Jump to content

De ce ati ales BMW


ROBY525d

Recommended Posts

pasiunea mea pt BMW???? hmmmmmmmm macar daca as stii cand a aparut. cred ca acu vreo 10 ani deci pe la varsta de 8 ani. nu stiu de ce imi plac. imi place modul in care se imbina luxul cu sportivitatea, motoarele puternice cu fiabilitatea si etc. tot ce pot sa va spun e ca mi-am inebunie rudele cu bmw. pana si adresa de mail si parolele contin cuvantul bmw, cei care ma cunosc imi spun in gluma Silviu bmw. pur si simplu sunt mort dupa ele. si la cat de mult le iubesc as putea spune ca atat de mult urasc mertanele, desi tre sa recunosc ca si ele sunt masini formidabile.
Link to comment
Share on other sites

Vroiam a4 sau seria 3.......am condus un a4 care vroiam sa il si ia , o masinuta chiar foarte foarte ok ...... 1.8T quatro si ma hotarasem deja ..... totu era ok , pana cand am fost intr-o seara cu un amic de-al meu sa ne distram prin oras.....el a baut , eu nu ca nu ma simteam prea bine si s-a nimerit sa ii conduc masina pana acasa fiindca era manga ! Din acel moment , numai BMW Am vazut in fata ochilor ! 1 luna jumate m-am rugat de el zi de zi sa mi-o dea ...... intr-un final a cedat :blink:
Link to comment
Share on other sites

M-am indragostit de aceasta marca (masina) inca din scoala generala cand dadeam 10 lei pe o guma Turbo si faceam colectie de surprize. Atunci aceasta masina mi se parea un vis, acum a devenit realitate.

116521[/snapback]

Mai baieti ce BMW era la guma turbo????? ca eu am toata seria :) si nu este nici un bmw de serie este doar NAZCA M12 :blink: .

Eu am ales BMW-ul E34 pentru ca are acel ceva ....din orice unghi il privesti parca iti spune....admira-ma :) stiu sunt superb :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Am sa spun pe scurt povestea mea.

Pasiunea pentru BMW a pornit prin '96, cand eu aveam o dacie amarata de prin '80 si un coleg de munca avea un ursulet 325ix. Bineinteles ca m a plimbat si pe mine cateva ture ( va dati seama ce diferenta era intre dacia mea si BMW ul lui) si ca tacamul sa fie complet in fata unui copil de 20 de ani cat aveam atunci, ii mai si dadea a I a, a II a si masina ajungea pe la vreo suta/h. Era cea mai minunata masina pe care o vazusem. Dragostea mea pentru aceasta marca imi fusese indusa de acea masina.

Am vrut si eu un BMW iar certurile cu familia au aparut inevitabil, argumentele parintilor au fost de genul " tu nu vezi ca toti baietii de varsta ta conduc o dacie ( noua ) sau un renault sau un opel?" , " ai idee cat costa o piesa la BMW?", " ai tu bani sa intretii un BMW?". Va dati seama ca eu nici n am vrut sa aud de alta marca de masina , orice masina parandu mi o caruta dupa senzatiile traite in ursulet, asa ca ultimul argument al parintilor " muncesti , strange bani si ia ti ce masina vrei".

In 2005 am reusit sa mi iau un ursulet 320i din '90 de la un prieten, care nu prea avea grija de el. Iarasi certuri cu familia "nu vezi ce urat arata?" ( vopseaua era matuita), "cum ai putut sa iei o asemenea masina?", au mai fost si destui " prieteni" care in loc sa se bucure pentru mine, stiind pasiunea mea pentru aceasta marca, mi au spus ca am luat o masina urata si depasita de timp, ca voi avea numai probleme cu ea " ca stiu ei" si ca nu o sa o tin mai mult de 1-2 luni, insa eu eram atat de fericit de BMW ul meu incat putea sa zica oricine ce dorea, numai eu stiusem cate mi am refuzat si cum stransesem banii ca sa mi indeplinesc visul. Atunci cand am dat banii si m am suit prima data in ea ca proprietar nu mi venea sa cred ca e a mea , am stat vreo jumatate de ora fara sa i dau la cheie.

