Jump to content

RAZVAN2007

Members
  • Posts

    138
  • Joined

  • Last visited

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Ramnicu Valcea

Previous Fields

  • Masina
    318i E46

RAZVAN2007's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

7

Reputation

  1. Mai mult ca sigur ca este vorba despre un efect placebo intrucat, in mare, 5W30 este la fel cu 5W40. Ba mai mult, pana acuma, cat a fost rece afara, 5W30-ul s-a pretat mai bine decat ar fi facut-o un 5W40 (W40-ul lubrifiaza mai bine la temperaturi mai inalte decat W30-ul). Nu ai specificat despre ce consum de ulei este vorba. Teoretic, daca se arde intre 500ml si 1l de ulei per schimb, atunci este in regula (1l este diferenta, pe joja, intre minimum si maximum). Practic, daca papa pana in 500ml pe schimb, sa fii sanatos (si tu si masina)! De "original" BMW, in locul tau, m-as feri. Indiferent ca-l cumperi din Germania, Guatemala, Romania etc si indiferent cati bani dai pe el. Motul este OK. Daca vrei sa experimentezi si altceva poti incerca Liqui Molly Top Tec 4100 5W40 sau Top Tec 4200 5W30.
  2. De ce n-ai priceput? De care parte te incadrezi: a român'lor sau a românilor? ... dupa dubla negatie as zice ca in prima categorie. Dar pot sa ma-nsel.
  3. Stiu ca o sa "sariti cu gura", dar pe bune daca ma pot abtine: uleiul ala Made in Munich cred ca era facut in cabinetul Angelei Merkel... Odata, de produsele chinezesti nu puteai scapa caci fiind omniprezente ne-am invatat cu ele (fie ele bune/rele, fiabile sau nu). Astazi mai totul este Made in China, iar laitmotivul chinezesc nu mai este (neaparat) sinonim cu pirateria si mediocritatea. In cultura român'lor (adica... a unora, ce-i drept, cam multi...) dac-ar scrie "Made in Germany" sau cel putin "Made in Munich/Hamburg" pe jabonul de porc, l-ar prefera pe acesta pentru ca, vezi Doamne, este etalonul calitatii. Sau ceva de genul: - Buna ziua! - Buna ziua! - Trebuie sa fac schimbul de ulei si doresc sa cumpar X litri de ulei. Ce-aveti mai bun pe-aici? - Pai... va putem oferi Castrol, Mobil, LM, Motul, uatevã sau, daca doriti, ulei ZZZ care este foarte bun. - Pai pe ce argumente va bazati cand afirmati ca uleiul ZZZ este foarte bun? - Pai... pe faptul ca scrie pe el "Made in Germany". Adica, stiti... 101% calitate nemteasca, dom'le! - Ah, perfect! Daca asta scrie pe eticheta, atunci vreau si eu! Nu-i asa ca-i frumos in Romania? Si-asta ne ocupa tot timpul!
  4. Pai fiecare intelege ce vrea, observ... Daca la nemti e cu Ăžidula in limba germana, este pentru ca asa-s reglementarile la ei cu privire la etichetarea produselor. La noi este un talmes-balmes in aceasta privinta. Cred ca dac-ar scrie in sanscrita pe etichetele produselor de la noi atunci n-ar mai fi eterna polemica cu privire la calitatea produselor versus unde-s ele fabricate.
  5. Intreb si eu: dar in ce limba ai vrea sa aiba eticheta? In chineza? Ce relevanta are?
