Jump to content

Bloc motor


69 DRE

Recommended Posts

Salut oameni!

Am un e46 320i. Un posibil misfire imi da de gandit(trebuie facut oricum) dar ce vreau sa ĂŽntreb!

Știți daca se fac demontari pt motoare de genu si spĂŁlĂŁri(curĂŁțat) componente interne, bloc motor, ĂŽnlocuiri garnituri....o recondiționare la tot ce ține de interior exterior, motor!

DacĂŁ DA, unde la noi ĂŽn țara?

Un preț estimativ e binevenit și de altfel o parere daca s-ar merita investiția unei astfel de interventii!

Ps: 6 ĂŽn linie ma face fericit cu aia 150 de cĂŁiuți ai ei. Altele ca ea mai sunt poate dar nu m-am gandit sa o las acum la greu!

 

ReferințĂŁ ca idee copiați in YT : How do WE clean YOUR engine parts in our machine shop? @Jim's Automotive Machine Shop, Inc.

 

Multumesc!

Link to comment
Share on other sites

Chiar nu cu rautate dar cred ca o dam in "obsesiv-compulsive".

Intr-o oarecare masura cam toti de pe aici suntem putin maniaci cu masinutele noastre dar tu vrei sa treci dincolo de o limita fina.

 

Pt ce sa vrei asta ?

 

Un singur motiv ar fi plauzibil (pt mine cel putin) - sa-mi divinizez in asa hal masina incat sa hotarasc sa o pastrez comemorativ ...in casa. Da, in sufragerie, am mai vazut ciudatenii din astea. Nah, e iubirea omului, el asa e fericit, sa-si soarba dimineata cafeaua in sufragerie de pe capota "printesei".

In rest mi se pare o inutilitate "cat casa".

 

In Romania ? Pai in Romania daca te prezinti la un service si spui ca doresti o curatare admisie diesel ...esti privit cu mila. Cam pe ideea - "boss, tu te auzi ce spui" ? Ok, tu ai "i" dar dorinta ta va taia respiratii si vei fi rugat sa repeti.

Romania e "cimitirul auto al Europei", au astia in service de lucru de nu-si vad capu' ...si tu mergi peste ei cu doleante d-astea ?

 

Am vizionat clipul (n-am inteles de ce nu ne-ai pus un link) ...dar nu cunosc multe service-uri care sa aiba acel echipament, inclusiv masina sablat. De fapt nu stiu nici unul dar sa zicem ca nu-s eu prea umblat.

 

Ai sablat vreodata ? Sti ce presupune asta mai mult decat "curatarea sub jet de nisip" ?

 

Nu sablatul e problema ci "dupa" - daca ramane cel mai mic fir de granulatie intr-o gaura cu filet, in momentul cand introduci surubul totul s-a dus naibi. Mai exact filetul.

 

Ce vrei tu e o munca de anvergura si migala ce (in Romania cel putin) doar tu personal implicat o poti face.

 

Si revin - in afara de pastrarea masinii in sufragerie, eu nu vad alt motiv intemeiat, sanatos si logic pt care sa te inhami la atata munca.

Nah, ar mai fi unul pe care l-as intelege oarecum - sa fi cu toate aspectele vietii pe "maxim" si singura ta preocupare sa fie cum sa lupti cu plictiseala zilnica...

 

Despre pret nu are rost sa vorbim nici macar in gluma, bine, asta in cazul in care ai gasi totusi un service in Ro. In "afara" iese din discutie.

 

Clipul in cauza

 

Edited by 13NCU
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Salut oameni!

Am un e46 320i. Un posibil misfire imi da de gandit(trebuie facut oricum) dar ce vreau sa ĂŽntreb!

Știți daca se fac demontari pt motoare de genu si spĂŁlĂŁri(curĂŁțat) componente interne, bloc motor, ĂŽnlocuiri garnituri....o recondiționare la tot ce ține de interior exterior, motor!

DacĂŁ DA, unde la noi ĂŽn țara?

Un preț estimativ e binevenit și de altfel o parere daca s-ar merita investiția unei astfel de interventii!

