Jump to content

bmw316sm

Members
  • Posts

    49
  • Joined

  • Last visited

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.clickmoney.site90.com/1_2_Site-uri-Ptc.html
  • Yahoo
    zsolti19

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Satu Mare

Previous Fields

  • Masina
    Bmw 316 E36 din '94

bmw316sm's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Reputation

  1. da asa mi-au spus si mie ca e condens dar totusi de ce mi-a crescut nivelul cu 1,5 cm peste maxim ? ca e destul de mult si uleiul era deja ca apa nu isi mai avea proprietatiile si am facut cu el de cand l-am schimbat doar 5000km si era castrol 10W40 si inseamna ca aveam cam multa benzina in ulei !
  2. salutare am si eu acelasi problema ieri am observat in ulei spuma prima data am crezut ca mi s-a dus chiulasa si m-am speriat enorm ca mi-a bagat apa in ulei dar masina functiona bine pornea statea frumos la relantii ! Nivelul uleiului mi-a crescut peste nivelul maxim cam cu 1,5 cm ! Azi am dat o fuga la un service care s-a mai ocupat cu masini bmw e36 benzinare si surpriza am avut benzina in ulei ! Cei din service mi-au spus sa faca niste drumuri lungi ca mi se evapora cum eu nu sunt mechanic nu inteleg cum ajunge benzina in ulei si unde se evapora ? Mi-au spus ca din primavara cand vin calduriile se rezolva problema si ca nu e bine ca circul doar in oras si nu fac drumuri lungi mi-au pus-o pe tester (precizez motorul l-am cumparat din germania acuma 1 an cu 146000 km reali de la un service bmw ca vechiul motor era prea uzat si mi sa dus chiulasa ! ) Si surprize pe tester toul ok mi-au spus ca daca vreau imi schimba uleiul si filtrele (benzina si ulei) si din cand in cand sa ii mai dau niste talpe si pe afara si sa nu cricul doar prin oras ca cica nu are timp apa sa mi se incalzeasca ta temperaturi de lucru si se depun vapori de benzina sau sa pun un calorifer sau ceva de genul electric care dimineata pe frigurile astea sa imi incalzeasca un pic apa sa nu pornesc cu apa asa rece in motor ! Asa ca am ales varianta sa schimb uleiul si filtrele si sa ii dau cox mai mult dar cu faza coxalitului nu am vrut in ultima perioada sa o calc prea tare ca daca motorul e rece nu e prea bine sa o clac ca nebunul alta treaba ce am observat cateodata din mers parca as oprii eu motorul cu cheia pentru o fractiune si mi se aprind toate in bord de parca las pornii cu cheia dar motorul nu mi se opreste si nici rateu nu da cu temperatura nu am probleme nu mi-a crescut de jumate mai mult cam de un an dar mai nou am observat ca parca sta un pic mai inclinata spre dreapta nu hapt la mijloc pe linie ! voi ce spuneti am aruncat banii degeaba sa schimb si termostatul si bujiile sau mi-a venit o idee care am observat-o mai demult ca intinzatorul de la cureaua din fata motorului nu era destul de strans si mai oscila mai demult dar acuma recent nu am mai vazut ca misca sau oscileaza poate fii si de la pompa de apa ? Astept si eu pareri si va tin la curent daca cumva din nou imi baga beznina in ulei !
