BMWClub: Aprindere martor ulei, dupa pornirea motorului - BMWClub

Jump to content


  • 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Aprindere martor ulei, dupa pornirea motorului Este normal ?? Rate Topic: -----

#21 User is offline   .Bogdan 

  • [ unknown ]
  • Group: Contributors
  • Posts: 6968
  • Joined: 18-August 09
  • Gender:Male
  • Location:.ro/B

Posted 21 December 2010 - 21:39

Exact.
0

#22 User is offline   alex230ro 

  • Fan dependent
  • Group: Members
  • Posts: 5458
  • Joined: 29-October 04
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Posted 22 December 2010 - 07:45

superb acum inteleg cum s-au dus naiba 2 senzori de ulei pana acum :twoup:
1

#23 User is offline   81rgl 

  • NEcunoscator
  • Group: Members
  • Posts: 1336
  • Joined: 13-December 09
  • Gender:Male
  • Location:Oradea
  • Interests:Sa devin CUNOSCATOR ...

Posted 06 February 2013 - 19:52

De 6 luni nu se mai aprinde .... dupa un tester .

Multumesc Rhaziel.

View Postalex230ro, on 21 December 2010 - 21:21, said:

hmmm,adica daca e cheia in contact cand se schimba uleiul nu e bine?


View Post.Bogdan, on 21 December 2010 - 21:39, said:

Exact.


View Postalex230ro, on 22 December 2010 - 07:45, said:

superb acum inteleg cum s-au dus naiba 2 senzori de ulei pana acum :twoup:


Si totusi asa ceva :ninja::blink:
0

#24 User is offline   Rhaziel 

  • Raspopit
  • Group: Members
  • Posts: 4107
  • Joined: 30-October 08
  • Gender:Male
  • Location:x=r-d => 2a-x=a-r+a-d

Posted 06 February 2013 - 20:29

sa cresti mare!


View Postalex230ro, on 21 December 2010 - 21:21, said:

hmmm,adica daca e cheia in contact cand se schimba uleiul nu e bine?

bah las-o dreaq!!! :unsure:


View Post.Bogdan, on 21 December 2010 - 21:08, said:

E dus senzorul, nu mai completa cu ulei ca nu schimba cu nimic situatia.

De obicei, se strica in momentul schimbului de ulei - atunci cand masina ramane cu cheia in contact. Senzorul are nevoie sa fie tot timpul scufundat in ulei, atat timp cat circuitul electric este inchis.

eventual cu contactul pus! desi nu cred...

dar nici asa n-ar fi logic, asta ar insemna ca daca cumva iti scade nivelul la minim si se aprinde becul, pana completezi se poate arde senzorul?

This post has been edited by Rhaziel: 06 February 2013 - 20:35

0

#25 User is offline   81rgl 

  • NEcunoscator
  • Group: Members
  • Posts: 1336
  • Joined: 13-December 09
  • Gender:Male
  • Location:Oradea
  • Interests:Sa devin CUNOSCATOR ...

Posted 06 February 2013 - 21:48

View PostRhaziel, on 06 February 2013 - 20:29, said:

sa cresti mare!



bah las-o dreaq!!! :unsure:



eventual cu contactul pus! desi nu cred...

dar nici asa n-ar fi logic, asta ar insemna ca daca cumva iti scade nivelul la minim si se aprinde becul, pana completezi se poate arde senzorul?

:)))))

Toti mecanici si experti in codare "TESTARI"

Poate se duce drecu senzorul de pozitie de la axul cu came daca schimbi vitezele cu motorul pornit.
0

#26 User is offline   Rhaziel 

  • Raspopit
  • Group: Members
  • Posts: 4107
  • Joined: 30-October 08
  • Gender:Male
  • Location:x=r-d => 2a-x=a-r+a-d

Posted 06 February 2013 - 22:26

radical ca de obicei.... :))

nu trebuie excluse nici posibilitatile astea in masura in care sunt logice.


0

#27 User is offline   alinasuta 

  • Nou venit
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 10
  • Joined: 06-October 10

Posted 22 March 2013 - 06:04

Am avut o problema asemanatoare. Dupa ce porneam motorul la cateva secunde becul de la ulei se aprindea galben si ramanea cateva momente aprins dupa care se stingea. Am schimbat senzorul cu unul nou dar acum mi se aprinde din cand in cand dupa ce opresc motorul. Nivel de ulei este la limita superioara si utilizez Castrol 5W30. Sa inteleg ca senzorul cel nou este deja defect? Mentionez ca este un senzor aftermarket cumparat de pe e-bay de undeva de prin Hong-Kong si am platit aproximativ 23$. Masina este un e46 325 xi. Multumesc.
0

#28 User is offline   umbrella 

  • Pasionat
  • Group: Banned
  • Posts: 1146
  • Joined: 01-June 08
  • Gender:Male
  • Location:bucuresti
  • Interests:future

Posted 26 March 2013 - 08:33

am patit si eu asta aseara... uleiul pe joja bine... aham, senzorul...
0

#29 User is offline   Tsughi Bughi 

  • Nou venit
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 24
  • Joined: 28-January 13
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Posted 05 April 2013 - 11:31

Cam cat mai costa senzorul in cauza?
0

#30 User is offline   81rgl 

  • NEcunoscator
  • Group: Members
  • Posts: 1336
  • Joined: 13-December 09
  • Gender:Male
  • Location:Oradea
  • Interests:Sa devin CUNOSCATOR ...

