Jump to content

Noul X3


oSerX

Recommended Posts

la bmw revizia se face in functie de stilul de mers cand se aprinde becul in bord, probabil ca in 100k km faci cam 5 revizii, la freelander nu stiu sa-ti zic, ca nu m-a interesat, nu consider masina optiune din multe motive > motor slab, cutie veche, comportament offroad mai bun dar onroad slab rau, iar plusul pe offroad din punctul meu de vedere e zero, unde se duce ala se duce si un x3, poate trebuie sa mergi mai incet sau mai atent dar te duci, iar cu freelanderul daca iesi pe camp o sa mergi fix un metru mai mult decat cu un x3, daca e si un metru, vrei offroad te uiti la cu totul alte masini.

 

la q5 insa reviziile se fac la 15k km, ceea ce inseamna ca ai aproape 7, pretul la revizie la un audi e cam 1500 ron, media, adica cam 10.000ron/2300 euro, la care se adauga si distributia, care la audi e curea la bmw e lant. ar mai fi de mentionat ca de cutii dsg cazute am auzit, indiferent de cat au fost de ingrijite, dar de cutii clasice cu convertizor nu, atata vreme cat sunt ingrijite conform specificatiile producatorului, in cazul de fata ZF.

 

referitor la DT stiu ca la automobile avaria te pun sa te plimbi in jurul lor putin si gata DT-ul, ca si eu am trecut prin asta, oricum in acea plimbare nu apuci sa-ti dai seama nimic ... daca te intereseaza x3-ul si vrei sa vezi mai multe da un PM si vedem daca pot sa-ti rezolv un DT din care sa si intelegi ceva, ori la avaria ori la ag la pitesti.

 

confortul scaunelor > nu stiu cum e la q5, paradoxal sunt confortabile, si mie la inceput nu mi-au placut prea mult, dar am facut 500 km dintr-o bucata si mi-a intepenit nimic, m-am simtit foarte bine, asta in conditiile in care am si probleme cu spatele.

 

 

iar incepem cu cai verzi pe pereti

Link to comment
Share on other sites

ce e gresit ? ca omul intreaba de probleme reale si tu ii dai cai verzi pe pereti, dupa cum am zis ...

 

in topicul ala despre ce se discuta?? nu despre motorul 2.0d si problemele lui???

 

daca sunt cai verzi pe pereti cum zici tu, mergi si posteza in topic , spune-le ca abereaza si punct

Edited by Viper05
Link to comment
Share on other sites

trecand peste faptul ca deobicei pe forumuri intra oameni care au probleme, deci incidenta cazurilor va fi mai mare intotdeauna, te-ai uitat la rezultatele sondajului ???

 

uite sumarizez > 139 de voturi > probleme 14 > reale > 2 > vorbit la bmw > incidenta reala in service la numarul de masini cu motor n47 vandute sub 1% > ceea ce sondajul confirma

 

ar mai fi de zis ca bmw zice ca probleme apar la motoarele cu cutie manuala de la socurile date de frana de motor ... o fi adevarat sau nu, nu stiu, ca in sondaj nu s-a intrebat la cati cu automate au aparut probleme.

 

iar din aia cu probleme, adica zgomot la distributie > 3 au peste 150k km iar 2 au peste 200k km cu masinile

 

nu stiu la ce va asteptati voi de la masinile astea, dar cand mergi cu ele se uzeaza si se mai strica, din cand in cand, e normal si firesc, si tu imbatranesti, inseamna ca au o problema ?

 

dupa cum ziceam cai verzi pe pereti.

 

o zi buna

 

daca sunt cai verzi pe pereti cum zici tu, mergi si posteza in topic , spune-le ca abereaza si punct

 

cauta prin topic, s-ar putea sa gasesti :wink:

Edited by mecea
Link to comment
Share on other sites

Scoateti din dialog exprimarea cu "cai verzi pe pereti" si e super ok.

 

Am vrut si eu sa-i spun omului de motorul 2.0d dar tinand cont de numarul de cazuri, nu mi se pare relevant.

Cu siguranta sunt si alte probleme care apar la 1% din utilizatori.

