BMWClub: parere tester bmw - BMWClub

Jump to content

  • 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

parere tester bmw Rate Topic: -----

#1 User is offline   geocip 

  • Nou venit
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 4
  • Joined: 24-April 10
  • Gender:Male
  • Location:oradea

Posted 24 April 2010 - 14:56

buna ziua tuturor

as dori sa-mi cumpar si eu un tester de diagnoza bmw OPPS MOST OPTICAL BMW GROUP

as dori sa stiu daca cineva il foloseste si ce pareri aveti sau daca stiti unul mai bun
0

#2 User is offline   cristimm 

  • -
  • Group: Members
  • Posts: 3043
  • Joined: 18-August 08
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Posted 24 April 2010 - 17:33

Pune un link ceva. De unde il iei si cu cat?
0

#3 User is offline   maciu1 

  • Membru
  • Group: Members
  • Posts: 233
  • Joined: 23-December 04
  • Location:Craiova

Posted 24 April 2010 - 20:40

Un tester mai bun...kitul ICOM ! :twoup:
0

#4 User is offline   Bavaria 

  • Veteran
  • Group: Members
  • Posts: 11425
  • Joined: 20-November 04
  • Gender:Male

Posted 25 April 2010 - 00:46

View Postgeocip, on 24/Apr/2010, 05:56, said:

buna ziua tuturor

as dori sa-mi cumpar si eu un tester de diagnoza bmw OPPS MOST OPTICAL BMW GROUP

as dori sa stiu daca cineva il foloseste si ce pareri aveti sau daca stiti unul mai bun



Este bun, depinde ce vrei sa faci cu el si daca stii sa il folosesti.Doar pentru a diagnostica masina personala nu merita, cred ca iti pierzi timpul si banii degeaba.

View Postmaciu1, on 24/Apr/2010, 11:40, said:

Un tester mai bun...kitul ICOM ! :)



De ce este mai bun?Adica concret, ce face in plus? :twoup:
0

#5 User is offline   maciu1 

  • Membru
  • Group: Members
  • Posts: 233
  • Joined: 23-December 04
  • Location:Craiova

Posted 25 April 2010 - 20:11

View PostBavaria, on 25/Apr/2010, 01:46, said:

Adica concret, ce face in plus? :twoup:


Face seria ''Fxx'', care nu se regaseste in DIS si in SSS, si pe care o accesezi (teoretic) doar cu ICOM-ul prin ISTA/P. Din cauza asta, OPPS-ul, este depasit. Cel putin deocamdata, deoarece am bagat de seama ca baietii lucreaza intens pentru a face functionala o versiune de ISTA/P standalone, care sa lucreze cu OPPS-ul, OPS-ul, chiar si cu o banala interfata pt OBDII !
0

#6 User is offline   brabus2099 

  • Senior
  • Group: Members
  • Posts: 570
  • Joined: 11-December 08
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Posted 25 April 2010 - 20:17

View Postmaciu1, on 25/Apr/2010, 21:11, said:

View PostBavaria, on 25/Apr/2010, 01:46, said:

Adica concret, ce face in plus? :twoup:


Face seria ''Fxx'', care nu se regaseste in DIS si in SSS, si pe care o accesezi (teoretic) doar cu ICOM-ul prin ISTA/P. Din cauza asta, OPPS-ul, este depasit. Cel putin deocamdata, deoarece am bagat de seama ca baietii lucreaza intens pentru a face functionala o versiune de ISTA/P standalone, care sa lucreze cu OPPS-ul, OPS-ul, chiar si cu o banala interfata pt OBDII !


N-am inteles nimic dar pe mine m-ai convins :)
0

#7 User is offline   Bavaria 

  • Veteran
  • Group: Members
  • Posts: 11425
  • Joined: 20-November 04
  • Gender:Male

Posted 25 April 2010 - 20:20

View Postmaciu1, on 25/Apr/2010, 11:11, said:

View PostBavaria, on 25/Apr/2010, 01:46, said:

Adica concret, ce face in plus? :twoup:


Face seria ''Fxx'', care nu se regaseste in DIS si in SSS, si pe care o accesezi (teoretic) doar cu ICOM-ul prin ISTA/P. Din cauza asta, OPPS-ul, este depasit. Cel putin deocamdata, deoarece am bagat de seama ca baietii lucreaza intens pentru a face functionala o versiune de ISTA/P standalone, care sa lucreze cu OPPS-ul, OPS-ul, chiar si cu o banala interfata pt OBDII !


