BMWClub: Cupa VSS Arad 13 - 14. 03.2010 - BMWClub

Jump to content

Page 1 of 1
 • You cannot start a new topic
 • You cannot reply to this topic

Cupa VSS Arad 13 - 14. 03.2010

#1 User is offline   virtualmansorin 

 • Nou venit
 • Pip
 • Group: Members
 • Posts: 4
 • Joined: 24-February 10

Posted 24 February 2010 - 23:48

REGULAMENTUL CUPA VSS

Cap.I Organizatorul Competitiei.
Art. 1. Cupa VSS se desfasoara in conformitate cu Codul Sportiv International FIA ; Regulamentul Campionatului de Promo Rally, Regulamentul pentru Organizatorii de competitii, Prezentul Regulament Particular.
Prin înscrierea în competitie, participantii accepta arbitrajul unic al oficialilor concursului , pe baza regulamentelor sportive în vigoare la data desfasurarii competitiei, aplicabile dupa principiul conform caruia reglementarea particulara primeaza celei generale, si conform Statutului si Regulamentului de Organizare si Functionare al acesteia.
Persoana de contact: BALAN SORIN organizeaza CUPA VSS, concurs automobilistic destinat automobilistilor posesori de licenta si conducatorilor auto, posesori ai permisului de conducere categ. B de minim un an.

Art. 2 Oficialii concursului :
Comisari sportivi :
Director Sportiv:
Director Organizatoric: BALAN SORIN
Secretar sef:
Sef verificare tehnica:
Relatii cu concurentii:
Cronometror sef:
Sef securitate traseu:
Sef traseu:
Medic sef:
Ofiter de presa:

Cap. II Grupe, clase si automobile admise
Art. 3 Se vor constitui grupe, clase si se vor admite urmatoarele automobile :
• Clasa 1 automobile pana la 75 cp;
• Clasa 2 automobile intre 76-105 cp;
• Clasa 3 automobile intre 106-149 cp ;
• Clasa 4 automobile pana la 150-199 cp;
• Clasa 5 automobile intre peste 199 cp;
Grupa feminina, unde pilotul trebuie sa fie de sex feminin.
O clasa de putere se constituie cu minimum 5 automobile înscrise si admise la verificarea tehnica initiala. Daca o clasa nu se constituie, automobilele respective vor trece la clasa imediat superioara constituita.
Daca si clasa imediat superioara este în aceeasi situatie (nu este constituita), automobilele vor fi admise în concurs, dar vor participa în competitie sub regimul de „clasa neconstituita”.

Cap. III Desfasurarea competitiei:
Art. 4 La fiecare etapa prezentul regulament se va completa cu Buletine Informative specifice etapei respective.
Probele speciale se vor desfasura in regim de circulatie inchisa dupa un traseu prestabilit.
In afara probelor speciale este obligatorie respectarea Codului Rutier.

Art. 5 Autovehiculele vor fi echipate obligatoriu cu centuri de siguranta pentru pilot si navigator, unde este cazul, triunghi reflectorizant, trusa sanitara, cric si roata de rezerva, echipajul va fi echipat cu casti de protectie .
Pe parcursul probelor speciale, pilotii si copilotii sunt obligati sa poarte echipamentul specific de protectie (casca) si sa-si lege centurile siguranta. Orice abatere de la aceasta prevedere va fi raportata Comisarilor Sportivi care vor aplica o penalizare între 100 si 200 de ron, daca se repeta putând decide si excluderea echipajului din competitie. Un caz aparte care necesita o analiza amanuntita îl constituie abaterile produse exclusiv pe timpul împingerii, repornirii, deblocarii sau repararii automobilului de competitie prin fortele proprii ale echipajului, în scopul eliberarii traseului si/sau a reluarii parcurgerii probei respective.
Nu este permisa parcurgerea probelor speciale cu geamurile deschise. Se considera ca geamul este deschis, daca este coborat cu mai mult de 2 cm fata de pozitia “închis complet”. Pentru încalcarea acestei prevederi, dupa primul avertisment, echipajul va fi penalizat de Comisarii Sportivi cu amenda de 200 lei.
Sanctiunea poate fi anulata/suspendata în cazul în care se poate demonstra ca deschiderea geamului sau imposibilitatea închiderii acestuia se datoreaza unor cauze tehnice sau unei avarii a caroseriei pe partea acestuia. Echipajului i se va permite remedierea defectiunii, în caz contrar acesta riscând repetarea/majorarea amenzii sau chiar refuzul de continuare a competitiei. În sensul prezentului articol, spargerea unui geam al automobilului nu va fi urmata de nici o penalizare, dar datorita gradului sporit de periculozitate poate conduce la oprirea automobilului din cursa.
Un echipaj poate participa in cadrul unei etape cu un singur automobil. Un automobil a carui constructie sau stare tehnica este considerata periculoasa, poate fi exclus din competitie în orice moment de Comisarii Sportivi. În acest sens, vor fi examinate suplimentar automobilele care au suferit avarii pe timpul desfasurarii competitiei. Raportul Comisarului Tehnic sau decizia Comisarilor Sportivi, de oprire din competitie a automobilului considerat periculos nu poate fi urmata de nici un fel de despagubiri sau returnari de taxe de înscriere reclamate de concurent/echipa sau de echipajul în cauza.
Este obligatorie aplicarea pe automobilele participante la competitii a numerelor de concurs, în formatul unic CUPA VSS.
Recunoasterile se organizeaza în scopul familiarizarii echipajului cu traseul competitiei, în cadrul acestora fiind strict interzise antrenamentele sau testele de orice fel. Viteza de deplasare trebuie sa se încadreze în limita a 30 km/h.
Comportamentul nesportiv poate duce la sanctiunea excluderii din concurs.