Am condus in diferite imprejurari si alte masini mai noi si poate mai frumoase ( MB, renault, hyundai, etc) decat vechiul meu ursulet si cu toate acestea de abia asteptam sa ajung acasa si sa mi conduc masina mea, sa o simt cum se lipeste de drum, sa o accelerez putin si sa vezi cum inghite soseaua, sa vad vreun frustrat cu vreun logan sau alta masina cum se agita sa ma depaseasca desi as putea sa l fac pierdut in cateva secunde si cu toate acestea sa l las sa ma depaseasca numai ca sa i vad chipul satisfacut si expresia fetei care pare sa spuna " l am facut p'asta cu BMW ul lui".

Asta este pe scurt povestea mea, imi iubesc ursuletul pentru ca e primul meu BMW si chiar daca si urmatoarele masini vor tot aceasi marca, dar mai noi, nu doresc sa l vand niciodata pentru ca pentru mine are o mare valoare sentimentala.

Link to comment
Share on other sites

Atunci cand am dat banii si m am suit prima data in ea ca proprietar nu mi venea sa cred ca e a mea , am stat vreo jumatate de ora fara sa i dau la cheie.

 

Ceva asemănător am facut şi eu.

 

Când am adus-o acasă am stat vreo ora ĂŽn maşină până m-am decis să dau o tură.

 

Fostul proprietar avea numere cu DPR şi a vrut să le păstreze, astfel am rămas fără numere până a doua zi.

 

N-am putut să rezist şi m-am plimbat vreo 5 minute.

 

Maşina nu era radiată deci practic ĂŽncă avea numerele vechi.

Edited by Ciupanezu
Link to comment
Share on other sites

Sa-mi spun si eu povestea care nu stiu cand a inceput ;) , de cand ma stiu imi plac BMW-urile. Parintii mi-au tot povestit cum ca pe la 3 ani stiam toate marcile de masini si cum vedeam un BMW parcat , il salutam , era singura masina pe care o salutam (probabil pentru ca era si cel mai usor de pronuntat). Cu timpul boala s-a agravat , incet , incet. Incepuse intr-un timp sa-mi placa BMW-urile doar sa le privesc , pentru ca tot auzisem povesti cum ca ar fi scumpe la intretinere si la piese si eu ne fiind dintr-o familie bogata , BMW ramasese doar un vis.

Cu timpul m-am indragostit de alta masina , Calibra , si pe aceasta mi se pusese pata. Am tot cautat Calibra dar nu am gasit nici una intr-o stare buna , toate erau coapte si asta m-a facut sa ma indrept din nou catre BMW.

Noroc cu varul meu care gasise intr-un parc din bulgaria un e36 care ii placea mult , chiar a vrut sa-si dea masina , un Vectra A pentru a lua acel e36. Cum eram in cautare de masina am zis sa vad si eu acest BMW. De cum l-am vazut , parca am simtit asa , ceva , m-am suit in el , l-am si turat un pic , deja eram fascinat. Tin sa va spun ca pana atunci nu ma mai suisem decat intr-un BMW , un e39. Am intampinat si ceva probleme pana l-am luat , unchiul meu nu era deloc de acord cu BMW , pana l-am convins :) a trebuit sa duc ceva munca de lamurire. Pana la urma a acceptat , la insistentele tatalui meu si de 2 saptamani sunt fericitul posesor al unui motan :lol: .

Si nu regret deloc ca nu am luat Calibra :lol:

Link to comment
Share on other sites

Hai ca mi-ati facut pofta, va povestesc si eu:

 

In urma cu ceva timp (cand aveam eu vreo 10-12 ani) tata avea diferite masini de la serviciu. Acum sa nu se inteleaga ca am o familie bogata. Tata a lucrat la banckoop ca sofer al presedintelui bancii. Deci astea cam erau masinile bancii/presedintelui. Dintre toate (ford escort cosworth, opel frontera, mercedes 600SEL, bmw e46 decapotabil, 730i, etc) mie mi-au placut cel mai mult bmw-urile. In special 730-ul (cutie automata). De atunci mi-a ramas "ceva" pentru bmw. Dar stiam/credeam ca trebuie sa ai multi bani ca sa te gandesti la bmw.

