BMWClub: probleme volanta m5 e39! - BMWClub

Jump to content

Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • This topic is locked

probleme volanta m5 e39! volanta noua cu probleme Rate Topic: -----

#1 User is offline   DA-VID 

  • Începător
  • Group: Members
  • Posts: 124
  • Joined: 14-February 09
  • Gender:Male
  • Location:BUCURESTI

  Posted 21 February 2009 - 23:16

am si eu o problema si va rog sa ma ajutati cu un rsp. sigur daca este cineva care stie. in ce consta problema mea este ca am schimbat kitul ambreiaj si volanta la masina si mecanicul din neatentie a uitat sa mai puna distantierul la senzorul de volanta si ca urmare a fost atins de volanta pilindul putin. bineinteles ca asta am observat doar dupa ce am incercat sa pornesc masina si nu am reusit de nici un fel , comportindu-se ca si cum nu as mai avea cip la cheie. am facut rost de alt senzor identic si l-am montat dar masina tot nu porneste, am chemat 2 pers. diferite cu tester si nimic, nu apare nici o problema, totul este ok dar ea tot nu porneste am verificat daca ii da scanteie si ii da, benzina ii da si nimic. are cumva cineva idee cam care ar putea fi problema? va multumesc! cineva mi-a spus ca ar pute avea volanta un defect din fabrica la pinii care ii citeste senzorul.

Attached File(s)


0

#2 User is offline   Bavaria 

  • Veteran
  • Group: Members
  • Posts: 11425
  • Joined: 20-November 04
  • Gender:Male

Posted 21 February 2009 - 23:50

Trebuia sa verifici daca pinii sunt pozitionati la fel.Incearca sa mergi la magazinul de unde ai luat-o si sa o compari pe cea veche cu cea originala.
Distanta intre pini si senzor trebuie sa fie precisa, nu 'la ochi'.
0

#3 User is offline   DA-VID 

  • Începător
  • Group: Members
  • Posts: 124
  • Joined: 14-February 09
  • Gender:Male
  • Location:BUCURESTI

Posted 22 February 2009 - 00:07

View PostBavaria, on 22/Feb/2009, 00:50, said:

Trebuia sa verifici daca pinii sunt pozitionati la fel.Incearca sa mergi la magazinul de unde ai luat-o si sa o compari pe cea veche cu cea originala.
Distanta intre pini si senzor trebuie sa fie precisa, nu 'la ochi'.

sunt foarte deacord cu tine dar eu am cumparat si kitul si volanta de la grozadan.

0

#4 User is offline   Bavaria 

  • Veteran
  • Group: Members
  • Posts: 11425
  • Joined: 20-November 04
  • Gender:Male

Posted 22 February 2009 - 00:10

Daca este piesa afermarket orice este posibil.Verifica pozitia senzorului inainte de a demonta iar cutia.Pentru siguranta mai multa ar fi bine sa verifici si cu alt senzor, de preferat original.
0

#5 User is offline   DA-VID 

  • Începător
  • Group: Members
  • Posts: 124
  • Joined: 14-February 09
  • Gender:Male
  • Location:BUCURESTI

Posted 22 February 2009 - 00:16

View PostBavaria, on 22/Feb/2009, 01:10, said:

Daca este piesa afermarket orice este posibil.Verifica pozitia senzorului inainte de a demonta iar cutia.Pentru siguranta mai multa ar fi bine sa verifici si cu alt senzor, de preferat original.





treaba e ca senzorul este original cu stanta bmw tot si pe tester apare ca fiind ok. cum sa verific pozitia senzorului?
0

#6 User is offline   Bavaria 

  • Veteran
  • Group: Members
  • Posts: 11425
  • Joined: 20-November 04
  • Gender:Male

Posted 22 February 2009 - 00:37

Am impresia ca exista un sablon pentru asa ceva.Trebuie mai intai sa afli care este distanta corecta pentru modelul tau.
0

#7 User is offline   DA-VID 

  • Începător
  • Group: Members
  • Posts: 124
  • Joined: 14-February 09
  • Gender:Male
  • Location:BUCURESTI

Posted 22 February 2009 - 00:43

View PostBavaria, on 22/Feb/2009, 01:37, said:

Am impresia ca exista un sablon pentru asa ceva.Trebuie mai intai sa afli care este distanta corecta pentru modelul tau.



pai senzorul nu poate fi montat de cit intr-o singura pozitie ca are un surub de prindere si nu ai cum sal pui altfel.
0

#8 User is offline   Bavaria 

  • Veteran
  • Group: Members
  • Posts: 11425
  • Joined: 20-November 04
  • Gender:Male

Posted 22 February 2009 - 00:43

View PostB-03-DVD, on 21/Feb/2009, 14:43, said:

View PostBavaria, on 22/Feb/2009, 01:37, said:

Am impresia ca exista un sablon pentru asa ceva.Trebuie mai intai sa afli care este distanta corecta pentru modelul tau.



pai senzorul nu poate fi montat de cit intr-o singura pozitie ca are un surub de prindere si nu ai cum sal pui altfel.


