Jump to content

DIY Recuperare pixeli BMW E39 Facelift


Gabriel.B

Recommended Posts

Daca nu se vad toti pixelii incearca sa-l mai desfaci odata si sa te asiguri ca ai pus fasii de card in mod uniform pe toata suprafata de sub benzile de cauciuc, in felul asta vor apasa uniform pe toata folia, sa nu lasi nici macar un milimetru de spatiu unde sa lipseasca fasie de card sub benzile de cauciuc, daca nu apasa peste tot lafel e posibil ca unele portiuni de pixeli sa nu apara.

 

Poti sa incerci sa mai strangi un pic cele 4 suruburi si sa verifici din nou pe masina, poate ai noroc si nu mai trebuie sa demontezi nimic.

 

Spor!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Salut. sunt oarecum nou pe forum. de curand miam achizitionat si eu un E39. vreau sa ma apuc sa desfac si eu bordul. vreau sa va intreb... in cazul in care nu reusesc sa gat operatiunea intr-o zi, pot sa circul cumasina fara ceasuri?
Link to comment
Share on other sites

Eu am mers cativa km fara bord in ziua in care l-am demontat, nu am avut absolut nici o eroare, singura problema e ca nu se inregistreaza km parcursi si e foarte dificil sa-ti dai seama ce viteza ai, functioneaza si semnalele si luminile.

 

Acum nu stiu ce se intampla daca mergi zile intregi fara bord, daca faci un drum de 10-15 km nu vei avea nici o problema, cel putin la mine nu a dat nici o eroare si am facut cateva drumuri scurte (5-10km ).

 

ps: cand scoti mufa cu fire din switch-ul de lumini vei primi o avertizare sonora si luminile de pozitie vor ramane aprinse, scoti bordul afara si pui mufa la loc in switch-ul de lumini si se sitinge automat pozitia.

Link to comment
Share on other sites

Mi-am luat folie noua.!

Am facut si eu operatiunea asta descrisa mai sus si absolut nici o modificare.Nu zic ca tutorialul e degeaba, merita incercat, dar cred ca la mine pur si simplu s-a dezlipit folia .

Folia a costat 19 lire+7lire transport, de pe e-bay, un pret mic pentru o problema mare:)

revin diseara cu poze.

In plicul foliei am primit si un DIY foarte explicit, seamana cu cel de mai sus, cu gauri etc.

Wish me luck !

Link to comment
Share on other sites

Nu a rĂŁmas nici eroarea de airbag?

 

Absolut nimic! :)

 

 

 

@bitzu

 

Imi pare rau ca nu ti-a reusit varianta descrisa de mine, poate reusesti sa rezolvi problema odata cu schimbarea foliei.

 

Nu a costat mult folia, in schimb cred ca o sa te chinui mult sa lipesti folia pe ecran si pe placa de baza,trebuie sa aliniezi perfect contactele de pe folie cu cele de la display, mai bine apelai la userul clauberty care se ocupa de schimbat foliile de la bord, cu siguranta are mai multa experienta si in plus iti ofera si garantie.

 

Oricum, mult succes si mare atentie!

 

ps: poate reusesti sa incarci pozele pe imageshack si sa postezi aici toata operatiunea si rezultatele obtinute.

 

Bafta!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Nu devine mov fundalul, prima poza e facuta cu iphone-ul iar urmatoarele poze au fost facute cu un Canon Power Shot, cred ca e diferenta in calitatea pozelor si ar mai fi si faptul ca prima poza e facuta ziua inainte sa demontez bordul de pe masina si urmatoarele poze sunt facute seara dupa ce am terminat toata treaba.

 

uite aici cateva poze pe care le-am gasit pe laptop:

 

poza facuta cu iphone-ul

http://img341.imageshack.us/img341/9171/picture391.jpg

 

poza facuta cu camera (day mode):

http://img32.imageshack.us/img32/3236/picture339t.jpg

 

poza facuta cu camera (night mode):

http://img245.imageshack.us/img245/1382/picture337o.jpg

 

Am si un video in care se vede tot albastru in zona pixelilor dar in realitate ei sunt la culoare cu gradatiile si cu acele bordului, cred ca totul tine de camera cu care sunt facute pozele si modul in care sunt setate culorile

Link to comment
Share on other sites

interesant da ,cred ca este din culoare becurilor de fond din spate.altfel nu-mi dau seama.

Nu stiu ce sa zic, becurile din spatele display-ului nu le-am schimbat niciodata :)

 

M-am uitat in pozele de la semnatura ta si la fel se vede si la mine ziua, intr-adevar noaptea cand aprind pozitia parca ar avea o tenta albastruie :twoup:.

 

Posibil ca fostul propietar sa fi schimbat becurile de fond cu unele un pic mai puternice ca intensitate sau poate e doar de la poze :(.

Am si un video in care se vede tot albastru in zona pixelilor..

 

ps: dupa ce am incarcat video-ul pe youtube s-a modificat calitatea filmului :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 3 weeks later...
Nu ramane nici o gaura in dreptul consumului pentru ca nu gauresti folia cu gradatii!!!

