Jump to content

G14 - Noul BMW Seria 8 Cabriolet


Romulus

Recommended Posts

BucureÂşti/MĂźnchen. BMW ĂŽÂşi continuĂŁ ofensiva de modele ĂŽn segmentul de lux prin prezentarea automobilului sport decapotabil care exploreazĂŁ cele mai ĂŽnalte culmi ale flerului dinamic, emoĂžionalului Âşi exclusivitĂŁĂžii. Noul BMW Seria 8 Cabriolet duce dinamismul emblematic BMW Âşi eleganĂža liniilor decapotabile ĂŽn segmentul de lux. Trenul de rulare Âşi tehnologia Âşasiului dezvoltate pentru gama de modele BMW Seria 8 Âşi structura caroseriei cu rigiditate superioarĂŁ oferĂŁ platforma idealĂŁ pentru fuziunea ĂŽntre performanĂžele sportive deosebite Âşi confortul cĂŁlĂŁtoriei pe distanĂže lungi pe care le furnizeazĂŁ noul BMW Seria 8 Cabriolet. Caracterul modern al automobilului este subliniat de sistemele sofisticate pentru asistarea conducĂŁtorului, sistemul de control Âşi afiÂşare de ultimĂŁ generaĂžie Âşi cea mai recentĂŁ tehnologie de conectivitate care include Asistentul Personal Inteligent BMW.

 

DouĂŁ motoare foarte puternice vor fi disponibile la lansarea din martie 2019. Propulsorul V8 pe benzinĂŁ, ce oferĂŁ 390 kW/530 CP, de la BMW M850i xDrive Cabriolet intrĂŁ ĂŽn scenĂŁ prin livrarea plinĂŁ de caracter a puterii Âşi acustica potrivitĂŁ. BMW 840d xDrive Cabriolet este echipat cu un motor diesel cu Âşase cilindri dispuÂşi ĂŽn linie, care dezvoltĂŁ 235 kW/320 CP.

 

Design exterior: limbaj de design puternic, linii distinctive

Noul limbaj de design al mãrcii BMW utilizeazã linii trasate cu precizie ºi suprafeÞe musculoase pentru a oferi noului BMW Seria 8 Cabriolet o aurã distinctivã definitã În egalã mãsurã de calitatea sportivã ºi eleganÞa absolutã. Cu o lungime de 4.843 de milimetri, o lãÞime de 1.902 milimetri ºi o ÎnãlÞime de 1.339 de milimetri, dar ºi un ampatament de 2.822 de milimetri ºi un ecartament de 1.619 milimetri (faÞã) ºi 1.642 de milimetri (spate), dimensiunile sale le egaleazã aproape cu exactitate pe cele ale BMW Seria 8 CoupÊ. Caroseria realizeazã o formã extinsã dinamic, În special când acoperiºul este coborât.

 

Datoritã spoilerului frontal proeminent, partea din faÞã a automobilului se bucurã de o prezenÞã sportivã, evidenÞiatã de prizele de aer largi. Acestea ies ºi mai puternic În evidenÞã la BMW M850i xDrive Cabriolet (ca echipare standard) ºi BMW 840d xDrive Cabriolet (ca parte a pachetului M Sport opÞional). Farurile LED adaptive fac parte din configuraÞia standard. Totodatã, farurile BMW laser - disponibile opÞional - cu luminare variabilã a drumului ºi Selective Beam genereazã o razã de acÞiune a fazei lungi de aproximativ 600 de metri. Liniile orizontale, blocurile optice care se extind mult În flancuri ºi o a treia luminã de frânã integratã În capota portbagajului contribuie la impresia latã ºi joasã creatã de partea spate.

 

Soft top extins cu operare complet electricĂŁ

Acoperiºul rabatabil al noului BMW Seria 8 Cabriolet se evidenÞiazã prin designul cu masã redusã ºi izolarea fonicã excelentã. Când este ridicat, acoperiºul conferã automobilului o siluetã asemãnãtoarea cu a unui coupÊ. Soft topul, care are culoarea neagrã În echiparea standard, dar este disponibil ºi cu efect Anthracite Silver ca opÞiune, se deschide ºi se Închide complet automat ºi la atingerea unui buton În doar 15 secunde. Operarea extrem de silenÞioasã a acoperiºului poate fi activatã atunci când automobilul se deplaseazã cu viteze de pânã la 50 km/h. Când este deschis, soft topul este strâns sub o husã a cãrei structurã a suprafeÞei ºi cusãturi care urmãresc acelaºi design cu panoul de instrumente ºi ornamentele interioare ale panourilor laterale/uºilor.

