Jump to content

Automobile Bavaria sau Filaret?


Recommended Posts

M-am programat la bavaria pt verificarea periodica dar tot aud in toate partile ca nu-s baieti seriosi. Ca sunt scumpi,stiu si io...ca nu prea te baga in seama daca nu te vede la costum, si asta am aflat...dar ma interesa calitatea muncii prestate de mecanicii de la Bavaria fata de Filaret. In fine, si alte aspecte care merita mentionate!

Io m-am dus la bavaria acum pt ca am cumparat niste piese de la ei pe care vreau sa mi le monteze cand o duc. si mi-au zis ca daca nu am factura ca-s de la ei nu le monteaza(bineinteles, cu sau fara factura tot platesc manopera...in fine) ma gandeam sa nu-mi zica si la filaret la fel si sa trebuiasc sa ma intorc tot la AB. Asa ca, de data asta ma risc aici..dar pt viitor...piese sau alte reparatii...ceva sfaturi!?!?

Mersi.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Aia de la Filaret iti monteaza ce vrei tu pe masina. Eu zic nici sa nu calci pe la AB si sa te duci de fiecare data la Filaret (asta daca nu ai garantie la masina... pe care cei de la Filaret nu o onoreaza). Cel mai bun lucru la Filaret este ca poti sta in service/vopsitorie/tinichigerie... langa ei sa-i vezi ce fac. La Bavaria nu te lasa in service si am auzit multe probleme de furturi de debitmetre si chestii din astea acolo.
Link to comment
Share on other sites

in ceea ce priveste service-ul nu pot sa ma pronunt, nu am avut inca "onoarea". dar eu sunt 100% sigur ca ii voi ocoli pe cei de la Automobile Bavaria in viitor.

 

ai povestea mea aici: http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?showtopic=2804

 

din punctul meu de vedere sunt incompetenti, mincinosi si cu niste fumuri in cap pe care nu mi le pot explica in nici un fel.

 

iti urez succes si sper sa nu ai acelasi noroc pe care l-am avut eu...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
e valabil si la filaret, si acolo se fura debitmetre si alte parti care se strica usor si se vind usor. diferenta e ca la filaret, dupa ce te "imprietenesti" cu un mecanic si iti lucreaza numai el, te mai lasa si in service sa vezi ce face.

42344[/snapback]

la filaret am fost pt revizie, cam in febr, si nu ca am insistat eu sa stau langa masina, m-au rugat ei, sa intru, sa vad, ba mi-au mai si explicat ce si cum. :blink: probabil ca depinde in ce toane ii prinzi. :)

Link to comment
Share on other sites

LA Filaret am fost chiar eu astazi, ptr. scurgerea de antigel. Ma rog, nu s-a rezolvat , se pare ca trebuie sa schimb chiulasa (fisurata?!), ptr. ca nu s-au descoperit urme de scurgeri ...etc. Oamenii sunt intr-adervar draguti, chiar am fost invitat sa stau langa masina.Deci nu va facei probleme ca v-ar disparea debimetre..etc. Nu stiu in cazul cand trebuie sa lasi masina mai multe zile ptr. reparatii mai mari.
Link to comment
Share on other sites

Salut

Eu sunt din Constanta si credeti-ma ca am aceiasi parere depre service-ul de la bmw sunt niste inapti. E dur dar adevarat. cind te duci cu masina si daca mai e si veche se cam strimba dar cind e sa i-ti ia bani e limuzina (in cazul meu) asa ca te sfatuiesc sa i-ti gasesti un mecanic bun independent de preferat nu firma, care repara numai masini straine sau bmw in special ala stie mai multe decit ori ce inginer sef de acolo. Eu asa am facut am gasit un specialist in bmw si de partea electronica si electrica incerc sa ma descurc singur asta e, si cu niste ajutor de pe forumuri e si mai bine.

Poate sunt baieti buni si pe acolo sper sa nu citesca ce am scris despre ei pe acest forum pentru cei buni de la bmw nu se aplica ce am scris. Dar daca sunt pe acest forum sa ne mai ajute si pe noi cu un sfat.

Cit despre piese luate de la BMW sa sti ca nu i-ti iau si manopera eu iau foarte multe chestii de la ei. Am etk ul si le dau codul dupa care ei i-mi spun pretul daca e rezonabil la pret cumpar daca nu nu. Cel putin asa e la Constanta

Link to comment
Share on other sites

Astazi am venit de la Bavaria. Am constatat ca ptr. scimbarea chiulasei la 320d, ma costa cu 1000 euro mai putin fatza de serviceul Filaret. Manopera se plateste in functie de timpul de lucru si nu de gravitatea problemei: 25 euro fara tva. Eu zic ca e un lucru bun. Am fost ptr. problema cu pierderea lichidului cu racire. M-a costat 370.000 lei, iar masina a stat 8 ore in service.. am platit doar timpul cat s-a lucrat la masina. Evident.. fara rezultate.. in final trebuie sa desfac si motorul, si atunci voi plati "mai multe ore". Well.. nu mi-a disparut nimic din masina, dar cand deschid portbagajul.. m-am trezit cu scutul uitat pe acolo :blink:.Np, i-am sesizat si l-au montat la loc. Si uitasera un furtun de aer prin motor, a trebuit sa-l pun la loc. Aceleasi probleme le-am avut si la Opel DiBas, doar ca acel furtun de aer, cazuse pe curea, si a fost taiat.
Link to comment
Share on other sites

