Jump to content

Upgrade Android system


Bonzai

Recommended Posts

Senzorii din fata merg in meniul original si nu merg in android?

[/quote

E in regula , merg senzorii . Trebuia trecut in meniu pe camera originala(de fapt pe senzori), nu pe cea aftermarket, care nu e montata.

 

Luminozitatea nu o sa mai mearga din cauza ca mufa de CAN care era conectata in display-ul original, ramane neconectata acum.

Mai am o problema . Nu pare sa recunoasca SD card-ul. La voi merge ?

Edited by seaman
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Salutare tuturor. Am montat și eu o navigatie android de cateva zile, varianta cu Android 7.1, memorie interna 32 gb și 2 RAM. Din fabrica aveam M-ASK cu navigatie business, USB și AUX.

Problema 1. sunetul nu merge bine, in sensul ca de la un anumit volum are un fundal sonor (bârâit). Daca dau volumul de la tastele de pe volan nu se mai aude bârâitul dar nu merge volumul pânĂŁ la maxim. DacĂŁ dau de la butonul de pe unitate merge la maxim dar de la un anumit volum ĂŽncepe sĂŁ bârâie. Menționez cĂŁ sistemul de sunet este HIFI, retrofit fĂŁcut acum 3 ani de cĂŁtre un coleg de pe forum, ca la carte. CĂŽnd pun muzicĂŁ de pe unitatea originalĂŁ nu face nici un zgomot. Posibil sĂŁ fie de cablul AUX, care e unul de duzinĂŁ (no name)? Am citit pe acest post ca nu ar trebui sa mufez AUX dar fĂŁrĂŁ el nu am sunet aproape deloc.

Problema 2. Aveți idee cum pot instala un stick de internet de la RDS&RCS? Am ĂŽncercat pașii ce i-am gĂŁsit pe google dar fĂŁrĂŁ succes. (Vreau sĂŁ am internet fĂŁrĂŁ sĂŁ fac hotspot tot timpul).

Rog dacĂŁ mĂŁ puteți ajuta. Mulțumesc anticipat.

Ăn rest, vreu sĂŁ spun cĂŁ meritĂŁ achiziția din plin, toate funcționeaza perfect, cu excepția sunetului la volum ridicat.

Link to comment
Share on other sites

Salutare tuturor. Am montat și eu o navigatie android de cateva zile, varianta cu Android 7.1, memorie interna 32 gb și 2 RAM. Din fabrica aveam M-ASK cu navigatie business, USB și AUX.

Problema 1. sunetul nu merge bine, in sensul ca de la un anumit volum are un fundal sonor (bârâit). Daca dau volumul de la tastele de pe volan nu se mai aude bârâitul dar nu merge volumul până la maxim. Dacă dau de la butonul de pe unitate merge la maxim dar de la un anumit volum începe să bârâie. Menționez că sistemul de sunet este HIFI, retrofit făcut acum 3 ani de către un coleg de pe forum, ca la carte. Cînd pun muzică de pe unitatea originală nu face nici un zgomot. Posibil să fie de cablul AUX, care e unul de duzină (no name)? Am citit pe acest post ca nu ar trebui sa mufez AUX dar fără el nu am sunet aproape deloc.

Problema 2. Aveți idee cum pot instala un stick de internet de la RDS&RCS? Am încercat pașii ce i-am găsit pe google dar fără succes. (Vreau să am internet fără să fac hotspot tot timpul).

Rog dacă mă puteți ajuta. Mulțumesc anticipat.

În rest, vreu să spun că merită achiziția din plin, toate funcționeaza perfect, cu excepția sunetului la volum ridicat.

Nu are nici o treaba cablul si etc. Asa sunt ele, intra la settings la audio si da volumul la 30 si nu o sa mai baraie dar calitativ nu o sa fie niciodata buna. Aia e calitatea audio-ului ce poate tableta sa o redea, s-a mai discutat pe topicul asta, foloseste audio-ul masinii, cel pe care poate "navigatia" sa il redea e deplorabil. Nu foloseste un amp dedicat, cumva e emulat audio-ul prin SoC Edited by Cloud92
Link to comment
Share on other sites

Revin cu feedback dupa ceva timp de utilizare.

Foarte incantat de sistem. Merge super, muzica, videoclipuri de pe stick, TV cu aplicatia DigiOnline... Camera de mers inapoi face toti banii, afiseaza imaginea pe ecran instant chiar daca sistemul inca booteaza, liniile dinamice se misca ok.

Sunetul, desi e mai bun decat prin mufa Aux, nu se aude asa de bine comparat cu radioul original, dar e destul de ok.

Acum, cu navigatia. I- am tot schimbat pozitia antenei GPS chinezeasca, de vreo doua ori dar tot nu prea e ok. De exemplu, stand pe loc imi arata viteza 1-2 km/h. Mai mult, in aplicatia WAZE dupa ceva timp de utilizare imi da ecran negru cu mesajul "no signal" sau iese pur si simplu din aplicatie. Dupa cateva conversatii cu chinezul, a ajuns la concluzia ca e din cauza antenei lor care pierde semnalul GPS. Mi-a spus ca la unele sisteme e mai bine sa folosesti antena originala a masinii. Exact ce vroiam eu initial. Astept sa primesc cablul spliter GPS si o sa mai revin cu feed-back dupa.

