Jump to content

probleme garantie anvelope michelin si nesimtirea reprezentantilor


Recommended Posts

Ma inginerule :)))) discutam de 3 pagini... trebuiau sa fie la acceasi inaltime. Ca evident ca difera latimea si talonul.

 

Vezi poza 2 pt referinta.

Eu intrebasem altceva si anume daca au aceeasi stanta, ca de aratat clar arata diferit.

Edited by ingineru'
Link to comment
Share on other sites

cele de vara 255/40 stanga si 225/45 dreapta

La cat e de evidenta diferenta, cand de fapt ar fi trebuit sa aiva acelasi diametru repectiv circumferinta, cei de la care ai cumparat pneurile ce zic?

Eu as zice ca pe langa Michelin si firma vanzatoare are o responsabilitate directa catre tine ca si client si ar trebui sa iti faca retur or cash back ... asta daca nu au cumva miopia prea mare sau nu stau asa de bine la matematica.

Link to comment
Share on other sites

Asa cum spune colegul mai sus si distribuitorul are o responsabilitate si intrebarea mea catre ei ar fi sa aflu de unde le-au achizitionat.....Michelin Romania sau alt distribuitor sau Aliexpres.Catre Michelin as trimite pozele facute de tine si factura sau bon de unde le-am luat...asa l-as verifica si pe distribuitor daca minte.Pe anvelope pe langa dot mai este un cod......care reprezinta codul fabricii unde au fost produse(este cu cifre si litere)....e o chestie de safety cred si se poate verifica daca e fake sau nu.Sunt 2 variante....fake sau greseala de fabricatie si sigur Michelin te va ajuta, cred ca este si interesul lor.Eu am trimis un mail la Bridgestone.......nu reuseam sa-mi dau seama de niciunde daca A005 are sau nu protectie de janta....au raspuns cu ceva intarziere dar mailul a fost lamuritor....foarte profi baietii.Apeleaza la ei(Michelin) mai ales ca fac si productie la noi....cred ca au personal la relatii cu clientii.

Am gasit si link cu codul fabricilor.....poate ajuta.

http://www.tiresafet...ted-plant-code/

Edited by dorubimotoru
Link to comment
Share on other sites

am primit si raspunsul in urma caruia raman cu doua nelamuriri:

de ce site michelin recomanda pentru E84 aceleasi anvelope iarna in doua latimi daca nu sunt corecte? -aveau si Alpin PA4 de curand le-au scos-

daca toate 4 anvelopele nu au marcaj steluta deci neconforme pentru BMW de ce fata corespunde si doar spatele sunt mai mari decat alte anvelope de aceeasi dimensiune?

in email unde am subliniat ei considera ca fata merge si fara steluta cel putin asa inteleg eu, pun cu steluta pe spate sau egale la 225 iar fata raman aceleasi..

am pus si atasamentele de la michelin exact cum mi le-au trimis

edit: captura dintr-un anunt anvelope iarna alta marca tot 2 dimensiuni, cred ca se vede clar ca sunt la aceeasi inaltime, numai la michelin nu!

post-38482-0-21434500-1577017684_thumb.png

post-38482-0-09702600-1577017692_thumb.png

Declaration PA4 EN-1.pdf

post-38482-0-82721800-1577018636_thumb.png

Edited by bzk
Link to comment
Share on other sites

Intradevar bmw recomanda roti egale pe timp de iarna, roti mai mici in caz ca ai pe 19, 20, 21 dar cu tot cu jante egale ca latime

Explicatia celor de la michelin e imbecila fiindca nu ai cum sa pui aceasi marime de anvelope si pe spate unde ai jante mai late.

Edited by Stormzor
Link to comment
Share on other sites

...se da: BMW X1 Xdrive E84 echipare din fabrica cu jante in 2 latimi, anvelope runflat 225/45/18 fata si 255/40/18 spate...

 

pentru vara da, pentru iarna pe masina asta se folosesc (DOAR) roti egale pe 17 cu cauciucuri 225/50/17 94H, restul e cancan...puteai verifica in etk, realoem in 5 minute

Link to comment
Share on other sites

@zeronoo, cancan sunt anvelopele alea michelin 255/40 care de fapt au peste 260mm lĂŁțime, acum ĂŽnțelegi problema?

Uita-te la poza de pe olx, la alți producĂŁtori rotile iarna sunt egale ca circumferințĂŁ!

DacĂŁ rotile erau in cote cum ar fi trebuit iar mașina mergea prost din cauza ca am ales eu greșit nu mai apĂŁrea acest topic, clar!

pe site michelin la roti iarna recomanda și dimensiunile 255 respectiv 225 pentru mașina in cauza, iar cum 255 nu poți monta pe fata de ce naiba mai apar in configurator dacĂŁ iarna trebuiesc roti egale pe ambele punți?