  6. Uleiurile de motor au termen de valabilitate reglementat de RAR, la noi in tara. Producatorul nu ofera termen de valabilitate, considerand ca uleiul, pastrat in anumite conditii de temperatura, isi pastreaza proprietatile un timp indelungat. Deci, cu alte cuvinte, pe uleiurile de pe piata romaneasca ai sa gasesti scris pe eticheta in limba romana termenul de valabilitate. C-asa-i legislatia si trebuie sa aiba. Daca iei uleiul de afara, logic, nu are eticheta in romana si prin urmare nu intra sub incidenta RAR. In legatura cu "Made in Germany" vs "Made in EU", la o simpla cautare pe net dau peste asta. Legislatia inca nu este armonizata pe intreg teiritoriul UE. Asta din cauza ca urla nemtii si englezii si, cred eu, pe buna dreptate. Bottom line, actualmente, acest "Made in UE" nu este 100% garantia faptului ca, spre exemplu, uleiul cumparat de tine, este facut da capo al fine in vreun cotlon din Europa. Nu pricep o chestie. Threadul asta are peste 100 de pagini. De ce nu dati un search inainte sa postati? Se tot pun aceleasi si-acelasi intrebari si probleme care s-au tot discutat si para discutat, cu linkuri, cu tot felul de detalii. Tot timpul aceeasi retorica: "care-i cel mai bun ulei?". Este cu dus si-ntors; nu prea se poate formula asa de usor un raspuns transant DA sau NU. Daca se citesti ce s-a tot scris pe acest thread, daca se dau cateva search-uri pe mighty Google, se poate trage o concluzie cu privire la uleiul pe care doresc/este bine/vreau sa-l pun in masina. Producatorul motorului recomanda X brand ulei > marketing. Fabricantul motorului stabileste anumite normative si specificatii ale uleiului ce trebuie introdus in motor, nu si brandul. Popescu, Ionescu, s.a.m.d, daca are ceva in cap si daca ii pasa de intretinerea si ingrijirea masinii, cauta, se documenteaza, asculta si parerea mecanicului "atoatestiutor" si poate trage o concluzie cu privire la cel mai bun ulei pentru masina personala (indiferent de costuri) si/sau cel mai bun ulei calitate/pret. Intr-adevar, dupa eticheta, Castrolul din poza pare a fi manufacturat de BP Italia. Dar... "The barcode prefix is not a reliable and constant method of determining a product's country of manufacture". Inchei, dar nu inainte de a reaminti o stare de fapt certa: multe branduri de uleiuri sunt piratate (prin ulei piratat eu inteleg ca sunt mari sanse ca, in loc de ce-i pe eticheta, sa bag in motor Floriol/Untdelemn_de_la_bunica/etc), dar capul de afis este tinut de Castrol si Mobil (ordinea-i aleatorie).
  7. Chiar nu pricep in ruptul capului de ce va tot agitati cu vascozitatea uleiului la cald. Cand, mult mai importanta, de fapt CEA MAI IMPORTANTA caracteristica a uleiului este vascozitatea la rece, indiferent de temperatura mediului ambiant. Ca exemplu, un ulei 0W40 este mai subtire, LA RECE, decat un 5W40. La fel, un 0W40 este mai subtire, LA RECE, decat un 5W30. Uleiurile cu indice ridicat dupa W sunt recomandate pentru zonele hot ale globului. A se citi si AICI.
  8. Nu-ti mai bate capul cu asta. Oriunde, intre semnul minim si maxim, este OK. Ideea este sa nu fie peste maximum. Si, daca este, sa nu fie mult peste. Merge scos cu o pompita sau pur si simplu cu o seringa mare. P.S. Sub minimum, n-am mai scris. Dar cred ca se intelege de la sine ca-i nasoala treaba.
  9. Eu stiu ca BMW 5W30 sintetic. Nu full sintetic. Oricum, acolo, in tabel vad ca scrie 1L in dreptul lui. Deci or fi doar sintetice numai cele in bidon de 1L? Oricum, folosesc LM.
