Jump to content

Articol: Prețul rĂŁzbunĂŁrii


Romulus

Recommended Posts

...

TU ce faci Muadib sau XXXX de pe internet, tu NU ASTEPTI, tu deja esti ca stegarul, in prima linie, tu prin povetele date pe forumuri, pui umarul sa ridici nivelul de constiinta, sa educi si sa cizelezi spiritul civic, moral si patriotic a restului de popor, nu?

...

Nu port steag, ca nu sunt ales de nimeni in fruntea nimanui. Insa eu nu mai alimentez de la Petrom de mai bine de 3 luni, am inceput sa merg si mai mult pe jos... Si GPL-ul pe care il folosesc il iau de la RBC sau Lukoil. Si, pe langa mine, mai sunt cativa idioti pe care am reusit sa ii prostesc. Asa sunt eu in real life, convingator :)

 

...Vrei sa pui umarul, pune-l, taticule, dar pune-l pe bune, FA CEVA CONCRET, SERIOS, FA PENTRU TINE, lasa-ma pe mine sa fac PENTRU MINE si, daca si tu si eu reusim, vrand nevrand mai tragem inca unul dupa noi.

OK. De acord. Pai eu am zis ce fac. Tu ce zici ca faci? Ca asta se intelege din fraza ta, ca faci ceva. Zambesti pe internet? Te descurci? Sau ce? Fii mai explicit vis-a-vis de rolul tau in povestea de mai sus, cu umarul.

 

Ce fac eu o fi mult? O fi putin? E ceva. Pe langa polemica de pe net.

Daca si TU ai face asta, si inca cativa, poate nu mai aveam acum discutia asta.

 

Dar nu. TU esti smecher, te descurci. Tu ai grija de tine, te doare in paispe de cei din jur, sa isi vada fiecare de grija.

Ai razbit, ai ajuns deasupra, nu mai conteaza cei de jos. Dai dreaq, sa stea acasa, si asa sunt prea multi pe sosele.

Ca scumpirea carburantilor are efect doar la limpezirea traficului, nu si in absolut toate aspectele vietii...

 

In sfarsit, probabil ca lumea e asa cum e si tie iti convine. Bravo.

Dar nu incerca sa ii convingi si pe alti care nu sunt la nivelul tau, si care chiar sufera, ca e normal sa fie asa, si ca e de porc sa protestezi, ca rade lumea de tine pe net.

 

 

...

ca prostul daca nu e si fudul, nu e prost destul.

Aici sunt perfect de acord cu tine. Daca unul e smecher si nu emfazeaza asta, pai e smecher degeaba.

 

Ciupanezule, tu esti ok, aranjat. Oricum nu iei benzina din banii tai. Tot respectul pt. asta.

Vorbim cand iti vei imparti salariul intre factura de gaz, mancare si necesarul de benzina.

Atunci sa vii sa imi spui mie care e realitatea, daca ea este "alta".

 

Pana atunci poti sa o tii tot intr-o poezie, ca nu-i bai.

Macar ai recitat din capul tau, sau ai gasit pe net? :)

Link to comment
Share on other sites

:popcorn: :popcorn: :popcorn:

 

Artileria grea a intrat in actiune.

Hai ca poate iese ceva bun.

 

Muadib, nenea asta cu care te conversezi tu, face ceva bun, poate mai mult decat multi romani dar ii mai modest si tine pentru el. Nu defileaza cu stea in frunte cu ce face sau nu face.

Asteptam continuarea ca presimt ca din tot ce se scrie poate tragem o concluzie buna :) Ar fi o treaba tare.

Link to comment
Share on other sites

Atingi 2 aspecte care, chiar daca sunt relativ corecte, nu ajuta la nimic la fondul problemei.

 

De ce spun asta?

 

1 - Daca romanii sunt mai afectati decat alti europeni, de ce nu protesteaza convingator?

2 - Daca superaccizarea e problema, de ce Petrom a raportat cel mai mare profit in anul de criza 2010?