Deci, in afara de problema cu antena, care sper ca se va rezolva ( si imi va arata si mie pe loc viteza 0 km/h), sunt foarte multumit.

 

Am constatat aceeasi problema si eu. Indiferent de aplicatia folosita (google maps, sygic sau waze) nu face amplasarea masinii corect pe drum sau arată că sunt în mișcare deși masina este oprita. Se stabilizeaza abia dupa vreo zece secunde de la oprire, timp in care imi arata că am 1-2-3 km/h.

Te-aș ruga ”@bimmerdriver” dacă poți să îmi dai și mie un link de unde să cumpăr acel splitter pentru a putea utiliza antena originală a mașinii.

Multumesc anticipat.

Edited by mokanupepe
Link to comment
Share on other sites

Salut!In primul rand nu pot sa-ti spun daca merge mai bine cu acest cablu. Inca il astept, comandat din luna iulie, l-a mai pus chinezu' inca o data la posta, dar tot n-a venit.Uite si un link cu cablul care iti trebuie ca sa dai semnal de la antena originala si la nav originala si la chinezarie: https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk%2Fitm%2F263740297692.

Referitor la chestia ca waze iti arata 1-2 km/h stand pe loc, am observat la telefon, cand il tineam pe picior/scaun la fel arata, cand il ridicam la nivelul parbrizului arata 0. Deci, cred ca are legatura cu semnalul GPS, care de la antena chinezeasca ascunsa sub bord e cam slab.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Aseara s-a "brickuit" navi la mine, fara sa ii fac nimic, am pornit masina si pur si simplu nu mai trece de bmw connected drive. Am tot stat sa citesc n-spe mii de pagini de pe xda si internet si sunt 2 variante, aparent sunt mii de oameni care au patit asta, prima solutie e sa trimiti mail la AVIN sa iti dea versiunea de mcu si un tool sa creezi un bootable sd card si a 2-a cica reusise cineva sa intre in recovery mode cu o tastatura wireless. Am incercat orice combinatie de buton de reset cu power cu tot sa intru in recovery mode si nu merge. Edited by Cloud92
Link to comment
Share on other sites

Cel mai simplu, dupa parerea mea, e sa iti dea o noua versiune de mcu ( parca asta e update-ul interfetei) pe care il pui pe stick si cand pornesti navigatia intra direct in modul update dupa care, la final, scoti stick-ul si se restarteaza. Asta am facut eu deja, am cerut vanzatorului o noua versiune a interfetei pe care am instalat-o. Dar, eu nu am avut problema ta. A mea era ca dadea ecran negru cu mesajul "No signal", dar cica e din cauza semnalului GPS. Eu astept acel cablu spliter sa iau semnal de la antena masinii si sa vad daca mai face. Nu am patit problema ta si sper sa nu o mai patesc si p-asta.
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
A venit in sfarsit acel splitter GPS. Acum am semnal GPS de la antena masinii si pe android. In sfarsit in WAZE imi arata 0km/h cand stationez. Dar tot mai am problema aia cu incalzirea, mai ales cand il folosesc stand pe loc, se simte foarte incins cand pun mana pe ecran si mi se si blocheaza aratand ecran negru. Dar daca scot cheia si o bag iar, porneste normal. Totusi e normal sa se incalzeasca asa? In mers, parca nu se incalzeste asa rau.
Link to comment
Share on other sites

Salut.

Cateva nelamuriri despre aceasta navigatie cu android daca poate cineva sa faca lumina...daca ai radioul din ccc pornit si esti in navigatia android(waze, google maps...) se aude in continuare ce e la radio peste navi?

A instalat cineva dashcam in parbriz si legat la aceasta navi? Ce tip de dashcam, eventual un link, cum a fost facuta conexiunea intre cele 2?

Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

Eu nu mai folosesc radioul din ccc. Am aplicație Android și redau prin Bluetooth radio, iar ĂŽn cazul asta se aude radio peste navigație, iar când intervin atenționĂŁrile navigației atunci radio se aude foarte ĂŽncet ĂŽn background și revine la normal dupĂŁ ce termina waze/google Maps.

 

In schimb, dacĂŁ folosesc radio din ccc și sunt ĂŽn interfața android și ma suna cineva, telefonul se va auzi doar ĂŽn boxa stânga iar radio se aude peste telefon tot timpul fiind mai dificil sa porți o conversație.

 

Cum zicea și Dj Allexinno interfața ccc o mai folosesc 1%,doar când mai schimb setĂŁrile de cĂŁldurĂŁ și mai verific periodic nivelul uleiului, ĂŽn rest android all the way :)

Edited by Bonzai
Link to comment
Share on other sites

Salut.

Cateva nelamuriri despre aceasta navigatie cu android daca poate cineva sa faca lumina...daca ai radioul din ccc pornit si esti in navigatia android(waze, google maps...) se aude in continuare ce e la radio peste navi?