Link to comment
Share on other sites

de ce e aiurea ? o incidenta de sub 1% ? daca citesti acel topic zici ca vine apocalipsa la motorul tau, gelu_bmw ala e expert mare in cum o sa cada distributiile de n47 etc ... fara suparare topicul e de cai verzi pe pereti

 

a si la vag/audi nu se rupe cureaua niciodata, da niciodata :LMAO:

 

din punctul meu de vedere x3 nu are pana ina cest moment descoperite probleme reale, masina e excelenta, a mea a facut 15k km in 6 luni, am bagat-o in zapada, m-am urcat cu ea pe forestier pe zapada ... o masina excelenta.

Link to comment
Share on other sites

Nu ma astept sa existe masini fara nici o problema, toate au, depinde insa cat de grave sunt acestea. Pe de alta parte, atunci cand vrei sa "urci" de la o masina de 20k euro la una de peste 40k euro, te astepti la ceva mai mult, si sa nu ai probleme. In 150 000 km (masina noua, unic proprietar) cat am eu in prezent am avut urmatoarele probleme:

- goarna alarma stricata (reparata pe banii mei, 600 ron)

- geam/cheder spate problematic, facea un zgomot in mers, am reparat pe garantie prima data, acum am sesizat din nou problema, deci o voi face pe banii mei

 

 

 

Intorcandu-ma la noul X3, am o intrebare in ceea ce priveste sistemul audio: de la cine este furnizat, ce optiuni sunt (ca branduri: Boss, Harman Kardon, etc). Am intrebat pe doamna/domnisoara de la BMW cand am fost la DT dar nu stiut sa raspunda. Mi-a spus doar ca daca vreau pot avea si un sistem HiFi ce are 6 (parca) boxe in plus. Mentionez ca sistemul audio de pe exemplarul testat suna la fel de prost ca cel de pe Skoda mea, iar inca 6 boxe in plus dar cu un sunet la fel de prost nu ma intereseaza, daca doar aceasta e diferenta :). Ca si o comparatie, chiar daca discutam de alta clasa, sistemul audio de pe Mercedes clasa E suna excelent, am fost uimit sa aflu ca e cel "standard" si nu ceva mai premium.

 

Ca o paranteza la capitolul probleme BMW, eram in Portugalia intr-un 320 break, iar cand masina statea pe loc, cu motorul pornit, schimbatorul cutiei de viteze trepida destul de urat. Masina avea aproximativ 70 000 km, am uitat sa intreb care a fost cauza exacta, proprietarul masinii nici nu sesizase problema :)

 

Revenind la alternative:

- FL2 mi se pare si cam uratel, pe langa performanta mai proasta on-road

- alternativa noua ar fi RR Evoque, este insa mai mic decat un X3 ,iar asta il descalifica in ochii mei

- Q5 mi se pare o alternativa buna, chiar daca e mai scump la intretinut decat un X3. La VAG cele mai frecvente probleme (cel putin la skoda/vw) sunt: volanta, turbina. Pana acum eu inca nu am fost afectat, dar sunt pregatit (moral si financiar) sa remediez aceste probleme.

 

La un moment dat aveam in vedere sa iau eventual un X3 F25 company car, dar prefer sa achizitionez una cu 0 km, sa ii fac eu rodajul,sper ca astfel sa am mai putine probleme daca iau un F25 :-)

Link to comment
Share on other sites

sistemul stock e praf, dar masina e excelent insonorizata, ca idee pe fosta masina am avut un bose de vreo 600w parca, cu subwoofer amplif, se auzea la fel de praf ca asta, doar ca mult mai tare, masina nu era insonorizata si intra in rezonanta si oglinda retrovizioare cand ii dadeam tare, hifi vine cu alte boxe, mai multe boxe si alt amplif, nu stiu sa-ti zic insa furnizorul, probabil ca daca te pasioneaza muzica in masina se merita banii dati pe boxe.