 

Armonie ĂŽntre designul exterior Âşi cel interior

Armonia Între designul exterior ºi interior se dezvãluie cel mai bine atunci când soft topul este coborât. OcupanÞii celor patru scaune sunt ÎnconjuraÞi de cursivitatea panoului de instrumente, de linia lateralã care integreazã uºile ºi zona banchetei spate ºi de linia husei compartimentului pentru soft top. Marginea geamurilor laterale se aseamãnã cu conturul compartimentului pentru soft top, subliniind conexiunea dintre partea frontalã ºi cea spate ale automobilului.

 

Întreaga ambianþã a interiorului transmite dinamism, eleganþã ºi lux, iar lumina ambientalã standard accentueazã liniile orientate spre înainte din interiorul automobilului. De asemenea, noul BMW Seria 8 Cabriolet este prevãzut cu tapiþerie integralã cu piele pentru panoul de instrumente ºi umerii uºilor, precum ºi cu scaune sport ajustabile electric ºi cu tapiþerie din piele Vernasca.

 

Scaunele multifuncÞionale disponibile standard la BMW M850i xDrive Cabriolet sunt tapiÞate cu piele Merino cu facilitãÞi extinse. Atât volanul sport cu piele de la BMW 840d xDrive Cabriolet, cât ºi cel M Îmbrãcat În piele de la BMW M850i xDrive Cabriolet au butoane multifuncÞionale ºi clapete de schimbare a vitezelor.

 

Deflector de vânt disponibil standard, sistem Încãlzire În tetiere opÞional

Echiparea standard a noului BMW Seria 8 Cabriolet include un deflector de vânt, care poate fi montat În zona scaunelor spate pentru a preveni turbulenÞele de aer nedorite atunci când se conduce cu soft topul coborât. Pentru un sentiment sporit de confort atunci când automobilul este condus În sezonul rece, noul BMW Seria 8 Cabriolet este disponibil cu un sistemd e Încãlzire În tetiere opÞional, cu prize de aer integrate În tetierele scaunelor faÞã. Alte dotãri opÞionale includ scaunele rãcite ºi ventilate, pachetul Heat Comfort cu volan Încãlzit ºi BMW Display Key. Disponibile ca alternativã opÞionalã la sistemul de sonorizare Harman Kardon Surround standard sunt precizia Înaltã ºi calitatea acusticã excelentã a sistemului audio Bowers & Wilkins Diamond Surround. Iar clienÞii pot comanda aplicaÞii de sticlã pentru butonul iDrive, butonul de start ºi butonul de volum, dar ºi opÞiuni din gama BMW Individual.

 

Bancheta de la BMW Seria 8 Cabriolet poate fi divizatã standard În raport 50:50, ambele elemente putând fi rabatate separat pentru a oferi o facilitate de Încãrcare. Când acoperiºul este strâns, capacitatea portbagajului este de 350 de litri.

 

OptimizĂŁri ale aerodinamicii, masei Âşi siguranĂžei

ªasiul etanºeizat aproape complet în partea inferioarã, controlul activ al clapetelor de aer, Air Curtains ºi suporturile foarte subþiri ale oglinzilor retrovizoare optimizeazã proprietãþile aerodinamice ale noului BMW Seria 8 Cabriolet. O combinaþie inteligentã de materiale contribuie la reducerea masei alãturi de o rigiditate torsionalã ridicatã. Toate acestea înseamnã cã doar un numãr mic de mãsuri specifice cabrioletelor au fost necesare. Într-adevãr, acestea sunt limitate la suporturile transversale suplimentare ºi un panou de forfecare conceput special pentru ºasiul inferior. O altã dotare specialã specificã pentru noul BMW Seria 8 Cabriolet este sistemul de protecþie în caz de rãsturnare, care constã din douã bare de protecþie din aluminiu ascunse în spatele tetierelor spate. Dacã automobilul este probabil sã se rãstoarne, barele sunt extinse printr-o încãrcãturã pirotehnicã într-o fracþiune de secundã.