 

Dupa ce mi-am facut rodajul vreo 2 ani cu o dacie break 1310 m-am decis sa-mi cumpar o masina, a mea. Initial cautam ceva diesel. Dar mi-a trecut. In final am ramas la golf 4 1.6i sau fsi. Am cautat o luna. Si pe net si prin autovit. Nu am gasit ceva care sa corespunda cu cerintele mele (2002, clima, 4/5 usi, jante). Intr-o duminica dimineata eram in targ cu prietena. Ea a vazut un e46 negru destul de ieftin. Ne-am uitat un pic la el si mi-am dat seama ca nu e inmatriculat, si ar fi costat destul de mult cu inmatricularea. Ne-am mai plimbat nitel dar parca imi ramasese mintea la bmw. Ochii au inceput sa-mi umble dupa 3-are, fara sa-mi dau seama. Mi-a sarit in ochi un 318i cu numere de buc. Pretul era bun, asa ca am decis sa il analizez putin. Mi-a ramas in minte momentul in care m-am urcat la volan si am pornit motorul. Zumzetul pe care-l facea si promptitudinea raspunsului la acelerari m-au facut sa visez. In golf nu simtisem nimic asemanator. Aici mi-am dat seama ca nu vreau sa ma mai dau jos din el. L-am scos la o tura, am fost pe la niste prieteni mecanici si l-am cumparat. In primele nopti parca nu ma lua somnul. Ma gandeam ca am dat o gramada de bani (o parte mi-au dat ai mei, o parte am facut credit) si mi-era frica sa nu ma trezesc cu vreo problema grava, vb aia, e prima masina pe care mi-am cumparat-o. Acum sunt cum nu se poate mai multumit de achizitie. N-am avut absolut nicio problema cu ea. O puteti vedea la rubrica "masina mea".

Inchei aici, ca m-am lungit.

Link to comment
Share on other sites

Anul trecut m-am dus la nunta in germania la niste prieteni si acolo am intalnit un tip cu un 320d facelift din 2005...mama ce a mers masina aia ca ma lasat sa conduc..MAMAAAAA...Atunci a fost primul contact cu BMW.

 

A doua oara a fost chiar la nunta celor doi unde au inchiriat un e90 318d nou nout pentru a fi dusi la biserica si la sala de mese.....m-au lasat sa conduc iar ca reactie::: MAMAAAAAAAAAaaaa ce tare e dar nu era al meu si astfel emotiile nu au fost mari, doar semne de exclamare erau. Am condus dupa ce o ora m-am uitat la toata masina pe toate partiile si peste tot. Superbaaa

 

A treia intalnire cu bmw l-am avut in italia cand l-am luat pe al meu...Emotiile nici nu le pot descrie ca au fost prea mari. Era ca un avion ca l-am probat noaptea. Lumini peste tot, super comod, super stabil etc etc..... inca si acum ma trec fiorii cand imi amintesc cum mi-am luat masina si emotiile pe care le-am avut cand am stiut ca va fi AL MEU... Entuziasmat putin spus... De atunci restul masinilor mi se par ciudate acum la orce aspect.....Si acum am emotii cand ma gandesc la data de 6 noiembrie

Link to comment
Share on other sites

Povestea mea pe scurt. Am un prieten cu cativa ani mai mare...ne stim de mici! Prin 99-2000 si-a cumparat un E36 din 95! M-a fascinat acea masina. Practic mai toata "adolescenta" mi-am petrecut-o in acea masina. Cand am terminat facultatea, am vrut sa cumpar o masina, iar respectivul a spus ca imi vinde BMW-ul pentru ca el vrea ceva mai nou... si fara sa stau prea mult pe ganduri, avand in vedere ca stiam masina de 4 ani am luat-o! Dupa, mi-a intrat microbul in sange! Si lui, pentru ca acum el are E92.

Cam atat!

