BMWClub: Articol: Prețul răzbunării - BMWClub

Jump to content

 • 8 Pages +
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • Last »
 • You cannot start a new topic
 • You cannot reply to this topic

Articol: Prețul răzbunării

#21 User is offline   vl69uli 

 • Senior
 • Group: Members
 • Posts: 648
 • Joined: 18-December 10
 • Gender:Male
 • Location:Rm. Valcea

Posted 04 March 2011 - 12:07

Nu credeti ca pretul benzinei/motorinei a urcat asa de mult in ultimele zile din cauza crizei din Libia?Eu sunt de parere ca atunci cand totul se va termina,o sa mai scada usor...In ritmu asta pana la vara ne dam pe biciclete. :download:
0

#22 User is offline   ceaun 

 • Senior
 • Group: Members
 • Posts: 540
 • Joined: 27-April 08
 • Gender:Male
 • Location:bucuresti
 • Interests:BMW!!

Posted 04 March 2011 - 14:10

Pai a urcat cu aproape 1 leu in 3-4 luni si o sa scada cu 10 bani cand s-o mai linisti apele....Vorbesc aici de benzina de 95.Stai sa vedeti efectul intarziat care o sa apara in 2-3 luni....
1

#23 User is offline   Bala 

 • resistance is futile
 • Group: Moderators
 • Posts: 8252
 • Joined: 14-December 07
 • Gender:Male
 • Location:Ghiroda

Posted 04 March 2011 - 14:47

Cum sa protesteze romanii intr-un mod clar, serios si cu un potential rezultat ?! suntem niste comozi, lasi dar in acelasi timp plin de noi.

Asa suntem ca si popor si nu de azi, de ieri, de 20 de ani ci mai de mult.

De exemplu: O tot ardem cu Stefan cel Mare cu ce victorii a avut el. Pai parjoleau propriile campii, otraveau proprile fantani si noroc ca avem o tara maricica. Cand abia mai stateau aia pe picioare, ii atacam si noi. Daca aveam tara un pic mai mare nici nu mai trebuia lupta. Asta ne invata de mici la scoala. Ce grozavi suntem desi ca sa facem ceva, mai intai ne daramam ce avem, ca apoi in timp ce altii rad de noi, ii prindem miseleste...

Folosind acelasi principiu, ar trebui fiecare dintre noi sa mergem la propria masina, sa o facem zob si astfel ne mai avand masina, protestam in legatura cu pretul carburantului. Cam asta am invata daca ne uitam in urma si ne uitam la propria istorie. Si asta ne invata la scoala !

Proteste la taieriile bugetarilor: dansul pinguinilor.
Acum ca se schimba codul muncii: pai sclavie. Cum sa ma dea afara asa usor? Pai daca muncesti bine nu te da nimeni afara... dar de ce sa muncesti cand te poti plange.

Idem, e si cu pretul la carburant. Mergem tot cu masina, nu cu mijloc de transport in comun, nu cu bicicleta dar ne plangem.

Sa legi ceva in tara asta?! Niciodata. Asa e ea si se autopromoveaza

#24 User is offline   Ciupanezu 

 • *********************
 • Group: Members
 • Posts: 26982
 • Joined: 11-May 06
 • Gender:Male
 • Location:Bucuresti

Posted 04 March 2011 - 15:11

View PostMuadDib, on 04 March 2011 - 09:35, said:

Altii se duc la proteste FARA SA STIE DACA SE VOR MAI INTOARCE. Se arunca efectiv in gloante (da, da, simt privirile ironice deja din spatele muultor monitoare...). Pentru lucruri mai mari, dar si pentru lucruri mai mici.
Insa nu noi. Nu romanii. Vai de noi. Asteptati sa treaca criza? Poate pe plan global va trece. Insa sigur noi, ca natiune, vom intra intr-una si mai adanca. Si nu financiara, ci de alta natura. Infinit mai grava.


Această viziune ludică, romantică nu sună rău, însă realitatea e un pic alta.

Protestele la care se ajunge la vărsare de sânge nu au partea sângeroasă planificată și nici anticipată.

La prima rafală de gloanțe oamenii fug ca potârnichile, ceea ce reprezintă reactia umană normală bazată pe instinctul de supraviețuire.

Sigur că există multe opere despre acest curaj fără margini, însă curajul nu poate exista fără teamă.

