Jump to content

F10 530d apa in motor!


Recommended Posts

Salutare! Sunt posesor al unui f10 530d msport 2016, masina din uk fiind stabilit de mai mult de 10 ani acolo, am venit in concediu in urma cu cateva saptamani si la o rupere de nori intro noapte in timp ce ma indreptam spre casa de la niste prieteni am avut de trecut o portiune de drum unde apa era bãltitã farã sa imi dau seama ca acolo era de fapt o adancitura a drumului, la mers destul de incet apa s-a ridicat destul de sus si a tras apa prin admisie/filtru aer in motor masina oprindu-se acolo in mijlocul drumului! Masina era in mijlocul drumului, noapte afara si blocam destul de urât drumul, am dat la automat cu gandul sa o trag la oparte putin, moment care probabil am indoit ceva in motor(biela), am reusit pana la urma sa il pornesc motorul mergand cu o bataie, nu mergea rotund si nu tragea mai deloc, am reusit in final sa o trag din drum facand loc la restul persoanelor blocate ds mine sa treaca...bun! Acum incepe distractia! Am mers la un service auto, care fara sa desfaca motorul mi-a spus din start e clar ca e o biela stramba imi trebuie biele!!! Ok! Pe langa biele comandate pe original, am luat tot garnitura _chiulasa_, prezoane _chiulasa_, ulei filtre, ok!! Moment in care s-au apucat sa desfaca motorul! Eu le-am spus dinainte normal era sa desfaca prima data dupa care sa faca constatare si sa comand ce trebuie, in fine, ei desfac motorul si constata 2 biele dintre care una mai rau indoita, cea de pe cilindrul 2 avand si cuzinetul inrosit si afectat.

Au mai constatat ca am nevoie si de un piston nou ptr faptul ca boltul era afectat si nu mai intra bine si un nou set de cuzineti, bun! am comandat pe original si restul ce ei au spus ca trebuie! Dupa care cei de acolo se apuca sa ansambleze totul la loc si sa puna motorul la loc!

Fiind sunat ca e gata si ca trebuie sa merg sa o iau ajung la service platesc, si iau masina ei spunandu-mi ca au fost in probe si ca e ok!

Motorul era silentios mergea destul de ok cand il ascultai, ok! Iau masina si plec la care in oras la plimbat de colo colo se comporta ok singura chestie era ca nu avea nervul care il avea inainte si mi se parea motorul strans si infranat, chestie care am crezut ca asa e la inceput si poate isi da drumul dupa ce merg putin cu ea, imediat am sunat la service le-am spus ca ea nu trage cum trebuie la care mi-au spus sa merg cu ea ca trebuie sa fie ok sa-si revina! Mentionez nu am abuzat o clipa sau sa o accelerez prea tare am mers cu ea cum ar fii in rodaj!

Am decis sa merg pe autostrada sa merg mai intims si sa iau treptat 80km/h am tinuto asa o perioada, dupa care am crescut la 100, dupa care la 120km/h, turatiile motorului fiind 1700-1800 de ture, momentul in care am accelerat de la 120 usor spre 130 am simtit o vibratie in toata masina si parca nu mai tragea, am oprit imediat intro parcare pe autostrada si am sunat pe mecanic din serviceul un am facut lucrarea, nu stiam daca sa mai merg cu ea sau sa o urc pe platforma! El mi-a spus ca nu stie ce poate fii si sa vin incet cu ea sa o aduc la service inapoi! Am plecat iarasi de data asta nu am mers mai tare de 70-80km/h, dupa cativa km un zgomot puternic de la motor gen fier pe fier am oprito imediat si am sunat platforma! Am duso din nou in service, moment in care ei ziceau ca s-a rupt vibrochenul si blablabla...in fine, desfac baia de ulei si constata ca la cilindrul nr 2 cuzinetul a facut praf vibrochenul restul toti fiind ok! acum mecanici Imi spun ca si vibrochenul a fost afectat cand biela s-a strambat si a lovit in el, ei au observat vibrochenul doar la ochi si au spus ca nu are nici o urma si ca e ok...