Link to comment
Share on other sites

Cand eram mai mic am vazut prima data un ursulet :) nu stiu exact ce varsta aveam exact...Cu atat mai putin ce motorizare era , nici macar nu-mi amintesc daca era coupe sau berlina.Imi amintesc doar ca m-a fascinat si am zis ca atunci cand cresc si eu o sa am un bmw ;))
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Cand eram mai mic am vazut prima data un ursulet :) nu stiu exact ce varsta aveam exact...Cu atat mai putin ce motorizare era , nici macar nu-mi amintesc daca era coupe sau berlina.Imi amintesc doar ca m-a fascinat si am zis ca atunci cand cresc si eu o sa am un bmw :))

sunt sigur ca BMW mi-am dprit, imi doresc si acum si imi voi dorii in totdeauna.

de ce?

nu stiu de ce?

asta simt eu, marca asta imi place.

acum am seria 5 E39, atat s-a putut dpdv financiar.......... as dorii un seria 7..... cel putin din 2003.........poATE VOI REUSII, CHIAR DACA NU FOARTE CURAND DAR................SPER DIN TOT SUFLETUL SA REUSESC...........

CRED CA E CEVA EREDITAR, DIN NASTERE MI-A PLACUT BMW.......... SAU POATE PE PARCURSUL VIETI AM REALIZAT ASTA, NU STIU?

ORICUM BMW E CEEA CE-MI DORESC ACUM..............!

Link to comment
Share on other sites

cum spunea un coleg mai sus - mi-ati facut chef de povestit

cam in urma cu 22 de ani invatam sa conduc, era in clasa I in vacanta, inconstienta parintilor as putea spune desi mi-a prins asa de bine. Eram la bloc o gasca de 5 insi care mai parcam masinile parintilot (niciodata fara stirea acestora. A venit 1989 si dupa au aprut tot felul de masini - tata unuia dintre noi a adus un E30 320i grena 4 usi - o navata spatila pentru noi, nu l-a condus nici unul din noi doar ne holbam la el si ieseam toti afara cand il spala.

prin 1993 acelsi tip a schimbat ursul cu o balena un 730 din 1989 gri sobolan, pe asta l-am condus toti. Tin minte ca m-am suit la volan de parca ma suisem pe pitamida lui tutan kamon, mi-am aranjat scaunul oglinzile am stat putin si am pornit-o: ce feerie, ce muzica ce sentiment. Eram toti niste pusti fara permis si ne fataiam in jurul blocului cu masiniele, dar acel bmw acea senzatie nu o s-o uit niciodata. prin 1998, unul din gasca si-a luat un E36 is coupe 318 140cp, l-am condus mult si mi s-a mai intipatit in cap si mai adanc "BMW". de-a lungul timpului am mai avut de-a face cu un 535i care m-a lasat masca , am coborat din el tremurand...

iar in 2006 am decis - un credit, un drum pana in Germania si E46 facelift diesel - si asta am acum.

in viitor X5

Link to comment
Share on other sites

Mie mi-a placut BMW din seara cand l-am condus pe al meu ... la o proba ... , umblasem in ziua aia dupa o masina (oarecare) , o masina buna ... cautam ceva care sa fie macar la fel de buna pe cea pe care avea s-o inlocuiasca (un Mercedes 300CE din 1991 ) ... dupa multa alergatura in ziua aia , primesc un telefon cum ca are cineva de la Tecuci niste masini la vanzare ... si am plecat acolo (era 23:30) .. in fine , avea omu un Mercedes C klasse , un E34 alb ingrijit tare dar foarte chel si altele care nu le mai retin ...si mi-a facut cu ochiul ceva din curte , un E39 negru ... ( dragoste la prima vedere) , era a lui ... era inmatriculat in germania , fiindca omu avea combinatii acolo .... si nu vroia sa-l vanda fiindca si lui ii placea dar fiindca facuse niste combinatii aiurea ... avea o mare nevoie de bani si asa l-am "pacalit" sa mi-o dea la o tura ... aveam niste emotii groaznice , cand am plecat si am vazut ca nu se aude motorul , nu bate nimic ... merge asa lin , directia precisa , interiorul spatios ... m-am indragostit direct ... si m-am rugat vreo ora de el ca sa mi-o vanda ... ne-am inteles la 4000 de euro si am plecat fericit acasa :)