Sau putem alege varianta idilică:

Un orologiu sună noaptea jumătate.
În castel în poartă oare cine bate?
- „Eu sunt, bună maică, fiul tău dorit;
Eu, și de la oaste mă întorc rănit.
Soarta noastră fuse crudă astă dată:
Mica mea oștire fuge sfărămată.
Dar deschideți poarta... Turcii mă-nconjor...
Vântul suflă rece... Rănile mă dor!“
Tânăra domniță la fereastră sare.
- „Ce faci tu, copilă?“ zice doamna mare.
Apoi ea la poartă atunci a ieșit
Și-n tăcerea nopții astfel i-a vorbit:
- „Ce spui, tu, străine? Ștefan e departe;
Brațul său prin taberi mii de morți împarte.
Eu sunt a sa mumă; el e fiul meu;
De ești tu acela, nu-ți sunt mumă eu!
Însă dacă cerul, vrând să-ngreuieze
Anii vieții mele și să mă-ntristeze,
Nobilul tău suflet astfel l-a schimbat;
Dacă tu ești Ștefan cu adevărat,
Apoi tu aice fără biruință
Nu poți ca să intri cu a mea voință.
Du-te la oștire! Pentru țara mori!
Și-ți va fi mormântul coronat cu flori!“
III
Ștefan se întoarce și din cornu-i sună;
Oastea lui zdrobită de prin văi adună.
Lupta iar începe... Dușmanii zdrobiți
Cad ca niște spice, de securi loviți.

:smile:
0

#25 User is offline   Similea 

 • MUS
 • Group: Banned
 • Posts: 3686
 • Joined: 06-March 06
 • Gender:Male
 • Location:Insula Serpilor
 • Interests:Ilknur Pintilie

Posted 04 March 2011 - 15:42

View PostMuadDib, on 04 March 2011 - 09:35, said:


Iar vis-a-vis de pretul benzinei, dace unul spune ca e bine sa protestezi, vin imediat 5 care spun ca nu se rezolva nimic/nu conteaza nimic/nu ma afecteaza/nu asa se protesteaza sau, pur-si-simplu se apuca de mistouri. Si astia 5 din 6 care sunt contra ar putea pur si simplu sa taca din gura, macar din respect pentru cei care vor protest si care sunt cu adevarat afectati. Dar nuuuu... Acesti 5 incearca din toate puterile sa il convinga pe sarman ca greseste.

Nu mai zic de cei care au inceput chiar sa ia partea benzinarilor, cum ca si ei sunt oropsiti, ca statul e de vina prin accize. (Astora le amintesc ca Petrom a facut in 2010 cel mai mare profit din istorie)

Si durerea si mai mare este ca asta se intampla pe forumurile auto!!!

Altii se duc la proteste FARA SA STIE DACA SE VOR MAI INTOARCE. Se arunca efectiv in gloante (da, da, simt privirile ironice deja din spatele muultor monitoare...). Pentru lucruri mai mari, dar si pentru lucruri mai mici.
Insa nu noi. Nu romanii. Vai de noi. Asteptati sa treaca criza? Poate pe plan global va trece. Insa sigur noi, ca natiune, vom intra intr-una si mai adanca. Si nu financiara, ci de alta natura. Infinit mai grava.

Una din care nu vom mai iesi.

Revin. Nu impotriva cui pretestezi conteaza. Nu asta e problema noastra. Problema noastra suntem noi. Ganditi-va ca, pentru a sustine protestul, trebuie doar sa alimentezi de la o alta benzinarie decat Petrom/OMV. Atat. Nu sa faci miting, nu pancarte, nu sa mergi cu metroul, nu sa te vada colegii la TV si sa rada de tine, nu nimic.
Hai sa va mai zic o chestie. La sistemele de navigatie Volvo nu prea sunt multe harti din Europa de est. Insa au aparut unele doar pentru ca foarte multi utilizatori de volvo din tarile respective au cerut insistemt acest lucru. S-a incercat si la noi. Tot ce aveam de facut era sa TRIMTEM CATE UN MAIL. Atat. Ei bine, ce credeti ca s-a intamplat? Nici macar de protest din tastatura nu suntem in stare. Daca era un mail cu "da mai departe la 8 amici ca altfel mori in chinuri" mergea.

Ca tot e la moda Facebook-ul. Orice cauza serioasa prezentata acolo are mai putine like-uri decat contul Danielei Crudu. Deci nu putem protesta nici macar cu un Like. Un click. Astia suntem. AICI e problema.

