Jump to content

achizitie BMW - de unde in Germania


zorin70

Recommended Posts

Salut,

 

Sunt nou pe acest forum. In cateva zile (Sambata 31 Mai, mai exact) vreau sa plec in Germania sa imi iau o masina. Ce masina anume nu stiu inca, dar in jur la 15,000 eur poate max sa dau 18,000 daca se merita. De preferat motorina.

 

Ma interesa:

 

1. daca imi puteti da cateva sfaturi despre autohausuri la care merita sa merg pe drum, daca Autohus este ok ca firma si pot lua de la ei, daca e mai bine sa iau de la reprezentanta, etc.

 

2. exista cineva pe aici care daca ii dau seria VIN sa imi poata spune ceva despre masina de la AB sau din alta parte? Reparatii facute, km, etc.

 

Mentiuni: Merg la Karlsruhe deci ma pot invarti in zona Stutgart, Munchen, Frankfurt si eventual si Hamburg. Are cine conduce ca suntem 3 soferi deci distantele nu sunt o mare pb cata vreme sunt justificate.

Nu ma pricep la verificat masini decat ca un user obisnuit, deci privire generala si cam atat. Citesc cam de 1 luna ce scrie pe acest forum, sper si sa tin minte tot biggrin.gif. Imi iau o masina pentru mine si f probabil voi face ceva km in Bucuresti si imprejurimi incepand de anul asta de aceea as inclina spre motorina. Pana acum am avut Dacia, Mercedes Cobra, VW Golf luate pe criterii mai mult de pret decat de placere. De condus nu are rost sa mai spun ca nu e semnificativ.

 

Inclin sa imi iau 320D dar sunt deschis la sugestii.

 

Multumesc si o zi buna in continuare,

Sorin

Link to comment
Share on other sites

Daca inclini spre 320d atunci search dar daca nu faci min 25-30mii pe an nu prea merita deoarece ai costuri mai mari de intretinere la diesel.

 

Poti afla cateva date cu VIN-ul aici, in romania nu iti spune nici un dealer despre reparatii, km etc, cauta sa aiba carte de service. (dar nu la turci, arabi etc pentru ca ii costa 10 eur cartea).

 

Autohus sunt destul de ok dar trebuie sa vorbesti cu ei inainte daca au masina si iti accepta plata cash, daca o gasesti in reprezentanta e mai bine dar si pretul putin este mai mare, pana pleci cauta pe mobile.de, autoscout24.de si alte site uri de genul...in zona frankfurt ului si mai in vest (duisburg, koln, dusseldorf..etc) e cea mai mare densitate de populatie, rezulta si mai multe masini. :twoup:

 

Distantele sunt o problema pentru ca masinile nu sunt in targ la vitan, sunt dealeri in fiecare orasel si colt de strada, la sfarsit cand aduni bonurile de combustibil nu e prea dragut.

 

Bafta

Link to comment
Share on other sites

Stiu cate ceva despre costurile dieselului. Distantele nu sunt problema ca drumul este in interes de servici si pe langa asta incerc sa imi iau si eu ce imi doresc. Multumesc oricum despre sfatul cu zonele de langa Frankfurt. de aici am luat si in 2004 un Golf TDI si atunci am avut chiar noroc, ca desi am fost singur si pe jos am nimerit bine, masina a fost buna, neamtul ok. Acum insa tinand cont ca este BMW si motorul e un pic mai sofisticat, e alta situatie si banii la fel si nu vreau sa repar la ea aiurea.

 

Stiu site-urile de care scrii tu. Ce poti sa imi spui de www.carmanager.be? Stiu ca este un site de licitatii si ca sa poti sa te inscrii tb sa ai firma. Dar din cate mi-a spus cineva ieri (care mi-a dat si tel unui roman care lucreaza la cei de acolo) o poti lua daca ai castigat licitatia si pe persoana fizica. Cu toate astea unele anunturi imi par totusi ieftine. Ei spun ca iti garanteaza ca masina e asa cum o descriu si daca nu e asa te despagubesc. Nu am sunat la ei dar asta mi s-a spus.