Ps: 6 ĂŽn linie ma face fericit cu aia 150 de cĂŁiuți ai ei. Altele ca ea mai sunt poate dar nu m-am gandit sa o las acum la greu!

 

ReferințĂŁ ca idee copiați in YT : How do WE clean YOUR engine parts in our machine shop? @Jim's Automotive Machine Shop, Inc.

 

Multumesc!

Ce vrei tu, poate costa cateva mii de euro intr-un service bun.

Link to comment
Share on other sites

Nu merita boss ! Eu unul sunt "disperat" dupa masina din dotare, indiferent de marca - stau si bibilesc si surubaresc in orice timp liber, mereu gasesc ceva de imbunatatit sau ceva ce ma nemultumeste ...si la fel am fost si cand am avut Opel, Ford, Renault, VW, Honda sau Dacie 1310. Acum s-a nimerit BMW, credeam ca e ceva mai spectaculos dar tot "fiare cu toane" sunt si astea.

 

Si sa ma explic putin.

 

Ultima masina inainte de BMW, de fapt penultima (ultima a fost un Civic care m-a dezamagit profund la 140cp benzina cu V-itec si dupa o luna am vandut-o in pierdere) ...a fost un Astra diesel de 1,7, hatchback, da, cel mai nasol model de la Opel cu cel mai nasol motor)... Si totusi am "iubit maxim" masina aia. Am tinut-o 7 ani, si dintr-o caruta de 75cp lesinati am facut-o masina ! Suspensie, evacuare, interior, remap, jante, linie audio ...in fine. Am vandut-o in 2019 unui restaurant cu specific japonez, livra comenzi la domiciliu.

 

Recent am vazut-o intamplator prin oras (restaurantul o vanduse mai departe). Deplorabil ! Mai sa nu o recunosc ! Pica tabla de pe ea, jante de tabla indoite si ruginite, evacuarea dubla disparuse, o usa nu mai respecta linia caroseriei, fumalau, galagie de tractor, jegoasa..

 

Atunci am inteles. Atatea framantari de la acea vreme, bani investiti, manopera cu manutele mele prin ploaie, prin parcarea blocului, discutii cu sotia care ma facea "tampit", seri intregi petrecute pe internet in cautare de "tot ce e mai bun" pt masina ...si la final peste toate astea se urca unu' cu cizme de cauciuc pline de noroi.

Sigur, nu am ce comenta - "boss, ai vandut-o ? Ti-ai luat banii ? La revedere !" ...da asa e, dar parca nu e asa...

 

Inaintea vanzarii m-a trecut gandul "conservarii" - adica am vrut sa o duc la țarĂŁ si sa o depozitez in podul casei dar avand putin peste 1 tona, m-am gandit totusi sa nu fac vreo boacana si sa constat ca nu rezista casa asa ca totusi am vandut-o. In 2 zile a si plecat.

Si in fond "conservare" pt ce ? Pt "eternitate" ? Sa descopere vreun nepot peste 5 generatii cat de "inapoiati" eram ?

 

Concluzia ? Nu pune suflet in "fiare". Da, la unii ne sunt dragi, facem uneori sacrificii pt ele dar trebuie gasit echilibrul in toate. Nici subestimate ...dar nici "supra". Oricum in final le va manca uitarea si rugina.

 

Te salut cu respect

 

PS - lasa si faza cu decarbonizarea, sunt doar gaselnite moderne. Eu am experimentat si decarbonizare, si substante bagate cu forta pe gatul motorului care "fac si desfac" ...inclusiv i-am dat Opelului diesel 2 litri de apa turnati in admisie inainte de EGR ... "ca aburii instant creati, presiuni, calamina, supape, cresterea fortei pe piston, etc"

Scotea saraca masina niste gemete ...si un abur pe toba .... Da, a mers demential o saptamana apoi incet-incet a revenit la conditia ei.

 

Greu, din amintiri, dar am gasit

 

 

Am fost suficient de "nebun" sa experimentez si eu la acea vreme ce face baiatu' asta in clip. Apoi, dupa studii, am aflat cu uimire ca exista pe soselele patriei intre noi diversi cetateni care circula cu "injectie apa" confectionate artizanal pt beneficii reale (ma refer la diesel)

Ok, eu am folosit ideea doar pt decalaminare dar dupa cum am spus, efectul de WOW a durat doar o saptamana.