 

Ridici de folie si mai apoi gauresti, gaura va fi sub folia gradata si in momentul in care montezi totul la loc nu se observa nimic.

salut

am executat si eu operatia respectiva dar din pacate nu mi-a iesit foarte bine

trebuie sa mai incerc odata

cine poate schimba folia si cat ma costa?

iar la MID se poate schimba la fel folia?

Link to comment
Share on other sites

Userul Clauberty se ocupa de schimbat folia la bord.Uite aici topicul lui.

 

La MID e ceva mai complicat, am incercat si eu pe MID-ul meu dar am observat ca folia e prinsa cu o clema metalica direct pe ecran.Am evitat sa umblu acolo, e foarte usor de spart acel ecran.

Edited by Gabriel.B
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

Eu am optat pentru urmatoarea varianta:

 

http://pixelfix.net/eng/bmw.html

 

Ribbon cable for BMW E38 / E39 / E53 speedometer:27 Euro

Ribbon cable for BMW E39 / E53 MID unit:25 Euro

 

Plata prin PayPal au venit in 4-5 zile (nu mai retin exact).

Sunt insotite de manual de instructiuni.

 

Atasez manualul pentru reparatia afisajului de la vitezometru.

Revin si cu cel de la MID sapt viitoare.

 

Personal voi apela la un prieten(electronist) care are un service de laptop-uri pentru ca are o manualitate mai buna ca mea evident!!!

Dupa ce e gata pun si poze!

Reparatie display bord1.doc

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Am facut si eu operatia, succes partial.

As dori sa fac citeva precizari:

In legatura cu operatia de gaurire, desi am fost foarte atent la pozitia surubului, am dat gaura departe de primul surub (il vedeam dar nu aveam cu sa bag cheia in el) si apoi a trebuit sa o largesc mult ca sa am acces la el. La urmatoarele 3 am dat gaura cu un burghiu de 1 mm ca sa vad exact unde e surubul si apoi am trecut la 4 mm.

Suruburile de fixare pe placa de baza au o mica legatura cu functionarea ecranului, nu trebuie exagerat cu stringerea lor. Sint doar ... suruburi de fixare a ecranului pe placa de baza. Adica ele apasa cele trei cauciucuri mici rosii pe placa de baza dar acolo folia e lipita si nu cred ca de acolo vine problema pixelilor lipsa. Am testat bordul fara sursa sa de lumina (doar cu o lanterna in spate ca altfel nu se vad cristalele) ca sa am acces la folie si am strins cu mina folia pe placa/ecran. La apasarea pe placa de baza (care e treaba cauciucurilor rosii) nu s-a intimplat nimic, doar cind apasam folia pe ecran (treaba cauciucul roz) se observau diferente de activitate. Cauciucul roz lung este important, el apasa contactele pe ecran. Acesta este tinut in pozitie de cadrul negru de tabla neagra.

Prima data am intors toate cauciucurile invers si nu s-a schimbat aproape nimic, apoi am bagat sub fiecare cauciuc cite o fisie de plastic {cca 0,3 mm) si au inviat citiva pixeli. Apoi am bagat sub fiecare cauciuc cite un elastic de bani (cca 0,5 mm) si s-au mai activat citiva. Oricum au ramas multi pixeli care nu au pornit.

Daca nu esti un om cu multa rabdare nu te apuca de treaba. Este foarte posibil sa-ti tragi o gaura in placa de baza, sa zgirii placa sau sa rupi folia.

Legat de ace dereglate, dupa ce am montat totul la loc am facut testul 2 si s-au asezat fiecare la locul lui.

 

Succes temerarilor.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
salut,...si eu am aveam aceeasi problema cu pixelii,am vrut sa schimb bordu,am gasit cu 70 de euro dar si a revenit din senin,...masina a fost vreo 3zile in vopsitorie,am desfacut bornele de la baterie si asa a stat acolo trei zile,...cand m am dus sa o iau am pornit si au revenit pixelii morti,...nu ma intrebati cum se poate asa ceva ca nu stiu,...dar de atunci merge,incercati si voi cu bornele:)),bafta
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Eu am ajuns pina la pozitia 5 nu am inteles in ce naiba se tine ecranul ala acolo erau bune pozele,suruburile le-am gasit gaurile le-am dat totul ok dar nu am reusit sa dau displayul jos care sunt cei 6 pini care trebuiesc desfacuti unde bagi surubelnita,am stat o ora cu el in mana apoi am remontat totul nu am reusit sa il scot!
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

salutare la toti,

am nicercat si eu sa reconditionez pixeli la afisajm mi-a iesit aproape 100% insa nu stiu cum am lovit vitezometrul si am reusit sa il readuc la viata dar acum trebuie potizionat la 0 ca sa indice corect, mentionez ca nu am scos limba dar am invartit de ea si am dereglat=o oarecum,

stie cineva cum se poate scoate limba fara sa distrugi totul? sau cum as putea sa fiu sigur ca am pozionat la 0 acul ?

in momentul de fata cand fac testul2 acul de la vitezometru revine insa se opreste pe la 10km/h, daca il misc un pic coboara si la 0, cel mai simplu sa il reglez ar fi sa scot limba sa fac testul apoi sa infig limba la vitezometru in pozia 0km/h dar nu stiu cum sa scot limba intreaga, diseara o sa incerc di nou sa vad ce reusesc

orice sfat ar fi bine venit

multumesc anticipat

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.