Link to comment
Share on other sites

Suna si vorbeste cu romanul care sunt conditiile pentru a licita pe pers fizica, sincer, nu am auzit/folosit site uri de licitatii din belgia.

Daca pleci pe 31 mai nu e cam tarziu sa te bagi la licitatii?

Eu personal am luat o din reprezentanta si nu am avut nici o urma de indoiala ca ceva este in neregula, am mers cu masina dupa ce am platit o.

Link to comment
Share on other sites

Licitatiile din cate vad dureaza cateva zile. ieri cand m-am uitat erau din cele care se terminau azi maine...Dar nestiind prea multe despre ele si marea majoritate vad ca sunt din Belgia si doar cateva in Germania nu cred ca ma mai complic. O sa aleg varianta cu reprezentanta sau autohaus pe drum numai sa gasesc ceva convenabil. Poate am noroc si gasesc una de dupa 2006 :twoup: desi minuni din astea la banii respectivi nu cred.

 

Daca voi da de vreuna la un autohaus oarecare si chiar imi va place o sa o duc la un test la service ca o saptamana cat stau am timp. O sa dau de stire cum s-a derulat operatiunea.

Link to comment
Share on other sites

eu te sfatuiesc sa cauti pe mobile sau autoscout , sa suni sa faci rezervare si sa mergi apoi sa vezi

poti sa mai cauti,daca vrei de la bmw pe bmw.de si acolo au si ei gebraucht wagen sau direct sa cauti niederlassung bmw din orasele in care mergi

oricum eu zic sa ai rezervate doua trei masini

sa nu crezi ca o sa gasesti alte masini decit cele care sint pe net

toti dealerii pun masinile pe net, asa se vind acuma masinile

ca sa gasesti "ocazii" tre sa stai pe net si sa suni imediat

Link to comment
Share on other sites

de la carmanager ieri am luat un Volvo S40 model nou la 9400 euro cu piele alba.

Ei vand numai la firme.Daca esti client vechi de-al lor o sa iti vanda si ca persoana fizica insa o sa iti puna tva-ul care in Belgia e 21%, insa asta numai daca esti client vechi.

Daca nu ai timp de cautat prin parcuri cel mai bine este la reprezentanta.

Cred ca am vb si pe mess zilele trecute.

Oricum trimite email la toti si intreba-i de plata , daca o poti face cash sau numai prin banca.Chiar daca cumperi pe firma sau pe persoana fizica.

Bafta la cautat.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Deci revin. BMW-ul e luat. Multumesc celor care m-au sfatuit. Socoteala de acasa si cu aia din Germania nu e la fel asa ca am un E90 din 2006. Acuma poate mai imi spuneti ce as mai putea sa pun pe ea cu timpul ca sa arate mai bine. Pana acum are cauciucuri RFT, CD radio, xenon, scaune sport. Merci.
Link to comment
Share on other sites

deci BMW 320 D, din 03.2006

 

Dotari (ma pricep mai putin la BMW deci e posibil sa imi scape cate ceva):

Xenon adaptive

cauciucuri RFT (cu sigla M pe ele - inseamna ca sunt de la M sau ce? neamtul ala zicea ca are ceva de la M dar el cu engleza lui si eu cu germana mea...nu ne-am inteles prea bine)

scaune sport

senzor ploaie si PDC spate

radio CD normal

nu are navigatie

cotiera (care ce e drept ma cam incurca la schimbat vitezele)

6 viteze

culoare neagra, nu stiu de care acuma ca nu am actele la mine.

 

Cost "negociat" 19.700 cu TVA cu tot si cu numere galbene. De la reprezentanta. Km cam multi din pacate (120 tkm).

Poze....cand o sa am aparatul la mine sau masina acasa o sa ii fac.

 

Pt alte informatii va stau la dispozitie. Deasemenea daca aveti ceva manual in engleza sau romana va raman recunoscator.

 

Masina am luat-o pt mine, e primul BMW pe care il am, deci orice sfat e binevenit.