Acum vreau sa va intreb, eu am platit tot ce au considerat ei ca trebuie ca masina sa mearga ca la inceput, dar de vibrochen nu au zis nimic si au montat tot ce au comandat nou, in momentul acesta ei vor sa cumpar vibrochen si pompa de ulei si restul gen garnitura de _chiulasa_ prezoane ulei filtru tot, si ei sa se apuce sa o faca fara a imi lua manopera inca odata! Plus biela de pe nr 2 cea din setul nou nu mai poate fii folosita si vor sa puna una de a mea dinainte si cuzinetii sa foloseasca tot din cei care au dat jos inainte! Lucru care chiar nu imi convine, si cred ca sunt destul de nepasatori avand in vedere ca toata chestia asta ma costa 5000 de euro ,

Daca ati trecut prin asa ceva va rog mult da-ti o parere sau o idee despre ce ar trebui facut in continuare! Multumesc mult si scuzati daca am gresit in timp ce am tastat!

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Pai mai aline... la o mașina de genul tu o repari intr o baraca de service fĂŁrĂŁ acte si fĂŁrĂŁ nimic, nu ti a dat nimic ca in caz ca se intampla asta sa ti inchida usa in nas... de la bun ĂŽnceput totul a fost fĂŁcut gresit, de banii ĂŁștia luai un motor SH bun, iar din acesta salvai 80-90% si ĂŽl vindeai pe bucĂŁți ( ĂŽți recuperai cam toatĂŁ suma data pe motor SH), la o chestie de genul trebuie verificat tot si pe banc.. nu se știe ce ar mai putea sa fi fost afectat acolo, posibil si vibrochenul posibil si altceva, nu știe nimeni.

 

Daca aveai actele le spuneai sa ti facĂŁ mașina pe banii lor deoarece tu ai plĂŁtit o data tot, ĂŽnsĂŁ ei acum ti au zis ca nu mai plĂŁtești manopera ca știu ca e vina lor, ĂŽnsĂŁ tot te pun sa plĂŁtești restul de piese care mai trebuie puse.

 

Si inca ceva! Mașina trebuie sa mearga cel puțin la fel de bine ca ĂŽnainte, nu exista “ sa si “ de a drumul! Daca mașina nu merge la fel ĂŽnseamnĂŁ ca are o problema, e obligatoriu!

 

Imi pare rĂŁu de ce ai pĂŁțit.. nu știu ce vei rezolva, ai si bĂŁgat deja destui bani in motorul asta si nu ai nici o certitudine ca va merge si dupĂŁ a doua reparație sau cine știe cat timp va merge ok.. nu ai nici o garanție nimic!

  • De acord! 1
Link to comment
Share on other sites

Probabil ca nu este usor pentru initiator, deoarece este nevoit sa se intoarca in UK, insa eu aici vad culpa service-ului care a efectuat reparatia; vezi la ANPC, pe baza facturilor (daca ai si un deviz initial semnat, cu atat mai bine). Eventual, ai putea sa faci public si numele service-ului, in felul asta poate va fi evitat.

Probabil ca un motor SH, cu factura si garantie ar fi fost solutia mai rapida, iar motorul actual dezmembrat ar fi limitat cheltuielile.....5000 euro imi pare destul de mult.

Link to comment
Share on other sites

Doar ce m-am intors de la service acum sunt cu motorul in desfacere ca sa puna vibrochenul nou si pompa de ulei tot noua, care tocmai ce le-am cumparat, le-am cerut sa imi dea factura si deviz ptr prima lucrare care a esuat, raspunsul a fost de genul ca imi va da acum la sf celei dea foua reparatii si deviz si factura etc. Nu stiu cum sa mai procedez si sunt putin si cu nervi la pamant, imi vine sa le crap capul, dar nu pare a fi o solutie in situatia mea...chestia e ca nici nu pot ramane asa sa stau si sa ii las sa faca ce vor ei pe banii mei!

