BMWClub: bmw 530 d E39 - BMWClub

Jump to content


  • 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

bmw 530 d E39

#1 User is offline   coyote 

  • Nou venit
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 29
  • Joined: 20-April 08

Posted 07 January 2010 - 22:42

Salut,tocmai am devenit propietarul unui 530 d E39 din 2000 este cu facelift si am niste nelamuriri daca ma puteti ajuta!

1- Imi apare in bord mesajul ,,TRANS FAIL SAFE PROGRAM``, acum nu stiu cum sa il traduc corect,daca ma puteti dumeri :)
2- Daca apas de mai multe ori frana in interval scurt,gen socuri asa din frana,se intareste pedaua si este ca si cum motorul ar fii oprit,este tare si nu franeaza mai deloc,asta dureaza cateva secunde,apas este tare iar pe urma i-si revine.Ce imi este frica sa nu faca asa din senin si cand sa pun frana la semafor sa fie tare si sa nu franeze.:)
3- cand i-i pun contactul sa o pornesc stopurile de pe spate licare cateva secunde apoi cand porneste masina se opresc,de ce?
4- masina are webasto,dar nu stiu sa il folosesc,:lol:

si cam atat deocamdata,daca ma puteti sfatui ce e de facut si ce inseamna cele scrise mai sus,va sunt recunoscatorrrrr!!!

Cu stima,
0

#2 User is offline   DSF 

  • Pasionat
  • Group: Contributors
  • Posts: 1265
  • Joined: 22-April 07
  • Gender:Male
  • Location:Olanda

Posted 07 January 2010 - 23:02

1.3 Verifica bateria. Mesajul de eroare inseamna ca ai probleme la cutie si intra in modul de protectie. Daca nu ai probleme la cutie, cel mai probabil e de vina bateria slaba sau probleme la instalatia electrica ( 3 se leaga de asta)
Daca bateria si instalatia sunt bune, verifica uleiul din cutie, recomandabil sa-l schimbi pentru ca banuiesc ca ai peste 150.000 km.
2. Mi s-a intamplat si mie de cateva ori mai ales la viraj stanga. Posibile cauze : pistoane etrieri duse sau ruginite, etrier, mastercilinder-ul din pompa de frana.
4. Daca nu ai telecomanda sau optiune in computer nu ai cum sa-l pornesti cand vrei tu. Porneste singur cand e frig afara si ajuta motorul sa se incalzeasca.
0

#3 User is offline   coyote 

  • Nou venit
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 29
  • Joined: 20-April 08

Posted 07 January 2010 - 23:15

View PostDSF, on 7/Jan/2010, 23:02, said:

1.3 Verifica bateria. Mesajul de eroare inseamna ca ai probleme la cutie si intra in modul de protectie. Daca nu ai probleme la cutie, cel mai probabil e de vina bateria slaba sau probleme la instalatia electrica ( 3 se leaga de asta)
Daca bateria si instalatia sunt bune, verifica uleiul din cutie, recomandabil sa-l schimbi pentru ca banuiesc ca ai peste 150.000 km.
2. Mi s-a intamplat si mie de cateva ori mai ales la viraj stanga. Posibile cauze : pistoane etrieri duse sau ruginite, etrier, mastercilinder-ul din pompa de frana.
4. Daca nu ai telecomanda sau optiune in computer nu ai cum sa-l pornesti cand vrei tu. Porneste singur cand e frig afara si ajuta motorul sa se incalzeasca.



asta cu eroarea la cutie este valabil chiar daca am cutie manuala si nu automata,pentru ca stiu ca astea au probleme mai grave.? masina are 174.000 km (acum nu stiu cat de reali)
nu am telecomanda,optiune nu stiu daca are,am navigatie daia mica,adica pe jumatate de ecran,si acolo nu imi apare nimic de webasto sau ceva,vechiul propietar mi-a spus ca trebuie tinut climatronicul la maxim 32 de grade si ca porneste el singur.Acum ma intreb,daca el porneste singur nu consuma motorina si baterie?

