Jump to content

ViBogdan

Members
  • Posts

    1345
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

ViBogdan last won the day on August 2 2019

ViBogdan had the most liked content!

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Bucuresti

Previous Fields

  • Masina
    BMW 520dA F10 2013

Recent Profile Visitors

15247 profile views

ViBogdan's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In Rare

Recent Badges

150

Reputation

  1. Aveti vreo idee unde se afla aerisirile la aceste faruri?
  2. O mica completare. Din cate imi amintesc, nu este mussai ca la schimbarea modului de conducere acest lucru sa fie indicat pe display-ul navigatiei. Este o optiune in setari care poate ascunde acest detaliu din display-ul navigatiei. Voi incerca sa o gasesc la mine. Insa, 100%, schimbarea trebuie sa se afiseze cel putin pe display-ul din bord, sub turometru, daca imi aduc bine aminte.
  3. Asa este. Dupa ce a fost urcata pe platforma a inceput sa dea erori de drivetrain. Autohus mi-au inapoiat banii si mi-au spus ca imi pastrez prioritatea la masina dupa ce este reparata, in cazul in care o mai doresc. Am preferat sa aleg alta din parc.
  4. Eu sunt deja la a 5-a masina de la Autohus. Plus inca 2 prieteni care si-au adus de acolo. Am avut probleme cu o singura masina, un F30, care dadea erori de drivetrain imediat dupa ce a fost pusa pe platforma. Au acceptat-o inapoi instant, fara comentarii.
  5. "Generalizarile sunt, in general, gresite" :logik: Iti scapa ceva din considerare: ce se intampla daca iti doresti un lucru, pentru tine, fara sa vrei sa demonstrezi nimanui nimic, dar nu ti-l permiti nou? Hai ca in Romania e in floare asta cu masinile SH si e usor de pus pe masa cartea 'cocalarismului'. Dar in Vest este in floare piata ceasurilor de lux SH. Cu foarte putine exceptii (mult mai putine decat se crede), ceasurile nu isi pastreaza valoarea si nu pot fi denumite "investitii". Daca un pasionat, la inceput de drum, isi achizitioneaza un Panerai pe care da 2-3K EUR, pentru ca atat considera ca este rezonabil sa dea pentru ceva ce isi doreste cu adevarat, la acel moment in viata, inseamna ca este un cocalar fatarnic? Putem sa ii spunem ca mai bine isi lua un Casio Edifice si avea si bani de un concediu pe langa? Depinde mult motivul pentru care achizitia a fost facuta. Personal mi-am luat un F10, mediu spre slab dotat, nu pentru ca am dorit sa demonstrez ceva cuiva ci pur si simplu pentru ca mi-a placut design-ul foarte mult. De banii pe care i-am dat pe el, la acel moment, luam lejer o Elantra noua, dotata chiar mai bine. Dar mi-am dorit masina pentru aspect si pentru mine, motiv pentru care nici nu am tinut cont de recomandari de genul "dotari minime". Dotarile minime sunt acelea pe care mi le doresc si mi le permit eu, nu cele pe care le spune cineva pe un forum sau in viata reala. Nu spun ca ce afirmi tu nu este adevarat (si din pacate, in proportie dezamagitor de mare este adevarat). Dar sa generalizezi acest fapt e gresit, din punctul meu de vedere. Cand iti cumperi un lucru SH, nu inseamna intotdeauna ca vrei sa demonstrezi ceva, cuiva. Exista si numeroase cazuri in care iti doresti acel lucru, dar logica/situatia financiara/momentul nu-ti permite sa platesti full price pe acel obiect nou. Cred ca ar trebui sa nu "criminalizam" achizitia de SH. Nu si daca dai 10.000-12.000 EUR pe o bicla ultra moderna cu brandul pe ghidon!
  6. Bingo. Asta incercam si eu sa subliniez. Ar trebui sa ne ancoram putin in realitatea economica expusa de coleg si sa nu-l facem sa se simta rau pentru ca asta isi doreste in acest moment.
  7. 100% agree cu colegul. Si chiar ma surprinde faptul ca sunt multe pareri rezonabile pe acest thread. Tin minte ca am cerut o parere acum ceva timp si ajunsesem la concluzia ca daca nu imi iau motor 3.0 si dotari full, practic mai bine nu mai ies pe strada de rusine. De multe ori trebuie sa ne ajustam achizitia la realitatea economica (cu totii avem un buget pentru masina, indiferent de 'avere') si la nevoile personale. Eu, in cele din urma, mi-am luat un F10 520d, modest spre mediu dotata si pentru banii pe care i-am dat, m-am simtit foarte bine cu ea. Singurul lucru care-mi lipseste, versus masina de la birou, este Carplay-ul. In in rest am realizat ca ma pot simti perfect confortabil fara acele 'must have'-uri pentru care as fi scos din buzunar inca 3-4K EUR, lejer, fara vreun impact major in satisfactia mea de zi cu zi.