Art. 6 Penalizari si punctaje
Startul efectuat inaintea semnalului de start se penalizeaza cu 20 sec.
Pentru fiecare jalon sau popic doborat sau deplasat in proba speciala penalizarea este 5 secunde (se considera deplasat daca popicul sau jalonul nu este doborat, dar trebuie asezat la locul sau).
Pentru omiterea unei porti sau alte erori de parcurs, penalizarea este de 10 sec. (prin alte erori se intelege nerespectarea ordinii crescatoare a trecerii prin porti sau trecerea printr-o poarta sau jaloane in sens invers).
Neefectuarea unei probe speciale se sanctioneaza cu excluderea echipajului din respectiva etapa.
Pentru neincadrarea intr-o poarta, penalizarea este 10 secunde la care se adauga deplasarea sau doborarea jalonului din care este formata respectiva poarta (garare sau parcare).
La autoslalom: neefectuarea slalomului se penalizeaza cu numarul de jaloane evitate inmultite cu 5 secunde.
Pentru o intarziere mai mare de 15 minute la un CO, se aplica excluderea din concurs.
Neincadrarea in limita de 30 km/h in timpul recunoasterilor se penalizeaza cu refuzul validarii înscrierii la etapa respectiva.

Art. 7 Clasamente
Clasamentul se intocmeste astfel : se aduna secundele realizate in probele speciale la care se adauga penalizarile obtinute de echipaj (daca ele exista) conf art. 6.
Castigator este declarat echipajul care realizeaza timpul cel mai mic s.a.m.d. in caz de egalitate se considera timpul cel mai mic realizat in PS1, daca egalitatea persista se considera realizat in PS2 .
Organizatorul isi rezerva dreptul unui spatiu de publicitate pe automobilele de concurs .

Art. 8 Contestatii (protest)
Dupa afisarea rezultatelor provizorii pilotii au dreptul de a efectua contestatii (protest) in scris insotite de suma de 100 lei. Orice contestatie, este înaintata, în scris, Directorului Sportiv însotit de taxa respectiva. Protestele (contestatiile) verbale, colective, precum si cele depuse fara achitarea taxei nu se iau în considerare.
Dreptul de a protesta îl are numai echipajul înscris în competitie sau reprezentantul acestuia înregistrat în acest scop la CUPA VSS, pe cererea de inscriere.
În masura în care protestul este întemeiat, taxa si cautiunea depusa se restituie partial sau integral celui care a depus-o dupa caz. În eventualitatea constatarii unor neconformitati, taxa trece în sarcina echipajului gasit vinovat, care în plus, va fi penalizat conform regulamentelor în vigoare excludere, suspendare, depunctare, penalizare în timp sau în bani.

Art. 9 Contestatie/Apel
Împotriva deciziilor luate de conducerea cursei, cel care se considera nedreptatit poate depune o contestatie la SECRETARIAT. Intentia de depunere a contestatiei trebuie adusa la cunostiinta Colegiului Comisarilor Sportivi în scris, în maxim o ora de la data difuzarii/publicarii deciziei contestate. Lipsa acestei notificari sau depunerea acesteia în afara timpului regulamentar, atrage decaderea din dreptul de contestatie sau la apel.
Contestatia trebuie depusa la Secretariatul CUPA VSS în maxim 48 de ore de la data primirii notificarii Colegiului Comisarilor Sportivi. Este admisa transmiterea acesteia în termenul precizat si prin fax, mail, etc. însotit de copia ordinului de plata prin care se probeaza achitarea taxei aferente, calculata conform reglementarilor în vigoare.
Taxele de proteste/contestatii/apeluri sunt urmatoarele:
- 100 lei, pentru protestele înaintate conducerii cursei (Directorului Sportiv);

Art. 10 Taxa de inscriere.
Taxa de inscriere este de 110 lei si reprezinta participarea echipajului la concurs, iar daca inscrierea se efectueaza, cu aprobarea organizatorului, dupa inchiderea inscrierilor, taxa se dubleaza.
Documentele necesare la verificarile administrative:
- Formularul de înscriere;
- Permisul de conducere al pilotului;
- Certificatul de înmatriculare al automobilului;
- Asigurarea de raspundere civila auto (RCA);
Locul 1, 2, 3 cupe sau medalii si diplome.