Daca fac acum 2 conturi de Facebook, unul in care zic ca daca se strang 1.000.000 like-uri avem putere sa impingem lucrurile in asa fel incat sa scada benzina la 4 lei, si unul in care zic ca daca se strang 1.000.000 like-uri o conving pe Dana Rogoz sa pozeze goala, care credeti ca va ajunge primul la target? Sau, mai bine, care va ajunge vreodata la target?

Insasi faptul ca 95% dintre voi stiti raspunsul corect e dureros...


LOL.

1. dace unul spune ca e bine sa protestezi, vin imediat 5 care spun ca nu se rezolva nimic/nu conteaza nimic/nu ma afecteaza/nu asa se protesteaza sau, pur-si-simplu se apuca de mistouri
Eu zic ca, daca se apuca DOAR de MISTOURI cand "vine" in contact cu ideea asta interesanta ca o patura uda, referitoare la mirificul "protest" vehiculat pe net, este, pur si simplu, politicos. Insasi ideea acestui...."protest" este groteasca, puerila si nu denota decat vorbaraie gratuita si timp liber prea mult, asta tocmai DIN LIPSA DE RESPONSABILITATI.

2. Nu mai zic de cei care au inceput chiar sa ia partea benzinarilor, cum ca si ei sunt oropsiti, ca statul e de vina prin accize. (Astora le amintesc ca Petrom a facut in 2010 cel mai mare profit din istorie)
Exact, QUED, ce spuneam mai sus, cealalta fata a monedei: "sa ia partea". Mda, sa ia partea, fireste, batalia ideilor din spatiul virtual e in floare, o floare si doi gradinari.
FOARTE BINE CA PETROM A FACUT PROFIT. Cum e placut sa "reamintesti", incerc sa reamintesc si eu perioada anilor 95-2000, cu tunurile trase in afacerile cu Petromul, dar eu nu uit sa precizez ca "reamintitul" este tot o polemica pe net. Si ce daca a facut profit? Trebuia sa nu faca? Uite ca a facut, uite ca l-a externalizat, uite ca a m...t mii de salariati, concediati pe naspa, uite ca SE POATE.
Asta e lumea in care traim si n-o s-o schimbe nici o mie, nici 10 mii de pustani cu fite de baeti, cu maruntul lor de prin borcane si cu ochii injectati dupa curu' casierei de la statia peco. Nu am vazut in ultimii ani ceva mai PENIBIL si PATETIC decat asa zisul "protest" al imberbilor internauti pusi pe facut dreptate, ca-i mai buna decat toate. o astfel de manifestare A FACUT MAI RAU si nu a reusit decat sa arate, inca odata, ca prostul daca nu e si fudul, nu e prost destul.

Si voila, se tot scumpeste. Pentru alte milioane carora le crapa buza de stres, de grija zilei de maine, care inspira si expira cenusa care-o numim inca cu drag Romania, niste ghirtoi pusi pe sotii care numai ca nu jucau leapsa prin statii, nu reprezinta decat o dovada in plus ca VA FI SI MAI RAU.

3. Altii se duc la proteste FARA SA STIE DACA SE VOR MAI INTOARCE. Se arunca efectiv in gloante (da, da, simt privirile ironice deja din spatele muultor monitoare...). Pentru lucruri mai mari, dar si pentru lucruri mai mici.
Insa nu noi. Nu romanii. Vai de noi. Asteptati sa treaca criza? Poate pe plan global va trece. Insa sigur noi, ca natiune, vom intra intr-una si mai adanca. Si nu financiara, ci de alta natura. Infinit mai grava.


E frumos a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune, fie-i tarana usoara. TU ce faci Muadib sau XXXX de pe internet, tu NU ASTEPTI, tu deja esti ca stegarul, in prima linie, tu prin povetele date pe forumuri, pui umarul sa ridici nivelul de constiinta, sa educi si sa cizelezi spiritul civic, moral si patriotic a restului de popor, nu?

Eu, tot PE internet, doar zambesc. Ma amuza cand oaminii, aflati tot in stadiul de victima, nu realizeaza ca strigatul la luna si aratatul cu destu' la ailalti nu ajuta cu nimic. Vrei sa pui umarul, pune-l, taticule, dar pune-l pe bune, FA CEVA CONCRET, SERIOS, FA PENTRU TINE, lasa-ma pe mine sa fac PENTRU MINE si, daca si tu si eu reusim, vrand nevrand mai tragem inca unul dupa noi.