Si multumesc pentru ajutor!
0

#4 User is offline   DSF 

  • Pasionat
  • Group: Contributors
  • Posts: 1265
  • Joined: 22-April 07
  • Gender:Male
  • Location:Olanda

Posted 08 January 2010 - 00:10

Habar n-am la manuale. Mie mi-a dat eroarea aia cand am facut niste modificari audio-video. La automate cand apare eroarea cutia merge numai in vitezele 3-4 , la manuale nu am idee ce fel de program de protectie ar putea sa aiba.
Webasto este sub pasajul rotii stanga fata, in spatele pedalierului. Cand porneste trebuie sa se auda pompa, scoate putin fum sub pragul soferului. Consuma motorina, curent utilizeaza pentru pompa auxiliara de apa si modulul de comanda. Are protectie din cate stiu eu , daca tensiunea pe baterie scade , se opreste automat .
Se poate face retrofit pentru modulul de telecomanda, si se resofteaza calculatorul ( apare optiune in meniu, Aux Heater, fata de Aux Ventilation).
Nu stiu despre clima la 32 de grade.
La mine porneste iarna parca sub 5 grade si ajuta la incalzirea motorului.
0

#5 User is offline   Gabriel.B 

  • Membru
  • Group: Members
  • Posts: 483
  • Joined: 16-October 06
  • Gender:Male
  • Location:B u c u r e s t i
  • Interests:life.

  Posted 08 January 2010 - 01:14

Legat de punctul 4, eu am manualul de la "Bord monitor mit Navigation und Tv" ,e in germana , exista in meniul de la Bord Computer Zeit 1 si Zeit 2 , acolo poti programa sa porneasca Webasto.

[attachment=155848:Picture_009a.JPG] [attachment=155849:Picture_006a.JPG]

Webasto porneste odata cu motorul la temperaturi scazute nu trebuie neaparat sa-l programezi, ajuta la incalzirea rapida a lichidului de racire, eu dupa 2-3 minute daca dau drumu la clima deja simt aer caldut iar dupa 2-3km de mers cu masina se simte din ce in ce mai cald, este foarte folositor pe timp de iarna.
Daca totusi vrei sa te joci un pic la el sa vezi cum functioneaza programeaza Zeit 1 si asteapta pana porneste sa vezi cum se manifesta.

Daca ai meniul in engleza pe monitor imi lasi o adresa de e-mail pe PM si iti trimit un PDF cu owner's manual in limba engleza.Vei intelege mai multe din acel manual.

[attachment=155850:aux_heating.JPG]
0

#6 User is offline   coyote 

  • Nou venit
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 29
  • Joined: 20-April 08

Posted 08 January 2010 - 09:07

View PostDSF, on 8/Jan/2010, 00:10, said:

Habar n-am la manuale. Mie mi-a dat eroarea aia cand am facut niste modificari audio-video. La automate cand apare eroarea cutia merge numai in vitezele 3-4 , la manuale nu am idee ce fel de program de protectie ar putea sa aiba.
Webasto este sub pasajul rotii stanga fata, in spatele pedalierului. Cand porneste trebuie sa se auda pompa, scoate putin fum sub pragul soferului. Consuma motorina, curent utilizeaza pentru pompa auxiliara de apa si modulul de comanda. Are protectie din cate stiu eu , daca tensiunea pe baterie scade , se opreste automat .
Se poate face retrofit pentru modulul de telecomanda, si se resofteaza calculatorul ( apare optiune in meniu, Aux Heater, fata de Aux Ventilation).
Nu stiu despre clima la 32 de grade.
La mine porneste iarna parca sub 5 grade si ajuta la incalzirea motorului.



Dap si eu am o problema la audio, il pornesc pe radio sau cd,orice si nu se aude nimic in boxe,trebuie sa opresc radioul sau cd si sa il las asa 10-15 min si pe urma cand il pornesc isi revine,nu face mereu,am observat ca daca dau in gropi atunci face figuri.
Am observat pe navigatie ca am optiunea de aux ventilation,iar acolo am timer 1 si timer 2, am programat acolo o ora am dat ON si sa aprins beculetul ala rosu care indica un ventilator mic,acum astept sa vad daca se intampla ceva,daca porneste si face cald.

