Jump to content

Impozit 2011


Catalin Ciumag

Recommended Posts

si daca preturile parcarilor de la bloc ar fi corelate cu zona de rezidenta(gradual, concentric)... multi ar fi renuntat la masini in oras, in special cei ce isi vopsesc masina cu pensula... :download:

 

Toate aceste maÂşini n-au loc de parcare plĂŁtit, sunt parcate la bordurĂŁ.

Din cauza lor seara se pun pe 2 rânduri maºinile, e o aglomeraÞie foarte mare.

 

Cum ma, vopseste masina cu pensula ? :wacko:

 

Da.

ĂÂşi ia un taburet, o ÂşmirgheluieÂşte, o mai vopseÂşte, mai dĂŁ cu niÂşte chit.

Eu cred cĂŁ de fapt vrea sĂŁ spioneze, sĂŁ vadĂŁ cine intrĂŁ Âşi cine iese din bloc.

Link to comment
Share on other sites

Da.

ĂÂşi ia un taburet, o ÂşmirgheluieÂşte, o mai vopseÂşte, mai dĂŁ cu niÂşte chit.

Eu cred cĂŁ de fapt vrea sĂŁ spioneze, sĂŁ vadĂŁ cine intrĂŁ Âşi cine iese din bloc.

 

 

da' babe nu mai aveti la bloc?

parca ele erau cu ... "filajul". :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Sunt şi nişte babe, stau la geamuri. :smile:

omu e complexat de cum arata masinile vecinilor si vrea sa le arate ca si a lui arata bine, de aia o reimprospateaza ce pensula si emaur. :w00t:

Edited by pedro
Link to comment
Share on other sites

Securist, da.

 

Stau într-un bloc în care mulţi foşti securişti sau colaboratori ai securităţii au primit casă.

 

Nu neapărat funcţii mari, tot felul de oameni.

 

Noi ne-am mutat fără să ştim chestia asta.

 

Acum mai sunt doar unii mai în vârstă, restul s-au mutat sau au murit.

Edited by Ciupanezu
Link to comment
Share on other sites

Bala,ai dreptate ce spui si nu te contrazic,insa tu spuneai ceva de aglomeratie,de lipsa de spatiu,etc...si aici ai perfecta dreptate dar sa stii ca nu e vina mea sau a ta sau a nu stiu caruia ca infrastructura romaneasca e PRAF!!!,din orice punct de vedere;si asta nu-i de azi de ieri,asta e deacum cativa zeci de ani buni,iar ca sa schimbam acum ceva,pfff...e extrem de greu si costisitor in acelasi timp(aproape imposibil);asta ar insemna ca in majoritatea oraselor din tara sa inceapa sa mute blocuri,case(ceea ce e imposibil),retele electrice,pomi,parcuri,retele de apa si canalizare,si multe altele(binenteles,depinde de fiecare oras si dupa caz). Ca daca stam sa ne gandim,loc am avea suficient(daca nici noi nu mai avem loc pe pamantul asta...inseamna ca tre' sa lipim planeta marte :laugh: ),dar vezi tu,s-a ajuns intr-un punct unde toata lumea sufoca pe toata lumea,pana si ultimul "gheorghe" de la tara vrea si el la oras ca de,...acolo e multa lume.

La noi in tara,cand a inceput sa se construiasca strazi,sosele,blocuri,etc,nu s-a tinut cont de traficul auto,pt ca ce-i drept,pe vremurile alea nici nu erau f multe masini cum sunt acum,insa domnii de pe atunci nu s-au gandit si in perspectiva viitorului,iar acum afectati suntem noi cei din zilele de azi care ne injuram(uneori ne batem) pt un petec de loc de parcare.

Asta e parerea mea si eu asa vad lucrulile.

Link to comment
Share on other sites

P.S Daca s-ar vrea cu adevarat,ceva ceva s-ar mai putea remedia,cu un pic de efort s-ar mai indrepta lucrurile,dar cu cine?!cu hotii care si-au umplut buzunarele si tot nu le ajunge?

Si ca sa fiu ironic,eu sunt de parere ca noua ne-ar trebui un guvern extraterestru ca sa mai putem schimba ceva in tara aia.

Link to comment
Share on other sites

sa nu imi spui ca nu este asa!

pai aia zic si eu,platesc impozit cat toate masinile de la bloc impreuna,si cand vin seara acasa,n-am loc sa-mi parchez masina la bloc,niste basinosi cu dacii 1300 care nu le-am vazut niciodata miscate sau pornite ocupa locurile de-am-proasta ...fu***e muma-n c*r !