 

Eu sunt fan al masinilor clasice , si mi-a placea intr-o zi sa am in "dotare un BMW E24 si un Mercedes 560 SEC , ambele negre "

Edited by AndreiBMW
Link to comment
Share on other sites

Eu pasiunea pentru BMW o am din adolescenta, cam de pe la 16-17 ani cand a fost febra aia cu cablu, ai cablu, mama eu am cablu vezi ca este pe RAI 1 Robocop si chestii din astea, atunci ma uitam pe DSF (era un program de sport) la DTM, si erau : BMW, Mercedes, Audi si Opel parca, si ma uitam cu sufletul la gura si de atunci m-am indragostit si de e36. Apoi am inceput sa ma documentez si sa citesc despre bmw si au inceput sa apara si in Suceava BMW-uri, cred ca primul 850 l-am vazut prin 97 sau 98 .Oricum cu toate ca imi vor sari in cap cativa marea mea dragoste este 911 dar nu imi pot permite cel putin deocamdata.
Link to comment
Share on other sites

am avut inainte de primul Bmw un Golf4 superb, xenon original, 10 airbag, navi plus, foarte dotat, negru perlat, impecabil.

L-am vandut cam fara sa vreau, am primit un pret mai mult decat ok pe el. Sincer nu ma prea gandeam eu la Bmw-uri, cu ce bani mai aveam stransi ma gandeam sa-mi iau un A6 sau Passat-ul nou. Stiam de e39-le (pe care l-am luat ulterior) ca era de vanzare, masina era a unui prieten bun si stiam ca era foarte ingrijita si cumparata de noua din Ro. Initial am zis ca nu ma bag, ca tractiune spate si consum mare, piese scumpe, ma rog , nu era pt. mine asa o masina.

Dar am zis hai totusi sa dau o tura cu ea sa vad cum merge, cum sta pe drum, etc. Am ramas uimit si am dat omului banii. Ce sa zic, masina am luat-o seara si m-am cam plimbat aproape toata noaptea cu ea. Nu-mi venea sa ma mai dau jos din ea. Am avut si ceva probleme minore cu ea care sincer m-or enervat la culme dar care le-am rezolvat pe parcurs.

Sincer si acum imi pare rau ca am dat-o dar am luat un pret bun pe ea, pret pe care acuma nu l-as fi luat in veci. Oricum masina aia n-am sa o uit in graba, mi-a placut foarte mult si sper sa-mi iau alta dar cu un motor diesel mai mare.

Momentan ma dau cu un e46, mi se pare destul de ok si asta.

Link to comment
Share on other sites

eu, in E34 meu, m-am urcat in dreapta, la cateva zile dupa ce a iesit din expozitie(a fost masina de show-room 93-96 in Italia), propietar fiind sora mea... de atunci am pus ochii pe ea, mai tarziu am reusit sa o si conduc, iar cand a trecut sora mea la alt model de bmw, tot 5-ar dar mai puternic, am "batut-o la cap" pana a cedat si mi-a vandut mie masina.

nu este puternica dar isi face treaba bine, macar pana se satura sora mea de bmw-ul pe care il conduce si cre va fi tot al meu, clar!

Link to comment
Share on other sites

Guest poleposition

Unim topicurile astea ? :)

 

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?sho...ic=3053&hl=

 

"M-am gandit sa incep un topic pe aceasta tema pentru a impartasi fiecare motivul sau motivele care ne-au facut sa alegem BMW ca masina personala, mai bine zis de unde a pornit aceasta pasiune.