 

ps:chiar asa praf vine cu un subwoofer sub scaunul soferului, se simte foarte misto la mers

Link to comment
Share on other sites

eu am dat-o pe a mea nevestei, am facut iarna cu ea, mi se pare f buna (2.0dA), consuma cat o berlina (8/11), spatiu suficient (cat la x5 vechi), putere tot cat ala (dar cu 3,0d). pare mai usoara si mai agila ca vechil x5, motorul 6l 3.0d straluceste la sosea, in oras mergi taras si nu sare in ture asa usor ca asta 4l. ma rog, cred pe asta o tin pe langa casa ceva vreme. probleme zero, are un an si cca 11,000km parca.
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Salutare la toata lumea. Doresc sa las si eu cateva impresii pe forum legat de noul X3.

Am deja 6 luni de cand am achizitionat noul model de X3 2.0d (184 cai) cutie automata si pot spune ca sunt foarte multumit pana acum de el. Detin si un X3 model anterior, iar diferenta intre ele este majora. Am sa incep in primul rand cu cutia de viteze in 8 trepete care este din punctul meu de vedere cea mai buna de pe piata. La model vechi de x3 echipata cu cutie automata in 6 trepte nu am reusit niciodata sa scot un consum mai mic de 7,2 pe cand la noul X3 am scos consum de 6,7 la o viteza constanta de aprox 120 km/h. De asemenea, la condus este foarte discreta atunci cand schimba vitezele, uneori ma uit la turometru sa-mi dau seama cand schimba. O alta imbunatatire majora pe care am sesizat-o fata de vechiul model il reprezinta sistemul xDrive. Cu siguranta nu este cel mai bun din lume insa cei de la BMW l-au imbunatatit, iar diferenta este considerabila. Per total noul X3 a fost schimbat in proportie de 80% fata de vechiul model, cei de la BMW reusind sa scoata pe piata o masina foarte placuta si cu un aspect atat interior cat si exterior foarte frumos.

In ceea ce priveste sistemul de sunet pot spune ca nu e cel mai grozav. Eu am mers pe varianta bmw professional. Cred ca sistemul audi concert de pe A4 meu din 2005 era mult mai bun. Insa este suficient de decent sa asculti o muzica la un nivel mediu. Pentru cei care sunt mai pretentiosi le ramane varainta unui sistem custom made. Pana in momentul de fata nu am avut niciun fel de problema cu masina (am aprox 11000 km). Motorul de 184 de cai este suficient pt mine si pt ceea ce doresc eu de la o masina. Este adevarat ca in momentul in care masina este incarcata unele depasiri necesita un efort mai mare din partea motorului. Interesant mi se pare si sistemul auto start/stop. La inceput a fost un pic aiurea, insa m-am obisnuit cu el si rar se intampla sa-l dezactivez.

 

Initial am vrut sa cumpar un Q5, insa m-am razgandit dupa ce un amic, care detine un Q5 a avut numeroase probleme cu masina cea mai importanta fiind legata de cutia de viteze. Este deja a 3 oara cand are masina in service din cauza cutiei de viteza. Nu stiu exact care e problema, insa in momentul in care frana si se oprea masina se simtea un trepidat puternic. Despre GLK nu pot spune nimic, insa personal o consider o masina urata.:)

Recomand cu caldura noul X3 celor care doresc sa schimbe masina.

Link to comment
Share on other sites

Modelul anterior, vrei sa zici cel de 177cp?

Eu am modelul anterior de 177cp.

Acum 1 saptamina am venit din germany - viteza medie pe autobahn 120-130 ( nu mai mult de 180-200 pe locuri scurte ).

Consum 6,9 pe cutie manuala.

 

 

 

 

Salutare la toata lumea. Doresc sa las si eu cateva impresii pe forum legat de noul X3.

Am deja 6 luni de cand am achizitionat noul model de X3 2.0d (184 cai) cutie automata si pot spune ca sunt foarte multumit pana acum de el. Detin si un X3 model anterior, iar diferenta intre ele este majora. Am sa incep in primul rand cu cutia de viteze in 8 trepete care este din punctul meu de vedere cea mai buna de pe piata. La model vechi de x3 echipata cu cutie automata in 6 trepte nu am reusit niciodata sa scot un consum mai mic de 7,2 pe cand la noul X3 am scos consum de 6,7 la o viteza constanta de aprox 120 km/h. De asemenea, la condus este foarte discreta atunci cand schimba vitezele, uneori ma uit la turometru sa-mi dau seama cand schimba. O alta imbunatatire majora pe care am sesizat-o fata de vechiul model il reprezinta sistemul xDrive. Cu siguranta nu este cel mai bun din lume insa cei de la BMW l-au imbunatatit, iar diferenta este considerabila. Per total noul X3 a fost schimbat in proportie de 80% fata de vechiul model, cei de la BMW reusind sa scoata pe piata o masina foarte placuta si cu un aspect atat interior cat si exterior foarte frumos.