Da, este pentru modelele noi, nu cred ca cine are un FO1 isi repara singur masina.Sau cine stie...
0

#8 User is offline   maciu1 

  • Membru
  • Group: Members
  • Posts: 233
  • Joined: 23-December 04
  • Location:Craiova

Posted 26 April 2010 - 20:23

Omul a intrebat daca exista ceva mai bun decat OPPS-ul...acum a aflat! :twoup: Si nu cred ca ''geocip'' il cumpara numai si numai pt el. Oricum, banii lui, treaba lui.
0

#9 User is offline   Bavaria 

  • Veteran
  • Group: Members
  • Posts: 11425
  • Joined: 20-November 04
  • Gender:Male

Posted 27 April 2010 - 01:17

View Postmaciu1, on 26/Apr/2010, 10:23, said:

Omul a intrebat daca exista ceva mai bun decat OPPS-ul...acum a aflat! :twoup: Si nu cred ca ''geocip'' il cumpara numai si numai pt el. Oricum, banii lui, treaba lui.



Ai dreptate.In cazul asta eu cred ca merita.
0

#10 User is offline   geocip 

  • Nou venit
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 4
  • Joined: 24-April 10
  • Gender:Male
  • Location:oradea

Posted 27 April 2010 - 10:02

View PostBavaria, on 27/Apr/2010, 02:17, said:

View Postmaciu1, on 26/Apr/2010, 10:23, said:

Omul a intrebat daca exista ceva mai bun decat OPPS-ul...acum a aflat! :twoup: Si nu cred ca ''geocip'' il cumpara numai si numai pt el. Oricum, banii lui, treaba lui.



Ai dreptate.In cazul asta eu cred ca merita.

nu il cumpar numai si numai pentru mine ci il cumpar pentru serviceul meu vreau sa ma axez doar pe bmw
0

#11 User is offline   zeronoo 

  • Pasionat
  • Group: Members
  • Posts: 1910
  • Joined: 30-August 08
  • Gender:Male
  • Location:Timisoara

Posted 27 April 2010 - 22:00

bun ops, mai bun opps, vezi ca exista in mai multe variante: original (ok), clona china buna (relativ ok) si clona china proasta(mai bine nu)
0

#12 User is offline   Bavaria 

  • Veteran
  • Group: Members
  • Posts: 11425
  • Joined: 20-November 04
  • Gender:Male

Posted 28 April 2010 - 00:44

View Postzeronoo, on 27/Apr/2010, 13:00, said:

bun ops, mai bun opps,



De ce este mai bun opps-ul? :twoup:
0

#13 User is offline   zeronoo 

  • Pasionat
  • Group: Members
  • Posts: 1910
  • Joined: 30-August 08
  • Gender:Male
  • Location:Timisoara

Posted 28 April 2010 - 09:01

poti sa codezi modulele individual (doar cele cu FO), lucru util daca ai o problema pe ring-ul de FO, in rest e identic cu celalalt
0

#14 User is offline   geocip 

  • Nou venit
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 4
  • Joined: 24-April 10
  • Gender:Male
  • Location:oradea

Posted 28 April 2010 - 09:55

View Postzeronoo, on 27/Apr/2010, 23:00, said:

bun ops, mai bun opps, vezi ca exista in mai multe variante: original (ok), clona china buna (relativ ok) si clona china proasta(mai bine nu)

si de unde stiu care e original
0

#15 User is offline   Bavaria 

  • Veteran
  • Group: Members
  • Posts: 11425
  • Joined: 20-November 04
  • Gender:Male

Posted 29 April 2010 - 00:33

View Postzeronoo, on 28/Apr/2010, 00:01, said:

poti sa codezi modulele individual (doar cele cu FO), lucru util daca ai o problema pe ring-ul de FO, in rest e identic cu celalalt



Pai asta poti sa faci cu o interfata prin obd, nu trebuie sa dai sute de dolari pe un OPPS chinezesc sau mii de dolari pe un OPPS nemtesc.Oricum nu stiu ce este FO, stiam ca Most-ul are structura de ring.
Interfata despre care vorbesti este pentru byteflight si scopul ei este de a diagnostica modulele de pe acest bus, nu pentru a le codifica.Ma refer la interfata made in Germany, foarte posibil sa ai dreptate pentru interfata made in China.Chiar si asa nu vad de ce ar da cineva sute de dolari pe o interfata doar pentru a codifica niste module, operatie pe care probabil nu o sa o faca decat foarte rar deoarece computerele se programeaza/codifica toate in acelasi timp.Banuiesc ca pot sa si apara probleme daca pe aceeasi masina exista diferente de nivel intre softul folosit.