 

am uitat sa mentionez motorul care e pe masina are in jur de 60 de mii de mile cu full service history, mergea ceas! :(

Link to comment
Share on other sites

Doar ce m-am intors de la service acum sunt cu motorul in desfacere ca sa puna vibrochenul nou si pompa de ulei tot noua, care tocmai ce le-am cumparat, le-am cerut sa imi dea factura si deviz ptr prima lucrare care a esuat, raspunsul a fost de genul ca imi va da acum la sf celei dea foua reparatii si deviz si factura etc. Nu stiu cum sa mai procedez si sunt putin si cu nervi la pamant, imi vine sa le crap capul, dar nu pare a fi o solutie in situatia mea...chestia e ca nici nu pot ramane asa sa stau si sa ii las sa faca ce vor ei pe banii mei!

 

am uitat sa mentionez motorul care e pe masina are in jur de 60 de mii de mile cu full service history, mergea ceas! :(

 

Din punctul meu de vedere, as cauta un avocat specializat in asemenea speta, si chiar daca ai cheltui ceva bani, probabil ar reusi sa faca mai mult decat ai facut tu; in mod normal trebuia sa iti faca o constatare, un deviz, inainte sa inceapa orice reparatie, si odata reparatia terminata (prima oara) trebuia sa primesti factura.

Este neplacut ceea ce ti s-a intamplat, sa speram ca finalul va fi unul fericit.

Link to comment
Share on other sites

Ideea este ca am poze cu masina in serviceul lor, conversatia cu mecanicul lor care imi trimitea poze cu motorul desfacut si discutia despre necesarul de piese de la inceput adica prima lucrare, am bonuri si facturi de la piesele comandate, martori etc, eu cred ca de aceea nici nu mi-a dat din prima documentatia si chitanta plus garantia ptr ca nu erau siguri si asteptau sa vada ce si cum se intampla!

Momentan mai am si restul de piese care l-au cerut adica vibrochen pompa ulei garnitura _chiulasa_ prezoane etc. Urmeaza sa stau de vorba cu ei sa imi dea actele conform primei lucrari! Ceea ce cred ca propietarul firmei s-a sesizat ca as vrea sa demarez ceva si incearca sa fie nostim cand vine vb de actele care ei trebuia sa mi le dea la prima plecare din service a masinii mele!

Link to comment
Share on other sites

Ii spui ca daca nu-ti da toate documentele de la prima reparatie, te duci la ANPC, politie cu toate pozele, piesele, etc pe care le ai si sgur il vor chema la declaratii si se deschide ancheta acolo. Ii trimiti si ANAF-ul pe cap pt ca nu a dat factura si chitanta, etc si nu cred ca-si doreste asa ceva. Dupa cum lucreaza, sigur va avea probleme si la garda de mediu. Daca ii arde fiecare cate o amenda de 7000 ron, nu il vad bine. Cu nenorocitii astia nu se sta la discutii si rugaminti, merge doar cu amenintare si amenda.
  • Hot!! 1
Link to comment
Share on other sites

1598265184[/url]' post='2525781']

Sa fie nostim?

 

Colegul sta in UK. A tradus o expresie “to be funny”, care in acest context in englezĂŁ avea sensul de “dubios”, “ciudat”. Nu si-a gĂŁsit cuvintele in romana și a tradus sa fie nostim.

 

 

On topic: despre ce service este vorba? Macar sa ne ferim.

Link to comment
Share on other sites

Am sa imi spun si eu parerea, scurt si la obiect.

 

Cred ca oricare dintre noi am fi procedat la fel, asta e primul impuls, sa repari.Pt ca masina are doar 60k mile si e motorul f intretinut.Si te doare sufletul de ea!

 

Esti clientul perfect, om de buna credinta, bun platnic, vaca de muls.

 

Trebuie sa te obisnuiesti cu ideea ca unica solutie e sa cauti un motor sh bun, in mintile lui.Asa vei scuti timp si bani.

 

As vrea sa nu am dreptate, dar motorul ala nu va merge in veci cum mergea la inceput.