TURMA nu reprezinta puterea multimii, ci doar o modalitate mai buna sa te pierzi printre randuri, mintindu-te ca esti acolo.

4. Ca tot e la moda Facebook-ul. Orice cauza serioasa prezentata acolo are mai putine like-uri decat contul Danielei Crudu. Deci nu putem protesta nici macar cu un Like. Un click. Astia suntem. AICI e problema.

Pentru mine, paradoxal, asta e un semn de SANATATE MENTALA. Pentru tine nu e, dar aici, in politica forumului, combatem idei. Mda, mai bine m-as uita la aia-n fundul gol (apropo, nu arata rau, a crsecut si asta) decat sa ma "raliez" virtual la o idee puerila. Sau, ca sa priceapa baetii, is mai multe sanse de reusita s-o tavalesti pe aia impreuna cu prietena ei buna decat sa
schimbi, cu amicii tai cu geaca de fas pretul la benzina. Nu de alta, dar...


Bun, ca sa concluzionez: vin vremuri grele, tare grele. Voi combateti, dati clicuri, noi vedem ce e de facut sa supravietuim.
0

#26 User is offline   Sly 

 • primitiv
 • Group: Banned
 • Posts: 2750
 • Joined: 13-February 11
 • Gender:Male
 • Location:hunedoara/cluj-napoca

Posted 04 March 2011 - 16:03

+1 :thumbsup:
0

#27 User is offline   MuadDib 

 • Group: BMW Club
 • Posts: 3134
 • Joined: 23-August 05
 • Gender:Male
 • Location:Sinaia
 • Interests:Calculatorist

Posted 04 March 2011 - 19:29

View Postihearto, on 04 March 2011 - 15:42, said:

...
TU ce faci Muadib sau XXXX de pe internet, tu NU ASTEPTI, tu deja esti ca stegarul, in prima linie, tu prin povetele date pe forumuri, pui umarul sa ridici nivelul de constiinta, sa educi si sa cizelezi spiritul civic, moral si patriotic a restului de popor, nu?
...
Nu port steag, ca nu sunt ales de nimeni in fruntea nimanui. Insa eu nu mai alimentez de la Petrom de mai bine de 3 luni, am inceput sa merg si mai mult pe jos... Si GPL-ul pe care il folosesc il iau de la RBC sau Lukoil. Si, pe langa mine, mai sunt cativa idioti pe care am reusit sa ii prostesc. Asa sunt eu in real life, convingator :)

View Postihearto, on 04 March 2011 - 15:42, said:

...Vrei sa pui umarul, pune-l, taticule, dar pune-l pe bune, FA CEVA CONCRET, SERIOS, FA PENTRU TINE, lasa-ma pe mine sa fac PENTRU MINE si, daca si tu si eu reusim, vrand nevrand mai tragem inca unul dupa noi.
OK. De acord. Pai eu am zis ce fac. Tu ce zici ca faci? Ca asta se intelege din fraza ta, ca faci ceva. Zambesti pe internet? Te descurci? Sau ce? Fii mai explicit vis-a-vis de rolul tau in povestea de mai sus, cu umarul.

Ce fac eu o fi mult? O fi putin? E ceva. Pe langa polemica de pe net.
Daca si TU ai face asta, si inca cativa, poate nu mai aveam acum discutia asta.

Dar nu. TU esti smecher, te descurci. Tu ai grija de tine, te doare in paispe de cei din jur, sa isi vada fiecare de grija.
Ai razbit, ai ajuns deasupra, nu mai conteaza cei de jos. Dai dreaq, sa stea acasa, si asa sunt prea multi pe sosele.
Ca scumpirea carburantilor are efect doar la limpezirea traficului, nu si in absolut toate aspectele vietii...

In sfarsit, probabil ca lumea e asa cum e si tie iti convine. Bravo.
Dar nu incerca sa ii convingi si pe alti care nu sunt la nivelul tau, si care chiar sufera, ca e normal sa fie asa, si ca e de porc sa protestezi, ca rade lumea de tine pe net.


View Postihearto, on 04 March 2011 - 15:42, said:

...
ca prostul daca nu e si fudul, nu e prost destul.

Aici sunt perfect de acord cu tine. Daca unul e smecher si nu emfazeaza asta, pai e smecher degeaba.