In ceea ce priveste sistemul de sunet pot spune ca nu e cel mai grozav. Eu am mers pe varianta bmw professional. Cred ca sistemul audi concert de pe A4 meu din 2005 era mult mai bun. Insa este suficient de decent sa asculti o muzica la un nivel mediu. Pentru cei care sunt mai pretentiosi le ramane varainta unui sistem custom made. Pana in momentul de fata nu am avut niciun fel de problema cu masina (am aprox 11000 km). Motorul de 184 de cai este suficient pt mine si pt ceea ce doresc eu de la o masina. Este adevarat ca in momentul in care masina este incarcata unele depasiri necesita un efort mai mare din partea motorului. Interesant mi se pare si sistemul auto start/stop. La inceput a fost un pic aiurea, insa m-am obisnuit cu el si rar se intampla sa-l dezactivez.

 

Initial am vrut sa cumpar un Q5, insa m-am razgandit dupa ce un amic, care detine un Q5 a avut numeroase probleme cu masina cea mai importanta fiind legata de cutia de viteze. Este deja a 3 oara cand are masina in service din cauza cutiei de viteza. Nu stiu exact care e problema, insa in momentul in care frana si se oprea masina se simtea un trepidat puternic. Despre GLK nu pot spune nimic, insa personal o consider o masina urata.:)

Recomand cu caldura noul X3 celor care doresc sa schimbe masina.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Initial am vrut sa cumpar un Q5, insa m-am razgandit dupa ce un amic, care detine un Q5 a avut numeroase probleme cu masina cea mai importanta fiind legata de cutia de viteze. Este deja a 3 oara cand are masina in service din cauza cutiei de viteza. Nu stiu exact care e problema, insa in momentul in care frana si se oprea masina se simtea un trepidat puternic. Despre GLK nu pot spune nimic, insa personal o consider o masina urata.:)

Recomand cu caldura noul X3 celor care doresc sa schimbe masina.

 

ti-ai luat x3 pentru fiabilitate ? foarte tare, daca auzeai de masina mea oare ce luai :

 

1.placute frana pe spate > la 13k km mi-a zis sa le schimb, in service le-au masurat si aveau 10mm, practic erau noi, episodul s-a repetat la 8mm, 6mm, si acuma ca are intre 4 si 5 mm se pragateste sa ma trimita iar sa le schimb, in bord zice ca mai am 2500km

2.caseta de directie > 17k km, problema de electronica, a durat vreo 3 sapt sa primeasca caseta

3.macara geam pasager fata > 4-5 sapt sa vina piesa, asta nu s-a stricat propriu zis, era actiune de la BMW, totusi cei de la Motor AG mi-au recomandat sa nu deschid geamul ca risc sa raman cu el deschis.

4.avertizarea pana > am avut pana, nu m-a avertizat nimic in bord, a durat 4 luni jumate sa remedieze problema si o caruta de nervi si de scandal > s-a schimbat calculatorul de ABS/DSC > am renuntat sa mai merg la Motor AG

5.tot gaseam pe prelata portbagajului apa, spre baltoace, la inceput am crezut ca e de la cum deschid haionul, retine ca am avut din prima zi, pana la urma m-am prins ca sa infiltra prin partea superioara a zonei unde e lipita luneta de haion.

6.xdrive > s-a futut si nu da semne ca s-ar repara prea curand, masina e in service de saptamana trecuta.