 

Imi pare tare rau de ceea ce ti s a intamplat sincer.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Da.. primul impuls e sa repari, trebuie sa treci prin asta ca sa zici clar “ alt motor “ si sa nu te apuci sa repari.

 

Si eu l am reparat pe al meu, ĂŽnsĂŁ acolo a fost greșeala efectiv de montaj, ci nu de vrei problema a unei piese.

 

Merge si reparat, dar doar in anumite circumstanțe. Pentru ce a pĂŁțit colegul, clar nu are rost sa te apuci, oricum el a cumpĂŁrat destule, pana la urma putea sa cumpere si vibrochen si etc, ĂŽnsĂŁ nu i a zis nimeni ca mai trebuie ceva si i au dat o ca e gata.

Link to comment
Share on other sites

in fine, ei desfac motorul si constata 2 biele dintre care una mai rau indoita, cea de pe cilindrul 2 avand si cuzinetul inrosit si afectat [...] biela de pe nr 2 cea din setul nou nu mai poate fii folosita si vor sa puna una de a mea dinainte si cuzinetii sa foloseasca tot din cei care au dat jos inainte!

 

popcorm1.gif

Link to comment
Share on other sites

Asa am patit si eu cu convertizorul, cica mi-au facut RK si tot nu mergea, dadeau vina pe alte chestii ca e din injectie ca nu stiu ce. Am vandut masina asa cum era, i-am spus omului povestea, stia, a schimbat convertizorul si acum masina merge ca noua. Bine i-am zis boului de la service sa-mi dea banii inapoi, a doua zi aveam banii in cont...

 

Morala e ca daca nu faceam scandal ramaneam f...t in cur si ca banii luat. Deci se poate...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

WIN60, nu e vina clientului, care banuiesc ca le-a spus ca a intrat cu masina in apa si a tras apa pe admisie...

"Rachetii" aia habarnisti, dar pusi pe facut bani trebuia sa ii spuna din start ca pot pune un alt motor.

O simpla cautare pe "tatal nostru pamantean a-tot-stiutor", goagle le spunea lor si orcui ca motorul e cam "kaput" daca nu il opresti in secunda 1, pleci tractat, dai bujii jos sau injectoare, dai la automat,s au manual pana iese apa si daca Cel De Sus te iubeste, esti din nou pe drumul tau.

 

Scuzati ironia sau cinismul, dar nu vazut nimic nou si "tare" ca nuca de adaugat.

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Motorul meu e desfacut in momentul de fata si vibrochenul cel nou montat, mai au 2 zile de lucru la ea, dupa care v-a urma testul, ei spun ca acum totul va fi cum trebuie vibrochen nou pompa de ulei noua, biele noi, cuzineti, tot pe original cumparat, am sa va anunt starea lui odata montat inapoi sus si in timp ce il conduc de 5 ori deva-sibiu ca sa il testez! au spus ca am garantie si ca daca nu merge sau e ceva ce nu e ok cu el si nu merge cum ar trebui, propietarul service-ului se va face cu un seria 5 de UK!

Sper sa nu mai am parte de surprize si sa fie cum zic ei, daca nu voi trebui sa dau drumu la tot felul de actiuni impotriva lor... :(

Link to comment
Share on other sites

Adi v nu tre sa te superi pe mine, e interesant, nimic de zis..

:offtopic:

Baietii aia au desfacut totul inainte de a face filmarea..

Ei stiau ca masina va fi ok; genul de video click-bait.

(Ce filtru se ulei mic are.. un motor de 3 litri! .. e si greu de inteles unghiul de biela pentru un mecanic amator ;) )

Dar nu mai conteaza.

Succes OP-ului.

Edited by bimmer90f30
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Intamplarea face ca dupa 2-3 saptamani de la postarea acelui clip (le urmaresc si eu canalul), intr-o Duminica cand veneam de la mare, pe banda de urgenta era si acea masina (mi s-a parut numarul cunoscut), cu capota ridicata si platforma in fata ei.

Poate i se trage de la apa :)).

Edited by Alexandru'
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.