Jump to content

DIY: Harman Kardon retrofit


cristivw

Recommended Posts

Da una este pornirea amplificatorului HK prin remote și aici ai dreptate dar, eu spuneam pe activarea funcției de spațializare. MĂŁ uit atent mâine și apoi mĂŁ exprim ĂŽn totalĂŁ cunoștințĂŁ de cauzĂŁ.
Link to comment
Share on other sites

Activarea functiei de spatializare e pe pinul 15 si are culoare Galben/Negru :thumbsup:

 

Aveai dreptate.

 

In schimb, ce e ciudat la acel fir e ca atunci cand functia de spatializare e pornita, pe acel fir nu este tensiune, iar cand functia e oprita (adica butonul e pe OFF, fara ledul aprins) pe fir este tensiune.

 

Dar nah, asa e conceput sistemul :D

Link to comment
Share on other sites

postează o poză cu schema la care faci referire ca să te pot ajuta.

Dacă vrei eu mi-am extras din WDS semnificația tuturor mufelor folosite în instalația HK și ți le pot pune la dispoziție.

este vorba de schema afisata la inceput de userul CRISTIVW,eu am verificat faptic firele care intra in ampliful mare,ceea ce am exemplificat este ce NU !se potriveste si firele care sunt in plus fata de schema prezentata !37 fire sunt in mufa fata de 31 prezente in schema

KENBOBO,o sa verific mai tarziu schema care ai pus-o sa vedem cum este...

Edited by muuu
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 2 months later...

E foarte simplu pe spatele ușii o sĂŁ vezi exact locul și cât trebuie sĂŁ decupezi pentru al treilea difuzor. Ai grijĂŁ cĂŁ dacĂŁ mașina ta nu a avut echipare HK va trebui sĂŁ conduci ĂŽn ușĂŁ 3 perechi de cabluri pentru cele trei difuzoare.

DacĂŁ acum ai echipare standard tu ai doar o singurĂŁ pereche de cabluri.

Link to comment
Share on other sites

E foarte simplu pe spatele ușii o sĂŁ vezi exact locul și cât trebuie sĂŁ decupezi pentru al treilea difuzor. Ai grijĂŁ cĂŁ dacĂŁ mașina ta nu a avut echipare HK va trebui sĂŁ conduci ĂŽn ușĂŁ 3 perechi de cabluri pentru cele trei difuzoare.

DacĂŁ acum ai echipare standard tu ai doar o singurĂŁ pereche de cabluri.

Este o ideie pentru viitorul apropiat HK eram curios cum se procedeaza cu cu boxa de medii,cat despre cabluri sper sa gasesc o instalatie de sonorizare cat se poate de completa pentru a fi cat mai oem treaba.

Link to comment
Share on other sites

Chiar dacĂŁ vei gĂŁsii un sistem HK cu tot cu cabluri sĂŁ știi cĂŁ tot va fi relativ mult de muncĂŁ, cel puțin o zi și asta nu ĂŽnseamnĂŁ 8 ore.

Sper sa gasesc pe cineva priceput ce a mai facut asta din cate am citit si eu nu e chiar floare la ureche unde o sa dau 300e (cam atat merge un sistem din cate am obs)mai duca 50-60 si la un baietas destept :getlost:

Link to comment
Share on other sites

In 8 ore lam montat eu cap coada tras fire in usi tot doar in usile din fata in usile din spate firele sunt trase cel putin la mine erau trase.Daca esti din Tm te ajut.Ai grija cand decupezi in usa eu nu am taiat materialu am taiat din interior doar plasticu ala dupa care am taiat materialu in cruce lipindul pe interior asa am considerat cai mai bn e doar parerea mea.Si cauta o instalatie cat mai completa eu am avut 90%din firarae o sati fie mai usor asa.
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Am cumparat si eu o instalatie completa de pe un Touring facelift si m-am apucat sa o pun pe un sedan. In acelasi timp, am decis sa pun si navi si magazie de cd-uri. Cumparand si sistemul de navi si magazia, oamenii au fost foarte binevoitori si mi-au trimis fiecare instalatia completa. Adica la magazie am primit cablul care intra in casetofon si care merge pana in spate cu tot cu firele de la boxe. La fel si la navi, la fel si la Harman Kardon. Nu cred ca are rost sa va spun ce circ a fost pana am reusit din 3 cabluri sa fac unul singur...

 

Momentan, dupa 16 ore de munca - mentionez ca am dat absolut tot jos din masina, inclusiv bord si mochete...sunt in faza in care totul functioneaza, doar ca nu se aude nimic in boxe... Citind acum schema, sper ca problema sa fie de la firul de remote pe care sigur am uitat sa-l leg. Am verficat in mufa si am 12V continuu, deci probabil ca neavand fir de remote, nu se aprinde ampliful si nu da semnal in boxe.

 

Ca sfaturi, am cateva, ca sa nu munciti degeaba.

 

-scoateti instalatia veche de boxe - cablul care trece prin stanga masinii si ajunge in bord (nu incercati s-o modificati sau sa inaditi)

-dupa ce l-ati scos, puneti cablul de la HK, si cu o schema in fata, verificati sa aveti: iesire din cas, cdplayer sau ce aveti in fata, + si -, remote si cam asta e tot

-eu am luat instalatia cu tot cu cablurile din usi...evident ca masina de pe care am luat-o avea oglinzile pe dreapta, avea airbaguri spate, avea geamuri electrice spate; asa ca, cea mai simpla manevra este sa trageti in usile din spate 2 fire si sa le legati in manunchiul principal si in cele din fata la fel. eu am desprins de pe fiecare usa mufa de langa balama si am introdus cablurile prin furtunul de cauciuc original al masinii, astfel incat nu se vede ca s-a umblat. E mult de munca, si va trebuie un garaj, eu am facut-o in fata blocului...