Spun asta deoarece toti cei care suntem pe acest forum, desi suntem cu siguranta diferiti unul de celalat, suntem totusi uniti de trei initiale…

 

Voi incepe eu:

La mine totul a pornit din frageda copilarie… pe la varsta de 8 ani (eu sunt nascut in 1980), cand un prieten al familiei mele, plecat in Germania de pe vremea lui ceasca, a reusit sa se angajeze la BMW si cand venea in Romania, in fiecare an aparea cu alt model de BMW (din cate imi amintesc facea teste pe modelele ce urmau sa apara). Va dati seama ce insemna pentru mine care nu vedeam decat Dacii si Aro 10 sa am ocazia o saptamana sau cat statea, sa ma plimbe cu BMW-ul !... imi aduc aminte ca faceam tot posibilul sa ma vada toti cunoscutii (ce vreti copil).

 

Intotdeauna aducea cu el brosuri de prezentare pentru diferite modele BMW, care faceau principala mea lectura la acea vreme. In 1990 am avut ocazia sa fac primul meu drum in Germania cu ai mei, in vacanta, unde bineinteles ne intalneam cu tipul asta si ne plimba peste tot cu Bmw-ul. Atunci am mers prima data pe autobahn cu aproape 240 Km/h, stiu ca era un 5ar visiniu superb. Am fost fascinat (mama nu !).

De fiecare data cand ne mai duceam la el, eu eram incantat ca o sa ma mai plimbe cu BMW-ul. Atunci mi-am zis ca va veni o zi cand voi avea si eu unul.

 

Au trecut multi ani de atunci, am mai avut 2 masini inainte de 5ar-ul meu, lasate de parinti (io imi au altceva , ti-o las tie pe asta….), n-am avut ce comenta.

Dar acum un an, din primii mei bani stransi din munca cinstita, m-am “unit “ cu actuala masina si cred ca astfel, mi-am implinit un vis, cum spunem, din copilarie….

 

Sper ca nu am plictisit pe nimeni… ce vreti momente de melancolie…"

Edited by poleposition
Link to comment
Share on other sites

Am ajuns la BMW din intamplare ....Ulterior mi-a placut ...Si ca sa fiu sincer si clubul e OK ... :)

Povestea mea este destul de asemanatoare.

Am vrut o masina cu tractiune spate si finisaje bune, singura care se califica fiind BMW. Pentru ca nu am vrut o masina mare, cel mult cat A4 pe care il avusesem inainte, am ajuns la Seria 3. Pentru ca nu imi placea E90, am ajuns la E46. Pentru ca nu imi permiteam un motor sanatos pe benzina (3.0i), din punct de vedere al pretului de achizitie si al costurilor zilnice, am ales 320d. Pentru ca nu mi-am permis un coupe cu dotarile dorite, am luat un sedan care a corespuns insa cu tot ce am bifat - fara compromisuri - pe mobile.de, chiar daca m-a costat cu 30% mai mult decat media.

Link to comment
Share on other sites

Povestea mea e mai simpla:

Cautam sa-mi schimb masina, dar eram indecis ce marca...si intr-o zi pe inserate consoarta mea vazu' un E60 si a sarit ca arsa: "Ia uite ce ochisori frumosi areeee... :) !" si cateva luni mai tarziu am plecat sa imi iau E60-ul!

 

PS: Trebuie sa mai mentionez ca dupa 2500km de condus si numai 2 ore de somn...luni dimineata la ora 5.30 eram in fata la dealer, cand aia deschideau abia la 9.00 !! :)

Link to comment
Share on other sites

Niste prieteni trecuti de 40 de ani care au avut zeci de masini la viata lor mi-au zis ca BMW-ul e masina buna si are prezenta masculina, personalitate. Asa ca m-am decis la un E46 dupa ce vindeam Golf4 a meu. Ma duc in piata la inceputul verii si vad ca un E90 s-a mai ieftinit si era cu aprox 3-4000 euro mai scump decat modelul precedent dotat cu de toate. Asa ca am mai stat o vreme cu Golfu' si in cateva luni am devenit proaspat proprietar de E90 (il am de 1 luna) de care sunt momentan multumit si imi place mult; exceptie face garda la sol care nu prea imi da multe optiuni de a parca prin oras. M-am decis la seria 3 pentru ca e mai mic si mai fiabil in oras, puteam cam in aceiasi bani sa iau si 5 E60 (cum ziceau prietenii) dar am preferat unul mic si foarte dotat nu mare si chel :) .
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.