  3. Noutati azi am fost la un service in satu mare surpriza in ulei nu am avut apa ci benzina ? Intrebare cum a ajuns acolo ? Mi-au pus masina pe tester si totul ok ori eu sunt fraier ori nu inteleg cum poate ajunge benzina in ulei cei din service mi-au spus ca nu umblu corespunzator cu masina si circul foarte mult doar in oras si asa ca cum au venit frigurile nu ii face bine la motor ca nu ajunge sa mi se incalzeasca apa si eu opresc se raceste iara pornesc ma duc acasa si il opresc si ca sa fac mai multe drumuri pe afara pentru ca motorul nu ajunge la temperaturi normale si cica se depun vapori de benzina "tot nu inteleg cum " au spus ca in primavara cand vine caldura se rezolva totul puff am ramas fara cuvinte nu am vrut sa il fac pe desteptul dar tot nu inteleg cum de mi s-a ridicat nivelul uleiului si am benzina in ulei ! Au spus sa fac niste drumuri lungi si benzina se evapora din ulei puff "pe unde" ? Am zis sa nu risc am schimbat uleiul si filtrele au spus ca exista ceva radiatoare electrice ce incalzeste apa sa nu pornesc cu apa asa de rece in motor are cineva habar ca asta este adevarat sau nu au scos doar banii degeaba de pe mine pe filtre si ulei si o sa patesc la fel sau e adevarat si mi-au spus sa il mai calc un pic mai dur dar si asa o calc destul si daca ma prinde radarul cu 80-90 prin oras sa le spun ca asa mi-au zis mechanicii sa o calc mai dur Astept pareri !
  4. azi a aparut si la mine acelasi problema dintr-o data dimineata cand am verificat uleiul am vazut spuma pe joja probelma cu apa in ulei a aparut azi pana acuma nu am avut probleme de niciun fel cu supraincalzirea motorului sau ceva de genul in antigel inca nu am ulei dar ca de vreo o saptamana am observat ca pe friguriile astea imi scoate prea mult aburi dar nu am bagat de seama si acuma imi pare rau ca probabil arunca antigel pe esapament ! Ce ziceti scap doar cu o garnitura daca motorul nu mi s-a supraincalzit inca si nu am avut probleme cu temperatura ! Maine ma duc la un mecanic dar nici nu stiu unde sa ma duc cine se pricepe la e36 1.6 benzina ! Acuma 1 ani am avut acelasi problema doar ca mi-a bagat apa si in ulei si ulei in antigel atunci am zis ca schimb tot motorul si am cumparat din germania un motor cu 140.000 de km reali si acuma mi se intampla din nou poate sa fie doar din cauza ca cum au venit friguriile s-a contractat si s-e dilata cand se incalzeste si poate garnitura era mai veche !Am nevoie de ajutor !
  5. mersii am gasit mai ieftin in satu mare la 100 ron originala bosh dar mersii oricum !
  6. si pe mine ma intereseaza daca il mai ai s-au s-a vandut ? la ce pret e ?
  7. Sigur ca da.... Nu mai accelera de la vascocuplaj... logic.... se invartea mai incet de-aia nu mai accelera... :twoup: Bun si atunci de ce am apa in motor cu 7 cm peste nivelul de ulei ? si ulei in apa ? de la vascocuplaj ?
  8. deci sa va zic istoria masinii am cumparat masina acum 2 ani doar ca pe atunci nu aveam permis si statea in fata casei intr-o iarana a venit un prieten acasa din spania si nu a avut masina si am zis ca ii dau eu masina sa ne plimba mai bine decat sa stea intr-un loc ! Au fost minus 20 de grade afara si a fost antigelul vechi si mi-a inghetet apa in motor ! Dupa nici 500 de metrii a urcat temperatura la motor pe rosu si cand am oprit iesea aburi de peste tot de sub capota ! Aveam gheata peste tot ! Am complectat de la un peco cu antigel dar la fiecare 200 de metrii trebuia sa ne oprim sa ajungem la service am facut in jur de 2 km asa cu apa inghetata si fierbea motorul intruna ! La fiecare 200m ne opream asteptam sa se raceasca motorul si mergeam mai departe ! Ne-am tot invartit ca era intre sarbatori si mechanicii nu vroiau sa o faca pana am gasit pe cineva care a zis ca are garaj incalzit si sa o lasam la el o noapte si el schimba antigelul deja pe atunci mi-a bagat ceva pete de ulei in antigel ! Peste 1 zii ne-am dus dupa masina am facut cu masina maxim 1-2 km pana am ajuns aproape de casa si dintr-o data drastic a urcat temperatura ne-am oprit si dintr-o data o puscatura si mi-a sarit un furtun pe care