Posted 05 April 2013 - 13:53

Cititi mai sus ... eu am rezolvat fara sa schimb senzorul din tester.
E de aproape 1 an si nu a mai revenit problema.
0

#31 User is offline   .Bogdan 

  • [ unknown ]
  • Group: Contributors
  • Posts: 6968
  • Joined: 18-August 09
  • Gender:Male
  • Location:.ro/B

Posted 05 April 2013 - 14:23

View PostRhaziel, on 06 February 2013 - 20:29, said:

dar nici asa n-ar fi logic, asta ar insemna ca daca cumva iti scade nivelul la minim si se aprinde becul, pana completezi se poate arde senzorul?


Martorul galben nu se aprinde niciodata in mers daca nivelul uleiului e scazut. Iti semnaleaza acest lucru numai dupa oprirea motorului.

:rolleyes:

PS: Pentru cei cu motoare cu VANOS, trebuie sa stiti ca senzorul e necesar functionarii corecte a VANOS-ului, furnizeaza o informatie mult mai corecta despre temperatura motorului decat cei doi senzori care citesc temperatura antigelului.
0

#32 User is offline   CosminE46 

  • Pasionat
  • Group: Members
  • Posts: 1733
  • Joined: 03-June 12
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Posted 05 April 2013 - 14:29

La 316i NFL se aprinde si in mers cand nivelul este sub minim..
0

#33 User is offline   olyro2000 

  • Începător
  • Group: Members
  • Posts: 134
  • Joined: 30-December 04

Posted 05 April 2013 - 15:47

View Post.Bogdan, on 05 April 2013 - 14:23, said:

Martorul galben nu se aprinde niciodata in mers daca nivelul uleiului e scazut. Iti semnaleaza acest lucru numai dupa oprirea motorului.

:rolleyes:

PS: Pentru cei cu motoare cu VANOS, trebuie sa stiti ca senzorul e necesar functionarii corecte a VANOS-ului, furnizeaza o informatie mult mai corecta despre temperatura motorului decat cei doi senzori care citesc temperatura antigelului.

:rolleyes:

cum asa?sa inteleg ca citeste si temperatura motorului?
0

#34 User is offline   danidam 

  • Începător
  • Group: Members
  • Posts: 50
  • Joined: 25-March 13
  • Gender:Male
  • Location:Pitesti, Arges

Posted 05 April 2013 - 18:18

Am si eu aceasta problema la un 320d e46 din 1999; initial am crezut ca nivelul uleiului este la minim insa astazi am facut schimbul si se pare ca tot se aprinde martorul ulei cu galben de fiecare data cand pornesc motorul si sta aprins aprox 5sec. A rezolvat cineva aceasta problema? Acel senzor este vinovat? Motorul are de suferit daca merg cu el asa?

Multumesc!
0

#35 User is offline   Paul Coman 

  • Nou venit
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 10
  • Joined: 04-January 13

Posted 08 May 2013 - 17:10

Salut baieti, am si eu o problema cu martorul de la ulei . Daca merg cu ea mai sportiv cand o las la relantii mi se aprinde becul la ulei de culoare rosie, daca o accelerez putin dispare, daca o las iar la relantii apare. Maine ma duc sa`i verific presiunea la ulei si eventual un test sa vad daca`i problema cu senzorul.
bmw 318i 98 1.9 118 cp mai multe nu stiu :)
0

#36 User is offline   proflex 

  • Nou venit
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 10
  • Joined: 03-May 13
  • Gender:Male
  • Location:Hunedoara

Posted 08 May 2013 - 17:32

S-ar putea sa fie unul din sezori fie cel din baie fie cel de pe bloc dar si uleiul daca nu este schimbat la timp.
0

#37 User is offline   Paul Coman 

  • Nou venit
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 10
  • Joined: 04-January 13

Posted 08 May 2013 - 20:13

View Postproflex, on 08 May 2013 - 17:32, said:

S-ar putea sa fie unul din sezori fie cel din baie fie cel de pe bloc dar si uleiul daca nu este schimbat la timp.


Mersi pt rasp...tin sa anunt ca uleiul e schimbat , am facut 6200 km si am complectat ieri cu 200ml ca era nivelul scazut dupa joja
0

#38 User is offline   CosminE46 

  • Pasionat
  • Group: Members
  • Posts: 1733
  • Joined: 03-June 12
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Posted 08 May 2013 - 20:18

Nu cred ca in cazul de mai sus sa fie senzorul. E posibil chiar sa fie o problema cu presiunea daca face doar dupa ce ii dai tare si face doar la relanti.
0

#39 User is offline   Paul Coman 

  • Nou venit
  • Pip
  • Group: Members
  • Posts: 10
  • Joined: 04-January 13

Posted 09 May 2013 - 18:28

View PostCosminE46, on 08 May 2013 - 20:18, said:

Nu cred ca in cazul de mai sus sa fie senzorul. E posibil chiar sa fie o problema cu presiunea daca face doar dupa ce ii dai tare si face doar la relanti.


Salut baieti, revin cu rezolvarea problemei, senzoru de presiune era plin cu ulei deci o sa`l schimb maine in schimb , la o diagnoza de rutina, eroare sonda lambda 1... cred ca pun masina in vitrina deocamdata:))
0

Share this topic:


  • 2 Pages +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users


www.bmwclub.ro trafic.ro