Edited by dee-low
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Am nevoi de putina consiliere, vreau sa-mi inscriu masina saptamana aceasta si tb sa achit impozitul care a venit la pachet cu dansa de cand a fost radiata pana la sfarsitul anului. Se plateste numai integral sau se poate esalona si trimestrial de ex? Am avut niste cheltuieli neprevazute si de asta intreb. In principiu doream sa termin saptamana aceasta dar daca nu este alta cale pot sa astept si pana sapt viitoare ca sa achit integral. Multumesc anticipat!
Link to comment
Share on other sites

pt ifx : daca vrei sa o inscri eu stiu ca trebe platit integral.

 

Acum in legatura cu discutia din lunile trecute ca eu abia acum am citit.

Am inteles cateva "lucrururi". Bune pt lista aia a lui pole cu "maxime" de pe forum.

1. Folositi prezervativul pt ca inmultirea excesiva dauneaza grav locurilor de parcare. :LMAO: Poate am zis in gluma dar pana la urma e si putin adevar. Cand vad pe cate unul care se vaita ca are un salariu de 5 mil vechi si nu are cu ce sa creasca cei.....7-8..10 copii. Dintre care 3 mici. Pai ma omule daca sti ca stai prost cu banii gandeste innainte sa faci zeci de copii.Daca ar fi unul care a saracit peste noapte ziceam da astia in general toata viata au fost saraci. Da copii stiu sa faca. Pe langa asta cativa dintre ei se mai ocupa si cu...bautura. Nu se lasa oamenii pana nu distrug planeta asta cu inmultirea asta excesiva. (Vorbesc serios aici e doar o parere a mea. Doi maxim trei copii si asta doar daca ai cu ce sa-i cresti.)

2. Este necesara introducere unei legi de tipul "buletin de Bucuresti". Prin care in orase mai mari sa nu le mai permita oamenilor de la tara (sau alte orase mai mici) sa mai locuiasca mai ales daca au masina. (Cu exceptia fetelor foarte frumoase pt ca ele ne fac sa uitam de aglomeratie).

3. Sa ne apucam singuri de o infrastructura serioasa pt ca nimeni din conducere nu o sa faca nimic niciodata.

4. Daca vreti sa ajungeti spioni buni sau informatori e cazul sa va apucati de.... pictura. Mai exact pictura pe masini. Va asigur ca ce spunea ciupanezu pare foarte real. Tot prin zona Drumul Taberei mai sunt (sau erau) cel putin inca doi "artisti plastici". Era un alt mos in zona Drumul taberei 34 si altul (care nu era chiar mos) pe la Valea Ialomitei. Ala de la Valea inca mai era luna trecuta. Pe ala de la 34 nu l-am mai vazut de juma' de an. Ori a dat maina la remat ori au venit baietii sa o ia in caz ca nu a mai platit impozitul ori mai sigur a murit mosul. Exista insa si alt tip de "spioni" profesionisti (pe langa "pictori" si babe "vizoriste") proveniti unii dintre ei tot din fosta securitate. De exemplu cand eram mai mic acum vreo 20 de ani stateam la bunica pe la eroilor in blocurile alea pt armata. Acolo era o sotie de securist la o alta scara care statea sa ... croseteze in Lada ei rosie. Aproape toata ziua pana spre 11 seara era in masina si croseta. Dar pe langa crosetat spiona tot. Daca faceam vro traznaie pe acolo imediat aflau bunicii. Daca se intalnea "caveva" cu cineva iar afla tot blocul. Normal ca nu mergea niciodata cu masina dar era lustruita mereu ca doar era "punct de lucru". Si asta era pe la inceputul anilor '90 cand nu era problema "locurilor de parcare".

Dar acum avem in spatele blocului in drumul taberei 2 profesionisti care .... citesc ziarele in dacia 1300. Unul care nu are chef sa se duca departe de bloc chiar iese cu catelul si el sta in masina sa citeasca ziarul cat pechinezul isi face nevoile. Mainile normal ca nu merg si au cauciucurile infundate in asfalt.

5. Deja am vazut ca exista oameni disperati cara suna sa fie ridicate masini care nu au fost miscate. E grav mai ales in orase fara aglomeratie mare. Acum sa nu exageram fiecare are dreptul sa aiba o masina. Poate ca mai sunt si pasionati fara bani de vila si garaj care vor sa tina o masina. Sunt cazuri rare dar exista.

Alte situatii sunt in care un om chiar tine la masina lui dar nu are bani de benzina sa mearga toata ziua. Poate ca sunt unii care nu inteleg situatia asta da chiar sunt cazuri. Nu putem sa acuzam fiecare are dreptul sa viseze, sa tina la un obiect material (in cazul de fata masina) pe care sa nu-l poata intretine/folosi cum ar dori.

