Jump to content

o batranica..525i e34


DOMI

Recommended Posts

bara a venit deja, se potriveste perfect la culoare. Problema e ca suportul dreapta, in partea unde a fost lovita, e deformat, si mai jos cu vreo 2 cm si nu se mai aliniaza. Sper sa il poata indrepta aia la service.

A pleznit si porcaria aia mica de plastic pe care se aliniaza bara, dar cred ca il gasesc si pe ala. Sa vina farurile si pot pleca asa cu ea in concediu, pe mine asta ma roade cel mai tare.

Daca si aripa se potriveste bine la culoare e marfa...

tot astept farurile alea.. fara ele nu pot pleca la drum asa.

Link to comment
Share on other sites

Domi imi pare rau,dar de ce ai mers cu 60 km cand stiai ca afara este iarna?eu intodeauna merg foarte incet cand e iarna si foarte atent,60 km mi se pare o viteza destul de mare avand in vedere ca era zapada jos si era si curba.Apropo de preturi,sincer,e o balanta care trebuie echilibrata,preturile pieselor noi la un bmw e34,e36 mi se par destul de scumpe in comparatie cu alte masini de generatia lor si nu inteleg de ce.Pentru ca cei care le fac stiu ca nu mai sunt posesori asa multi de e34 si ar trebuii ca preturile sa fie mai mici cu trecerea timpului.Adica o capota,o usa nu trebuie sa fie 500 eu,capota 100 si ceva de euro,nu stiu,nu este un e90,e60 care dai pe masina 30-40 mii euro ,atunci e normal ca o masina care costa atat si piesele sa coste mult.Adica un posesor de e36 sa zicem,se sparge farul,95% sau chiar 99% fac pariu ca-l ia second,Ciupanezu are dreptate,asa ar trebuii sa faca orice posesor sa ia lucru nou,dar sunt sigur ca nici in strainatate nu se procedeaza asa sau poate acolo da,dar in Romania nu,nu are lumea bani,cel care as ia un e34 sunt convins ca la luat ca atata si-a permis si asta e realitatea.Nu stiu cine a zis de vopsit 1000 euro,da asa ar trebuii sa se vopseasca o masina dar hai sa fim seriosi,cine in Romania ar duce un e34 sa o vopseasca de 1000 eu?Am un amic care a vopsit un sedan e36 cu 100 eu,atat da,nu radeti ca nu e de ras,asta e realitatea.A iesit ok pot sa spun,pt 2 ani asa e ok.Pe omul cu un bmw second nu-l da banu afara din casa si nu-si permite sa ia numai piese noi,poate mai are familie,copil,cheltuieli cu diverse probleme.Eu am fost impresionat cand a scris Ciupanezu lista ce a schimbat la masina,acum 2 luni parca a scris,de la cel mai mic ornament luat de nou pana la cea mai mare piesa,mda,dar pt. asta trebuie sa ai niste venituri destul de consistente ca sa le ai si pt masina si pt nevoile zilnice si pt anumite probleme.
Link to comment
Share on other sites

Eu n-am zis cĂŁ toate piesele trebuie cumpĂŁrate noi, m-am referit doar la piesele supuse uzurii.

 

E aberant sĂŁ cumperi diverse plastice care la BMW costĂŁ ~ 100 € când le poĂži cumpĂŁra de la dezmembrĂŁri pe 50-100 Ron Âşi practic poĂži avea exact acelaÂşi lucru, estetic aratĂŁ la fel.

 

Meritã cumpãrate noi consumabilele, piesele de articulaÞie, suspensie, pompe de combustibil ºi injectoarele, piesele din sistemul de frânare ºi de direcÞie, senzori, pe scurt, piesele supuse uzurii.

 

DacĂŁ vrei sĂŁ iasĂŁ bine, dai 1000 € chiar Âşi pentru un E34.

ªtiu pe cineva care are E34 ºi atât a dat, iar maºina a ieºit foarte bine.

Cu 100 € Âşi-a bĂŁtut joc de maÂşinĂŁ.

AdicĂŁ sigur e cursĂŁ vopseaua, a folosit cea mai ieftinĂŁ vopsea, probabil cĂŁ e plinĂŁ de coajĂŁ de portocalĂŁ.