Edited by bzk
Link to comment
Share on other sites

am inteles problema cu circumferinta, ceva nu e bine acolo clar...nu-mi dau seama ce si de ce..., pe de alta parte la bmw xdrive nu as alege sub nicio forma alte jante/cauciucuri decat cele specificate de ei pentru modelul respectiv, nu cred ca merita riscul

 

P.S. pe etk la masina ta pentru iarna sunt doar 225/50R17 94H, nu am vazut 255

Edited by zeronoo
Link to comment
Share on other sites

mda se pare ca michelin la dimensiunea aia produce niste ineptii , practic si la o masina fara xdrive ar avea cel putin eroare vitezometru din moment ce ai diametru diferit. Mie tot imi pare aiurea explicatia , practic pt ce masina sunt daca nu se pot monta la BMW ? Nu poti decat sa incerci sa le vinzi desi cu iarna asta care nu prea exista e mai greu acum si evident va fi o pierdere si o experienta pt viitor . Probabil eu daca mergeam pe michelin pe 20 de iarna as fi avut aceeasi problema si explicatie din cauza lor Edited by Myx
Link to comment
Share on other sites

Deci circumferinta unei anvelope trebuie sa fie standard , sa zicem 205/55/16 fie de iarna fie de vara fie cu stelute sau fara .. fie runflat .. zp etc , adica toate anvelopele la aceea dimensiune trebuie sa aiba aceeasi circumferinta cu mici tolerante care nu sunt vizibile

 

Astia de la michelin au dat-o de gard cu matritele , ori au facut matrite ceva mai mici ca sa fure din material faca mai multe .. ori au gresit grosolan cand au facut matritele

 

Vad pe la unii producatori ca nu respecta latimea anvelopei ... de ex la 205/X/X zici ca sunt 195/X/X , in special pe la alea chinezesti

 

Dar sa faci o anvelopa mai mica in circumferinta ... e de tot rasu , zici ca sunt mana in mana cu aia de la peco ... sa faca roata mai multe ture sa consume masina mai mult ... :twitch:

 

Daca nu erau echivalente cu alte anvelope de la alt poducator ... intelegeam , DAR sa nu respecti echivalentele la anvelopele TALE intre ele !! ... :goodjob: ... mai rau decat chinezii sau slovacii sau polonezii :laugh:

 

Fac pariu ca daca cumperi chinezesti pe dimensiunea aia sunt ok la circumferinta :laugh: ... chiar daca cumperi 2 de vara si 2 de iarna :laugh:

Edited by wtww
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Probabil eu daca mergeam pe michelin pe 20 de iarna as fi avut aceeasi problema si explicatie din cauza lor

Cred ca au avut un lot cu probleme și l-au vândut la noi sau la bulgari ca sa scape de el.

In vest și-o luau rĂŁu pe coaja cu așa rebuturi.

Dupa ce am reclamat la ei vĂŁd ca au scos de pe site michelin Alpin 4 pe 255 dar nu și pe cele de 225 care apar in continuare disponibile pentru fata.

Acum ca e o coincidenta sau nu, nu-mi bat capul.

Sper sa rãmânã acest topic, poate le va fi altora de ajutor in viitor.

Cat m-am lovit de problema asta am vĂŁzut ca mai toate firmele vor doar sa vândĂŁ, conteazĂŁ doar profitul și comisionul in rest..

dacĂŁ ai o problema rar vei gĂŁsi omeni amabili sa te ajute sau sa ĂŽți explice in mod profesional ce anume nu e in regula, doar cârpeli și teorii penibile, de fapt ca sa scurtez ĂŽntotdeauna e vina clientului, așa e politica la noi!

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

pana la urma, eu nu am inteles care-i treaba cu garantia ! daca scrie o marime pe cauciucuri si ele au cu totul alte dimensiuni , care este problema cu BMW , xDrive , stelute , iarna , vara , etc. ? eu cumpar , tu vinzi ! eu imi permit sa pun la carucior cauciucuri Michelin , sa ma duc la mall iarna , pe zapada , noaptea , sa vad daca e parcarea pazita! pentru asta le-am luat si nu se potrivesc ! vreau cauciucurile bune sau banii inapoi ! daca nu ANPC ! ce tot atatea discutii si timp pierdut ?
  • Like 2
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

cred ca reclamatatia ar trebui facuta pentru neconformitatea anvelopelor - ar trebui masurate exact dimensiunile cu un subler,

pt 255/40/R18 ar trebui sa fie 255 mm latime, 102 mm latime, 457.2 mm diametru interior, 661.2 mm inaltime totala;

pt 225/45/R18 ar trebui sa fie 225mm, latime, 101.25 mm, 457.2mm diametru interior, 659.7 mm inaltime total (diferenta de 1.5mm vs cele de 255)

 

cu masuratorile exacte, scris la michelin si la ANPC.

  • Like 8
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Intradevar bmw recomanda roti egale pe timp de iarna, roti mai mici in caz ca ai pe 19, 20, 21 dar cu tot cu jante egale ca latime

Explicatia celor de la michelin e imbecila fiindca nu ai cum sa pui aceasi marime de anvelope si pe spate unde ai jante mai late.

se folosesc de regula seturi diferite de roti.

alea sigur nu sunt rebuturi, asa le fac ei nu imi dau seama din ce motive. altfel, ce atata tevatura, trebuie folosite cauciucurile recomandate si cu asta basta. eu pt iarna am cumparat mereu set complet de la bmw si nu am avut vreodata mixte, erau toate aceeasi dimensiune. acum am un set de pirelli, extrem de bune, parca au cuie, merg nemaipomenit pe uscat, gheata, zapada. primii 500 km au fost cam zgomotoase pe asfalt uscat. le incercasem cam pe toate, ma oprisem la dunlop sau continental. atras de reclama, am incercat si vreo 3 modele de nokian, sunt mediocre.

va recomand sa evitati folosirea unor cuvinte care zgarie timpanul, insultatoare, indiferent de context. toti se pricep sa injure, este mai greu sa sustii un dialog.

Edited by fbdcnt
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.