Jump to content

Sunt vinovat


Romulus

Recommended Posts

Sunt vinovat

 

 

Admit, sunt vinovat, fără nici un dubiu: conduc un BMW. Deci sunt vinovat prin definiție.

 

N-am ce să fac, nu mă pot abține, e ca un drog. Pur și simplu ĂŽmi place. Sigur, nu-mi place că nu-mi zâmbește nimeni când sunt la volan. E adevărat că nu am ĂŽncercat să dau muzica la maxim și să mă plimb agale cu geamurile deschise și nici să fluier și să claxonez ori de câte ori văd o fustiță scurtă, nici măcar atârnată pe o sfoară la uscat. Poate atunci aș fi avut succes și mi-ar fi zâmbit cineva. Nu știu, n-am ĂŽncercat astea și aparent, fără să o fac, nu-mi zâmbește nimeni când sunt la volanul BMW-ului meu.

 

Da, sunt vinovat. Simt asta de fiecare dată când cineva mă ĂŽntreabă, uitându-se la mașina mea, „auzi, da’ asta câți cai putere are”? E clar ĂŽn momentul acela că sunt vinovat. Ar trebui să fiu condamnat direct. Ce să-i răspund? Are mulți, are destui. O parte din cel care ĂŽntreabă, te va privi admirativ, orice răspunzi. Altă parte, te va privi cu o anumită invidie. Dar cea mai mare parte a interlocutorului te va privi ca pe un damnat, cu o ură lipsită de orice falsitate. Sinceră.

 

Am avut un mic accident, acum câteva luni. Depășeam o Dacie, care a făcut stânga ĂŽn momentul ĂŽn care treceam prin dreptul ei. Dialogul cu acel șofer, un puștan de 20 de ani, ĂŽncerc să-l descriu aici: Eu: De ce nu te-ai asigurat? El: M-am asigurat! Eu: Și eu unde eram? El (senin): Nu știu, nu te-am văzut. Eu: Păi și crezi c-am picat din cer ĂŽn stânga ta? El: Nu, dar cu mașina aia, ĂŽntr-o secundă ești peste mine. Eu: De unde știi, ai condus una vreodată? El: Nu, dar știu eu. Ce să-i mai răspund? Probabil am fost eu de vină, că am accelerat prea tare. Oricum, poliția n-a găsit nici un articol ĂŽn lege care să mă condamne, așa ca i-a suspendat lui permisul. Dar și polițistul știa că eu sunt vinovat. I-a fost frică să mi-o spună drept ĂŽn procesul verbal. Dar se citea și ĂŽn ochii lui.

 

Toți vor să se ia la ĂŽntrecere cu tine, probabil să-ți dovedească că deși ai mașină mai puternică, ei sunt șoferi mai buni. Mult mai buni. Semnificativ mai buni și ți-o vor dovedi imediat și irevocabil. Depășindu-te oricum, oriunde și fără frică. Cel mai important e că ei sunt mai buni și tu ești vinovat că ți-ai luat o așa mașină, deși nu o meriți. Pentru tine e doar o fiță. Nu ai habar să o conduci.

 

O altă treabă faină e când sunt ĂŽntrebat cu ce viteză merg. Când le explic că ĂŽncerc din răsputeri să nu depășesc viteza legală, mi se răspunde: „Hai băi, mă lași?!? Ți-ai luat așa mașină ca să mergi ĂŽncet?!?” Sincer, nu. Mi-am luat-o ca să mor pe șosea. Pur și simplu, urăsc să mor liniștit, de bătrânețe, povestind nepoților mei aventurile din tinerețe, așa că m-am gândit că poate e palpitant să mor la volanul unui bolid. Ce naiba?!? Asta e o nebunie. Da, merg ĂŽncet și calculat aproape tot timpul și tot sunt vinovat. Mult mai vinovat ca unul cu un junghi de mașină care e pericol public și n-ar trebui să ajungă pe o șosea publică.

 

Deseori, mă ĂŽntorc la mașină și-mi dau seama că și ea suferă din cauza vinovăției mele. Găsesc zilnic o nouă zgârietură pe undeva. Fie unul cu cheia, fie unul cu bara. Nu le pasă, doar eu am bani și oricum sunt vinovat doar pentru că am ĂŽndrăznit să conduc un BMW.

 

Nu mi se dă prioritate, că eu oricum am prioritate de șmecher. Darmite când legal, n-am… Atunci să vezi. Du-te la naiba cu BMW-ul tău. Bagă-te singur. Ești vinovat oricum, de ce să te zbați?