Edited by zorin70
Link to comment
Share on other sites

de banutzii astia iti gasesti o masina super!!! depinde acum si ce pretentii ai ....langa frankfurt este un targ mare de masini, Auto Kino se numeste, si este pe la Offenbach(inainte era in frankfurt), undeva in padure. este deschis doar sambata pana la ora 14. iti spun despre el, pentru ca este in zona unde te duci tu si au multe masini...eu l-am cautat de mi-au iesit capacele, pt ca si-a schimbat locatia initiala, iar eu am ajuns si duminica si era inchis. in targuri de obicei gasesti foarte multi bisnitari, asa ca trebuie sa fii foarte atent. insa, in zonele pe care le-ai mentionat am fost si eu, tot dupa masina:), si sunt forate multe masini prin catunele lor, intre marile orase(o sa le vezi cu sigurantza) si este bine sa opresti. cele de la reprezentante sunt foarte ok, iti dau si garantie, insa sunt mult mai scumpe decat cele de la proprietari.

sper sa-ti fie de folos, dak mai e ceva...poti intreba;)

bafta

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

am cumparat masina de la un dealer bmw. la reprezentante sunt mai scumpe un pic, pentru ca ofera si garantie, iar masinile au avut, de cele mai multe ori, un singur proprietar. in cele mai multe cazuri o sa gasesti mai la toate masinile certificare bmw. atentie mare in autohaus, pentru ca sunt numai bisnitari. neamtzul este scarbit de targurile de masini, si prefera sa dea un anunt la ziar. in secuda doi vine un bisnitar si ii cumpara masina. dar asa cum am postat si mai sus, in catunele lor, foarte numeroase de altfel, sunt mici dealeri care au masini foarte bune. iar la 15 mii iti gasesti masina buna..

 

bafta

Link to comment
Share on other sites

ai luat-o de la un autohaus obisnuit, de la dealer bmw sau din reprezentanta? eu o sa plec intr-o luna sau doua dupa masina, si m-am orientat spre un e46 320d, 2005, in max 15 000eur, dar neaparat sa aiba certificare bmw premium selection.

 

La 15 mii gasesti masina f buna si la reprezentante (Niederlassung le spune indiferent de marca) sau dealeri. De autohaus m-am cam ferit. Ce vrei tu de ex si era cat pe aci sa il iau, inca si acuma regret) gasisem cam la 80 mii km, f bine intretinut si dotat sport, suspensii, volan, cauciucuri etc...nu ma pricep prea bine. In general nemtii - nemti sunt de buna credinta. Incearca si tu sa il intrebi pe unul care vezi ca ai ce discuta cu el, daca ar fi sa isi ia o masina pentru el ce si-ar lua in banii aia si in aproximativ cerintele tale. In fct de ce raspunde te orientezi. Daca iti recomanda avioane ....ma rog. Daca stai langa el vezi pe lista lui cam tot ce are in reprezentanta. Cere sa iti arate ce a avut masina inainte. Accident, poze cu ce s-a schimbat, etc...La autohaus nu o sa faca asa ceva ca nu au cum.

 

Un alt sfat este sa ai banii fixati in minte si sa nu te abati de la asta. Altfel o sa pierzi mult timp ca tot timpul gasesti ceva care are o chichita in plus si mai costa 1000 euro si mai negociezi si etc...trece timpul, mai vezi alta masina in alt oras si incepi sa te gandesti.... Eu am stabilit clar ce vreau si din cauza ca am mai plecat cu 2 pers din familie tot am pierdut timpul si in ultima secunda am luat ce am gasit. Tot timpul unii ar fi vrut sa vada si un audi si un mercedes si un autohaus si sa stea de vb cu aia de acolo.....Am zis ca daca mai plec, plec doar singur - asta in cazul in care am banii sa iau ceva de la rep sau dealer.

