Jump to content

tox

Members
  • Posts

    65
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

tox last won the day on February 10 2023

tox had the most liked content!

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Bucuresti

Previous Fields

  • Masina
    BMW X1 F48 sDrive 18d M-Sport Mineral Weiss Metallic

Recent Profile Visitors

2662 profile views

tox's Achievements

Rookie

Rookie (2/15)

  • Conversation Starter Rare
  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

13

Reputation

  1. Salut Inca n-am apucat, a fost vremea nasoala pentru lucrat la masina in aer liber, plus ca am comandat deja termostatul si garnitura, cureaua de accesorii si fulia de la vibrochen s-o schimb preventiv, si o sa le schimb singur cand e ceva mai frumos afara. Pentru ca deja am luat piesele, nici un service nu ma ajuta cu piesele mele, asta e acum. La X1 F48 nu mai e alt termostat, si de fapt trebuie sa testezi furtunul din stanga jos cum te uiti la motor, ala care vine de sub alternator. Ala gros pleaca in radiator, si mai e unul mai la dreapta care se intoarce inapoi in motor. Pana una alta, daca e cald afara +14 grade, motorul ajunge la jumate cu temperatura, si la drum lung. Daca e frig afara <8 grade, atunci nu mai ajunge decat cum am descris in prima postare.
  2. Salutare, Masina este un X1 F48 cu motor B47 de 150cp, sDrive. In ultima vreme am observat ca temperatura motorului oscileaza intre "Cold" si "OK" cam pe la 25% din bara aia din bord , unde mijlocul ar trebui sa fie "normalul", la mine sta maxim la jumatate din mijloc cum ar veni. 0___|___OK_____MAX , cam asa e desenul. Nu e vorba de drumuri scurte, am condus cam 250km din Bucuresti pana in Gorj si temperatura nu s-a dus mai sus deloc, cu temperatura pusa in masina pe 24 auto. De bagat cald baga, dar mi se pare mie ca nu e ok sa mearga motorul fara sa ajung la temperatura optima. Am 113000km cu ea. Intrebarea e daca a mai facut cineva in regim DIY asa ceva pana acum, am comandat piesele (de fapt ,piesa, termostatul in sine si garnitura, fara carcasa) si vreau sa ma bag sa-l schimb singur, uleiul de la motor l-am facut deja tot eu plus ca am mai lucrat si la alte masini operatiuni destul de complicate (schimbat chiulasa, etc). Inca n-am apucat sa deschid capota sa identific locul din cauza vremii neprietenoase Multumesc
  3. Cand se schimba injectoarele si pompa 99% trebuie codate pe masina, d-aia nu porneste. Ar fi interesant sa ne spui si codurile de eroare. Pare ciudat sa fi crapat toate injectoarele SI pompa de inalte in acelasi timp.
  4. Costa... ai un 4.4 V8 acolo, mentenanta e dubla fata de orice BMW cu 4/6 pistoane. Apoi mai ai problemele comune la care trebuie sa te uiti ATENT cand o cumperi: - desfaci filtrul de ulei , il tai bucati si te uiti dupa bucati de metal in el, daca exista -> cuzinetii de biela sunt mancati. Se pare ca problema asta tot n-a fost rezolvata de BMW, inclusiv am vazut un M4 din 2022 cu aceeasi problema, chiar mai grava, un cuzinet intors pe biela si motorul facut varza. - solenoziii de vanos - bobine - istorie service verificabila obligatoriu. La genul asta de motoare, trebuie sa schimbi uleiul la 7-8000km, pentru ca daca o ai, este imposibil sa te abtii sa-i dai talpa. Cine spune altceva, minte. Cauta pe net S63 common problems si o sa te lamuresti... Iar despre consum... nu cred ca trebuie sa discutam aici, unde doar discurile de la masina aia costa cateva sute bune de euro... Din experienta iti spun ca , cu un E60 M5 n-am scos mai jos de 25 % orice i-am facut, inclusiv schimbat manual ca mamaie. Hai sa zic ca S63-u e un motor mai nou, dar tot o sa te uiti la consumuri peste 20..