 

Gaseste raspunsurile si - pe baza lor - propune solutii viabile si ajungem undeva.

 

 

Fondul problemei e nivelul veniturilor, asta ilustram eu. De ce nu protesteaza romanii? Pai unii afectati protesteaza, altii care sunt afectati mai putin spre deloc, nu protesteaza pentru ca au invatat sa se "descurce" in ultimii 30 de ani. La noi e vorba asta: "De bine, de rau, o ducem bine". E o mentalitate paguboasa. Care e alimentata de presa care ne ameninta cu eventualitatea unor preturi de 7-10 lei/litru. Ce-si zice atunci romanul? "Pai daca pretul poate sa ajunga acolo, atunci acum nici nu e prea mare pretul...".

 

Legat de pretul care contine superaccize, si de profit. Ai impresia ca acele accize sunt platite de producatori? Nu, nici gand, consumatorul este cel care le plateste, comerciantul si producatorul doar le da mai departe.

 

Din pacate, suntem prinsi intr-un sistem (mai mult) pagubos (UE) in care am intrat benevol desi nu era de noi si acum ne lovim de pragul de sus.

Link to comment
Share on other sites

Ciupanezule, tu esti ok, aranjat. Oricum nu iei benzina din banii tai. Tot respectul pt. asta.

Vorbim cand iti vei imparti salariul intre factura de gaz, mancare si necesarul de benzina.

Atunci sa vii sa imi spui mie care e realitatea, daca ea este "alta".

 

Pana atunci poti sa o tii tot intr-o poezie, ca nu-i bai.

Macar ai recitat din capul tau, sau ai gasit pe net? :)

 

Cum Þi-am mai spus ºi În alte rânduri, chestiile de genul ãsta Þin de viaÞa privatã a fiecãruia.

 

Da, nu fac foamea În acest moment, Însã asta nu Înseamnã cã-mi convine faptul cã au crescut atât de mult preÞurile la combustibili.

Pe de altã parte, acele proteste cu monede & caterincã au reprezentat doar pâine ºi circ ºi material pentru ºtiri, n-au fãcut nimic constructiv.

 

Eu Þi-am explicat strict pe acea afirmaÞie care-i realitatea, nu generaliza de parcã eu aº fi un dobitoc fãrã respect faÞã de bani.

Dacã tot eºti curios, am un mare respect pentru bani, ºtiu cã se fac greu ºi n-am uitat de unde am plecat, nu sunt genul care κi bate joc de bani sau care râde de alÞii crezându-se superior pentru cã are mai mulÞi decât ei.

Atâta timp cât nu existã o reÞetã a succesului, banii se fac ºi cu o dozã de noroc, aºa cã oamenii nu trebuie respectaÞi pe baza banilor pe care-i au ci pe baza caracterului ºi inteligenÞei lor.

 

Acele mase despre care vorbeai tu sunt reprezentate de oameni care au trecut prin lucruri mult mai dificile, prin adevĂŁrate drame, oamenii care nu au mare lucru de pierdut.

Nu poĂži compara scumpirea preĂžului combustibililor cu situaĂžia din Libia, de exemplu.

 

La fel cum nu poÞi spune cã tu faci ceva extraordinar În lupta cu firmele care vând benzinã doar pentru cã ai o maºinã pe GPL.

Ai fãcut acest lucru pentru economia proprie, nu pentru binele umanitãÞii, Însã acest lucru nu-Þi dã dreptul sã arãÞi spre români În general cu degetul.

Link to comment
Share on other sites

Toate ca toate,dar am ajuns atat de dezbinati incat oricare parere,orice actiune,orice fapta,defapt totul pe lumea asta e contrar;adica ce spuneu nu e bine,ce face ala nu e bine,ce gandeste celelalt nu e bine,cum actioneaza "cutare" iarasi nu e bine,si de aici divergentele astea care oricum nu da bine nimanui dintre noi,insa unora...le prinde f bine,pt ca ei au reusit sa ne aduca in starea asta....nu-i nimic,"andremo avanti"(vorba italienilor).