Am crezut ca are reglaj.Unele modele au.Cum de s-a stricat atunci cel vechi?
0

#9 User is offline   DA-VID 

  • Începător
  • Group: Members
  • Posts: 124
  • Joined: 14-February 09
  • Gender:Male
  • Location:BUCURESTI

Posted 22 February 2009 - 00:53

View PostBavaria, on 22/Feb/2009, 01:43, said:

View PostB-03-DVD, on 21/Feb/2009, 14:43, said:

View PostBavaria, on 22/Feb/2009, 01:37, said:

Am impresia ca exista un sablon pentru asa ceva.Trebuie mai intai sa afli care este distanta corecta pentru modelul tau.



pai senzorul nu poate fi montat de cit intr-o singura pozitie ca are un surub de prindere si nu ai cum sal pui altfel.


Am crezut ca are reglaj.Unele modele au.Cum de s-a stricat atunci cel vechi?





pai uite cum s-a intimplat. senzorul are un distantier dintro tablitza foarte subtire pe care mecanici au pierdu-to si l-au montat fara distantier prin urmare capul magnetic al senzorului a intrat mai mult inauntru de cit trebuia , cam exact cit este distantierul si a fost pilit de volanta. nu e rupt nimik doar e foarte putin pilit magnetul din cap.
0

#10 User is offline   Bavaria 

  • Veteran
  • Group: Members
  • Posts: 11425
  • Joined: 20-November 04
  • Gender:Male

Posted 22 February 2009 - 03:37

Da, am inteles.M-am uitat in TIS, distanta dintre senzor si pin trebuie sa fie 0.55mm
Incearca sa verifici.Alta chestie, cand verifici, pinul va fi in dreptul gaurii in care intra senzorul, normal.Verifica daca pinul este pozitionat corect, pe mijloc.
Deci verifica distanta, invarte motorul sa vezi si daca toti pinii sunt la locul lor, nu sunt atinsi, loviti,...
O alta posibilitate ar fi ca bujiile sa fie ude, mai ales daca bateria s-a descarcat pe durata reparatiei.Demonteaza 2-3 bujii si verifica.Daca ai un osciloscop prin zona poti verifica daca senzorul este ok, cu ocazia asta vezi si cum arata semnalul cand dai la cheie.

This post has been edited by Bavaria: 22 February 2009 - 03:40

0

#11 User is offline   DA-VID 

  • Începător
  • Group: Members
  • Posts: 124
  • Joined: 14-February 09
  • Gender:Male
  • Location:BUCURESTI

Posted 22 February 2009 - 20:56

problema rezolvata!!! volanta era montata decalat.
0

#12 User is offline   paul 

  • Member
  • Group: Banned
  • Posts: 8093
  • Joined: 12-October 05
  • Gender:Male
  • Location:Somewhere over the rainbow

Posted 22 February 2009 - 22:10

La ce service ai facut reparatia? Se pare ca au facut cam multe greseli.
0

#13 User is offline   DA-VID 

  • Începător
  • Group: Members
  • Posts: 124
  • Joined: 14-February 09
  • Gender:Male
  • Location:BUCURESTI

  Posted 28 February 2009 - 18:25

View Postpaul, on 22/Feb/2009, 22:10, said:

La ce service ai facut reparatia? Se pare ca au facut cam multe greseli.



a fost montata de doi prieteni care lucreaza la bavaria dar ..................mi-a dat de gandit. cam ce or lucra la bavaria?!
0

#14 User is offline   DA-VID 

  • Începător
  • Group: Members
  • Posts: 124
  • Joined: 14-February 09
  • Gender:Male
  • Location:BUCURESTI

Posted 28 February 2009 - 19:33

se poate inchide.ms!
0

Share this topic:


Page 1 of 1
  • You cannot start a new topic
  • This topic is locked

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users


www.bmwclub.ro trafic.ro