Stima,
0

#7 User is offline   DSF 

  • Pasionat
  • Group: Contributors
  • Posts: 1265
  • Joined: 22-April 07
  • Gender:Male
  • Location:Olanda

Posted 08 January 2010 - 10:13

View Postcoyote, on 8/Jan/2010, 10:07, said:

View PostDSF, on 8/Jan/2010, 00:10, said:

Habar n-am la manuale. Mie mi-a dat eroarea aia cand am facut niste modificari audio-video. La automate cand apare eroarea cutia merge numai in vitezele 3-4 , la manuale nu am idee ce fel de program de protectie ar putea sa aiba.
Webasto este sub pasajul rotii stanga fata, in spatele pedalierului. Cand porneste trebuie sa se auda pompa, scoate putin fum sub pragul soferului. Consuma motorina, curent utilizeaza pentru pompa auxiliara de apa si modulul de comanda. Are protectie din cate stiu eu , daca tensiunea pe baterie scade , se opreste automat .
Se poate face retrofit pentru modulul de telecomanda, si se resofteaza calculatorul ( apare optiune in meniu, Aux Heater, fata de Aux Ventilation).
Nu stiu despre clima la 32 de grade.
La mine porneste iarna parca sub 5 grade si ajuta la incalzirea motorului.



Dap si eu am o problema la audio, il pornesc pe radio sau cd,orice si nu se aude nimic in boxe,trebuie sa opresc radioul sau cd si sa il las asa 10-15 min si pe urma cand il pornesc isi revine,nu face mereu,am observat ca daca dau in gropi atunci face figuri.
Am observat pe navigatie ca am optiunea de aux ventilation,iar acolo am timer 1 si timer 2, am programat acolo o ora am dat ON si sa aprins beculetul ala rosu care indica un ventilator mic,acum astept sa vad daca se intampla ceva,daca porneste si face cald.

Stima,

Aux ventilation nu porneste webasto, baga aer de afara in masina. E bun vara cand e cald afara ca sa mai reduca temperatura din masina.
0

#8 User is offline   coyote 

  • Nou venit
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 29
  • Joined: 20-April 08

Posted 08 January 2010 - 10:36

View PostDSF, on 8/Jan/2010, 10:13, said:

View Postcoyote, on 8/Jan/2010, 10:07, said:

View PostDSF, on 8/Jan/2010, 00:10, said:

Habar n-am la manuale. Mie mi-a dat eroarea aia cand am facut niste modificari audio-video. La automate cand apare eroarea cutia merge numai in vitezele 3-4 , la manuale nu am idee ce fel de program de protectie ar putea sa aiba.
Webasto este sub pasajul rotii stanga fata, in spatele pedalierului. Cand porneste trebuie sa se auda pompa, scoate putin fum sub pragul soferului. Consuma motorina, curent utilizeaza pentru pompa auxiliara de apa si modulul de comanda. Are protectie din cate stiu eu , daca tensiunea pe baterie scade , se opreste automat .
Se poate face retrofit pentru modulul de telecomanda, si se resofteaza calculatorul ( apare optiune in meniu, Aux Heater, fata de Aux Ventilation).
Nu stiu despre clima la 32 de grade.
La mine porneste iarna parca sub 5 grade si ajuta la incalzirea motorului.



Dap si eu am o problema la audio, il pornesc pe radio sau cd,orice si nu se aude nimic in boxe,trebuie sa opresc radioul sau cd si sa il las asa 10-15 min si pe urma cand il pornesc isi revine,nu face mereu,am observat ca daca dau in gropi atunci face figuri.
Am observat pe navigatie ca am optiunea de aux ventilation,iar acolo am timer 1 si timer 2, am programat acolo o ora am dat ON si sa aprins beculetul ala rosu care indica un ventilator mic,acum astept sa vad daca se intampla ceva,daca porneste si face cald.

Stima,

Aux ventilation nu porneste webasto, baga aer de afara in masina. E bun vara cand e cald afara ca sa mai reduca temperatura din masina.


aham,am inteles,deci nu are legatura cu webasto sa bage caldura,totusi e bun de ceva :) vara.
atunci sa inteleg ca webasto asta care il am nu se programeaza si doar porneste cand e frig,si ajuta la incalzirea motorului.?