In alta ordine de idei,putem noi sa protestam si sa tastam si sa urlam si sa facem de toate,daca se gasesc cativa "gigi-contra",gata,deja ne-a luat "piuitul",si nu mai facem nimic;defapt e concluzia frazei de mai sus.Dar nu-i nimic,ca romanul e rezistent si duce si rabda,si tace...mie deja a-nceput sa-mi placa! :drinks:

Link to comment
Share on other sites

Eu ce sa mai spun. La mine banii... sunt o marfa :pardon:

 

La mine is la altii si ei inca nu stiu ca tre' sa mi-i dea.

O sa fim un popor slab, la propriu, cu trupuri ideale. Mancare ioc, mers pe jos, lucru la camp.

 

In RO nu mai vedem noi alta rivolutie prea curand.

Link to comment
Share on other sites

Clausio, simt in "vocea" ta o usoara tenta de blazare. Ceva in genul cum ca in toata Europa exista aceste cresteri de preturi si ar trebuie sa le acceptam si noi. Argumentul ca la fel e si la altii nu sta in picioare.

 

Daca in vestul Europei cresterea pretului la carburanti se simte la buzunar, in Romania acest lucru se simte la ceea ce pui pe masa sau daca mai ai ce sa pui pe masa. Asta in multe cazuri din tara asta.

Asadar, daca tot vrei sa faci o expunere corecta, fa-o in contextul veniturilor pe cap de locuitor, a raportului dintre venitul mediu net din Romania si nivelul pretului carburantilor si nu in ultimul rand in contextul cosului zilnic necesar pentru orice persoana din tara asta, cos care ii asigura hrana ca sa poata prinde si ziua de maine.

 

Accizezi si impozitezi cand ai unde, cand nu ai unde, nu bagi oamenii in pamant ca e la fel in Europa (nu te acuz pe tine cu afirmatia asta doamne feri). Cand nu ai cum sa accizezi, reduci si scuza-ma dar exact cum spune Muadib mai sus, atata timp cat o companie raporteaza dublarea profitului intr-un an in care multi romani nu au ce pune pe masa, e cel putin magarie.

 

Rationamentul tau e corect dar nu ai mers cu el pana la capat si l-ai facut intr-un mod superficial.

 

Mie deocamdata nu-mi pasa ca s-a scumpit benzina, dimpotriva, chiar e mai bine ca s-au mai aerisit soselele dar sa gandesc asa, ar fi maxim ipocrit din partea mea. Trebuie sa ma gandesc ca pretul combustibililor e in painea cea de toate zilele si in celelalte produse alimentare.

 

Cred ca nu m-ai inteles. Eu ilustram faptul ca preturile actuale nu sunt rezultatul unei razbunari, asa cum se sugera in articol. Pe langa conjunctura pietei (mondiale) care e clar nefavorabila, si pe langa taxarea ridicata a combustibililor, romanii uita ca au venituri mici. Care de fapt ar trebui sa fie mari, sau ma rog, cu tendinta de crestere.

 

A trecut atata timp in care veniturile au crescut insa nu in mod evident pentru majoritatea populatiei incat omul nu se mai preocupa ca venitul lui e mic, s-a obisnuit cu asta si reactioneaza doar atunci cand bugetul lui e amenintat de cresteri de preturi samd.

 

De acord cu tine ca prin cresterea pretului la combustibili e afectat si romanul care nu are masina personala, prin faptul ca "cosul zilnic" e tot mai scump.

 

Face insa statul ceva? Guvernului ii pasa de acest lucru?

 

Eu nu inteleg de exemplu de ce e inclusa in pretul benzinei taxa de drum in conditiile in care oricum trebuie sa platesti si rovigneta ca sa circuli pe drumurile nationale? Eu n-am auzit sa protesteze nimeni impotriva acestui aspect. De ce accesul pe drumuri e taxat de doua ori?