Alt caz mai poate fi cand proprietarul e plecat din tara mai multa vreme si nu are cine sa se ocupe de masina si nici unde sa o lase.

Mai exista si oameni care nu stau toata ziua in masina dar au drumuri mai lungi de facut necesare o data la o sapt sau doua. Nici eu sincer nu circul toata ziua cu masina cand e aglomeratie se poate cricula mult mai rapid cu metroul de exemplu. Dar la romani benzina e scumpa, aglomeratia e mare dar tot mai bine sa mearga el 20 de metri pana la colt cu masina ca sa vada vecinul ca are cu ce. Doar e rusinos sa mearga pe jos sau cu mijloacele de transport in comun. Ce e drept e cam nasol in mijloacele de transport pt ca romanul mai are o mare problema : nu stie ca se poate spala de mai multe ori pe saptamana. In unele cazuri chiar pe luna sau pe an.

Pe langa asta mai exista si cazul "obsedatilor". Deci cazul meu , al "obsedatului". Adica si la mine masina e "nemiscata" mai mereu pt ca daca nu gasesc liber locul preferat din fata blocului ies mereu sa spionez daca se elibereaza (si se elibereaza destul de des) si pac o bag tot cam pe acolo pt ca e bine ca vecinii aici ca masina lui "x" sta cam acolo de unde o vede. Daca nu e asa mai se gandesc ei sa traga o cheie pe tabla sau sa puna un cui cadou la roata asa din "bun simt". In special frustratii cu dacii vechi sau mai rau tufarii....aaaa baietii care stau in fata blocului (ca acasa , in parc pe o banca sau la o tersa e foarte greu sa se duca).

Recunosc si nu-mi e rusine sunt obsedat sa urmaresc locul de parcare. Asta e fiecare cu cidateniile lui. Ma simt bine sa o vad de pe balcon.

Dici in cazul ridicarii masinilor nemiscate e cazul sa fim mai indulgenti si sa nu generalizam. Noi vrem sa fie liber si in trafic si in parcare. Asa ceva la noi nu se poate. Masini sunt multe si undeva tot vor fi ori in trafic ori in parcare. Ar fi bine macar undeva sa fie mai liber ori in parcare ori in trafic. Cel mai simplu ar fi daca s-ar face parcari. In special parcari supraetajate. In fiecare cartier cel putin una. Numai ca la noi mai greu asa ceva. Iar sa nu cadem in romanismul ala ca "eu am masina smechera d'al dracu pe ala cu masina naspa".

Din pacate insa multi aveti dreptate exista multe rable parasite sau pastrate doar pe post de "magazie". Numai la mine in spatele blocului sunt vreo 3 la momentul actual. In cazurile astea chiar ocupa locul de pomana si ar trebui ridicate.

6. Din cate am vazut eu 75% dintre cei cu copii mici lasa carutul in masina daca stau la bloc. Cel putin la noi in cartier. Problema apare cand copiii raman la bunici cu rugina....aaa dacie 1300 sau lada. Bunicii nu lasa numai carutul copilului in masina "magazie". Ei lasa si carutul cu care fac piata, electrocasnice vechi, unelte si alte vechituri.

In concluze nu lasati copiii cu bunicii daca acestia stau la bloc si au o rabla. Oricand apare un vecin suparat care suna sa ridice masina si.... ramaneti fara carutul copilului.

7. Statul ne obliga sa circulam cu noile motoare de tip V....aaa paharel de tuica daca nu avem miliarde de dat aiurea. Si daca eram cel mai bogat om din lume tot ma ofticam sa dau impozitele astea la un stat ca al tarii noastre. La mine la 2.5 e 10 mil lei vechi si pt capacitatea asta sa zic ca e ok. Dar nu e normal sa sara preturile peste 3 litri asa mult mai ales intr-o tara ca a noastra.

8. Daca vreti sa faceti o fapta miloasa si sa scapati o biata rabla de la moarte cautati cu totii sa luati o masina terminata de capacitate mica. Asa scapati de impozite mari si de necesitatea de a cumpara bezina pt ca masina oricum nu merge decat impinsa (in unele cazuri nici asa). Deci vreti sa va imbogatiti ? Vreti sa faceti o fapta miloasa ? Vreti sa faceti rost de o "magazie sau camara" noua ? Atunci luati RABLA noul supercar economic. Marca natonala. Nu ezitati si viata va fi mai frumoasa.

 

Va rog sa ma scuzati daca am stresat pe careva dar e si enervant si distractiv ce se intampla pe la noi.

Edited by nightman
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.