 

toate astea la un X3 F25 20d livrat in 05.09.2011, cu 35k km acuma, vizitele in service au inceput pe la sfarsitul lui martie si incep sa cred ca nu au sa se mai termine niciodata, iar aftersales managerul roman considera ca nu e nimic iesit din comun la patania mea, deci probabil ca mai sunt si altii la fel doar ca nu sunt si vocali ca mine !!!

 

si urmeaza ceva bieleta/bucsa pe stanga fata, o simt cum trozneste, dar inca nu au reusit sa o identifice

Link to comment
Share on other sites

ce am observat eu in perioada de garantie la X3-ul meu, modelul vechi, fabricat prin 2005 la sfarsit:

 

cand ma duceam la garantie cu masina, tot timpul dura mult sa aduca piesele si nu se rezolvau toate problemele, cu texte gen: e normal sa se auda asa, asa fac toate , etc.

 

Cand ma duc acum la service, cu masina iesita din garantie: orice se rezolva cat mai repede, piesele vin in 2-5 zile maxim.

 

Concluzia: alearga dupa bani si sunt neseriosi cu cei in garantie. Poate nu cu toti si peste tot, dar nu s-a schimbat nimic bun de ceva ani.

Poate ca ii inteleg ca inj 2005 erau mai rudimentari s-au si schimbat multi de atunci la Contempo, dar in 2012 e inadmisibil ca la o masina noua, pe care ai platit o caruta de bani, sa nu depuna toata diligenta sa iti rezolve problemele de garantie cat mai repede. Eu le-as face reclamatie. BTW, pe mine ma suna tot timpul o doamna de la Contempo dupa ce am o vizita la service, care ma intreaba daca am fost multimit, cu cine am lucrat etc.

Edited by Cosminbad
Link to comment
Share on other sites

BTW, pe mine ma suna tot timpul o doamna de la Contempo dupa ce am o vizita la service, care ma intreaba daca am fost multimit, cu cine am lucrat etc.

 

subscriu..acum 1 luna am facut a doua revizie de fluide,consumabile la MHS ( pentru ca sunt gratis pina la 100k km )...cam acum 1 saptamina ma suna un baietas ca daca am fost mutumit de servicii.

imi pare raul dar m-am razbunat si pe el,pe mesager, pentru toate etapele trecute si bataile de joc pe care le-am indurat cu HOTII de la bavaria.

adica sa fiu multumit pentru ca mi-au schimbat niste fluide,consumabile?

 

propun si sutin ideea de reclamatie in masa.

din pacate masina mea este pe firma si la OPC nu le pot face plangere, decat in instanta dar ma bag si semnez petitia si vin si la proteste daca este cazul.

Link to comment
Share on other sites

Aveti o idee gresita vizavi de ce inseamna garantiile aicea ACUMA, nu stiu cum or fi fost inainte de deschiderea biroului local BMW Group dar cel putin in acest moment dealerul nu face nimic de capul lui, nu comanda piesa fara aprobarea de la biroul local nu lucreaza pe masina decat la indicatiile biroului local, si ca sa fiu sincer nu m-as mira daca piesele pe garantie nu ar avea un circuit separat de comanda decat cele pentru masini fara garantie. Si inca ceva > nu dealerii importa masini/piese ci BMW Group Romania, dealerul este doar un intermediar practic intre tine client si BMW producator.

 

Dealerul putea sa vrea el orice in cazul meu, ca de facut nu putea face decat ce ii aproba biroul local, altfel o facea pe punga lui, biroul local nu deconta, iar realitatea este ca biroul local e plin de incompetenta lene si puturosenie. Daca aveti o problema cu o garantie incercati sa vorbiti la biroul local cu Bogdan Oprescu, se ocupa cu aprobarea garantiilor, eu cand l-am prins la telefon numa ca nu mi-a scuipat seminte in cap, iar cand i-am zis ca o sa-l reclam pentru atitudine mi-a raspuns ca n-am decat sa fac ce vreau si mi-a inchis, din cate stiu lucreaza in continuare acolo si asta nu ca nu m-as fi straduit sa-l reclam, dar interactiunile din ultimele luni cu seful biroului local, Costin Vasilescu, nu au facut decat sa-mi arate ca de fapt atitudinea subordonatilor nu face decat sa reflecte perfect si atitudinea sefului.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.