar. Banii tot nu au intrat.

 

In cate zile, legal vorbind, trebuia sa fi primit eu banii in cont? Pe net am gasit diverese variante printre care termenul maxim legal ar fi de 10 zile, nu 30 de zile.

Link to comment
Share on other sites

am sunat la ei pana la urma si au zis ca mai intai se scurge un termen de 30 de zile si apoi dupa acel termen in maxim de 10 zile vin banii. 40 de zile in total?? mi se pare ireal, oricum explicatia nu se pupa cu ce scrie pe acceptul de plata.

 

mi-au zis ca pot da un mail catre departamentul financiar, ceea ce am si facut. astept raspunsul lor de acum poate isi fac o pomana si ma baga in seama.

Link to comment
Share on other sites

Am scris gresit, acum am vazut, deci de obicei in 15 zile primesti banii, dar este posibil sa dureze si mai mult in unele cazuri, nu stiu cat este termenul legal, dar iti spun ca dupa ce depun dosarul cam asa ne primim si noi banii la service.
  • Like 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Euroins e cea mai de rahat firma de asigurari. Am avut si eu probleme cu ei.. am fost lovit pe partea din dreaota spate de catre un asigurat euroins. Daune: aripa spage indoita, bara zgariata, tripla spate zgariat. Agentul constator mi-a oferit suma imensa de 1040 ron pt reparatii(bara de spate fiind noua). Am mers la reprezentanta unde surpriza nu accepta reparatii pe asigurate euroins. Mi s-a facut un deviz de 7400 ron(inlocuit bara-lipsa material, inlocuit tripla, inlocuit suport bara plus vopsit). Angajatul biped nu a acceptat bara la inlocuit si mi-a crescut suma in regie proprie la 1700 ron. Am ales banii deoarece nu mi-am dorit sa blochez 7400 lei in reparatie plus 2 ani pierduti pe la tribunale. Eu de atunci ma feresc sa mai fac eu asigurare la euroins pt ca alt sofer in caz de ceva sa pateasca la fel ca mine
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Total gresit...in primul rand multe service-uri nu lucreaza cu Euroins, asta nu inseamna ca nu gasesti service bun, chiar si alta reprezentanta de la alta marca care sa lucreze cu Euroins si sa-ti repare masina in baza unui deviz cu piese originale, normal o bara cu "lipsa material" se revopseste fara probleme...chiar daca normal ar trebui inlocuita, asiguratorii dau de obicei la inlocuit o bara cu prinderi rupte/sparta/gaurita, nici allianz tiriac nu da de multe ori bara la inlocuit, de cate ori nu am primit reparatie pe bara de 1-2-3 ore, normal ori se da la inlocuit, ori la revopsit, fara reparatie.

A fost greseala ta pentru ca nu te-ai documentat indeajuns, o reparai exact cat costa reparatia, adica 7400 lei sau fara bara la inlocuit.

Link to comment
Share on other sites

Si pe mine m-a lovit in spate in timp ce stateam in coloana, avea la Euroins, la inceputul lui 2018.

 

Rezultat: bara spate varza, m-a impins in ala din fata, bara fata varza, proiector spart, far spart si brat pe spate praf.

M am dus la Euroins deja eram pregatit....agentul: "avem serviceurile astea cu care avem contract, dar off the record iti recomand si alt service cu care lucram bine"

 

Mi am dat seama ca agentul si cu aia de la service erau mana in mana. Am zis ok, ma duc sa vb cu ei.

 

Le-am zis pe fata, eu am venit la voi mi-a recomandat agentul bla bla, stiu ca o sa umflati factura, nu ma intereseaza, imi puneti bara de M pe fata, imi vopsiti si inlocuiti tot sa fie bine pt toata lumea.

 

Mi au pus bara de M pe fata, bara spate noua, vopsita si capota, far, proiector si brat. A durat 2-3 luni ce-i drept.. A iesit totul la culoare, nu se vede nicio diferenta.

 

Cost total: 3000 eur

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Fac o remarca, insa sa nu te superi pe mine, ce treaba are bratul cu lovitura in spate ?:))

 

Aveai bara normala si ti-au pus bara M? pai iti spun eu ce au facut, ti-au bagat bara OE pe deviz, ti-au luat bara de M noua aftermarket la 800 lei fata de 3000 lei, deci au zis doamne ajuta:D

Link to comment
Share on other sites

Fac o remarca, insa sa nu te superi pe mine, ce treaba are bratul cu lovitura in spate ?:))

 

Aveai bara normala si ti-au pus bara M? pai iti spun eu ce au facut, ti-au bagat bara OE pe deviz, ti-au luat bara de M noua aftermarket la 800 lei fata de 3000 lei, deci au zis doamne ajuta:D

in mod normal trebuie sa existe poze la dosar cu masina reparata , nu prea se mai risca lumea aiurea pt ceva banuti , riscul sa intri pe lista neagra la asigurator este mare si am vazut o discutie legata de tiriac , aia sunt infectie totala dau revopsire jumate de element si faze de tot rasul , dpmdv au ajuns mai rau ca euroins , se vede ca sunt in foame grava, eu imi fac mereu asigurare la city insurance , au si o polita extra rider , implica tractare in caz de probleme si nu are legatura cu asigurarea neaparat , prtactic pt 20 ron la 6 luni , ai 2 tractari in limita a 1000 ron per incident , evident au nr lor pt asa ceva nu chemi tu ce vrei si actioneaza pe tot teritoriul romaniei , nu am apelat dar imi pare priceless mai ales daca ramai pe la mama dracu pe undeva