View Postgeocip, on 28/Apr/2010, 00:55, said:

View Postzeronoo, on 27/Apr/2010, 23:00, said:

bun ops, mai bun opps, vezi ca exista in mai multe variante: original (ok), clona china buna (relativ ok) si clona china proasta(mai bine nu)

si de unde stiu care e original



Cel care costa cateva mii de dolari este original.Este facut in Germania de Siemens, daca nu ma insel.
0

#16 User is offline   zeronoo 

  • Pasionat
  • Group: Members
  • Posts: 1910
  • Joined: 30-August 08
  • Gender:Male
  • Location:Timisoara

Posted 29 April 2010 - 13:27

- FO - fibra optica (obd nu are asa ceva), in alta ordine de idei nu te poti conecta la un gm de e60 luat jos de pe masina fara opps (individual), daca vrei sa codezi un e60 sau e90 - "code entire car" fara fibra optica...cam greu :twoup:

- ba da, testeaza si codeaza modulele inclusiv individual (neconectat la masina), pentru asta are un set special de cabluri cu care te poti conecta direct la modulele de airbag, multimedia, gm, etc

- dupa ce o sa prajesti un dde de pe un e65 (de ex) o sa vezi ce inseamna diferenta dintre un opps (ops, dk) si o interfata kkl ieftina (sau fara sursa adevarata - nu charger de baterie...), cu toata sinceritatea nu iti doresc acest lucru

- actia le face pe cele originale
0

#17 User is offline   Bavaria 

  • Veteran
  • Group: Members
  • Posts: 11425
  • Joined: 20-November 04
  • Gender:Male

Posted 30 April 2010 - 01:35

View Postzeronoo, on 29/Apr/2010, 04:27, said:

- FO - fibra optica (obd nu are asa ceva), in alta ordine de idei nu te poti conecta la un gm de e60 luat jos de pe masina fara opps (individual), daca vrei sa codezi un e60 sau e90 - "code entire car" fara fibra optica...cam greu :)

- ba da, testeaza si codeaza modulele inclusiv individual (neconectat la masina), pentru asta are un set special de cabluri cu care te poti conecta direct la modulele de airbag, multimedia, gm, etc

- dupa ce o sa prajesti un dde de pe un e65 (de ex) o sa vezi ce inseamna diferenta dintre un opps (ops, dk) si o interfata kkl ieftina (sau fara sursa adevarata - nu charger de baterie...), cu toata sinceritatea nu iti doresc acest lucru

- actia le face pe cele originale


Da, cred ca pentru programare iti trebuie fibra optica,codificarea cred ca se face prin mufa obd.Codificarea dureaza putin, nu se transmite o cantitate mare de informatie.
Nu m-am gandit ca un service are ca prioritate programarea/codificare, ci diagnoza.Plus ca OPS-ul si OPPS-ul nu se pot folosi la modele mai vechi, au fost special dezvoltate pentru modelele noi, deci cred ca apar unele limitari daca se folosesc pe e46, e39,...
Ai dreptate totusi, poate isi deschide service pentru BMW si repara direct de la E60 in sus, este posibil si asta.



Nu cred ca te poti conecta cu interfata byteflight la computerele de pe Most, dar este posibil sa ma insel, nu lucrez in domeniu si nu ma pricep foarte bine.

Nu am ce sa prajesc decat la masina mea, numai pe ea fac experiente de genul asta. :twoup:
Am stricat o gramada de chestii, insa computer nu am ars pana acum.
Nu mi-as permite sa fac o programare sau o diagnoza si sa stric ceva la o masina care nu este a mea ,nu am cunostintele necesare, sunt doar pasionat de BMW-uri si de testere.

Da, actia cred ca le face si Siemens le repara daca apar probleme. :)
0

#18 User is offline   andreiwtw 

  • Senior
  • Group: Members
  • Posts: 516
  • Joined: 04-July 05
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Interests:bmw motorsport

Posted 19 July 2010 - 13:48

Salutari,

Pana la urma ce mi-ati recomanda mie sa achizitionez ( si de unde ? ) pentru stergerea erorilor din bord si initializarea modulelor la un m3 e46 ?

Multumesc !
0

#19 User is offline   seaman 

  • Senior
  • Group: Members
  • Posts: 528
  • Joined: 06-February 07
  • Gender:Male
  • Location:BIHOR

Posted 19 July 2010 - 19:48

View Postandreiwtw, on 19/Jul/2010, 14:48, said:

Salutari,

Pana la urma ce mi-ati recomanda mie sa achizitionez ( si de unde ? ) pentru stergerea erorilor din bord si initializarea modulelor la un m3 e46 ?

Multumesc !



O interfata KKL serial sau USB iti ajunge pt E46.
0

#20 User is offline   andreiwtw 

  • Senior
  • Group: Members
  • Posts: 516
  • Joined: 04-July 05
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti
  • Interests:bmw motorsport

Posted 19 July 2010 - 20:16

View Postseaman, on 19/Jul/2010, 19:48, said:

View Postandreiwtw, on 19/Jul/2010, 14:48, said:

Salutari,

Pana la urma ce mi-ati recomanda mie sa achizitionez ( si de unde ? ) pentru stergerea erorilor din bord si initializarea modulelor la un m3 e46 ?

Multumesc !



O interfata KKL serial sau USB iti ajunge pt E46.

Tocmai am comandat una serial de la o firma din craiova .
Costa 365 ron si ajunge in 2 zile .
DIS-ul de unde se poate descarca ?

Multumesc !
0

Share this topic:


  • 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users


www.bmwclub.ro trafic.ro