  10. Nu stiu daca s-a mai postat undeva pe acest forum, dar am dat peste ceva ce-l consider cel putin interesant. Un post de pe alt forum despre uleiurile agreate de BMW, din care reproduc: "BMW approved engine oil list! THE LIST! I got this official BMW list of approved motor oils - from my local dealer. IF your fuel is low (to none) sulfur (sulphur) you need to use LL-4. IF your fuel has high sulfur you need to use LL-1. Basically if you live in the EU (plus Switzerland, Norway, Liechtenstein) – you should use a LL-4 type oil. IF you live in the USA/Canada… you should use a LL-1 type oil. Additionally any LL-1 or LL-4 oil shall have an API SM rating or higher. Bellow is THE LIST of oils that BMW has approved for use in their engines. IF you don’t see your motor oil listed here… BMW says not to use it. Period. BMW engine code and oil LL type codes…BMW engine code and oil LL type codes… http://i764.photobucket.com/albums/xx283/Dackelone/BMW%20approved%20oil%20list/SCAN0001-1.jpg http://i764.photobucket.com/albums/xx283/Dackelone/BMW%20approved%20oil%20list/SCAN0002-1.jpg http://i764.photobucket.com/albums/xx283/Dackelone/BMW%20approved%20oil%20list/SCAN0003-1.jpg http://i764.photobucket.com/albums/xx283/Dackelone/BMW%20approved%20oil%20list/SCAN0004-1.jpg NOTE: The BMW oil 0w40 part #83210398504 is a full synthetic oil. The BMW oil 5w30 part #83210398507 is NOT a synthetic oil! BMW part numbers for LL-4 & LL-1 oils and THE LIST… http://i764.photobucket.com/albums/xx283/Dackelone/BMW%20approved%20oil%20list/SCAN0005-1.jpg http://i764.photobucket.com/albums/xx283/Dackelone/BMW%20approved%20oil%20list/SCAN0006-1.jpg http://i764.photobucket.com/albums/xx283/Dackelone/BMW%20approved%20oil%20list/SCAN0007-1.jpg http://i764.photobucket.com/albums/xx283/Dackelone/BMW%20approved%20oil%20list/SCAN0008-1.jpg http://i764.photobucket.com/albums/xx283/Dackelone/BMW%20approved%20oil%20list/SCAN0009-1.jpg http://i764.photobucket.com/albums/xx283/Dackelone/BMW%20approved%20oil%20list/SCAN0010-1.jpg" ... continuare: http://i764.photobucket.com/albums/xx283/Dackelone/BMW%20approved%20oil%20list/SCAN0011-1.jpg http://i764.photobucket.com/albums/xx283/Dackelone/BMW%20approved%20oil%20list/SCAN0012-1.jpg
  11. Dupa umila mea parere ambii au dreptate. In felul lor. Reprezentanta, pentru ca aia se pune conform lui Castrol. Dar si colegul forumist pentru ca, la rece, 5W30-ul unge mai bine si mai repede (0W40 la fel, dar nu merita sa dai banii pe el, nu se justifica diferenta de pret). Si cum vine anotimpul rece, parerea mea este ca n-ai fost sfatuit tocmai rau. Ca idee, pentru orice-ai opta nu dai gres. Eu unul, acuma, as pune 5W30.
  12. @InSidE Mai nene, tu ori esti pus pe Âşotii ori esti sucit ori nu pricepi limba romaneasca. Una din trei. Pe bune! Io-ti recomand calduros sa recitesti in ordine cronologica raspunsurile mele si poate-ai sa pricepi ce-i de priceput. Daca nu, nu-i bai, ramane cum am stabilit!
  13. Nu mai loli atat caci nu-i deloc asa! Conform cartii service a producatorului, asa ceva nu exista. Mai mult, diff-ul este "sealed for life". Depinde de proprietar ce intelege el prin asta (100k de km sau 500k de km). Dar, de schimbat, se poate schimba.
  14. Nu are perioada de servisare pentru ca nu se schimba. Dar daca tu tii mortis atunci il poti schimba. Daca ai achizitionat masina second hand si nu stii ce i s-a schimbat si cand, cel mai intelept ar fi sa-i schimbi uleiul impreuna cu toate filtrele consumabile (ulei, combustibil, aer, polen), lichidul de frana si antigelul. Mai intai sa declansezi tirul de intrebari poti cauta rapid, aici pe forum, si-ai sa gasesti cam absolut orice te intereseaza, deja dezbatut. Deci am raspuns intrebarii. :poke:
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.