Decât s-o vopseºti aºa, mai bine o laºi cum este.

Link to comment
Share on other sites

sa nu crezi ca era vreun ac de par, ci o curba destul de larga si rapida, care pe asfalt uscat se lua cu 100 km/h fara fortezi sau sa ai cine stie ce masina, fara probleme.

A fost mai alunecos acolo, se depusese zapda proaspata peste gheata formata anterior, nu am vazut ca era gheata, asta e.. m-a furat

Bogdy, cum spuneam si mai sus pretul pieselor e chiar mic, sincer iti zic. 70 de euro pe o aripa noua, de calitate si primed(adica deja tratata pentru vopsire) nu e mult Manopera la vopsit pe aici atata e, cam 200 de element. (bine am vazut aripa noua de e34 si cu 40 de euro dar imi era cam frica sa iau dinaia..):twoup:

 

Daca aveam aceleasi stricaciuni la un opel sa zicem, sau chiar un BMW nou tot atat costa, poate ceva mai mult din cauza farului mai scump, oricum diferente destul de mici, pentru ca 80% din pret e format din manopera..si aia e identica indiferent de marca.

Edited by DOMI
Link to comment
Share on other sites

oricum diferente destul de mici, pentru ca 80% din pret e format din manopera..si aia e identica indiferent de marca.

 

 

la noi e mai scump daca aude ca ai bemveu :twoup: de fapt inainte de a zice un pret intreaba ce masina ai :)

Edited by POIUYT
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Alaltaieri am mers si am inlocuit termostatul. In ultima vreme se incalzea din ce in ce mai greu motorul, si chiar se racea cand dadeam drumul la caldura mai tare.

Din pacate, la m50 ca sa inlocuiesti termostatul trebuie data elicea de la vasc jos. Nu am avut scule potrivite(trebuie cheie de 32 + una speciala de contra), asa ca am mers in service.

Au in locuit si carcasa, care s-a fisurat cum au dat-o jos, plus inca o garnitura, care arata ca dracul, desi nu nu am pierderi de loc, nu am completat de aproape 2 ani.

Merge brici acum, se incalzestre imediat, practic in 2 km dau drumul la caldura deja fara probleme, acul sta fix la mijoc.

La primul drum lung -consumul a scazut cu aproape 1L media...

Deja incep sa consum sub 10 iarna, in Germania unde o cam calc, adica aproape de consumul din carte....

Edited by DOMI
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

MAsina s-a comportat brici in concediu. Saraca cam suiera de la gaura aia in aripa la 180. :twoup: Mare smecherie cu termostatul asta, si cu sonda lambda. La intoarcere am calcat-o de a luat-o dracul ca era soare si uscat, am facut 650 de km in ~ 5 h cu 2 pauze de cafea si bio ..:) si tot nu a luat peste 10. Incredibil.. de obicei in regimul asta se duce spre 12 afara lejer..

O poza cu batranica la munte, partea care rade.. :)

DSC_1001__Desktop_Resolution_.JPG

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Am fost la service, pentru reparatia tablariei. Fara vopsit vreo 4-500 de euro zic ei. Si nici nu o sa o vopsesc, daca aripa care am cumparat-o va avea o nuanta diferita, asta e.. O fac cand mai vin prin ROmania.

 

 

 

Sunt programat lunea viitoare (peste o saptamana).. Zic ei ca dureaza cam o saptamana ca probabil trebuie sa mai comande una alta, pe masura ce desfac.

 

M-am apucat de reconditionarea scaunelor vechi. DIn pacate am patit o faza foarte urata. Butonul de comanda s-a desfacut ..Nu imi explic, nici macar nu ma apropiasem in zona aia si are 3 clipsuri de plastic pe fiecare parte, de fapt e un chin sa il desfaci. L-am vazut pur si simplu cazut langa scaun, cu o gramada de contacte si arculete (au cam 2-3 mm) pe langa..

Punctisoarele care le vedeti in poza .. alea sunt.. plus niste contacte mici ca dracul care numai dumnezeu stie pe unde erau.. :twoup:

Mai costa si ala vreo 40 de euro lejer. Sincer cred ca imi bag picioarele in ele de scaune ca ma dispera.