Edited by Myx
Link to comment
Share on other sites

Myx..din propria experienta iti spun ca da, este obligatoriu sa trimiti poze cu auto reparat doar la asiguratorii cu care ai contract (si chiar sunt 1-2 asiguratori cu contract unde nu trimit poze, pentru ca nu trebuie), si chiar daca trimiti poze, sunt multe modalitati de a ascunde aceste lucruri, gen sa pui chiar si alt model de bara de la stock la M..etc

Iti spun 100% ca nu e asa rea treaba cu lista neagra a asiguratorului cu care ai contract, pe asigurator nu-l intereseaza si nu ar trebui sa-l intereseze ca pui tu bara OE sau aftermarket, ci doar pe client. Tu repari masina conform unui deviz cu piese OE cu sau fara contract, atata timp cat piesele nu sunt dezmembrari si sunt noi, nu te bate nimeni la cap ca de ce ai pus tu bara aftermarket si ai luat banii pentru OE.

 

De 2 ori in 3 ani am avut de la Omniasig o verificare suplimentara inainte de accept de plata si plata dosarului, adica vine un inspector si face poze la toate piesele care trebuiau schimbate, masoara stratul de vopsea..etc, nu am avut nici-o problema pentru ca nu facusem nimic, dar iti dau exemplu cu lista aia neagra de care spui.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Din pacate am ajuns la discutii de genul din cauza unui tigan ce a trecut pe rosu. Masina nu este extrem de rau, insa clar alta capota, far, aripa, bara+armaturi, poate trager, a curs antigelul etc. Chestia ciudata este ca nu au sarit airbag-urile dar eroarea s-a activat, dupa impact a si mirosit ceva a ars(ambele centuri fata erau cuplate).

RCA-ul vinovatului este la City si nimeni nu prea vrea sa lucreze cu ei iar eu nu am RCA cu decondare directa.

Am gasit un 'intermediar', se ocupa ei de tot+ masina pe toata perioada. Au facut o evaluare dupa poze si le-a iesit aprox 5000e reparatia cu o valoare estimata de piata a masinii de 8mii( mi-as dori si eu sa gasesc un F10 drept cu atat :thumbsup: ). Bineinteles ca dupa ce o desfac in service,devizul va creste si ajunge ca dauna totala.

Din experienta, ce sfaturi ati avea?

 

Ps Nu urmaresc nici o 'afacere' din chestia asta.

Edited by akon
Link to comment
Share on other sites

Din pacate am ajuns la discutii de genul din cauza unui tigan ce a trecut pe rosu. Masina nu este extrem de rau, insa clar alta capota, far, aripa, bara+armaturi, poate trager, a curs antigelul etc. Chestia ciudata este ca nu au sarit airbag-urile dar eroarea s-a activat, dupa impact a si mirosit ceva a ars(ambele centuri fata erau cuplate).

RCA-ul vinovatului este la City si nimeni nu prea vrea sa lucreze cu ei iar eu nu am RCA cu decondare directa.

Am gasit un 'intermediar', se ocupa ei de tot+ masina pe toata perioada. Au facut o evaluare dupa poze si le-a iesit aprox 5000e reparatia cu o valoare estimata de piata a masinii de 8mii( mi-as dori si eu sa gasesc un F10 drept cu atat :thumbsup: ). Bineinteles ca dupa ce o desfac in service,devizul va creste si ajunge ca dauna totala.

Din experienta, ce sfaturi ati avea?

 

Ps Nu urmaresc nici o 'afacere' din chestia asta.

Imi pare rau pentru tine.

Probabil va ajunge dauna totala daca s au ars calculatoarele de airbag. O sa ti ofere o suma derizorie(tinand cont de” reputatia” asiguratorului).Suma pt despagubire depinde de cata rabdare ai sa te lupti cu ei, oricum ar fi este de durata si cu nervi. Nu prea suna a incurajare ceea ce am spun mai sus, imi pare rau pentru tine, sper sa ai nervii tari!

Bafta!

Link to comment
Share on other sites

Scoate o si dauna totala, oricum ar fi ia banii in regie proprie si ti o repari tu intr un service, aduci tu piesele, mai rãmâi si cu destui bani...

 

Regie proprie in baza unui deviz dupĂŁ ce ai constatarea completa fĂŁcutĂŁ cu tot cu Reconstatari, adicĂŁ sa știi tot chiar daca iese dauna, vezi care e valorea maxima e despĂŁgubire si ĂŽți iei 70-75% din valoarea maxima Cash.

Edited by WIN60
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.