Art. 11 Festivitatea de premiere
Se întocmesc urmatoarele clasamente :
- clasament general,
- clasament pe grupe,
- clasament pe clase,
Este obligatoriu ca toti participantii, echipajele si echipele de club câstigatoare, precum si ceilalti piloti si copiloti, oficiali, sponsori, arbitri care au participat la competitie sa asiste la festivitatea de premiere, care va fi urmata de conferinta de presa a primilor 3 clasati în clasamentul general.
Pilotii si copilotii clasati pe locurile 1, 2 si 3 care nu se prezinta la festivitatea de premiere vor fi sanctionati cu amenda în suma de 300 lei, iar echipajele neclasate care lipsesc vor fi sanctionate cu 100 lei.
Nu este obligatorie decernarea premiilor la grupa în care nu au fost admise si/sau nu au luat startul cel putin 5 automobile în competitie.
Pe podiumul de premiere, în mod obligatoriu, se vor prezenta numai echipajele si reprezentantii echipelor nominalizate.

Art. 12 Prin semnarea cererii de inscriere concurentul si/sau echipajul scutesc pe organizatori, arbitri sau pe reprezentantii acestora si pe fiecare dintre ei in parte de orice responsabilitate in legatura cu actiunile, taxele, cheltuielile, revendicarile si reclamatiile referitoare la raniri mortale sau altele provenite sau rezultate prin inscrierea sau participarea sa la acest concurs.

Timisoara Organizator
BALAN SORIN


programul zilei de 13 martie 2010 :

1. 08.00 Prezentarea masinilor(verificare tehnica,permis de conducere, etc) si a concurentilor
2. 08.15 Sedinta tehnica cu conurentii
3. 08.30 Recunoasterea traseului
4. 09.00 Plecarea primei masini in concurs
5. Pauza de masa in functie de ora de terminare a primei manse
6. Mansa a II
In functie de numarul de participanti ori mansa a treia si apoi Premierea (daca numarul de participanti nu depaseste 50) ori inchidere zilei si continuarea a 2 zi cu mansa a treia si premierea
1.Virtualmansorin
2.Csebalyn
3.Silviu_MM
4.Dany59DDD
5.Dsign
6.cristi streulea
7.grui alecsandru
8.nagy valentin
9.nagy andrada
10.vucea sandra
11.ficard ioan(mimi bordura)
12.ficard ioan(mimi bordura)
13.Petreus Daniel
14.Moga Mircea
15.Teudan Daniel
16. Negrean Alin
17. alex blue ford k
18. bumbulici andrei
19. scurtu alin
20. tirla sergiu
21. lupulescu ciprian golf 2 1.8 16 v 136 cp
22. matei alexandru renault 21 115 cp
23. sonyscorpion - George Alexandru(Bucuresti)-skoda octavia 2.0 tdi,Grupa 3 106-150cp
24. Postovaru berger andi audi 80 136 cp
25. Moisa vlad toyota corola 75 cp
26. Tirla sergiu honda
27. Raducioiu Costel renault clio rs
28. Radu lupas renaul clio rs
29. Maier mircea logan cupa 95 cp
30. Bunescu Vlad honda
31. Bartha George logan 1.6 16 v
32. Staici Florin Subaru
33. Perescu Cristian - 318is 140cp
34. BNZ – Resiga Emanuel ™ – Renault 5 1.7 turbo 147cp
35. Katona Arthur ™ – BMW 316i 102cp
36. krepelka - Dacia Logan 1.6 de cupa 99 cp
37. bunila - ford fiesta 103 cp
38. Nemeth Peter ™ – Renault 5 1.4 turbo 115cp
39. Dya – Jurca Dorina ™ – Audi A3 1.8 125cp
40. evo – Boncalo Sergiu ™ – Honda del sol 1.6 160cp
41. Jef ™ - M Evo, 280CP
42. Alin Lapadusa ™ - R25T 23xCP
43. Marina Sorin logan 1.4 75 cpnumar maxim admisi 80
pentru cazare am (momentan) 4 "oferte":