  8. Asta este putin cam trist, deoarece sansele de a-mi trimite altele in schimb, care sunt la fel de 'bune' sau chiar mai 'bune' sunt practic 50-50. Eu cand le-am verificat la ultima vulcanizare, am verificat jantele initial, sa ma asigur ca problema nu este acolo, si apoi cu gumele pe jante. La 2 din ele, chiar si ochiul meu neformat, se putea vedea deformarea in momentul rotatiei. Probabil ca voi merge saptamana viitoare cu ele la garantie deoarece abia pe final de saptamana imi vin inapoi cele de iarna. Sincer, nu am sperante mari de la ei, dar macar sa-i stresez putin daca nimic mai mult :shifty: Eu am avut/am pana in prezent 5 BMW-uri (E39, 2 E46, 2 F10), 2 VW-uri (Golf 6 si 7) si 1 Audi (A3). Pe toate le-am exploatat cel putin 1 an, zi de zi. Ce am observat este ca pe BMW se simte muuult mai usor orice imperfectiune in cauciuc/janta, mai ales pe puntea fata. Este posibil si din cauza directiei mai 'grele', dar e ceva ce am observat de fiecare data.
  9. Multumesc pentru feedback. O sa incerc sa apelez la garantie, desi astazi m-au plimbat 30 minute de la unul la altul pentru ca nu pareau foarte convinsi ce au de facut. Imi este clar, insa, ca trebuie sa vin la ei cu un set de cauciucuri de rezerva in dotare, deoarece cel putin 2 vor fi trimise mai departe la furnizor pentru constatare si nu pot lasa masina acolo, trebuie sa o pot lua pe roti. Sa speram ca va fi "straight forward" desi nu mi-au lasat impresia ca nu au de gand sa-mi testeze putin nervii . Dar ii voi da curs imediat ce imi scot gumele de iarna din depozitare, ca se le am drept backup.
  10. Salutari! As vrea sa va cer un sfat. Speta: anul trecut am achizitionat de la Autoserv Lujerului (partener Euromaster) 4 anvelope Dunlop Sport Maxx RT2 (225-55-R17) ptr F10-le din semnatura. La montare mi s-a spus ca am 2 jante usor deformate si ca ar trebui sa le indrept. Avand in vedere ca masina e din 2013, nu mi s-a parut nimic deplasat, am zis ca le rezolvam ulterior (erau la final de program la acel moment). La drum lung, pe autostrada, am sesizat (doar intre 110-130 km/h) o usoara vibratie. Avand in vedere ca am mers mai mult prin oras, am uitat rapid de ele. In iarna mi-am pus cauciucurile de sezon si primul bec mi s-a aprins cand la drum lung, am sesizat ca nu am nici o vibratie. Acum cateva luni mi-am pus la loc cauciucurile de vara si iarasi, la drum lung, mici vibratii. Am verificat toate jantele si sunt perfect drepte, fara nici o deformare. Discurile de frana sunt toate noi iar articulatiile au fost schimbate in ultimul an cam toate. La ultima echilibrare am observat ca 2 din cauciucuri au o usoara bataie pe verticala => m-am hotarat sa apelez la garantie. La Autoserv (dupa ce m-au plimbat de la unul la altul, autentic romaneste) mi-au spus ca procedura este: le verifica local, daca au probleme atunci le dau inapoi la furnizor, acesta le face constatarea si imi da apoi verdict. Evident intre timp am nevoie de alte 4 anvelope (deci probabil mi le pun pe cele de iarna si o las nemiscata pana la verdict). Desigur la final au tinut sa-mi sublinieze ca defapt mie imi trebuie cauciucuri runflat, ca doar e BMWeu si toate vin cu runflat din fabrica. Asta desi au fost perfect confortabili ca la vanzare sa imi recomande si sa imi dea non-runflat .... "ca-s mult mai comode". Intrebare: Din experienta voastra, merita efortul? Am vreo sansa de succes (dupa 1 an de la achizitie) sau mai mult imi pierd timpul (din nou, in stilul de business autentic romanesc)?
  11. Personal, as evita Trado. Nu am avut nicio experienta placuta cu ei si daca nu ma insel, cred ca BMW le-a retras licenta de reprezentanta oficiala, dupa mai multe plangeri trimise la BMW Group. APAN au fost mult mai ok din punct de vedere customer service si seriozitate. Desigur, este doar parerea mea.
  12. Move vor mai avea update pentru 2020 sau ultima varianta ramane 2019?
  13. Si mie mi-a placut destul de mult designul sau, dar doar la capitolul exterior. Interioarele din perioada lui nu au rezistat prea bine in timp. E60, bine intretinut si cu M paket arata bine si in zilele de astazi, desi E39 si F10 mi se pare ca vor rezita mai bine in timp (deja e39 este tried and tested). Dezagreabil? Cred ca seria 2...nu ii inteleg scopul in lineup, ptr BMW.
  14. https://www.namwheels.com/top-list-2016s-fastest-cars/ Au linkuri catre filmulete youtube la fiecare masina testata. Acolo nu arata pe imaginea filmata decat bordul, dar in descriere precizeaza ca rezultatele sunt masurate cu Racelogic (depinde acum masura in care pot fi crezuti, dar nu vad motiv sa minta). 2017 520dA: 2017 BMW 520d acceleration with Racelogic results Performance: 0-10km/h: 0,43 seconds 0-20km/h: 0,89 seconds 0-30km/h: 1,38 seconds 0-40km/h: 1,97 seconds 0-50km/h: 2,63 seconds 0-60km/h: 3,53 seconds 0-70km/h: 4,41 seconds 0-80km/h: 5,37 seconds 0-90km/h: 6,58 seconds 0-100km/h: 7,83 seconds Deci 0.13 peste cei 7.7 declarati de BMW 0-110km/h: 9,36 seconds 0-120km/h: 10,99 seconds 0-130km/h: 12,77 seconds 0-140km/h: 15,01 seconds 0-150km/h: 17,37 seconds 0-160km/h: 20,03 seconds 0-100m: 6,64 seconds @ 90,53km/h 0-200m: 10,13 seconds @ 114,84km/h 0-300m: 13,05 seconds @ 131,37km/h 0-400m: 15,67 seconds @ 142,97km/h 100-0km/h: 2,89 seconds @ 37,00 metres (once-off)
  15. Am eu in familie un F10 520d Xdrive, din 2015, cu B47 (190 CP, B47O scrie pe VIN Decoder) si AdBlue.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.