Ciupanezule, tu esti ok, aranjat. Oricum nu iei benzina din banii tai. Tot respectul pt. asta.
Vorbim cand iti vei imparti salariul intre factura de gaz, mancare si necesarul de benzina.
Atunci sa vii sa imi spui mie care e realitatea, daca ea este "alta".

Pana atunci poti sa o tii tot intr-o poezie, ca nu-i bai.
Macar ai recitat din capul tau, sau ai gasit pe net? :)
0

#28 User is offline   d-rive 

 • muhahahahaaaa
 • Group: Members
 • Posts: 3583
 • Joined: 15-April 06
 • Gender:Not Telling

Posted 04 March 2011 - 19:47

:popcorn: :popcorn: :popcorn:

Artileria grea a intrat in actiune.
Hai ca poate iese ceva bun.

Muadib, nenea asta cu care te conversezi tu, face ceva bun, poate mai mult decat multi romani dar ii mai modest si tine pentru el. Nu defileaza cu stea in frunte cu ce face sau nu face.
Asteptam continuarea ca presimt ca din tot ce se scrie poate tragem o concluzie buna :) Ar fi o treaba tare.
0

#29 User is offline   Similea 

 • MUS
 • Group: Banned
 • Posts: 3686
 • Joined: 06-March 06
 • Gender:Male
 • Location:Insula Serpilor
 • Interests:Ilknur Pintilie

Posted 04 March 2011 - 19:47

Ai dreptate, MuadDib. Cum de nu m-am gandit la asta? Boicotati, c-o sa se simta.
0

#30 User is offline   d-rive 

 • muhahahahaaaa
 • Group: Members
 • Posts: 3583
 • Joined: 15-April 06
 • Gender:Not Telling

Posted 04 March 2011 - 19:51

O sa se simta efectul placebo.
0

#31 User is offline   Severus 

 • Senior
 • Group: Members
 • Posts: 950
 • Joined: 29-March 09
 • Gender:Male
 • Location:Moon of Endor
 • Interests:Evolutia Civilizatiei Martiene

Posted 04 March 2011 - 19:56

View PostMuadDib, on 04 March 2011 - 19:29, said:Ciupanezule, tu esti ok, aranjat. Oricum nu iei benzina din banii tai.


Cum asa? Banii lui Ciupanezu nu circula?? :no: :money:
0

#32 User is offline   d-rive 

 • muhahahahaaaa
 • Group: Members
 • Posts: 3583
 • Joined: 15-April 06
 • Gender:Not Telling

Posted 04 March 2011 - 19:59

Lucreaza cu cardurile creca :sorcerer: E magician :sorcerer:
0

#33 User is offline   clausio 

 • Nou venit
 • Pip
 • Group: Members
 • Posts: 31
 • Joined: 16-January 08

Posted 04 March 2011 - 20:19

View PostMuadDib, on 04 March 2011 - 11:36, said:

Atingi 2 aspecte care, chiar daca sunt relativ corecte, nu ajuta la nimic la fondul problemei.

De ce spun asta?

1 - Daca romanii sunt mai afectati decat alti europeni, de ce nu protesteaza convingator?
2 - Daca superaccizarea e problema, de ce Petrom a raportat cel mai mare profit in anul de criza 2010?

Gaseste raspunsurile si - pe baza lor - propune solutii viabile si ajungem undeva.Fondul problemei e nivelul veniturilor, asta ilustram eu. De ce nu protesteaza romanii? Pai unii afectati protesteaza, altii care sunt afectati mai putin spre deloc, nu protesteaza pentru ca au invatat sa se "descurce" in ultimii 30 de ani. La noi e vorba asta: "De bine, de rau, o ducem bine". E o mentalitate paguboasa. Care e alimentata de presa care ne ameninta cu eventualitatea unor preturi de 7-10 lei/litru. Ce-si zice atunci romanul? "Pai daca pretul poate sa ajunga acolo, atunci acum nici nu e prea mare pretul...".

Legat de pretul care contine superaccize, si de profit. Ai impresia ca acele accize sunt platite de producatori? Nu, nici gand, consumatorul este cel care le plateste, comerciantul si producatorul doar le da mai departe.