Multumesc,
0

#9 User is offline   Cristi.MD 

  • ...
  • Group: Members
  • Posts: 5035
  • Joined: 04-August 07
  • Gender:Male
  • Location:Cluj

Posted 08 January 2010 - 10:51

cam asa, webasto are functia de incalzire suplimentara a motorului. Prinde bine iarna...
0

#10 User is offline   coyote 

  • Nou venit
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 29
  • Joined: 20-April 08

Posted 08 January 2010 - 11:22

View PostCristi.MD, on 8/Jan/2010, 10:51, said:

cam asa, webasto are functia de incalzire suplimentara a motorului. Prinde bine iarna...


aham, am inteles.

Mersi,
0

#11 User is offline   Cristi.MD 

  • ...
  • Group: Members
  • Posts: 5035
  • Joined: 04-August 07
  • Gender:Male
  • Location:Cluj

Posted 08 January 2010 - 11:39

ramane de dezbatut, unii zic, ca din soft, se poate activa ceva functie, cu ajutorul careia se porneste efectiv webasto, cand masina e oprita, iar daca merge webasto => se incalzeste motoruo => baga aer cald la ventilatie, dar in teorie, lumea in general a experimentat doar o "recirculare a aerului" cald sau rece in functie de temperatura motorului la momentul respectiv, iar cativa spun ca functia de incalzire a habitaclului cu motorul oprit, are nevoie in spatele ei, de ceva radiatoare in plus, deci de echipament suplimentar fata de acest webasto.
0

#12 User is offline   coyote 

  • Nou venit
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 29
  • Joined: 20-April 08

Posted 08 January 2010 - 12:10

View PostCristi.MD, on 8/Jan/2010, 11:39, said:

ramane de dezbatut, unii zic, ca din soft, se poate activa ceva functie, cu ajutorul careia se porneste efectiv webasto, cand masina e oprita, iar daca merge webasto => se incalzeste motoruo => baga aer cald la ventilatie, dar in teorie, lumea in general a experimentat doar o "recirculare a aerului" cald sau rece in functie de temperatura motorului la momentul respectiv, iar cativa spun ca functia de incalzire a habitaclului cu motorul oprit, are nevoie in spatele ei, de ceva radiatoare in plus, deci de echipament suplimentar fata de acest webasto.



dap,am obesrvat ca se cam bat cap in cap,unii zic asa alti altfel,eu ma mai joc la el mai incerc tot ce are pe acolo,daca merge bine,daca nu.. asta e,inseamna ca nu are webasto cu programare..
0

#13 User is offline   CAE 

  • Începător
  • Group: Members
  • Posts: 135
  • Joined: 31-March 06
  • Gender:Male
  • Location:Constanta
  • Interests:BMW cars & old sluts

Posted 15 January 2010 - 23:11

1- Imi apare in bord mesajul ,,TRANS FAIL SAFE PROGRAM``, acum nu stiu cum sa il traduc corect,daca ma puteti dumeri

lamureste-ne ce cutie ai, manuala / auto?
0

#14 User is offline   Ciupanezu 

  • *********************
  • Group: Members
  • Posts: 26982
  • Joined: 11-May 06
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Posted 15 January 2010 - 23:17

Dacă apare asta în bord, e cu siguranță automată.
0

#15 User is offline   CAE 

  • Începător
  • Group: Members
  • Posts: 135
  • Joined: 31-March 06
  • Gender:Male
  • Location:Constanta
  • Interests:BMW cars & old sluts

Posted 15 January 2010 - 23:24

View PostCiupanezu, on 15/Jan/2010, 23:17, said:

Dacă apare asta în bord, e cu siguranță automată.

MA GANDEAM SA NU-I FI FACUT CONVERSIE; NU SPECIFICA SA TRAGA GREU, ETC... (LIMP MODE)
0

#16 User is offline   coyote 

  • Nou venit
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 29
  • Joined: 20-April 08

Posted 16 January 2010 - 11:15

deci masina nu a avut sigur cutie automata pe ea,pentru ca eu am verificat-o la bavaria si mi-au spus cu tot ce a iesit masina pe ea din fabrica.deci nu a avut automata.cineva spunea ca poate sa fie de la instalatia electrica,pentru ca mie nu imi merg becurile pe marsalier pe nici un stop,nu am becuri arse,sigurante nimic.Si sa intra in protectie,acum nu stiu...
0

#17 User is offline   coyote 

  • Nou venit
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 29
  • Joined: 20-April 08