  5. Am si eu nevoie pentru aripa laterala stanga la scaunul sofer. (cea de pe spatar). Culoarea este Dakota Mokka (Mocha), acel maro cognac. Se pare ca fostul proprietar a fost ceva mai plinutz, de s-a luat vopseaua de acolo un pic in doar 5 ani. Daca stie cineva de unde pot cumpara vopsea, din topicul de aici am vazut postari mai vechi de acum 2-3-4 ani nu stiu daca mai sunt valabile, sau un atelier in Buc/Ilfov care poate face lucrarea. Am gasit pe net in UK de la thescratchdoctor o sticluta cu vopsea BMW , 17 lire 250ml +4 transport. La 21 de lire nu cred ca se plateste vama... M-as baga si la un DYI. Multam.
  6. Am inteles.. M-am uitat si eu in catalog, se pare ca e alt cod de piesa inclusiv la blocul motor, injectoare, etc. Nu imi dau seama daca e asa doar ca sa diferentieze atunci comanzi piesa sau e identica ca parametri. Meanwhile, mai astept, mi se pare ca masina trage destul de bine pentru 150 de cai si consumul este relativ mic in oras in trafic combinat cu DN1 (7.7%) , merg doar pe Comfort, nu pe EcoPro.
  7. Dubios... atunci de ce o mai fi modular ? Ma gandeam ca pt reducerea de costuri si abilitatea de a folosi o singura linie de asamblare pt mai multe masini (gen cu acelasi motor) sa fie cum e la 25d vs 20d/18d -> injectoare piezo de 2500 de bari si turbina twinscroll, plus alt soft in DDE, dar atat, restul sa aibe doar alt soft, cum sunt masinile de Belgia. Ma rog, toata intrebarea asta am adresat-o in ideea in care pe viitor poate ma decid sa-i fac un stage 1, si mi-era mai cu "peace of mind" sa pun alt soft original de BMW decat sa ma duc la nush ce tuner sa-mi modifice ce am acum.
  8. Salutare, Am cautat prin forum dar nu am gasit un topic specific. Recent am cumparat un X1 F48 cu 18d (b47 150cp) si as vrea sa stiu daca exista vreo diferenta hardware intre varianta asta de 150cp si cea de 190cp sau doar softul difera. La 25d de 231cp stiu sigur ca e alta turbina si sunt alte injectoare. Motorul meu este B47C20A (asa scrie in CIV), m-ar interesa daca merita un upgrade soft la 190cp sau un stage 1 daca nu se poate instala softul de 190cp (in cazul in care exista diferente de componente motor) Cutia Aisin presupun ca duce cuplul, avand in vedere ca e echipata pe toate X1-urile automate F48. Multam!
  9. Eu mai am inca 2 masini, doar ca Opels (:D :D) , o vechitura dizal cu 229k km luata de la 93k in 2009 si un OPC sport de 333 de cai din 2013, ce-i drept asta are doar 67k . La prima am schimbat de 10 ani uleiul la maxim 10000km , iar la asta suparata pe benzina la 8000km, pt ca ma mai apuca din cand in cand sa-i dau un redline. N-am avut vreodata probleme cu fum/turbine distruse/etc. Cred cu tarie ca schimbatul uleiului la 8-10000km , indiferent daca e benzina/motorina, te scapa de multe probleme pe termen lung. Si evident, de folosit un ulei bun, nu din ala de 25 de lei litrul (atat e si ala de gatit btw...)
  10. Owner de X1 18d , B47, 100k km in cap, nu se aude nimic la distributie, cutia schimba perfect. EGR schimbat in Germania pe recall sau la revizie (are in history). Mai am un prieten tot cu X1 18d, are 220k si masina ii merge perfect, n-a schimbat distributie sau ulei in cutie. Doar ceva brate fata/spate si bucsaraie (consumabile pt Romania). Dar ignorati mizeria aia de 24 de luni / 30k km la schimbul de ulei. La mine e 1an sau 10000km