Si eu am venit azi de la Bavaria... pentru a doua oara mi-au oprit masina deoarece , cu o saptamana in urma, am lasat masina la ei pt. 3 zile sa-mi schimbe kit-ul de ambreaj si bieletele. Pentru astea am platit nici mai mult, nici mai putin de 40.800.000 lei. Din momentul in care am iesit cu masina pe poarta Automobile Bavaria, am observat ca in interiorul cutiei se auzea un zgomot , acelasi zgomot pt. care mi-am dus masina la diagnosticare si reparatie, ( se auzeau ca niste bile de rulment), mi-am continuat drumul deoarece la ora aceea plecau toti de la service (6 seara). Pe drum am observat ca si timpul de reactie al cutiei, la schimbarea vitezelor, era foarte mare (lag de aproximativ 2 secunde), se auzea cum patina discul de ambreaj, mai ales cand schimbai din vit.1 ----->vit.2 si vit. 4-----> vit.5, totul era urmat de un sunet asemanator cu trecerea peste o trecere de pietoni, crestata in asfalt si o vibratie imensa, mai ales pe spate....deci o problema in plus aparuta fata de ce aveam inainte de a o duce la Bavaria.

A doua zi am sunat si mi s-a raspuns pe un ton foarte flegmatic " o sa fi contactat in maxim 2 ore pt. o reprogramare"....asta nu s-a intamplat nici ziua urmatoare. A treia zi i-am sunat eu.... nici macar scuze nu si-au cerut ca nu m-au contactat... dar in fine...m-au reprogramat pt. azi la ora 9 dimineata. Azi le-am dus masina la ora stabilita, dar pentru a preda masina a trebuit sa mai astept inca o ora si jumatate....in fine..dupa 3 ore dupa ce am plecat m-au sunat sa-mi confirme ca intr-adevar reclamatia mea este adevarata dar s-ar putea sa nu fie de la kitul de ambreaj, ci din cutie...nu a putut sa-mi spuna cu certitudine...Deci in concluzie, am dat 40.800.000 degeaba, mi-au schimbay kitul de ambreaj fara ca el sa aiba nimic (diagnosticarea tot ei au facut-o), am cerut sa mi se restituie piesele uzate, mi-au spus ca o sa le restituie, dar nu au facut-o, cand i-am intrebat de ele au spus ca nu le mai au, un troncanit pe stanga tot am. Stau si ma intreb daca intr-adevar mi-au schimbat kitul de ambreaj... poate au vazut ca cel vechi avea o micutza problema si au remediat-o, si s-au facut baietzii cu un kit de ambreaj...nu am cum sa verific. Deci... am dus masina la Bavaria doar sa le dau bani si sa-mi adauge noi probleme la masina. Aaaa....si daca am probleme la cutie, si vreau sa elimin problema, trebuie sa platesc iar.... cine stie cate zeci de milioane imi mai cer si cat timp mai pierd...

Ce este de facut in situatia asta? Sa ma duc in Germania sa repar masina? Chiar asa de incompetenti sunt romanii? In viata mea n-am sa mai merg la ei. Cat despre fapul ca ii platesti la ora de manopera... stati voi linistiti ca faptul ca timpul pierdut de ei prin service tot de noi este platit.nu ai de unde sa stii ce fac ei pe acolo... nu ai access si te umfla la pret cum vor ei, ca au si ei un plan de facut. Un caz concret este faptul ca eu aveam un troncanit pe fata, stanga.... mi-au "gasit" ambele bielete vinovate de bataia aia....intrebarea este...cane sanse sunt sa ti se busasca ambele bielete odata??????? 1 la 100...n-oi fi fost eu norocosul... NU mai stiu ce sa zic... deja sunt asa de suparat ca i-as spurca cu injuraturile...isi bat joc de banii nostrii... ma duc si le dau cash 40 mil (salariul lor pe cateva luni)...si ma trateaza cu fundul....si ei deabia au in buzunar 1 milion...

Poate au si pretentia sa mergi imbracat la costum si sa te astepte elicopterul afara....