 

Motor V8 pe benzinĂŁ puternic, motor diesel, cu Âşase cilindri dispuÂşi ĂŽn linie, eficient

Un motor de 4,4 litri, cu opt cilindri, din cea mai recentã generaÞie infuzeazã noul BMW M850i xDrive Cabriolet cu o livrare impozantã a puterii, În timp ce acustica sa caracteristicã oferã un impact suplimentar prin sistemul de evacuare sport M cu control prin clapete. Tehnologia M Performance TwinPower Turbo a motorului include douã turbocompresoare twin-scroll poziÞionate În V-ul format de cele douã rânduri de cilindri, injecÞie directã High Precision, gestiune complet variabilã a supapelor VALVETRONIC ºi control variabil al arborelui cu came Double-VANOS. Dezvoltând o putere maximã de 390 kW/530 CP ºi un cuplu maxim de 750 Nm, motorul V8 accelereazã BMW M850i xDrive Cabriolet de la 0 la 100 km/h În 3,9 secunde.

 

Noul BMW 840d xDrive Cabriolet beneficiazĂŁ de un tip de motor pe care nici un alt automobil din segmentul sĂŁu nu ĂŽl oferĂŁ - un propulsor diesel de 3,0 litri, cu Âşase cilindri dispuÂşi ĂŽn linie. Tehnologia BMW TwinPower Turbo a motorului cuprinde supraalimentare cu douĂŁ turbine Âşi injecĂžie directĂŁ common-rail cu piezoinjectoare. Puterea maximĂŁ de 235 kW/320 CP Âşi cuplul maxim de 680 Nm ĂŽncurajeazĂŁ, ĂŽn egalĂŁ mĂŁsurĂŁ, o cĂŁlĂŁtorie relaxatĂŁ la turaĂžii reduse Âşi acceleraĂžii ĂŽn reprize puternice (acompaniate de acustica fascinantĂŁ a sistemului de evacuare sport specific modelului). BMW 840d xDrive Cabriolet accelereazĂŁ de la 0 la 100 km/h ĂŽn 5,2 secunde.

 

Transmisie Steptronic Sport cu opt trepte, BMW xDrive, diferenĂžial M Sport

Ambele motoare Îndeplinesc standardul Euro 6d-TEMP. Transferul puterii la drum se realizeazã prin intermediul transmisiei Steptronic Sport cu opt trepte ºi a BMW xDrive. Sistemul inteligent de tracÞiune integralã este adaptat sã aibã o orientare apreciabilã spre tracÞiune spate la noul BMW Seria 8 Cabriolet, asigurându-se cã oferã experienÞa condusului caracteristicã unui automobil sport BMW. PerformanÞele dinamice sunt ÎmbunãtãÞite suplimentar de diferenÞialul M Sport, care este disponibil standard la BMW M850i xDrive Cabriolet. Pe lângã ÎmbunãtãÞirea tracÞiunii, diferenÞialul spate contralat electronic optimizeazã agilitatea automobilului ºi este foarte eficient În ÎmbunãtãÞirea acceleraÞiei dinamice la ieºirea din viraje.

 

ÂŞasiul: cunoÂştinĂžele de pe circuit oferĂŁ dinamicĂŁ imbatabilĂŁ pe Âşosea

Principiile de construcÞie care stau la baza ºasiului ºi utilizarea competenÞei În motorsport a BMW M GmbH pentru optimizarea setãrii acestuia maximizeazã agilitatea, precizia ºi performanÞele automobilului. Noul BMW Seria 8 Cabriolet este echipat standard cu anvelope mixte ºi suspensie M adaptivã cu amortizoare controlate electronic. Datoritã reacÞiilor bine dozate ale amortizoarelor ºi arcurilor, conducãtorul primeºte doar informaÞiile relevante pentru suprafaÞa drumului. De asemenea o dotare standard, DirecÞia intergrarlã activã reduce raza de bracare a automobilului la efectuarea manevrelor, creºte agilitatea ºi asigurã un plus de siguranÞã la abordarea virajelor rapide.