  11. Update: Am facut update la CIC la firmare C1A din SPDaten v60, dupa care scriptul a functionat fara probleme. Deasemenea, activarea FSC-urilor dupa patch, se poate face cu FS TOOL sau cu Dr GINI B021 Am activat cu succes voice, navi, si bmw apps. Trebuie avut in vedere ca, daca aveti CIC-ul activat cu script, inainte de patch trebuie sa scoateti orice script care activeaza astfel inca CIC sa fie OEM. Update-ul CIC-ului cu iCOM l-am facut fara sursa de curent, ci cu o pereche de cabluri de curent zdravene legate la un Mustang 2015 cu alternator de 180A. Operatiunea a durat cam 1 ora.
  12. 6AA Bmw Teleservices Bmw Teleservices 6AB Control Teleservices Steuerung Teleservices 6FL Usb-/audio Interface Usb-audio-schnittstelle 6NF Ext.con.of The Music Play.i.mobilph Music-schnittstelle Fuer Smartphone 6VC Control Combox Steuerung Combox 609 Navigation System Professional Navigationssystem Professional Iti merge, dar (cred) ca trebuie codat CIC/Combox cu 614 internet preparations, iti trebuie BMW Apps care merge doar cu FSC si apoi sa schimbi VIN-ul din COMBOX cu unul dintr-o tara precum Germania, Rusia sau USA, de la o masina care avea din fabrica $614 sau sa-ti faci abonament la BMW Asa vei avea si ConnectedDrive, plus restul. Asta e doar pt CIC, pentru NBT/EVO nu stiu procedeul pentru ca nu am si nu m-a interesat sa ma informez despre el. Deasemenea, daca ai CIC si e ultima versiune, exista o metoda de a importa propriile FSC-uri semnate si in modul asta vei avea si BMW Apps activat. Eu am facut operatiunea asta pe E60+Combox Telematics.
  13. Depinde de data fabricatiei, la unele masini trebuie schimbat modulul ZGW cu ZGW2 si soft 8SK pe el, si trase KCAN2 in quad conectorul din NBT, la alea mai vechi pre-lci si pre 2011 si un nou modul CAS trebuie schimbat, dar din fericire , exista un adaptor la ucrainieni care te lasa sa faci retrofit la NBT pe orice Fxx , fara sa mai conteze ce module ai pe masina.
  14. ICOM A2+B China Clone cu soft 3.15.02 Invertor 12V 230V pt laptop in priza sa nu intre in standby Alta masina pornita (am folosit 640i care are alternator de 180A, nu folositi orice masina, ar trebui sa poata furniza cel putin 50A, ideal 70A) Cabluri de curent tzapene nu chinezarii. Update CIC la ultima versiune in putin peste 1 ora. Nu am stat sa dau bani multi pe sursa de curent, avand in vedere ca nu fac update-uri de soft zilnic. Ideea e sa nu scada voltajul sub 13.5v, aveti grija sa aveti aer conditionat oprit, lumini, eventual scoateti si siguranta de la pompa de benzina/motorina. Folosit intel123's patcher dupa aia, am toate FSC-urile activate inclusiv 9C (Bmw Apps) fara sa mai faci downgrade la V41 si alte chestii. Saptamana asta imi vine si combox-ul. Treaba asta a fost facuta pe E60 LCI weekendul care tocmai a trecut, stiu ca lumea pune NBT acum dar mie mi se pare ca pe E-series CIC e foarte ok. Ca o parere personala, as face retrofit la NBT sau NBT EVO doar de la F10 in sus...
  15. Va trebuie FSC-ul 0x19 , App ID 25. Deasemenea, in CIC la Settings, probabil Voice settings si language sunt dezactivate (gri) Se cumpara doar de la BMW , sau daca aveti CIC la versiunea C1A (ultima), se poate folosi un patch care rescrie certificatul SSL din IFS-ul CIC-ului si poti uploada FSC-urile singur.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.