Din pacate, suntem prinsi intr-un sistem (mai mult) pagubos (UE) in care am intrat benevol desi nu era de noi si acum ne lovim de pragul de sus.
0

#34 User is offline   Ciupanezu 

 • *********************
 • Group: Members
 • Posts: 26982
 • Joined: 11-May 06
 • Gender:Male
 • Location:Bucuresti

Posted 04 March 2011 - 20:19

View PostMuadDib, on 04 March 2011 - 19:29, said:

Ciupanezule, tu esti ok, aranjat. Oricum nu iei benzina din banii tai. Tot respectul pt. asta.
Vorbim cand iti vei imparti salariul intre factura de gaz, mancare si necesarul de benzina.
Atunci sa vii sa imi spui mie care e realitatea, daca ea este "alta".

Pana atunci poti sa o tii tot intr-o poezie, ca nu-i bai.
Macar ai recitat din capul tau, sau ai gasit pe net? :)


Cum ți-am mai spus și în alte rânduri, chestiile de genul ăsta țin de viața privată a fiecăruia.

Da, nu fac foamea în acest moment, însă asta nu înseamnă că-mi convine faptul că au crescut atât de mult prețurile la combustibili.
Pe de altă parte, acele proteste cu monede & caterincă au reprezentat doar pâine și circ și material pentru știri, n-au făcut nimic constructiv.

Eu ți-am explicat strict pe acea afirmație care-i realitatea, nu generaliza de parcă eu aș fi un dobitoc fără respect față de bani.
Dacă tot ești curios, am un mare respect pentru bani, știu că se fac greu și n-am uitat de unde am plecat, nu sunt genul care își bate joc de bani sau care râde de alții crezându-se superior pentru că are mai mulți decât ei.
Atâta timp cât nu există o rețetă a succesului, banii se fac și cu o doză de noroc, așa că oamenii nu trebuie respectați pe baza banilor pe care-i au ci pe baza caracterului și inteligenței lor.

Acele mase despre care vorbeai tu sunt reprezentate de oameni care au trecut prin lucruri mult mai dificile, prin adevărate drame, oamenii care nu au mare lucru de pierdut.
Nu poți compara scumpirea prețului combustibililor cu situația din Libia, de exemplu.

La fel cum nu poți spune că tu faci ceva extraordinar în lupta cu firmele care vând benzină doar pentru că ai o mașină pe GPL.
Ai făcut acest lucru pentru economia proprie, nu pentru binele umanității, însă acest lucru nu-ți dă dreptul să arăți spre români în general cu degetul.
0

#35 User is offline   d-rive 

 • muhahahahaaaa
 • Group: Members
 • Posts: 3583
 • Joined: 15-April 06
 • Gender:Not Telling

Posted 04 March 2011 - 20:26

Eu ce sa mai spun. La mine banii... sunt o marfa :pardon:
0

#36 User is offline   Severus 

 • Senior
 • Group: Members
 • Posts: 950
 • Joined: 29-March 09
 • Gender:Male
 • Location:Moon of Endor
 • Interests:Evolutia Civilizatiei Martiene

Posted 04 March 2011 - 20:27

View Postd-rive, on 04 March 2011 - 20:26, said:

Eu ce sa mai spun. La mine banii... sunt o marfa :pardon:


ce marfa? tii banii in marfa??? :yahoo:
0

#37 User is offline   Ciupanezu 

 • *********************
 • Group: Members
 • Posts: 26982
 • Joined: 11-May 06
 • Gender:Male
 • Location:Bucuresti

Posted 04 March 2011 - 20:28

Cascade, cascade....

:laugh:
0

#38 User is offline   Catalin BMW 

 • dedicat marcii
 • Group: Members
 • Posts: 3217
 • Joined: 14-December 10
 • Gender:Male
 • Location:Cøpenhavn
 • Interests:profit minim 90%

Posted 04 March 2011 - 20:33

Toate ca toate,dar am ajuns atat de dezbinati incat oricare parere,orice actiune,orice fapta,defapt totul pe lumea asta e contrar;adica ce spuneu nu e bine,ce face ala nu e bine,ce gandeste celelalt nu e bine,cum actioneaza "cutare" iarasi nu e bine,si de aici divergentele astea care oricum nu da bine nimanui dintre noi,insa unora...le prinde f bine,pt ca ei au reusit sa ne aduca in starea asta....nu-i nimic,"andremo avanti"(vorba italienilor).
In alta ordine de idei,putem noi sa protestam si sa tastam si sa urlam si sa facem de toate,daca se gasesc cativa "gigi-contra",gata,deja ne-a luat "piuitul",si nu mai facem nimic;defapt e concluzia frazei de mai sus.Dar nu-i nimic,ca romanul e rezistent si duce si rabda,si tace...mie deja a-nceput sa-mi placa! :drinks:
0