Cat au stat in magazie s-au cam dus dracului.. pielea de la sofer are gauri in ea..

 

O sa incerc sa gasesc o solutie sa revopsesc scaunele negre care le am acum, sau sa gasesc o firma care imi poate trimite doar pielea alba si sa o montez eu. Am vazut ceva prin Australia.. costa vreo 280 de eur, dar trebuie sa gasesc codul culorii..

DSC_1107__Desktop_Resolution_.JPG

DSC_1108__Desktop_Resolution_.JPG

Link to comment
Share on other sites

sincer m-am cam saturat de scaunele astea full electric, la BMW sunt niste japite, am vazut forumurile pline cu problema asta, inclusiv la modele 2003..

Scaunul soferului evea o rosatura si o gaura de cand ma laut masina.. s-a mai marit un pic..asta e.

O sa vand ce piese au mai ramas si poate gasesc o firma sa imi trimita pielea sa o pun pe astea manuale si sanatate..Sau poate cand mai vin prin RO..

Edited by DOMI
Link to comment
Share on other sites

daca o ai gata croita e foarte usor. Am desfacut sambata unul .. si am vazut cum e..e lejer.

Practic pe margini e prinsa in niste tinte care se indoaie peste. Faza e sa fie croita exact pe forma scaunului, ca altfel iese un kkt..

Nici eu nu am vrut scaune electrice, dar asa a fost masina.. cu scaune electrice. Stiam ca sunt niste rahaturi care iti manaca zilele.. e misto as acand iti vine unul in masina, dar eu care merg singur 90% din timp mi se rupe de ele, cum e pus scaunul ala asa moare.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

In sfarsit m-am uitat si eu mai atent la masina.

 

E34 n-a fost in centrul atentiei in ceea ce ma priveste, dar masina asta chiar arata bine. :)

 

S-o stapanesti sanator in continuare, alaturi de pustiu' :queen: Prietenii stiu de ce.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Am comis-o.. poze proaspete.. acum 25 de min am intrat intr-un parapet. Curba larga, aveam vreo 60 de km/h.. a plecat pur si simplu in lateral.., am tras usor de volan sa nu razui parapetul, am ciuput un pic acceleratia,ca ma duceam in continuare spre el, a inceput sa dansesze, am mai redus din viteza, ma duceam inspre un stalp, l-am evitat si pe ala, m-am pus dea curmezisul si apoi direct in parapet...

 

Soseaua era complet libera in momentul ala, altfel era mult mai nasol. Gheata cu zapada deasupra, ninge in continuu de dimineata.

Farul bate in sus complet, nu m-am uitat ce e rupt la el. Capota e indoita in colt destul de rau, la fel si aripa stanga fata, doar un colt dar indoita rau.

 

 

 

mai Domi tu meriti putina bataie .... de cate ori ti am spus sa te joci frumos cand iesi afara ?? hmmm .... cred ca o sa ti iau jucariorele si te trimit in camera ta ... :sorcerer:

 

... bine ca nu a fost si mai rau .... app frumusica masinuta ... imi plac astea vechi mai mult ca cele noi ... intr'un timp ma batea gandu foarte mult la un 7ar ... este visul meu ...dar cred ca o sa ramana la stadiu de vis cel putin pt un moment ....

 

Multa bafta !!

Link to comment
Share on other sites

A iesit din service. 750 de euro pana la urma. Tipul de la service cica au fost 14h de manopera, cricuri hidraulice sa o indrepte.. povesti. Am terminat cu teparii astia. De reparat au reparat-o bine, o sa o vopsesc cand vin prin Ro. Daca vroiam vopsit cred ca vroiau 1400..Practic doar de la mai putin de 3 m se cunoaste daca te uiti si nici macar nu e vopsita, doar indreptat oarecum si dat cu un fel de chit.

Poze facute in graba, cred ca am auitat sa schimb expunerea..

 

 

 

 

http://farm6.static.flickr.com/5252/5497429204_b7220171b9.jpg

DSC_1114 by domi52, on Flickr

 

 

http://farm6.static.flickr.com/5098/5497440310_f89be6ff98.jpg

DSC_1115 by domi52, on Flickr

Edited by DOMI
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.