 

Barelele active pentru stabilizarea ruliului, disponibile ca parte a suspensiei opÞionale M adaptive Professional, asigurã compensãri foarte rapide ºi precise ale forÞelor laterale În timpul manevrelor dinamice, ÎmbunãtãÞind agilitatea ºi stabilitatea direcÞionalã atât la intrarea În viraje, cât ºi la ieºirea din curbe. De asemenea, motoarele pivotante electrice sporesc confortul condusului pe linii drepte prin rãspunsul oferit forÞelor perturbatoare ce rezultã de la imperfecÞiunile drumului de pe o parte a automobilului.

 

ConfiguraÞia standard pentru BMW M850i xDrive Cabriolet include ºi un sistem de frânare M Sport foarte puternic, jante M de 20 de Þoli - din aliaj uºor cu pneuri de Înaltã performanÞã -, dotãri exclusive pentru exterior În Cerium Grey, benzi iluminate cu simbolurile modelului pentru pragurile uºilor ºi benzi decorative de interior În design din oÞel inoxidabil. Pachetul M Sport opÞional pentru BMW 840d xDrive Cabriolet cuprinde jante M de 19 Þoli, din aliaj uºor, sistem de evacuare sport M ºi benzi iluminate cu logo M pentru pragurile uºilor. De asemenea, BMW 840d xDrive Cabriolet este disponibil cu pachet M Technic Sport, care include jante M de 20 de Þoli, din aliaj uºor, cu pneuri de Înaltã performanÞã, un sistem de frânare M Sport ºi mai puternic, diferenÞial M Sport ºi echipare BMW Individual high-gloss Shadow Line extinsã. Alte posibilitãÞi de personalizare vin sub forma pachetelor Chrome Line Exterior ºi M Carbon Exterior.

 

De ultimĂŁ orĂŁ, sistemele de asistare a conducĂŁtorului ĂŽmbunĂŁtĂŁĂžesc confortul Âşi siguranĂža

Confortul ºi siguranÞa la bordul noului BMW Seria 8 Cabriolet sunt impulsionate de sistemele de ultimã orã pentru asistarea conducãtorului. Echiparea standard include Head-Up Display ºi Driving Assistant, care cuprinde avertizare de coliziune ºi pietoni cu funcÞie de frânare, avertizare de pãrãsire a benzii ºi avertizare de schimbare a benzii, Speed Limit Info (informaÞii privind limita de vitezã), Rear Cross Traffic Alert (alertã la trafic din spate) ºi avertizare la coliziune din spate. Pe lista de opÞionale se regãsesc tempomat activ cu funcÞie Stop & Go, Driving Assistant Professional (dotãrile suplimentare includ asistentul de direcÞie ºi menÞinere a benzii) ºi BMW Night Vision. Toto dotare standard este ºi asistentul de parcare, care include camerã pentru mers Înapoi ºi Reversing Assistant.

 

Operare intuitivĂŁ Âşi conectivitate perfectĂŁ: sistemul de operare BMW 7.0 Âşi Asistentul Personal Inteligent BMW

Noul BMW Seria 8 Cabriolet este echipat standard cu BMW Live Cockpit Professional. Acesta include sistem de navigaÞie ºi multimedia, un panou de instrumente high-resolution ºi integral digital dispus În spatele volanului, cu diagonalã a monitorului de 12,3 Þoli (31,24 cm) ºi Control Display cu diagonala de 10,25 Þoli (26,04 cm). Noul sistem de operare BMW 7.se evidenÞiazã prin funcÞiile digitale de ultimã generaÞie, adaptate cu precizie la cerinÞele conducãtorului. Când vine vorba de opÞiuni de operare intuitivã, conducãtorii pot opta pentru funcÞionalitatea touchscreen prin intermediul Control Display, controlerul iDrive, butoanele de pe volan sau control vocal.

 

Un alt element al sistemului de operare este Asistentul Personal Inteligent BMW. Activat vocal prin mesajul "Hei, BMW!", acest companion digital asistĂŁ conducĂŁtorul ĂŽn operarea funcĂžiilor automobilului Âşi acumuleazĂŁ continuu mai multe skilluri datoritĂŁ actualizĂŁrilor perfecte prin intermediul facilitĂŁĂžii Remote Software Upgrade.

 

sFprtBx.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.