#39 User is offline   Similea 

 • MUS
 • Group: Banned
 • Posts: 3686
 • Joined: 06-March 06
 • Gender:Male
 • Location:Insula Serpilor
 • Interests:Ilknur Pintilie

Posted 04 March 2011 - 20:36

View Postd-rive, on 04 March 2011 - 20:26, said:

Eu ce sa mai spun. La mine banii... sunt o marfa :pardon:


La mine is la altii si ei inca nu stiu ca tre' sa mi-i dea.
O sa fim un popor slab, la propriu, cu trupuri ideale. Mancare ioc, mers pe jos, lucru la camp.

In RO nu mai vedem noi alta rivolutie prea curand.
0

#40 User is offline   clausio 

 • Nou venit
 • Pip
 • Group: Members
 • Posts: 31
 • Joined: 16-January 08

Posted 04 March 2011 - 20:37

View Postd-rive, on 04 March 2011 - 11:56, said:

Clausio, simt in "vocea" ta o usoara tenta de blazare. Ceva in genul cum ca in toata Europa exista aceste cresteri de preturi si ar trebuie sa le acceptam si noi. Argumentul ca la fel e si la altii nu sta in picioare.

Daca in vestul Europei cresterea pretului la carburanti se simte la buzunar, in Romania acest lucru se simte la ceea ce pui pe masa sau daca mai ai ce sa pui pe masa. Asta in multe cazuri din tara asta.
Asadar, daca tot vrei sa faci o expunere corecta, fa-o in contextul veniturilor pe cap de locuitor, a raportului dintre venitul mediu net din Romania si nivelul pretului carburantilor si nu in ultimul rand in contextul cosului zilnic necesar pentru orice persoana din tara asta, cos care ii asigura hrana ca sa poata prinde si ziua de maine.

Accizezi si impozitezi cand ai unde, cand nu ai unde, nu bagi oamenii in pamant ca e la fel in Europa (nu te acuz pe tine cu afirmatia asta doamne feri). Cand nu ai cum sa accizezi, reduci si scuza-ma dar exact cum spune Muadib mai sus, atata timp cat o companie raporteaza dublarea profitului intr-un an in care multi romani nu au ce pune pe masa, e cel putin magarie.

Rationamentul tau e corect dar nu ai mers cu el pana la capat si l-ai facut intr-un mod superficial.

Mie deocamdata nu-mi pasa ca s-a scumpit benzina, dimpotriva, chiar e mai bine ca s-au mai aerisit soselele dar sa gandesc asa, ar fi maxim ipocrit din partea mea. Trebuie sa ma gandesc ca pretul combustibililor e in painea cea de toate zilele si in celelalte produse alimentare.


Cred ca nu m-ai inteles. Eu ilustram faptul ca preturile actuale nu sunt rezultatul unei razbunari, asa cum se sugera in articol. Pe langa conjunctura pietei (mondiale) care e clar nefavorabila, si pe langa taxarea ridicata a combustibililor, romanii uita ca au venituri mici. Care de fapt ar trebui sa fie mari, sau ma rog, cu tendinta de crestere.

A trecut atata timp in care veniturile au crescut insa nu in mod evident pentru majoritatea populatiei incat omul nu se mai preocupa ca venitul lui e mic, s-a obisnuit cu asta si reactioneaza doar atunci cand bugetul lui e amenintat de cresteri de preturi samd.

De acord cu tine ca prin cresterea pretului la combustibili e afectat si romanul care nu are masina personala, prin faptul ca "cosul zilnic" e tot mai scump.

Face insa statul ceva? Guvernului ii pasa de acest lucru?

Eu nu inteleg de exemplu de ce e inclusa in pretul benzinei taxa de drum in conditiile in care oricum trebuie sa platesti si rovigneta ca sa circuli pe drumurile nationale? Eu n-am auzit sa protesteze nimeni impotriva acestui aspect. De ce accesul pe drumuri e taxat de doua ori?


Asta spuneam eu, pt cresteri de preturi la combustibili sunt intotdeauna 2-3 raspunzatori simultani: producatorul, guvernul, comerciantul.Si bineinteles speculatorii care creeaza bule artificiale platite de toti amaratii planetei.
0

Share this topic:


 • 8 Pages +
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • Last »
 • You cannot start a new topic
 • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users


www.bmwclub.ro trafic.ro