Edited by GuestX
Link to comment
Share on other sites

Man.. eu cred ca ne trateaza in functie de prima cifra din modelul masinii... Cei cu 7-6.. au prioritate. Din pacate cei cu seria 1.. inca nu-i vedem prin service.. deci BMW seria 3.. e chiar ultima in coada listei.Prefera sa repare un "Seria 6".. ca aia au mai multi $... sau cine stie :blink::D or fi doar speculatii.
Link to comment
Share on other sites

A avea seria 5, 6, 7 nu inseamna ca ai mai multi bani..si nu ar trebui sa te catalogheze dupa acest criteriu. Ei tot aceeasi bani isi iau, nu au voie sa ia spaga...eu am incercat sa dau "o mica atentie" la doi dintre angajati si nu au primit, m-am facut si de "cacao". Cred ca asa este politica firmei...sa fie niste fitzosi... ma intreb daca asa sunt si in viata de zi cu zi. Nu ma deranja daca erau fitzosi si buni in ceea ce fac...dar sunt putin mai avansati decat nea' Grigore mecanicu' . Eu am fost obligat sa merg la ei, ca dupa ce este desfacuta cutia SMG, trebuie reprogramata si re-instalat softul si nici un alt service nu au softuri pt SMG.
Link to comment
Share on other sites

Well..  nici la mine n-a mers treaba cu shpaga,  dar nici nu m-am ales cu vre-un verdict. Trebuie sa revin la ei.De fapt,  trebuie sa dau jos(desfac) motorul..

 

Si apropo..  nu m-am imbracat in costum, ci eram in costum Williams BMW :blink:

47297[/snapback]

Erai de-al lor :) ..poate devin invidiosi pe tine si te lasa fara segmenti :)

Link to comment
Share on other sites

hmm...am mai auzit de la multi posesori de bmw-uri noi ca sunt probleme la serivce-ul AB. Nu am fost acolo niciodata...de 3 ani de cand am masina am mers numai la Filaret, nu pot spune ca acolo curge lapte si miere...dar eu una am mare incredere in ce spun ei..cel putin la departamentul de mecanica.Totul e sa devi "d'al casei"...iar dupa aceea nici nu se pune pr de programare...am avut pr cu electromotorul...nasoale...au venit acasa sa vada ce are masina..si a doua zi a fost prima masina bagata in service, inaintea celor programate..e adevarat sunt probleme la dep tinichigerie si electrica..si aici sa "fura"...insa totul depinde de tine..sa nu te duci in fitze si sa preferi sa stai sa citesti ziarul decat sa stai langa masina...Sfatul meu..e bine sa mergeti la ei si sa incercati sa se ocupe de masina un singur mecanic...si numai la el sa va duceti...au mecanici buni si sunt aceasi echipa de cand ii stiu...deci nu se pune problema de lipsa de experienta..In ceea ce priveste serviciile oferite, Filaret garanteaza manopera si piesele(in cazul in care sunt cumparate de la ei)...mi s-a intamplat de 2 ori ca pr pt care mersesem la ei sa nu fie solutionata cum trebuie iar a doua zi m-am intors cu factura, le-am explicat ca nu s-a remediat defectiunea...si-au cerut scuze..si mi-au remediat-o din nou fara alte comentarii si costuri..Eu zic ca e un service bun si de incredere...dar sa nu uitam ca traim in Romania.
Link to comment
Share on other sites

De acord.Si eu ma consider d'al casei pe acolo, si nu am nevoie de programare. Dar cum se explica faptul ca au manopera atat de scumpa ?Diferenta de 1000 euro ptr. a schimba o chiulasa . Si importa piesele din acelasi loc ca Bavaria, si au acelasi termen: 10 zile. Ti se pare ca mecanicii de acolo muncesc mai mult ca cei de la Bavaria? Pot sa stau langa masina 24/24 ore, dar e mai scump cu 1000 euro :blink:.Iti fac inventarul masinii si colo si colo. Probabil ca service-ul de la Filaret e privat.. d'aia e mai scump.Nu stiu.
Link to comment
Share on other sites

De acord.Si eu ma consider d'al casei pe acolo, si nu am nevoie de programare. Dar cum se explica faptul ca au manopera atat de scumpa ?Diferenta de 1000 euro ptr. a schimba o chiulasa . Si importa piesele din acelasi loc ca Bavaria,  si au acelasi termen: 10 zile. Ti se pare ca mecanicii de acolo muncesc mai mult ca cei de la Bavaria? Pot sa stau langa masina 24/24 ore,  dar e mai scump cu 1000 euro :blink:.Iti fac inventarul masinii si colo si colo. Probabil ca service-ul de la Filaret e privat..  d'aia e mai scump.Nu stiu.

47309[/snapback]

 

wow.cam mare diferenta pt manopera? de ce? nu i-ai intrebat?

Link to comment
Share on other sites

eeehhh ...Oana... bine ai spus sa nu uitam ca traim in Romania...Orice am face, suntem luati de "gaste". Atat Filaret cat si Bavaria au acelasi interes.. nu ma refer la a ajuta oamenii...ci a trage cat mai multe foloase de pe urma lor... am fost si pe la Filaret...intr-adevar, au cateva avantaje, vorbesc mult mai frumos, te lasa sa stai pe langa ei si au si ambiantza.. baiatul ce vinde DVD-uri :blink: . Dar degeaba dezbatem noi aici problema asta ca nu se va rezolva in nici un fel.. eventual ii mai punem in tema si pe altii la ce sa se astepte. Este nasol ca unii ca mine sunt obligati sa mearga la Bavara datorita idioteniilor electronice si computerizate puse pe masina si care nimeni altcineva in Romania nu le poate face.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.