Link to comment
Share on other sites

ms mult de sugestii. eu am clar in cap: 320d euro4, 2005 sau 2004. si pretul este maxim maxim 15 000euro. oricum o sa stau cam o saptamana, pt ca stau la niste rude langa munchen si nu e o problema cazarea, asa ca o sa incerc sa vad cat mai multe masini care sa corespunda cerintelor mele. as vrea tapiterie de piele in special, si astea sunt destul de rare, asa ca nu cred ca o am prea multe variante :twoup:
Link to comment
Share on other sites

ms mult de sugestii. eu am clar in cap: 320d euro4, 2005 sau 2004. si pretul este maxim maxim 15 000euro. oricum o sa stau cam o saptamana, pt ca stau la niste rude langa munchen si nu e o problema cazarea, asa ca o sa incerc sa vad cat mai multe masini care sa corespunda cerintelor mele. as vrea tapiterie de piele in special, si astea sunt destul de rare, asa ca nu cred ca o am prea multe variante :twoup:

 

Masini cu piele nu sunt asa rare. E adev ca nemtii sunt mai practici dar exista destule. Munchen..nu stiu. Parca e aproape de Stuttgart. Du-te si acolo. Si musai du-te la reprezentanta. Vezi ia imprumut cu tine un GPS ca altfel e f greu. Eu am vazut diferenta intre 2004 si acum. Atunci am batut Frankfurt in lung si lat pe jos

 

De asemenea mai uitate pe site-ul reprezentantei si vezi ce au ei in zona ta. e simplu, desi e in germana. Cauta www.bmw.de. Pe urma Gebrauchte wagen (masini SH) si vezi acolo ce au. Iar pt restul ca idee te uiti pe mobile.de. Si ai 2 marje de pret. Ce e ieftin si bun cum spunea cineva pe ac site nu exista. e suspect. Doar la rep mai gasesti masini de 30-80-150 tkm dar o sa vezi dif de pret. Si o iei cu revizia facuta de ei chiar daca e dealer. Lasa pe cei care au romani, alte natii balcanice, etc. Si invata ceva germana in caz ca nu stii. Un minim de cuv, zgarieturi, motor, etc...vezi tu. Prima data cand am fost nu stiam nimic. Si am gasit ceva care am avut si noroc.

 

Succes. Daca mai vrei ceva suna-ma (scrii pe pm si ai tel). Deasemenea acolo suna-i pe rudele tale daca nu te intelegi cu ei. si iti traduc ei. La dealer iti da si nr pe 5 zile valabile in banii aia. asa a fost la mine.

Link to comment
Share on other sites

pe mobile.de trebuie uitat neaparat (bagi acolo codul postal de la orice adresa din munchen si la Umkreis bagi o raza de 100km sa zicem). gasesti si oameni cinstiti destui. eu asa mi-am gasit tractoru. am fost pornit s-o duc la test orice ar fi, cand am vazut-o cum arata si ce prestanta avea neamtzu, mi-a disparut chefu sa mai dau 200eur aiurea. sa ai noroc!
Link to comment
Share on other sites

ms mult pt sugestii. cam asa am facut pana acuma. ma uit pe bmw.de, ma mai uit si pe mobile. am gasit cateva masinute super in maxim 15000euro, cu piele si xenon. unele sunt si la 500km de unde o stau eu, dar sincer merita sa te duci dupa ele (evident sunt numai la reprezentante).

gps o sa am, o sa am si un vorbitor de germana dupa mine, deci sper sa fie ok. :twoup: peste 4-5 saptamani plec dupa ea...ca mai am d strans niste euroi:))

Link to comment
Share on other sites

  • 9 years later...

puteti lasa aici ceva site-uri/autohausuri de prin germania de la care ati luat masini si sunteti multumiti...

eu sunt in cautarea unui 530 si sincer sa fiu am inteles ca si turcii nemtesti sunt la fel ca si samsarii nostri deci orice site este binevenit :)

 

Eu am luat anul trecut din Germania si am cautat doar pe mobile.de si autoscout24 (nu mai tin minte sigur pe care din ele am gasit) si am selectat la optiuni sa-mi arate doar de la privati. Masina am luat-o de la un doctor neamt, dupa 30.000 de km facuti in tara nu am descoperit niciun defect la masina pe care sa mi-l fi ascuns fostul proprietar.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.