 

Un domn, foarte respectabil și foarte bun profesionist, cu multă experiență și cu păr cărunt, șeful unui service BMW, ĂŽmi spune fără pic de zâmbet pe buze, ca titlu de statistică ochiometrică, că aproape jumătate din cei care cumpără pentru prima oara o mașină de la ei, revin ĂŽn service cu mașina lovită binișor, ĂŽn primele luni după cumpărare. Și astea sunt cazurile fericite. Că unii nu mai revin ĂŽn service niciodată după un accident. Deci e clar că suntem vinovați. Ar putea să ne suspende definitiv permisul când ne cumpărăm arma… ăăăăăă… mașina…

 

Gândiți-vă la asta, de fiecare dată când urcați la volanul unui BMW. Nu e ușor să trăiești cu o așa povară, cu o așa vinovăție…

 

This post has been promoted to an article

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 61
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

frumoasa povestioara...ce sa zic si acum de cand am noua masina si inainte cand aveam e36-le tot timpul incercau sa ma atate la mici curse .Aproape niciodata nu m-am intrecut cu lumea( cu o singura exceptie :twoup: ) dar de alergat masina o alergam foarte mult.Cand auzeam sunetul motorului( la mine toba urla mai tare) nu ma puteam abtine.La faza cu geamul deschis la mine "este" o problema: nimeni din familia mea nu suporta A.C. si sunt fortat sa tin geamul deschis( nu suport cadura) Si muzica imi place sa ascult foate tare.Nu ascut manele dar nured ca mai conteaza, muzica tare e la fel (manele , house, rap) .Realizez ca poate fi deranjanta pentru ceilalti dar imi plac unele melodii atat d emult incat nu pot sa dau incet :twoup: . Ca ideea separata...de ceva timp nu am permis si a condus fratele meu masina mai mult, acu, cateva zile imi spunea cum a inceput sa o alerge deoarece a inceput sa-i placa si ca BMW " te trage spre ilegalitati" si a inceput sa ma inteleaga si pe mine de ce alerg...la volan :D
Link to comment
Share on other sites

:twoup: Romulus si Tien, voi sunteti cei mai vinovati.

Vinovatia este direct proportionala cu puterea masinii , ca sa nu mai iau in calcul valoarea ei. Oare cei cu Ferrari se simt vinovati? :twoup:

Si bucurati-va ca sunteti barbati. Daca va puneti sotiile la volan, ele vor fi si mai vinovate...

Eu as ignora reactia celor rauvoitori. Nu mi se pare corect sa te simti vinovat.

Link to comment
Share on other sites

Din tot ce ai zis ..asta cu zgarieturile si micile/marile rautati deja a inceput sa ma afecteze ..deja am polishat portbagaj de 4 ori :twoup: ..Numai ultima oara am gasit zgarieturi destul de serioase si lungi .. Acum am observat ca emblema din fata e presata cu degetul si infundata !... .....Intr-o zi am gasit nr pe jos si suportul nr spart ...Nu ai ce sa faci !..Eu inca nu inteleg cum stau unii fara casco :twoup: Mare risc !..:D Edited by myxage
Link to comment
Share on other sites

Ai totala dreptate.

 

Cand ai un BMW lumea te priveste cu ura de parca le-ai facut ceva.

Sau cu invidie.

 

Daca este vorba de un BMW mai vechi e clar ca esti un capsunar care si-a luat si el "Bemveu".

 

Daca masina este mai noua, e clar ca nu aveai bani de asa ceva si ai primit o mostenire sau ai vandut un teren.

Sau furi de la stat.

 

In orice caz nu o meriti.

Si nici nu stii sa o conduci.

 

Daca mergi normal se gandesc ca nu stii sa conduci, daca mergi tare esti un nenorocit care merita sa ajunga in primul copac inainte sa omoare pe cineva.

 

Daca mai esti si tanar esti neaparat un baiat de bani gata, n-ai caracter si esti si inconstient.

 

Imaginea de proprietar de BMW este destul de proasta la noi in tara, asta e clar.

 

Culmea este ca in general, soferii de BMW sunt destul de atenti, nu vor sa-si faca masinile praf.

Asta nu se poate spune de soferii de Matiz sau Logan care sar peste sinele de tramvai, iau gropile de parca sunt la vreun test de anduranta si merg intotdeauna riscant.

Link to comment
Share on other sites

Sunt vinovat.

 

Esti. Si de instigare a altora sa-si ia bolizi :twoup:

 

Eu in localitati pun adesea pe cruise la 60km/h si de obicei sunt depasit de dacii ruginite cu motoare turate din care se uita compatimitor la mine diverse persoane. Si nimeni nu ma crede ca am luat un E60 pentru siguranta si spatiu.