Posted 16 January 2010 - 11:27

View Postcoyote, on 16/Jan/2010, 11:15, said:

deci masina nu a avut sigur cutie automata pe ea,pentru ca eu am verificat-o la bavaria si mi-au spus cu tot ce a iesit masina pe ea din fabrica.deci nu a avut automata.cineva spunea ca poate sa fie de la instalatia electrica,pentru ca mie nu imi merg becurile pe marsalier pe nici un stop,nu am becuri arse,sigurante nimic.Si sa intra in protectie,acum nu stiu...



si apropo de tras si astea,masina merge perfect,trage motorul bine bine,mai ales cand e cald,la rece nu prea i-i dau eu,dar la cald se simte ca e 530 d. masina nu a avut facelift din fabrica pentru ca e an 2000. si stopurile pe care le-a pus pe masina sunt cu facelift,dar am observat ca acolo sunt mai multe fire care intra doar asa la misto in mufa aia,adica daca trag un pic mai tare le scot din mufa.si de aia ma gandeam sa nu fie ceva si de la electrica.mai ales ca pe marsalier,am schimbat becuri,socluri,am dar cu smilgher pe la stop acolo unde intra soclu,am scos mufa de al sonda de la marsalier si am pus o siguranta pe ea,in momentul ala trebuia sa se aprinda automat luminile pe marsalier...dar degeaba,nu am reusit sa i-i dau de cap.
0

#18 User is offline   flta909 

  • Începător
  • Group: Members
  • Posts: 86
  • Joined: 25-October 08
  • Gender:Male
  • Location:Suceava/Bucuresti

Posted 16 January 2010 - 19:01

Referitor la frane verifica pompa de vacuum,din cauza asta daca ramai fara vacuum se intareste si pedala.
0

#19 User is offline   coyote 

  • Nou venit
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 29
  • Joined: 20-April 08

Posted 16 January 2010 - 20:27

View Postflta909, on 16/Jan/2010, 19:01, said:

Referitor la frane verifica pompa de vacuum,din cauza asta daca ramai fara vacuum se intareste si pedala.



aham,mersi de informatie,maine o sa o bag intr-un garaj sa am uit la ea.
0

#20 User is offline   lica 

  • Membru
  • Group: Members
  • Posts: 469
  • Joined: 12-October 09
  • Gender:Male
  • Location:Satu Mare

Posted 17 January 2010 - 17:02

View Postcoyote, on 8/Jan/2010, 07:07, said:

View PostDSF, on 8/Jan/2010, 00:10, said:

Habar n-am la manuale. Mie mi-a dat eroarea aia cand am facut niste modificari audio-video. La automate cand apare eroarea cutia merge numai in vitezele 3-4 , la manuale nu am idee ce fel de program de protectie ar putea sa aiba.
Webasto este sub pasajul rotii stanga fata, in spatele pedalierului. Cand porneste trebuie sa se auda pompa, scoate putin fum sub pragul soferului. Consuma motorina, curent utilizeaza pentru pompa auxiliara de apa si modulul de comanda. Are protectie din cate stiu eu , daca tensiunea pe baterie scade , se opreste automat .
Se poate face retrofit pentru modulul de telecomanda, si se resofteaza calculatorul ( apare optiune in meniu, Aux Heater, fata de Aux Ventilation).
Nu stiu despre clima la 32 de grade.
La mine porneste iarna parca sub 5 grade si ajuta la incalzirea motorului.



Dap si eu am o problema la audio, il pornesc pe radio sau cd,orice si nu se aude nimic in boxe,trebuie sa opresc radioul sau cd si sa il las asa 10-15 min si pe urma cand il pornesc isi revine,nu face mereu,am observat ca daca dau in gropi atunci face figuri.
Am observat pe navigatie ca am optiunea de aux ventilation,iar acolo am timer 1 si timer 2, am programat acolo o ora am dat ON si sa aprins beculetul ala rosu care indica un ventilator mic,acum astept sa vad daca se intampla ceva,daca porneste si face cald.

Stima,



am avut si eu aceasi problema la sistemul audio...problema e un contact imperfect la mufa de la modulul audio.
scoateo afara si da cu sprei de contacte pe ea si ai sa vezi ca nu se mai intrerupe sunetul
0

Share this topic:


  • 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users


www.bmwclub.ro trafic.ro