Edited by 13NCU
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

am vrut sa o duc la țarĂŁ si sa o depozitez in podul casei dar avand putin peste 1 tona, m-am gandit totusi sa nu fac vreo boacana si sa constat ca nu rezista casa

 

...asa ceva😂😂

 

Nustiu bro! E in sufletu omului! De la femeie ĂŽncoace nustiu daca am investit in ceva la cum vreau sa fac cu caruța asta!

O am de jumate de an si nu am avut nimic in neregula poate doar creieru meu care se gandea la extreme de swap 2jz sau rb26, am avut grija de ea pana intr-o dimineațĂŁ cand i-am dat cheie si o luase razna turațiile mĂŁsii!

Ulterior aflasem ca e o problema comuna la ele “misfire-u” ĂŁsta! Eu crezând ca e disa valve sau vanosu din ce am citit pe baza zgomotelor! Oricum de acolo au plecat gandurile de reconditionare(și acum vise).

..dar mi-a placut cum ai spus tu mai sus “trebuie sa ai toate aspectele vietii la maxim” si sa te plictisești cu bani in buzunar sa te apuci de chestii din astea.

 

Video-uri despre decarbonizĂŁri nu stiu chiar multe dar il urmaresc pe bĂŁiețașu ĂŁsta. Imi place ce vorbeste!

 

 

Mersi si te salut pt gandurile bune!

Link to comment
Share on other sites

LOL - nu ! La ce naiba am accesat link-ul ?

Exista aici pe forum un subiect ...nu stiu, ceva de genul - cum sa blocam anumite sugestii YouTube ?

Pe mine pruncu' ala ma dispera MAXIM ! A injurat maxim BMW-ul, apoi sustine ca si-a luat unu', apoi iar le-a injurat ... In fine, nu oi fi eu cel mai "isteț" din lume dar nici pruncu' ala nu-i cu toate tiglele pe casa !

 

Am facut greseala sa urmaresc 1 (unul) video de la el si de atunci YT mi-l baga pe gat cu orice ocazie. Clar, pruncu' e pe aratura, mi-a fost suficient un singur clip sa inteleg asta dar acum e prea tarziu. Si are omu' vreo 2-3 canale pe care face eculubratii auto...

 

Sa revenim

 

O ai de juma' de an pe "printesa" si in halul asta "te-a prins" ?

Eu dupa aproape 2 ani de e90 inca vad minusuri si plusuri comparativ cu vandutul si anemicul Astra de 1,7dti !

Stiu, sunt mai reticent de felul meu dar inca studiez BMW - inca nu m-a convins maxim desi nu am absolut nimic de reprosat masinii din dotare. Chiar imi suporta cu brio toate toanele ...dar inca nu se califica pt "podul casei de la tara" desi are si ea putin peste o tona.

Poate peste inca vreo 2 ani !

:)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Este teapa decarbonizarea auto,nu mai urmariti reclame pe youtube.

Daca vreti demontati motorul si spalati piesele.

Motorul diesel a fost conceput sa mearga murdar

 

Baietasul din link face reclama agresiva la Ravenol,e vanzator :D

 

Se mai poate cu spray de curatat pe admisie,spray de curatat egr si turbo, dupa care ii bagi apa pe admisie cu un pet care are capacul gaurit,sa vedeti ce negreala iese pe evacuare.Am facut eu la tara in vara,am luat de la wynns si liqui moly spray -uri de curatat.

Pentru curatat traseu de ungere,folositi engine flush cu ulei ieftin 5w40.

Edited by Popescu 76
Link to comment
Share on other sites

confirm si eu cateva zile a durat minunea curatirii,dupa care a inceput sa isi revina la obiceiuri

 

am inlocuit in vara termostatul de racire ca nu prea aveam caldura iarna,eu circul distante mici 1km iarna pana la servici.Nu avea timp sa se dezghete :D

Sa vad la iarna cum se prezinta.

Cand am aduso in toamna spre iarna 2018 de la braila am observat ca nu prea baga caldura,mai mult aer rece :(

Edited by Popescu 76
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.