intra apa in motor din colier si mi s-a spart cotul acela de la termostat ( probabil nu sa aerisit circuitul ) ! Am mers asa inapoi incet cu ea la service cam fara apa si mi-a spus mechanicul ca poate era blocat termostatul am schimbat termostatul antigel din nou si toate furtunele ! dupa aia aveam un fel de problema la relantiu cateodata dadea sa moara am bagat niste aditiv la benzina si de atunci am facut inca 2500 km fara mici mari probleme ! Doar de cand a venit iarna a inceput sa imi scoata un fum mai alb cu miros interesant ! Motorul si acummerge frumos silentios doar nu l-am mai pornit de frica sa nu fac ceva si mai rau pentru ca am apa in ulei peste nivel cu 7cm-8 cm si ulei in antigel !! Deci asta este istoria ei de cand e la mine ! Eu l-am condus de cand am permisul am facut 1500 km ! Stiu ca am fost fraier si nu m-am priceput la masini dar am visat intotdeauna la un bmw si dintr-o data am avut banii si cum s-au schimbat taxele in 2008 in noiembrie am i adus-o sa o inmatriculez cu taxa veche ca era problema cu taxa tripla si nu am avut permis inca ! Dupa aia am fost plecat in strainatate 5 luni si dupa aia m-am pus pe scoala de soferi ! Dar acum si la mine e criza ! Deci acuma ca stiti ce s-a intamplat acuma 2 ani ce ziceti merita facuta ?
  9. f mult. Frate te complici. iti dau eu _chiulasa_ brici si in bani buni. Am motor ca al tau. ti as pune o si pe masina dar nu stiu daca am timp. Oricum nu te costa mult manopera. Te trimit eu la un mecanic si intr o zi e brici si nici nu te jupoaie. f mult. Frate te complici. iti dau eu _chiulasa_ brici si in bani buni. Am motor ca al tau. ti as pune o si pe masina dar nu stiu daca am timp. Oricum nu te costa mult manopera. Te trimit eu la un mecanic si intr o zi e brici si nici nu te jupoaie. Asta este raspunsul la intrebarea mea de la un service bavaria : de la bavaria dupa serie de sasiu mi-au scris urmatoarele piese SCAN0193.PDF factura proforma ! fara verificare chiulasa. In astfel de situatii se impune inlocuirea semeringurilor de supape care se ebonitizeaza urmare a supraincalzirii motorului (cu ocazia arderii garniturii)" Deci daca ma poti ajuta si esti din zona ca eu sunt din satu mare si ma trimiti la un mechanic bun iti raman dator cu o bere problema e ca tu imi dai o chiulasa buna la pret bun dar poate am surpriza ca desfac motorul si imi trebuie semeringuri de supape poate mi-a intrat si ceva apa la supape poate o sa imi zica ca trebuie facut set motor si o sa dau o avere ca niciodata nu pot stii ce poate avea ! Eu sunt interesat daca zici ca ma trimiti la un mechanic bun sa desfaca motorul si sa imi zica merita facuta sau nu si sa nu imi ceara o avere pentru asta si daca nu se merita facuta ii aduc motor si sa o schimbe ! Astept raspuns de la tine sau poate te sun maine ca mai astept un raspuns de la cineva care schimba motorul de e36 1.6 benzina pe un 1.8 is si a zis ca imi da tot motorul cu accessorii !
  10. Am revenit cu acest subiect pentru ca masina imi sta de 1 saptamana in fata casei ! Am fost la mai multi mechanici si mi-au dat preturi intre 1500 Ron -1700 Ron piese+manopera asta in cazul in care nu mi s-au carbonizat si altceva pe acolo si daca nu trebuie rectificata chiulasa ! Problema mai mare ca nu gasesc motor de e36 1.6 benzina din 94 in zona ca m-am gandit sa o schimb cu totul ! M-am gandit si la varianta sa aduc o masina din germania pentru piese avariata spate cu care as iesii acasa pana in 1000 euro cu km putini ! Acum sunt in asteptare si caut solutii !