1. http://www.motelrare...php?pag=contact
2. http://www.pensiunea...ro/preturi.html
3. http://www.motelwest....st_arad_motel#
4. http://www.pensiunea....ro/contact.php


contul este :
balan sorin
banca transilvania
ro 60 btrl 0360 1201 u087 53xx

taxa de inscriere este de 110 ron
premii cupe ,diplome,sampanie


rog un moderator sa editeze titlul topicului corect este cupa vss

Attached File(s)


This post has been edited by virtualmansorin: 24 February 2010 - 23:59

0

#2 User is offline   virtualmansorin 

 • Nou venit
 • Pip
 • Group: Members
 • Posts: 4
 • Joined: 24-February 10

Posted 28 February 2010 - 19:20

am ajuns la 60 de participanti gata cu inscrierile
0

#3 User is offline   ar85gyl 

 • Membru
 • Group: Members
 • Posts: 486
 • Joined: 24-April 09
 • Gender:Male
 • Location:Arad,Romania

Posted 12 March 2010 - 23:05

totusi imi spune si mie cnv unde se tine in arad?
0

#4 User is offline   GABI BMW 3 

 • Pasionat
 • Group: Contributors
 • Posts: 1623
 • Joined: 03-November 08
 • Gender:Male
 • Location:arad

Posted 12 March 2010 - 23:07

dupa cum vad in poze la lasvegas pe pista.
0

#5 User is offline   Rhaziel 

 • Raspopit
 • Group: Members
 • Posts: 4107
 • Joined: 30-October 08
 • Gender:Male
 • Location:x=r-d => 2a-x=a-r+a-d

Posted 12 March 2010 - 23:11

eu cu baubau bem o cafa in jurul orei ~9 la birtu' din parcare de la Selgros, daca vrea cineva sa vina acolo...
0

#6 User is offline   spitalul2bad 

 • Nou venit
 • Pip
 • Group: Members
 • Posts: 3
 • Joined: 12-February 10

Posted 14 March 2010 - 13:42

Video rezumat semi-oficial al evenimentului:Urmeaza video-uri separate cu fiecare concurent. Enjoy!
0

#7 User is offline   Calin 

 • Fan
 • Group: Banned
 • Posts: 4528
 • Joined: 08-January 08
 • Gender:Male
 • Location:arad

Posted 14 March 2010 - 22:16

A fost frumos insa la organizare se mai putea lucra umpic.
0

#8 User is offline   roco123 

 • Mastermind
 • Group: Members
 • Posts: 3740
 • Joined: 25-August 08
 • Gender:Male
 • Location:Timisoara

Posted 14 March 2010 - 22:49

Superb video Alex, trebuie sa ma pun subscriber la tine, fiindca esti cu adevarat profi.
PS. ce mai face 350z? sta ascuns cat faci ursu? :)
0

#9 User is offline   spitalul2bad 

 • Nou venit
 • Pip
 • Group: Members
 • Posts: 3
 • Joined: 12-February 10

Posted 14 March 2010 - 23:38

Thanks. Voi mai face video-uri la evenimentele la care merg.
Cat despre Z, va iesi in curand. Sa mai treaca iarna asta.
Ursul este aproape gata :)

P.S. Enjoy: http://www.youtube.c...h?v=k8OuU0dHNNQ

This post has been edited by spitalul2bad: 14 March 2010 - 23:46

0

#10 User is offline   virtualmansorin 

 • Nou venit
 • Pip
 • Group: Members
 • Posts: 4
 • Joined: 24-February 10

Posted 15 March 2010 - 17:49

View PostCalin78, on 14/Mar/2010, 23:16, said:

A fost frumos insa la organizare se mai putea lucra umpic.

si eu mias fi dorit sa fie mai buna organizarea,dar atit am stiut si putut la momentul acesta
data viitoare va fi mai bine sper
si copilul cind innvata sa faca primii pasi cade,se ridica si merge mai departe
pt spitalul te rog cind poti sa ne intilnim sa intru si eu in posesia dvd -ului cu toate inregistrarile?(0724316943)

This post has been edited by virtualmansorin: 15 March 2010 - 17:51

0

#11 User is offline   spitalul2bad 

 • Nou venit
 • Pip
 • Group: Members
 • Posts: 3
 • Joined: 12-February 10

Posted 15 March 2010 - 18:08

din pacate nu le am pe DVD. au fost filmate pe un card SD, in format High Definition, apoi montate si uploadate pe youtube. In cel mai bun caz, le pot scrie pe un disc dar ocupa f. mult. Cea mai buna solutie e download-ul direct de pe Youtube in format H.264. daca sunt nelamuriri: 0724582223
0

Share this topic:


Page 1 of 1
 • You cannot start a new topic
 • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users


www.bmwclub.ro trafic.ro