 

I-am spus unui prieten ca pe autostrada n-am mers cu mai mult de 140 la ora si a spus ca glumesc, ca la viteza aia abia se incalzeste motorul. Noroc ca am o scuza ca am un bebe in spate ca sa-mi spele rusinea... :twoup:

Link to comment
Share on other sites

Excelent! :twoup:

 

Am un amic care isi cauta masina. Adica vroia sa isi schimbe Escortul din 95 sau cat era, cu ceva mai nou. Binenteles, mergand cu mine pe vreamea E34-ului, si spalat la creier tot de mine, vroia BMW. Nu va zic ce show a avut cu nevasta-sa, ceva de groaza. Aia nu vroia BMW, ORICE altceva. Desi nu avea carnet, nici prea multe in comun cu automobilismul.

 

Si-a luat un Opel Astra din 2004. Si omul meu este fericit.... NOT.

Dar macar mananca mancare calda acasa :twoup:

 

http://adsoftheworld.com/files/images/BMW_Envy_uppslag.jpg

Link to comment
Share on other sites

Mare adevar ce scrie aici. Eu merge cu 30-40 seara in oras, sunt si eu mai nebun insa am anumite momente cand piciorul drept este un pic mai lung :twoup: Dar in general conduc incet seara, ma plimb, merg la relaxare si tot se gasesc tarani care sa trega langa mine la semafor si sa-si tureze golanul sau eu stiu ce altceva, uneori accept provocarea pt ca ma simt "ranit".

 

Cand am luat-o toti vecinii, de fapt mai mult aia cu masini cu mult mai scumpe ca a mea se uitau cu invidie...prob. asa au aparut si zgarieturile :twoup:

 

In general merg cu geamul pe jumate deschis, mai mult ca sa aud sunetul placut al motorului/evacuarii, de claxonat pe la fustite nu ma bag :D

Link to comment
Share on other sites

Ma da nu v-ati gandit ca poate oamenii nu sunt invidiosi cand va vad in BMW, ci poate le e mila de voi, asa cum ti se face mila de un manelist cu lantu scos peste tricou si il compatimesti, chiar facandu-ti se tie rusine uitandu-te la el.
Link to comment
Share on other sites

Ma da nu v-ati gandit ca poate oamenii nu sunt invidiosi cand va vad in BMW, ci poate le e mila de voi, asa cum ti se face mila de un manelist cu lantu scos peste tricou si il compatimesti, chiar facandu-ti se tie rusine uitandu-te la el.

 

Daca am lantul peste tricou sunt manelist ? :twoup: :twoup:

Link to comment
Share on other sites

Ma da nu v-ati gandit ca poate oamenii nu sunt invidiosi cand va vad in BMW, ci poate le e mila de voi, asa cum ti se face mila de un manelist cu lantu scos peste tricou si il compatimesti, chiar facandu-ti se tie rusine uitandu-te la el.

 

Daca am lantul peste tricou sunt manelist ? :twoup: :twoup:

Depinde de dimensiuni :D :D

Link to comment
Share on other sites

Ma da nu v-ati gandit ca poate oamenii nu sunt invidiosi cand va vad in BMW, ci poate le e mila de voi, asa cum ti se face mila de un manelist cu lantu scos peste tricou si il compatimesti, chiar facandu-ti se tie rusine uitandu-te la el.

 

Daca am lantul peste tricou sunt manelist ? :twoup: :twoup:

 

Da, cu siguranta. Daca ai primit lantul de la mama cadou, il ti pe post de talisman sub tricou. Daca l-ai cumparat ca sa il scoti afara, esti jenant.

 

Dar suntem offtopic.

Link to comment
Share on other sites

Cui ii pasa de parerea altora? Mi-am luat masina pentru mine si cand sint la volan ma simt foarte bine. Creada ce vor, eu am alta treaba.

 

Exact. Dupa cum vezi sunt multi care totusi sunt interesati de ce gandesc taranii cu Loganuri de la semafor.

Link to comment
Share on other sites

Din moment ce ma simt discriminat cam pe oriunde merg (service/spalatorie/politie/etc) mi se pare si normal.

Eu nu simt deloc asta. Mi se pare ca sint tratat normal. Desigur nici masina mea nu mai e la varsta la care sa starneasca mari invidii. Nu e atat de scumpa.

Uite, eu de exemplu in fiecare zi trebuie sa intru in spatele blocului in parcare de pe sens opus intr-o zona unde lumea sta la semafor. Foarte putini nesimtiti am intalnit, de obicei lumea incearca sa-mi faca loc sau pur si simplu ii vad dusi pe ganduri fara sa ma observe. Desigur ca exista si oameni care se uita ostentativ la mine si nu se misca un cm, sa fie sanatosi.

Ce-i drept, s-a umplut Ploiestiul de BMW-uri. De toate felurile. Si ma bucura faptul ca vad din ce in ce mai multi oameni la locul lor in ele.

Link to comment
Share on other sites

Din moment ce ma simt discriminat cam pe oriunde merg (service/spalatorie/politie/etc) mi se pare si normal.

 

E doar in imaginatia ta. Am mai auzit si pe altii care au impresia ca lumea ii trateaza altfel doar ca au BMW.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.