  11. Salut caut motor de 1.6 benzina pentru un e36 din 94 m43 cu ditributie pe lant ! va rog sa ma contacteze cei care sunt in raza de maxim 300km de Satu Mare ! Este important ca motorul sa fie in stare buna de functionare fara batai si zgomote necunoscute ! Vreau sa schimb motorul la bmw-ul meu e important sa fie din 94 pentru ca din 95 s-au facut diverse modificari la motor si nu vreau sa schimb decat motorul ! Astept oferte pana in 300 Euro ! si eventual o serie de sasiu sa verific ca este acelasi motor cu al meu si sa nu fie diferente la ews si alte chestii ! Sau ma puteti contacta telefonic : 0744835653 !
  12. Da aveti dreptate nu merita sa ma complic ! Am scris e-mail-uri la cateva service-uri Bavaria am primit acelasi raspuns pe care mi-au dat-o unii de aici si va sunt foarte recunoscator pentru ajutorul acordat ca poate fara acest forum saream direct sa fac schimbul de motor si nu stiam de aceste probleme ! Iata cateva din raspunsurile primite de la bavaria : - " Buna ziua Conform normelor de lucru si datele producatorului,motorul unui autoturism trebuie inlocuit cu motor identic (tip si an fabricatie) pentru a putea garanta fuctionarea corecta . Diferentele pot apare atat la componentele anexe,prinderea acestora,cat si la unitatea electronica (calculator motor / parametrii de lucru)." - " Aveti doua variante : * pt. a fi siguri ca se potriveste motorul de la o masina la alta i-mi trebuiesc ambele serii de sasiu de la cele doua masina . sau * schimbati numai garnitura de chiulasa . " Si ultima venita de la bavaria bucuresti : - " Buna ziua. Sfatul meu este sa cumperati motorul din 96 complet complet (toate accesoriile, instalatia electrica completa, inclusive cheie, ews, calculator) deoarece intr-adevar sunt diferente destul de mari.. si multicele. Dupa 1995 au facut multe schimbari (una majora este aparitia EWS-ului, fara de care nu se poate porni motorul + trebuie si cheia obligatoriu). Sunt multe piese care difera de la an la an, de la model la model asa ca cel mai sigur este sa-l ia cat mai complet posibil."
  13. Si de unde pot afla eventual care sunt diferentele intr-un motor din 94 luna a 9 si una din 96 luna a 5-a ! Sa nu am si eu acelasi probleme ca si tine ca nu am chef sa investesc acuma si in alte piese ! Eventual stie cineva daca si eu am acelasi diferente la motor ca si alex2003 ? m-ar ajuta foarte mult sa iti spuna daca e la fel cu ce ai tu pe masina daca imi spui ultimele 7 din seria de caroserie a masine din 96/05. ma uit ce echipare are si imi dau seama daca sunt la fel. o stii? poti sa o afli? ce tip e? sedan, compact, coupe ? in mare parte am gasit. Masina o stiu de la care cumpar motorul am dat si eu acuma 2 ani o tura doua si mergea fain dar problema e ca a dezmembrat toata masina si carosseria ce a mai ramas din ea a dat-o la fier vechi acte nu are de loc ca masina e din anglia si actele au ramas cine l-a adus din anglia ! Atata stiu ca era sedan ca si al meu motor tot 102Cp distributie pe lant ca si al meu in plus are fata de al meu ca are si clima dar m-am gandit ca daca trebuie neaparat sa o leg si aia pe masina mea ! Sau si cu clima sunt in dilema este ceva daca nu pun instalatia de clima sau trebuie neaparat ? ca atunci cer toatat instalatia de la el !
  14. Si de unde pot afla eventual care sunt diferentele intr-un motor din 94 luna a 9 si una din 96 luna a 5-a ! Sa nu am si eu acelasi probleme ca si tine ca nu am chef sa investesc acuma si in alte piese ! Eventual stie cineva daca si eu am acelasi diferente la motor ca si alex2003 ?
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.