 

Instalatia originala merge pe partea stanga a masinii, si cand ajunge la scaunul soferului o ia pe sub el, intra in consola centrala din bord. Tot de acolo, prin spatele aerotermei, trec firele pentru boxele de pe partea dreapta a masinii. Nu faceti greseala sa va chinuiti sa le trageti prin spatele aerotermeri, merg foarte bine prin fata. Daca va hotarati sa dati aeroterma jos, aveti grija ca pierdeti freonul.

 

-la tweetere, nu dati tot plasticul jos de pe usa, incercati sa-l cracanati cat sa aveti loc sa-l scoateti pe cel vechi si sa-l puneti pe cel nou (altfel va veti chinui foarte tare sa-l puneti la loc.

 

Eu am luat instalatia de pe touring si o pun pe sedan. Practic, la touring nu exista boxe in polita din spate si wooferele sunt bagate sub mocheta din portbagaj stanga, dreapta. Daca vreti sa puneti asa pe sedan,va recomand sa taiati gauri in polita din spate si sa lasati boxele sa-si faca incinta din spatiul din portbagaj, E destul de greu sa modifici cutiile de toruing sa mearga pe sedan.

 

In rest, daca aveti intrebari, va raspund cu placere.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Am si eu o intrebare pentru cei mai experimentati. Nu stiu cum sa conectez butonul de spatializare. Instalatia mea a venit fara si am fost nevoit sa-l cumpar nou nout. Este un buton idividual, nu cel incorporat in consola unde sunt si dsc, si alte functii.

 

Codul OEM al butonului este: 61318363679

 

M-ar interesa sa stiu cum leg pinii de la buton la cablajul HK.

 

Multumesc!

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

salut,

Am un 320d FL breack si doresc sa pun un woofer normal cu statie.

Am citit ceva pe net cu firu de remote,adik firu cel alb(pin10) nu'l gasesc !

La mine e instalatia normala nu e HK ,banuiesc ca din cauza asta nu gasesc pin-ul 10.

Boxe am doar pe portiera din fata si porpagaj.

am un panou cu urmatoarele butoane :incalzire in scaune,dsc,HK,perdeluta si un buton pe care nu-l cunoscare simbolu (!).

doresc sa ma ajutati sa fac un remote din butonu HK,cum procedez ?

 

 

Kenbobo

a specificat ceva dar ma depaseste pe mine si nu prea inteleg

 

a spus :

Kenbobo

Activarea functiei de spatializare e pe pinul 15 si are culoare Galben/Negru

 

Aveai dreptate.

 

In schimb, ce e ciudat la acel fir e ca atunci cand functia de spatializare e pornita, pe acel fir nu este tensiune, iar cand functia e oprita (adica butonul e pe OFF, fara ledul aprins) pe fir este tensiune.

 

 

..................................................................

 

Pe mufa masini nu am multe fire si am incercat sa bag un fir in pinu 10 si nu am tensiune ,am bagat si in pinu 15 dar intradevar cum spunea si Kendobo are tensiune cu butonu oprit adik pe off si cand e pe ON se opreste si tensiunea de pe fir,am facut proba cu un bec dar nu se aprinde cum ar fi la 12v,se aprinde unde la 50% adik la un 6-7v

Pe mine nu ma prea intereseaza daca fuctioneaza butonu de remote invers,adik butonu HK sa fie pe ON si mie sa imi fie wooferu inchis sau invers cand butonu e pe OFF sa porneasca amplificatoru

Sa-mi specificati daca as putea aduce firu de pe pinu 15 in amplificator si daca ar merge pe acel voltaj ?sau alte variante care sa pot folosi Butonu Harman Kardon

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Nu stiu daca am postat bine aici, dar am un sistem HK complet de pe un e46 sedan cu tot cu mufe si cd changer OWM, si as vrea sa-l vand / schimb cu componente audio de calitate (HU amp si subwoofer). Motivul - nu mai am bmw :( Ca pret un 800 ron cash, 1000 ron la schimb.
Link to comment
Share on other sites

Documentatie pentru montarea liniei audio Harman Kardon pe autovehiculele fara aceasta optiune. Se aplica si pentru linia audio Hi-Fi, care are aceeasi dispunere a difuzoarelor si statiei.

 

Sunt necesare urmatoarele repere:

- tweetere usa fata

- medii usa fata

- joase usa fata

- tweetere usa spate

- joase polita spate

- subwoofere portbagaj

- cablaj

- amplificator

 

Salut! Cu ceva timp inainte pe baza sfaturilor unor colegi (de forum) "priceputi", am comandat un cablu pentru retrofit navigatie professional+ sistem audio harman kardon (cablul vine de pe un cabrio si bineinteles nu se potriveste in lungime ) si sistemul functioneaza ok. Acum am comandat un nou cablu pentru COUPE care se potriveste la lungime dar am urmatoarea problema , in cablul nou achizitionat nu am mufe pentru modulul tv , este posibil sa functioneze Navi Professional + Harman Kardon fara modulul tv? (mentionez ca noul cablu are conexiune pt mk4, bm 54, si Monitor ) Multumesc

P.S. Va rog sa ma sfatuiti daca aveti experienta cu asa ceva nu de dragul de a posta ! Multumesc

Edited by Danny D
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Nu stiu daca am postat bine aici, dar am un sistem HK complet de pe un e46 sedan cu tot cu mufe si cd changer OWM, si as vrea sa-l vand / schimb cu componente audio de calitate (HU amp si subwoofer). Motivul - nu mai am bmw :( Ca pret un 800 ron cash, 1000 ron la schimb.

 

Salut sistemul este complet sigur? Boxe,woofer,tweetere, statie butoane tot tot?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.