A instalat cineva dashcam in parbriz si legat la aceasta navi? Ce tip de dashcam, eventual un link, cum a fost facuta conexiunea intre cele 2?

Multumesc.

 

Da, merge sa lasi radio pornit cu navi app in android, se aud amandoua, mai exact aplicatia de navi se aude peste radio.Numai ca nu poti schimba postul din butoanele de pe volan, trebuie sa treci in interfata originala. Depinde si de ce firmware si ce varianta MCU ai instalat. Spun asta pt ca eu am primit ambele updateuri recent si merge mai bine, o chestie e ca pana acum nu trecea automat pe aux, desi era bifat in setari, dar acum trece. Oricum, mai am de testat sa vad daca se mai incinge.

Referitor la camera, depinde de camera daca are video output pe cablu, o poti lega la navi prin cablu pt ca are intrare "dashboard video input", e un jack galben. Eu, de ex, am o camera video "dedicata", adica vine cu plasticul de la oglinda, iar aceasta camera are o aplicatie pe care o poti instala pe navi (nu are iesire video pe cablu), si prin wifi poti vedea in timp real ce filmeaza, poti salva filmuletele etc. Numai ca eu, am avut o problema cu camera, mergea doar cand se incalzea, daca era rece nu vroia deloc sa porneasca in modul rec. Am trimis-o inapoi la chinez, astept sa-mi trimita alta. Camera de care zic eu o poti cauta pe ebay sau aliexpress - bmw e90 dvr- e varianta pentru cele care au deja plasticul de la senzorul de lumini/ploaie si varianta pentru cele care nu au(parca), citesti in descrierea produsului.

 

Link to comment
Share on other sites

Am instalat si eu de 2 sãptãmâni navigatia cu android 7.1 de 32 gb pe un Bmw e61. Sunt destul de multumit de alegerea facuta dar am cate ceva de obiectat la ea:

- bâzâit destul de enervant la unele melodii

- câteodatĂŁ nu imi funcționeazĂŁ comenzile de pe volan la playerul audio si video

-nu imi trece automat sursa sunetului cand comut intre cele doua variante

-la repornirea masinii nu continua redarea videoclipului/melodiei de unde a ramas.

Am cerut vanzatorului vre-un soft mai nou dar pana acum nu am primit nimic.

Link to comment
Share on other sites

Am instalat si eu de 2 sãptãmâni navigatia cu android 7.1 de 32 gb pe un Bmw e61. Sunt destul de multumit de alegerea facuta dar am cate ceva de obiectat la ea:

- bâzâit destul de enervant la unele melodii

- câteodatĂŁ nu imi funcționeazĂŁ comenzile de pe volan la playerul audio si video

-nu imi trece automat sursa sunetului cand comut intre cele doua variante

-la repornirea masinii nu continua redarea videoclipului/melodiei de unde a ramas.

Am cerut vanzatorului vre-un soft mai nou dar pana acum nu am primit nimic.

 

La mine un al doilea update de firmware ( primul nu) dat de chinez mi-a rezolvat problemele. De asemenea, a doua oara, mi-a dat si update de MCU. Cateodata chinezii raspund mai greu. Poti sa ii mai retrimiti mesajul, poate prima data a trecut peste el.

Link to comment
Share on other sites

Eu tot n-am inteles ce se intampla daca ai sistem de sunet pe fibra optica. Se pastreaza calitatea audio? Daca sunetul se transfera de la unitatea android la CCC-ul masinii de exemplu, prin mufa de AUX, nu vad cum ar putea iesi ceva calitativ.

Sau ce e redat prin MULF, ramane calitate, ce se reda din unitatea android, e praf.

Link to comment
Share on other sites

Salutare prieteni,

 

Am si eu o intrebare! A conectat cineva navigatia android la antena GPS originala a masinii? Functioneaza ok?

 

De acest splitter am nevoie?

https://www.aliexpress.com/item/GPS-Antenna-Cable-Dual-Fakra-Z-Jack-Female-to-RCA-female-Pigtail-Y-type-Connector-Splitter/32821686576.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.544c4c4dKbayYM

 

splitter-gps.png

 

Va rog sa imi confirmati daca ati instalat si se potriveste.

 

Multumesc!

Edited by Ilie Pop
Link to comment
Share on other sites

Salutare prieteni,

 

Am si eu o intrebare! A conectat cineva navigatia android la antena GPS originala a masinii? Functioneaza ok?

 

De acest splitter am nevoie?

https://www.aliexpre....544c4c4dKbayYM

 

splitter-gps.png

 

Va rog sa imi confirmati daca ati instalat si se potriveste.

 

Multumesc!

 

Da. Functioneaza perfect. Dar nu de cablul ala ai nevoie ci de asta:

post-62755-0-95370800-1548875532_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Da. "Mufa principala" de la cablul pe care l-ai pus tu nu stiu cum o vei conecta la mufa care vine de la antena masinii, in schimb cel pus de mine se potriveste perfect la mufa gps a masinii.

 

 

Ok. Am inteles ca prima varianta de splitter pe care am postat-o nu e buna. Cablul pe care l-am pus a doua oara e similar cu cel pe care l-ai pus tu?

 

Multumesc!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.