 

 

Asta spuneam eu, pt cresteri de preturi la combustibili sunt intotdeauna 2-3 raspunzatori simultani: producatorul, guvernul, comerciantul.Si bineinteles speculatorii care creeaza bule artificiale platite de toti amaratii planetei.

Link to comment
Share on other sites

Eu particip neconditionat la primul protest serios. :thumbsup:

Dar la caterinca nu am cum sa particip, am altele mai bune de facut.

 

De exemplu sa intorc banii pe toate partile sa se aeriseasca, nu cumva sa mucegaiasca :) Urmatorul ideal e sa am munti de carduri, aia e cu adevarat TOTAL :hyper:

 

:p :P :p

Link to comment
Share on other sites

 

Atâta timp cât nu existã o reÞetã a succesului, banii se fac ºi cu o dozã de noroc,

 

 

 

retete ale succesului exista,insa ele desi sunt individualizate,nu dau rezultate la toata lumea...de ce? nu toata lumea are norocul de-a gasi reteta succesului... B)

Link to comment
Share on other sites

Nu poĂži compara scumpirea preĂžului combustibililor cu situaĂžia din Libia, de exemplu.

Nici nu ma compar cu Libia. Daca vrei exemplu, hai sa vorbim de Grecia. Care a reusit prin proteste sa creeze pagube de miliarde benzinarilor si sa forteze o scadere serioasa a preturilor.

 

La fel cum nu poÞi spune cã tu faci ceva extraordinar În lupta cu firmele care vând benzinã doar pentru cã ai o maºinã pe GPL.

Ai fãcut acest lucru pentru economia proprie, nu pentru binele umanitãÞii, Însã acest lucru nu-Þi dã dreptul sã arãÞi spre români În general cu degetul.

Faptul ca eu si amicii mei nu mai alimentam de la Petrom nu are nici o legatura cu economia personala. Ba dimpotriva. In Sinaia sunt 2 benzinarii, una Petrom si una vestita pentru cantitatea de apa pe care ti-o baga in rezervor la fiecare alimentare. Cu ambele sunt excluse acum, iesim din oras ca sa alimentam. Sinaia fiind un oras mic, nu e cine-stie-ce drum de facut. Insa daca pui si aglomeratia, si timpul pierdut, tot iese ceva...

Oricum nu am zis niciodata ca fac ceva extraordinar. Fac foarte putin. Insa, putinul asta, daca ar fi facut de mai multi, ar fi foarte bine. Pentru toti.

Link to comment
Share on other sites

Insa, putinul asta, daca ar fi facut de mai multi, ar fi foarte bine. Pentru toti.

 

In ro tot timpul a fost fiecare pt el . Si nu inteleg ce se vrea cu exemplul grecia . Acolo au iesit transportatorii in strada . La noi vezi vreun camion blocand strazi ?

 

 

 

"Autobuzele, trenurile, tramvaiele sau metroul sunt oprite din cauza grevei de 24 de ore a transportatorilor din Atena. Protestul a provocat haos pe strĂŁzile din capitala Greciei".

08 Dec 2010

 

 

LA noi au iesit doar sindicatele in strada cand au facut foamea prin salarii ,efecte minime pt ca ei de fapt dansau in strada si radeau . Cum dracu sa fie luati in serios .

Link to comment
Share on other sites

Cam la asa ceva se va ajunge: http://www.timesnewroman.ro/life-death/4028-un-barbat-necunoscut-a-facut-plinul-la-masina

 

BĂŁiatul care spalĂŁ parbrize ĂŽn benzinĂŁrie este ĂŽncĂŁ ĂŽn stare de șoc. „Credeam cĂŁ vrea sĂŁ punĂŁ și el un litru-doi, cât sĂŁ ajungĂŁ acasĂŁ. Când am vĂŁzut cĂŁ depĂŁșește patru litri și nu se oprește m-am panicat. Le-am zis colegilor cĂŁ avem un investitor strĂŁin la pompa trei.”

 

Genial ! :download:

Edited by MihaiC
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.